Gå til innhold

Tror folk i disktriktene at en leilighet på 60 kvadrat i Oslo er lite?


Anbefalte innlegg

Jeg surfa litt på Facebook, og ramla over denne tråden:

https://www.facebook.com/groups/385694582109449/permalink/1066922033986697/

Uten å være uenig eller enig med forfatteren angående strømpris, så bet jeg meg merke i at folk i kommentarfeltet ga ham en overhøvling. De sier at han bor i et "bøttekott", "trygdeleilighet" og andre artige eufemismer. Jeg understreker at dette er en som bor alene. 48% av husholdningene i Oslo består av én person, så dette er ikke uvanlig. Leiligheten hans er altså 60m². Er det vanlig blant folk i distriktene å tro at dette er lite for en leilighet sentralt i Oslo? Sannheten er at gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo er 91 197 kroner, så denne leiligheten er verdt ca 5,4 millioner, kanskje mer. Noe som nok er betydelig mye mer enn alle de eneboligene til dem som håner ham i kommentarfeltet.

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

60 m² for enslig person er mer enn stort nok.

Jeg vet om mange par som bor på ~60 m², og ikke vil ha noe større. 

Jeg har 120 m², men vil ha mye mindre.  Snakk om å dele leiligheten i to, som jeg er enig i.  (Jeg leier)
Med rask hoderegning så bruker jeg mindre enn 60 
m², resten av plassen er bare rot. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Espen Hugaas Andersen skrev (På 10.9.2022 den 10.15):

I forhold til kommentarene man fikk, så er kanskje et mer relevant spørsmål om folk i distriktene mener at 60 kvadrat er lite (uavhengig av beliggenhet). Og der er nok svaret, ja.

Ja. Hva noen synes er stort eller lite kommer mye an på preferanser og hva man er vant til.

Selv om 60m2 er "nok" for mange, er det likevel mange jeg kjenner som kunne ønske seg mer plass hvis de hadde råd. Større plass til å ha gjester, større "kontor", hobbyrom osv. Mange ting man må fire på av krav når man bor i byen og prisene er høye. Jeg skjønner godt at mange i distriktet synes det er deilig med mye plass.

I forhold til prisnivå i Oslo er ikke 60m2 lite, men i forhold til hva mange egentlig kunne ønske seg hvis pris ikke var et issue (slik det i mye mindre grad er ute i distriktene), kan det være litt snaut for veldig mange. 

Hvis jeg personlig kunne valgt uavhengig av pris, hadde jeg nok ideelt ønsket en 20-30 kvadrat ekstra, og gjerne litt privat hage og enebolig slik at man ikke er redd for å plage naboer med støy, men dette er selvsagt vanskelig å få sentralt i Oslo uten å måtte bla opp med mye ekstra. Hvis planløsningen er god kan mye av støvsuging gjøres av roboter, så det ville ikke blitt så mye ekstra å gjøre rent. 

Lenke til kommentar

Om det er lite eller ei har vel ikke noe å gjøre med hvor i verden det er. Blir ikke romsligere av at det er i Oslo. 60 kvadrat for én person er ikke lite. Noen ønsker seg gjerne mer, andre ønsker seg gjerne mindre. Men sånn for å dekke et vanlig menneskes behov så er det ikke lite.

Endret av bo1e
Lenke til kommentar
20 hours ago, KalleKanin said:

Selv om 60m2 er "nok" for mange, er det likevel mange jeg kjenner som kunne ønske seg mer plass hvis de hadde råd. Større plass til å ha gjester, større "kontor", hobbyrom osv. 

Du glemte plass for hønene og ørreten. Og skal poteten gro i kasser på balkongen? Sitte på sovre-rommet og skyte rådyr i gata utafor? Og hvor skal du tørke 50 paller fyringsved som du skal selge som en hobby (3000 kr per pall x 50 = 150.000 kr skattefritt)?

Kos deg i byen du 🙂  Og still deg i NAV-kø dersom det røyner på 🙂

Endret av lada1
Lenke til kommentar

Hvis man gjerne vil bo sentralt så er det høyere kvadratmeterpris. Da må man klare seg med færre kvadrat med mindre man har veldig stor inntekt. Da vil man antagelig justere vaner og forventninger til det.

Når man primært betaler for «adgangen til å ha 60kvm» på tomta og i blokka, heller enn for selve råmaterialene (som koster omtrent det samme i byen som på landet) så følger det logisk at man kan pusse opp og omorganisere leiligheten jevnlig for å få mest mulig ut av husværet. Det hvor noen med 200kvm på landet typisk vil ha et bad nr 2 som er 20 år gammel, og en kjellerstue hvor man har bordet fullt av fiskestenger, modelltog eller noe annet.

Strengt tatt så trenger vi ikke mer enn en kiste på 185cm x 50cm x 35 cm. Alt ut over det er preferanser og luksus.

-k

 

Lenke til kommentar

Tror ikke at det er vanlig at folk i distriktene tror dette. Bor på bygda sjæl. Natur, plass og at jeg har råd til et stort hus gjorde det naturlig å flytte ut av byen når vi fikk barn. Mange av de jeg vanker med her "ute" er i samme situasjon.
Jeg selv vokste opp i en stor leilighet på Frogner midt i Oslo og synes at 60m2 er lite uansett, men det er fordi jeg ikke er vant til noe annet. Hadde jeg ikke hatt råd til større så hadde jeg sikkert klart meg med en toroms. Men ikke med samboer, tre barn og to hunder. En vakker dag, når flesteparten av disse ikke bor i huset her selger vi og kjøper oss en leilighet litt mer sentralt. Men ikke 60m2, og mest sannsynlig ikke i Oslo.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...