Gå til innhold

EU har for mye makt i Norge


Medlem

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-ZwZXKsIXQp
The Very End skrev (1 time siden):

Din første setning motsier seg selv; 
I første del snakker du om at demokratiet i union bestemmes ut i fra flertallet, og noen få ord etterpå snakker du om forakt for enkeltmedlemmene. Tenker du at FN sin løsning er bedre hvor et eneste land kan ha vetorett til å overkjøre alle andre?

I tillegg så mener du at det er EUs skyld at Russland invaderer Ukraina, likviderer barn, voldtar kvinner, torturerer menn og bryter alle tenkelige menneskerettigheter, siden de driver med (leser din tekst på nytt) ... fisking?  Er sistnevnte ment metaforisk? Metaforisk eller ei, det er kun en part som er skyldig her, med mindre vi skal drive med fordeling av skyld på ofre.

FN har et redusert mandat ift EU som stadig definerer nye mål og utvikler nye dekreter. Brussel burde holdt seg til sin  opprinnelige agenda.

Jeg har aldri hevdet at EU er skyldig i Putins dumheter. Det jeg derimot påpeker er at Putin henter næring til narrativet sitt fra EUs ekspansjonsiver.

Lenke til kommentar

Jeg er en nølende tilhenger av EU for Norge. Jeg tror at EU er en imperfekt men bra ting. Og jeg håper at Norge med EU ville alliere seg med «ganske likesinnede» i en verden med mange «svært forskjellige» og utgjøre en maktfaktor hvor feks Kina måtte høre på oss. Som i alle klubber så må man jenke seg for de andre.

I diskusjon med Briter og andre som har hatt en opprivende debatt om EU så slår det meg at man er veldig absolutt. Alle utvidelser av EU sitt mandat er på en måte «naturlover». Å gå fra en kull og stålunion til noe nærmere en integrert føderasjon blir framstilt som eneste alternativ til økonomisk og politisk ruin. Jeg forstår ikke det. Hva EU skal og ikke skal være synes som en foranderlig størrelse som absolutt bør diskuteres og om nødvendig krangles om.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Inspector skrev (5 minutter siden):

FN har et redusert mandat ift EU som stadig definerer nye mål og utvikler nye dekreter. Brussel burde holdt seg til sin  opprinnelige agenda.

EU er et demokrati, det er vel ikke akkurat så snodig at det defineres nye mål og er utvikling politisk hele tiden - definert ut fra de som til enhver tid styrer i medlemslandene. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
15 minutes ago, FrihetensRegn said:

Hørt om LNG? Tror du land som Qatar bare eksporterer gass til nabolandene sine?

LNG av de mengdene Norge eksporterer til Europa i dag krever ENORME infrastrukturutbygginger i begge ender. Det er også en betyelig dyrere måte å frakte gass på, spesielt om man skal helt til Asia. Quatars største mottakere av LNG er Kina, India og Japan. Sjøvegen til alle disse landene er betydelig kortere enn fra Norge.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Medlem skrev (På 4.12.2022 den 10.58):

EU har for mye makt i Norge
Over halvparten av de spurte mener EU har for mye makt i Norge, viser en ny meningsmåling. Bare én av fire mener EU ikke har for mye makt
https://neitileu.no/aktuelt/-eu-har-for-mye-makt-i-norge

EU-kampen i går og i dag
Slagordet vårt, «Folkestyre, solidaritet og miljø», har forblitt det samme siden Nei til EU ble opprettet. Og det er et godt slagord. Fordi selv om vi er mot EU er det jo mye vi er for
https://neitileu.no/aktuelt/eu-kampen-i-gar-og-i-dag

EU for mye makt.jpg

Og det hjelper ikke at vi har en statsminister som løper ærend for EU heller. Det til tross for EU-motstanderne Sp i regjering. 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
44 minutes ago, Snikpellik said:

Dette er jo et direkte resultat av vårt demokrati, ikke hva som skjer i EU. Dermed er det den strenge politikken som føres på området i Norge, spesielt etter mange år med Frp i regjering som er avgjørende - ikke EU eller EØS-regler. UDI og UNE har bare lovverket i Norge å jobbe ut fra. 

EØS-oppholdskort er en bonus som følge av vår avtale med EU - og har hun dette vil hun fått bli. Frp ønsker å fjerne nærmest alle slike rettigheter, slik at denne bestemoren definitivt ville vært kastet ut av landet for lengst dersom de hadde fått gjennom sin politikk helt og fullt.

Det eneste som kunne redde henne er sterke menneskelige hensyn, altså opphold på humanitært grunnlag, men dette skal veldig mye til i Norge med vårt lovverk. Vi kaster jo f.eks. ut kreftsyke småbarnsmødre, selv om de sannsynligvis ikke får behandling i landet de returneres til og da dør mens barna som er født i Norge sitter igjen her uten mor. Slike grusomme saker skjer hele tiden på grunn av vårt ekstremt strenge lovverk, men det kommer sjeldent i mediene. En bestemor som kastes ut av landet i jula vekker harme, men folk bryr seg relativt lite ellers.

Nå blir hun ikke "kastet ut" da hun allerede har sagt hun vil reise ut frivillig (og på en verdig måte) før fristen er ut. En 83 år gammel Japansk bestemor en nok enklere å håndtere for myndightene. Dette er ikke Krekar som myndighetene feterte i omkring 15 år før de endelig fikk satt ham på et fly.

Endret av Ekspertkommentator
Lenke til kommentar
Ekspertkommentator skrev (5 minutter siden):

Nå blir hun ikke "kastet ut" da hun allerede har sagt hun vil reise ut frivillig (og på en verdig måte) før fristen er ut. En 83 år gammel Japansk bestemor en nok enklere å håndtere for myndightene. 

Vel, kastes ut/må ut av landet mot sin vilje før 28. desember/har fått avslag på opphold, si det hvordan du vil. Selv sier hun "kastes ut".

De aller fleste reiser "frivillig" ut av Norge selv etter et vedtak og vil ikke bryte utlendingsloven, det er ikke sånn at alle som får vedtak geleides av politiet inn på et fly akkurat.

Så får vi håpe hun får midlertidig forføyning eller utsatt iverksettelse av vedtaket i det minste.

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Fantomtegningen skrev (34 minutter siden):

Mye bra har kommet gjennom EU f.eks standardisering og kvalitetskrav, andre ting..... Ikke fullt så bra....
Som det store nye for alle som eier bolig i Norge; https://dinside.dagbladet.no/bolig/kan-bety-millionregning-til-norske-boligeiere/77832519

Huttetu. Selv om det er enda mer huttetu med kalde hus.

Sitat

Han legger til at det også er et tredje aspekt som virker inn, og det er at Norge kommer til å slippe opp for strøm i løpet av 2027 – og at for å ha nok strøm til næringslivet så må forbruket til boligmassen ned.

?

Vedovnene er utsolgt i butikkene før jul.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
19 minutes ago, Aiven said:

Det vil aldri bli noen trussel om å ikke selge gass, fordi både EU og Norge vet at EU trenger norsk gass. Norge har de siste åra dekket mellom 20 og 25% av forbruket i EU. Hvis dette plutselig skulle opphøre på EUs eget initiativ for å straffe Norge for å gå ut av EØS, ville det medføre en total katastrofe i EU. Demonstrasjoner i gatene, gasspriser minst det dobbelte av dagens rekordnivå, folk som hverken har råd til å lage seg varm mat eller dusje og pensjonister som fryser i hjemmene sine. Og så det politikerne bryr seg mest om: Katastrofe for styringspartiene.

Ja, begge sider er helt avhengig av denne gasshandelen. Dermed er det ikke et forhandlingskort for noen av partene.

Quote

Det er nedfelt i EØS-avtalen at dersom en av partene ønsker å gå ut av avtalen, vil handelsavtalen Norge hadde med EU før EØS være gjeldende. Ingen i EU er dumme nok til å forsøke å sabotere dette.

Ja-sidens påstander om at handelen med EU vil opphøre uten EØS er så tåpelige at jeg stadig undres over at så mange tror på dem.

Hvorfor skal noen (enten i EU eller Norge) ønske å sabotere dette? Og har det noengang vært truet med dette? 
Og det er ikke sånn at all handel tar slutt om Norge melder seg ut av EØS (noe vi forøvrig står hel fritt til å gjøre).

Derimot blir det ikke i samme grad barrierefri handel. Toll, byråkratisk sommel osv er svært begrensende faktorer innen handel. Se feks på hvordan det har blitt for britene etter brexit. De har haugesvis med handelsavtaler, men likefult sliter de med barrierer.

https://www.euronews.com/2022/11/18/brexit-jeremy-hunt-admits-uk-eu-trade-barriers-but-rejects-rejoining-single-market


 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Vi burde få stemme over EØS, ikke falle for fristelsen ved å forlange EU-debatt pga. en krig på andre siden av Europa.
Høyre har prøvd seg på enkeltsaker som NAV-saken, Pandemi, og nå krig som før ville blitt sett på som ren skjær populisme 

'Skandalen' ved NAV-saken var ikke selve skandalen. Det var at en lov fra et organ Norge ikke er medlem i skal trumfe norske lover, regler og normer. DET er skandale det. Derfor bør vi gjøre som Storbritannia, ordne oss en handelsavtale. 

Vi sier som "Norges mest torturerte mann" Lauritz Andreas Sand som heller ikke ønsket utenlandske krefter velkommen...
https://lokalhistoriewiki.no/images/Nei-støtten_2009_06_01_008.JPG

Endret av Medlem
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-ZwZXKsIXQp
Kul_Djevel skrev (2 timer siden):

Og det hjelper ikke at vi har en statsminister som løper ærend for EU heller. Det til tross for EU-motstanderne Sp i regjering. 

Sp hadde høy sigarføring under valgkampen og vant mange stemmer på det. Nå er de kun en flau skygge av AP.  Det overrasker ingen hvis det partiet havner under sperregrensen ved neste valg

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-ZwZXKsIXQp

Putins tåpelige aksjoner i Ukraina har medført øket samling om EU fordi det alltid er fordelaktig med koordinerte sanksjoner og hjelpepakker når noen bruker militær makt. Dette «koordineringsutvalget» kunne vært minst like virkningsfullt med et opprinnelig EU uten direktivkåthet.

Jeg håper at EU lærer av Ukrainakrigen at egne stormaktsambisjoner er et tveegget sverd som må begrenses …..

Lenke til kommentar
Smule8o skrev (3 timer siden):

Quatars største mottakere av LNG er Kina, India og Japan. Sjøvegen til alle disse landene er betydelig kortere enn fra Norge

Frakten av LNG koster så lite i forhold til det man tjener på salget at det ikke er særlig relevant. Til og med USA satser på eksport og import av LNG selv om de knapt har nok gass til seg selv.

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (3 timer siden):

Klinker vi til med Godwins lov allerede? Tror ikke jeg trenger å forsvare forskjellene mellom EU og nazi-tyskland.

Forskjellene er mange, men likhetstrekkene er også mange. Vi gir mer etter for EU i dag enn vi gjorde til Tyskland i 1940-årene. Uansett hvilken ideologi, så skal uansett ikke Norge være styrt av et annet land eller makt, noe vi dessverre er nå. Det skjer hvert eneste år, at noe vi vil gjøre, stoppes fordi det krasjer med et EU direktiv. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, FrihetensRegn said:

Frakten av LNG koster så lite i forhold til det man tjener på salget at det ikke er særlig relevant. Til og med USA satser på eksport og import av LNG selv om de knapt har nok gass til seg selv.

Vel, det gjør i så fall argumentet om at Norge kan bruke gass-nekt som pressmiddel ovenfor EU ytterlige svakt, da EU i så fall også kan kjøpe LNG fra hvorsomhelst. Til tross for dette er det merkelig nok bekymring for gassmangel i Europa. Nesten som om en skulle tro at å kjøle ned, frakte med skip, og så varme opp igjen gass i enorme volum ikke var like enkelt som å ganske enkelt sende den gjennom en rørledning.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Inspector skrev (2 timer siden):

Sp hadde høy sigarføring under valgkampen og vant mange stemmer på det. Nå er de kun en flau skygge av AP.  Det overrasker ingen hvis det partiet havner under sperregrensen ved neste valg

At det er et parti fylt med løgnere er ikke noe nytt, var slik under Stoltenberg regjeringen også.

Bare mest mulig til bøndene, resten av valgløftene driter de 110% i etter at de har vunnet makt.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...