Gå til innhold

Iphone backup


herzeleid

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har en iPhone SE som har sunget på siste verset og nå stadig skrur seg av. Jeg har kjøpt en ny, men siden telefonen er ustabil sliter jeg med å få tatt backup av telefonen, både til icloud og pc. Jeg har derfor to spørsmål:

1. Jeg får tatt sikkerhetskopi, men ikke lastet opp alle bildene mine. Risikerer jeg, når jeg tar i bruk en ny telefon fra gammel sikkerhetskopi, at bilder på den gamle telefonen slettes automatisk siden den skal synkroniseres med iCloud? 

2. er det noen mulighet for å få tatt backup mens telefonen er "avskrudd" eller sette den i en mer stabil modus for opplasting? Har lest om "safe mode" men ikke fått det til å fungere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-fsaSP0zV

1: Jeg ville, for sikkerhets skyld, kopiert bildene fra mobilen til en PC/MAC. Koble til med USB/Lightning-kabelen og overfør bildefilene. Fra PC kan du laste bildene opp til iCloud, da vil de synkroniseres til din nye telefon.

2: Du kan ta backup til PC/MAC. Installer iTunes, koble til med kabel, og følg anvisningene i programmet.

Endret av Slettet-fsaSP0zV
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV
herzeleid skrev (På 16.12.2022 den 17.31):

Takk for tips. Problemet er at telefonen skrur seg av slik at overføringen avbrytes. Om det finnes noen måte å gjøre telefonen til en "dum" disk hadde det vært mye lettere. 

Hva om du tar noen filer om gangen, og ikke alle på en gang? Nærmeste den kommer "dum disk" er når den er tilkoblet PC/MAC som beskrevet i mitt punkt nr 1.

Edit: Gammel/sliten elektronikk kan oppføre seg annerledes hvis temperaturen endres. Prøv å legg tlf i kjøleskapet en stund, se om den holder lenger da. Hvis ikke, legg den i fryseren. Hvis det ikke hjelper, legg den i stekeovnen og sett temp på 60-70 grader en stund (IKKE i mikroen).

Endret av Slettet-fsaSP0zV
Lenke til kommentar

Når du har en ny tlf.,vil den ta backup fra den gamle direkte. Ikke via iCloud. Men du må passe på å ha nok plass på iCloud.

Har du fått tatt en backup på iCloud skal jo alt være der. Det blir ikke tatt en hel backup hver gang, det bli bare lagt til nye bilder osv.

Du kan også bruke Google Photos som ekstra backup. Eller Capture fra Telenor, Telia Sky.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...