Gå til innhold

Moore v. Harper - gerrymanderings framtid


Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

I disse dager skal USAs høyesterett ta stilling til en sak som er betent i amerikansk valghistorie. Saken handler om hvorvidt de valgte embetsmennene i staten North Carolin har frie tøyler til å tegne valgdistriktskart og om hvorvidt konstitusjonen tillater dem å gjøre dette selv om statens høyesterett mener de ikke kan gjøre det på en diskriminerende måte. 

Hva synes dere? Dette er en sak som mest sannsynlig vil sette presedens om hvorvidt gerrymandering er innafor eller ikke, og hvorvidt de ulike statene kan styre dette selv, og på hvilken måte de eventuelt kan dette. 

Man kan lese mer om saken her og her

Kjør debatt :new_woot:

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gerrymandering burde definitivt vært ulovlig. Det å tegne opp og konstruere rare valgdistrikt utover statens opprinnelige grenser er en uting. Hadde det vært logiske avgrensninger for å utjevne by / land hadde det vært en ting, men slik det praktiseres nå handler det om å konstruere noe som ytterligere forsterker tanken om at flertallet ikke skal få bestemme.

Endret av The Very End
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Gerrymandering burde åpenbart vært straffbart å forsøke å få gjennom -- og burde forbys.
Det er totalt åpenbart -- og enhver som argumenterer mot det er misinformert eller et troll.

Og at begge sider gjør det er ikke noe argument for at det skal fortsette.
Når en side har begynt, og har det som strategi  å drive gerrymandering for å kunne ignorere flertallets vilje...
 

Sitat

REDMAP (short for Redistricting Majority Project) is a project of the Republican State Leadership Committee of the United States to increase Republican control of congressional seats as well as state legislatures, largely through determination of electoral district boundaries. The project has made effective use of partisan gerrymandering, by relying on previously unavailable mapping software such as Maptitude to improve the precision with which district lines are strategically drawn.


https://en.wikipedia.org/wiki/REDMAP

...så har virkelig ikke den andre siden noe annet valg enn å delta mens de arbeider for å forby gerrymandering.

Men forbud er åpenbart den eneste løsningen.

Høyesterett er dog partisk pro-republikansk, etter at Mitch McConnell nektet Obama å sverge inn en nøytral republikaner til høyesterett fordi det var valgår, og fikk Trump til å sverge inn tre høyesterettsdommere inkludert en høyesterettsdommer uker før valget i 2020.
Som demonstrerer at unnskyldningen bare var ondsinnet løgn fra en partisan hykler.
Noe alle som fulgte med på politikken allerede visste den gang da.

https://www.brookings.edu/blog/fixgov/2020/09/24/mcconnells-fabricated-history-to-justify-a-2020-supreme-court-vote/

...og de siste par dommerene er ikke bare partisane, de er ekstreme konservative som tjener en helt annen agenda enn landets interesser. Det er ikke engang en konspirasjonsteori, selv om man skulle ønske det.
 

Sitat

In January 2019, The Washington Post Magazine wrote that the Federalist Society had reached an "unprecedented peak of power and influence." Of the current nine members of the Supreme Court of the United States, six are current or former members of the organization (Brett Kavanaugh, Neil Gorsuch, Clarence Thomas, John Roberts, Samuel Alito, and Amy Coney Barrett).


https://en.wikipedia.org/wiki/Federalist_Society

Gerrymandering kommer ikke til å forbys før høyesterett blir kvitt dommerene som tjener republikanere og the Federalist Society før de engang tenker på hva USA trenger.
Det eneste håpet er at noen av dem har samvittighet og setter landet over Partiet.

Eller så må man vente til dommerene dør før man bekjemper gerrymandering, for lover senatet skriver for å sikre rettferdige representstive distrikter kommer til å bli forkastet av the Federalist Society / Høyesterett.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Gerrymandering koker i bunn og grunn ned til at de med makt, i hvertfall de som ikke eier moral, er villige til å gjøre hva som helst for å beholde og gjerne øke makten de har. Sånn som å manipulere og endre valgdistriktene til sin fordel samt andre ting som kan gjøre det vanskeligere å stemme.

The electoral college f.eks. er imo noe tullball som bidrar til nettopp dette. I 2016-valget fikk H. Clinton rundt 2,8 mill flere stemmer enn Trump, likevel tapte hun valget fordi Trump vant flertallet av stemmene - og dermed alle valgmennene - i de riktige delstatene.
Electoral college gjør i praksis at inntil 49% av avlagte, gyldige stemmer blir forkastet/ikke spiller noen rolle siden vinneren tar alt. Ikke akkurat demokratisk.

Gerrymandering bidrar ikke akkurat til å endre de problematiske områdene i amerikansk politikk til det bedre. Det burde forbys og ulovliggjøres, som andre her har vært inne på, men jeg tenker det er en god del "folkevalgte" som kommer til å slåss med nebb og klør for å forhindre det, samt at et visst parti kommer til å slåss for å omgjøre en dom i deres disfavør hvis/når de vinner WH igjen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...