Gå til innhold

PC til redigering


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Bygger opp en ny PC til videoredigering.

Da jeg har DVD brenner (NEC ND 1300) og en 160GB disk før har jeg kikket litt på følgende ekstra:

 

Asus P4P800 Delux Motherboard

Elexir 512MB DDR RAM 400MHz x 2

Sapphire ALL IN WONDER 9000 Pro 64MB

Intel Pentium 4 Prescott 3GHz 800MHz 1MB Cache

Segate Barracude 120GB 7200RPM SerialATA 150

 

Litt til:

Hva kan fks. Pinnacle DV500 kort gjøre som ikke skjermkortet kan?(Se over)

Har et "vanelig" firewire kort. ( Fulgte med på Pinnacle DV200 ) Jeg trodde kortet var en "dom" ting som bare traspoterte signaler mellom kamera og Pc´n..

 

(Har fjernet alle spor etter all software som fulgte med DV200, fant aldri ut hva som var vitsen med dette så lenge jeg har Premiere!? Mulig jeg er helt på jordet!? :scared:

Bruker Premiere 6.5 i dag sammen med nevnte firewirekort. Dette fungerer utmerket, noe som vil bli perfekt :green: når jeg får bygget den nye pc´n. ( hååper jeg ) :dribble:

 

Setter nå min lit til dere kreative sjelene der ute..... :thumbs:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

Takk innspillet.

Som jeg skrev skal jeg ha 2 x 512MB minne.

Enig at det "andre" ble litt klønete. Prøver igjen.

 

Hvis man kjøper et skjermkort med de fleste inn og utganger, trenger man da noe vidioredigeringskort? ( firewire kort har jeg )

Hvis ja, hvorfor?

:eek:

Lenke til kommentar

Har ikke svar til deg som skrev orginalinnlegget, men lurer på følgende:

 

Hva er et supert skjermkort for meg som skal holde på med videoredigering, ta inn TV-signaler og gjøre opptak direkte til DVD samt kjøre film på DVD-ROM'en for noen andre (ekstra skjerm) samtidig som jeg pusler med et eller annet på maskina?

 

Jeg ønsker høy oppløsning ved overføring av bilder (spesielt digitale: min. 0,8 Gpixler, helst over 1 Giga-piksel)

og det bør vel heller ikke gå så treigt :roll:

Bildefrekvensen bør være minst 30 Hz, helst over 50 Hz

Jeg bruker ikke maskina til spill.

 

Hvor mye har minnet på skjermkortet å si for den ytelsen jeg trenger?

Klarer det seg med 128 Mb?

Hva har minnefrekvensen og klokkefrekvensen å si for det jeg skal bruke maskina til?

 

Ønsker svar raskest mulig.

Kom med forslag til gode kort til mitt bruk.

Lenke til kommentar
Litt til:

Hva kan fks. Pinnacle DV500 kort gjøre som ikke skjermkortet kan?(Se over)

Har et "vanelig" firewire kort. ( Fulgte med på Pinnacle DV200 ) Jeg trodde kortet var en "dom" ting som bare traspoterte signaler mellom kamera og Pc´n..

* Pinnacle DV500 kommer med en såkalt break-out box, som du kan sette på pulten. Denne boksen har alle tilkoblinger du trenger, både analoge og digitale (i motsetning til Firewire kort som kun er digitalt). Dette betyr at du kan hente inn fra både digitale kiler, som DV kamera, og fra analoge kilder som eldre kamera, VHS spillere eller TV. I tillegg er det greit å ha alle inn og utganger tilgjengelig på pulten fremfor å måtte krype bak datamaskinen hver gang du skal koble til noe.

 

* Denne boksen gjør det også enkelt å koble til en ekstern tv å bruke den som videomonitor. Man ser ikke riktig hvordan resultatet blir i preview vinduet på dataskjermen, så dette må man bruke en ekstern monitor til.

 

* DV500 kortet har noe sanntidsrendring i f.eks hastighetsendring. Det vil si at om du velger fort eller sakte film av ett klipp, så slipper du å vente mens maskinen rendrer resultatet før du ser det. Tror det har sanntidsrendring på en del andre ting også.

 

* Det følger med en del ekstra programmer, som kan være nyttige. Sjekk Pinnacle sin side (www.pinnaclesys.com) for full liste. Noen av disse programmene linkes direkte til Premiere, og gjør ting som importering, eksportering og lignende mye lettere. Du får mer frihet i andre deler av Premiere også. Disse småprogrammene gjør enkelt og greit Premiere til ett bedre program.

 

* Har du lisensiert versjon av Premiere? De fleste har ikke det, men her får du lisens. I tillegg til at det føles godt å ha en lisens på ett program :-) så har du rett til support og hjelp om det er noe du lurer på. Ved kjøp av DV500 pakken får du også tilgang til Pinnacle sine supportsider, blant annet ett forum hvor folk med peiling på akkurat DITT system (er delt opp i grupper, blant annet ett eget forum for de med DV500 pakken) er jevnlig. Mange av supportfolka til Pinnacle er jevnlig innom der.

 

Jeg vil anbefale deg å kjøpe DV500 pakken, til tross for at du har firewire og Premiere fra før. Jeg har pakken selv, og er veldig fornøyd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...