Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

La oss diskutere dagligvareprisene


Gjest Slettet-Lk8eL7iw

Anbefalte innlegg

6 hours ago, :utakt said:

Som vanlig er det tilbud på sjokolade og andre godsaker. Det irriterer litt. Når alt skal være så håpløst dyrt, hvorfor kan de ikke kjøre tilbud på de sunne varene og la godteriet koste mer. 

Sjokolade er gjerne et ekstraprodukt som kommer i tillegg til annen mat. Derfor ser du veldig ofte at butikkene promoterer snacks-produkter og sukkervarer. Sukker kan man vanligvis stappe i seg om en er stappmett på proteiner. Jmf det er alltid plass til dessert.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
14 hours ago, knutinh said:

Dette er egentlig en ganske grei oppsummering om hva ultraprossesert mat er.

Enkelt forklart er maten tuklet så mye med at den oppfører seg svært ulik i fordøyelsessystemet enn mer naturlig uprossesert / lite prosessert mat, og det er det som gjør den så negativ for helsa. Man går bort fra det som kroppen forventer og har tilvent seg evolusjonsmessig. Isolert sett for næringsmiddelindustrien tjener de rått på å selge deg denne frankenstein-maten, men du må også finansiere uhelsen den lager ved å betale for det via skatt. Basically driver du å betaler for at den kyniske delen av næringsmiddelindustrien skal få "tjene" penger på å grovt utnytte personer de godt vet blir skadelidende. Man vekter sånn sett inntekter mye høyere enn etikk.

Det kommer neppe til å blir noen endringer på dette med det første, så det er opp til hver enkelt å ta ansvar med kutte slik "mat" til et minimum. 

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Zeph skrev (3 timer siden):

Meny har gjerne ein del, mens på Extra er det fint lite.

Meny er som regel priset høyere enn de andre kjedene, så jeg kjøper kun varer på tilbud. 

Svært sjeldent jeg finner tilbud på Extra, men så har de samme prisnivå som de andre butikkene, som også har dårlige tilbud.
Sparer noen kroner med kuponger og får 5% bonus (3% medlem 2% kreditt)

Stort sett bare Coop Obs som har god tilbud hver uke, men det er svært sjeldent det lønner seg å handle siden jeg må gjennom bommer.  

Lenke til kommentar

Må Ikke blande epler og bananer.

Det er forskjell på prosessert mat og ultra prosessert mat.

Mye sunn mat er bearbeidet, dvs prosessert feks Kefir, melk, smør, skinke, kjøtt mørnet og sur agurk.

 

Ultra prosessert mat er et lab eksperiment, mennesker har ikke levd på pulvermat og pulverkjøtt før i menneskets historie.

Det er selvsagt også positive sider ved dette altså ny teknologi i mat. Men det vi ser nå i butikk-kjedene er bløffmat og juksede store positive logos.

Dette og billige megapack salg på sjokolade og brus er sannsynligvis årsaken på tiårene med forskjellige levealder på fattig og rik i Norge.

Eliten spiser ikke MUK, posemat eller slår til på pakkesalg av brus og sjokolade….

Endret av Gouldfan
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvorfor det?
Når jeg for en gangs skyld bruker bilen for å handle tunge ting tar jeg med meg mye av det som kan lagres lenge for å ikke måtte bruke bil for å handle oftere enn nødvendig. Ikke uvanlig at jeg kjøper med både 4 og 6 6/8 packs med brus da og lagrer dem i boden. Samme med andre tunge ting som ost/kjøtt/kjøttdeig osv. 
edit: Samme med øl forsåvidt. Handler fort både 2 og 3 brett, uten at jeg har planer om å bælme det i meg i løpet av en helg eller måned

Endret av wampster
Lenke til kommentar

En litt morsom hendelse, var her på forumet i en annen tråd..

Em deltager mente at alt var mye bedre nå enn i gamle dager... Da oldeforeldre spiste kujur fordi det var det eneste de fikk beholde etter slakt og de solgte eller skyldte resten til slakteren eller hva det var.

Idag har vi pizza Grandiosa og god mat som pølser og sånn til 11kr pakka mente han.

Da påpekte jeg MUK og at intet er nytt foran solen. Forskjellen er at butikkene og produsentene har fått det jura til å "smake bedre"

Men det er stor butikk, forskjellen er at i gamle dager fikk de jura og griseøra gratis, idag betaler vi dyrt for MUK og næringsfattig mat...mm

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Gouldfan said:

Idag har vi pizza Grandiosa og god mat som pølser og sånn til 11kr pakka mente han.

Da påpekte jeg MUK og at intet er nytt foran solen. Forskjellen er at butikkene og produsentene har fått det jura til å "smake bedre"

11 kroner var vel mer eller mindre en månedslønn på den tiden, om man tar i litt.

Ser ingen problemer med MUK, det er bare en metode for å utnytte alt det dyrene gir oss, jeg sliter mer med å forstå de som bare spiser de "beste" delene av dyrene

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Gledelig mulighet idag er at du kan kjøpe rent kjøtt rimelig fra first Price, hermetisk tomat og litt sitron og urter og first Price gulerøtter..

Litt olivenolje virgin billig og poteter, litt peppersaus og rømme og Dijon sennep.

En nydelig hjemmelaget middag som kan fryses eller kjøles. Reseptene finnes gratis lettlaget på internett...

Masse muligheter billigere enn du kjøper ferdiglaget Muk med ultra prosessert mat.

Tiden det tar å koke og lage kan du spare om du kjøler og fryser ned rester. Da har du retter for 3 dager i uken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
50 minutes ago, Simen1 said:

Vet du hva MUK er for noe?

I følge ryktene er det alt mulig avfall, inkludert hele kyllinger med hjerne og alt, pluss kaustisk soda for å drepe bakteriene, som blir kvernet opp og mixet i sammen.

I den virkelige verden er det Mekanisk Utbenet Kjøtt hvor det (i Norge i det minste) er ganske strenge krav.

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
kremt skrev (1 time siden):

Fra eieren av bunnpris, Lykke

Ikke store overskudd der altså.


Bunnpris eies av familien Lykke, flere av familiemedlemmene har aksjer i selskapet.

Dersom du tenker på Christian Lykke, nåværende daglig leder i Bunnpris, så tok nok han ut akkurat nok i inntekt til å betale formueskatten, og et par mill. ekstra.

Selskapet Bunnpris gikk med 146 millioner i overskudd, og en omsetning på rett over 7 mrd.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (2 timer siden):


Bunnpris eies av familien Lykke, flere av familiemedlemmene har aksjer i selskapet.

Dersom du tenker på Christian Lykke, nåværende daglig leder i Bunnpris, så tok nok han ut akkurat nok i inntekt til å betale formueskatten, og et par mill. ekstra.

Selskapet Bunnpris gikk med 146 millioner i overskudd, og en omsetning på rett over 7 mrd.

https://www.dn.no/handel/bunnpris/christian-lykke/dagligvarer/resultatfall-for-bunnpris-og-lykke-rad-til-a-bo-i-norge-ti-ar-til/2-1-1442989

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (2 timer siden):

Nettopp! Det virket ikke som @Gouldfan visste at forskjellen er om slakteren er menneske eller robot. Produktet er det samme.

Det er ikke noe i veien med å spise Muk som kujur, griseører eller lignende.

Det som er problemet er overpriset MUK varer. Det burde være gratis eller veldig billig. Slik som Kujura til oldeforeldrene....

Jeg er ikke mot at vi skal bruke hele dyret, men prisen må stå i stil til kvaliteten.

Muk er næringsfattig.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Det virker som du fortsatt ikke har skjønt hva maskinellt utbeinet kjøtt er for noe.

Kujur er fritthengende bløtvev. Det er vanskelig å utbeine maskinelt fordi roboten har å gjøre med fritthengende og løse deler både der stykket skal holdes og der det skal skjæres. Jeg antar at jur er manuelt arbeid, ikke maskinelt.

Griseører skjæres sikkert maskinelt, men det er jo et eget produkt som selges som premium hundefor. Eventuelt overskudd kokes og viderebehandles til såpe, gelatin og lim, sammen med hud fra mye annet på dyret. Hvis du mener griseører ender opp som menneskemat, så vil jeg gjerne vite hvilke merker og produkter du mener.

Kjøtt som er skjært maskinelt er ikke mindre næringsrike enn det samme stykket som er skjert på et manuelt slakteri.

 

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...