Gå til innhold

Woke i moderne underholdningsindustri


Anbefalte innlegg

fokkeslasken skrev (43 minutter siden):

Fra linken:

“Woke” content = any images, messages, characters, storytelling, dialogue, music, or game mechanics that include themes associated with the left-side of the political aisle in contemporary western politics.

Da må jeg nesten få sjekke; Mener du denne definisjonen alltid, eller følger du den RF viser til ved jevne mellomrom? De er jo ganske i hver sin ende av spekteret. Det blir jo vesentlig for hva du egentlig klager på om andres meninger.

Skjønner ikke helt hva du mener her. RF? Mener definisjonen?

Jeg mener «woke» i underholdning er et ikke-eksisterende og konstruert problem, og et begrep som har vanvittig mange ulike definisjoner fra de som bruker «woke» som en forklaringsmodell på ting de misliker (og de som gjemmer rasismen og hatet sitt bak begrepet).

Endret av Snikpellik
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (32 minutter siden):

Den lista var heller drøy, det er greit å vise hvilke titler som implementer hva, men å avfeie gode spill pga en viss % woke blir jo misvisende. Trukke det er mange i denne tråden som støtter konklusjonene en finner her.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (26 minutter siden):

Den lista var heller drøy, det er greit å vise hvilke titler som implementer hva, men å avfeie gode spill pga en viss % woke blir jo misvisende. Trukke det er mange i denne tråden som støtter konklusjonene en finner her.

Med det sagt så finner man også i linken:
"Whether a game is “good” or “bad” is an assessment people can make for themselves. Our only concern is whether or not a game has Woke content and if so, to what degree."

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (34 minutter siden):

Skjønner ikke helt hva du mener her. RF? Mener definisjonen?

Jeg mener «woke» i underholdning er et ikke-eksisterende og konstruert problem, og et begrep som har vanvittig mange ulike definisjoner fra de som bruker «woke» som en forklaringsmodell på ting de misliker (og de som gjemmer rasismen og hatet sitt bak begrepet).

RF, Red Frostraven. Debattant som postet litt om hva "woke" er for noen poster siden.

Joda, sett i et vakuum er jeg ikke uenig i det du skriver her. Derimot syntes jeg det blir tillagt folk litt vel fort at de forsøker gjemme hat bak disse uttrykkene. Det virker ofte som det er slik det blir oppfattet om man ikke kan bevise at det ikke er slik. Det virker ofte som en sak hvor man er først skyldig og så må bevise sin uskyld.

Endret av fokkeslasken
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (5 timer siden):

Sensitivitetslesing er bra, om det er et diktatur som står bak -- og krever endringer for å ikke inngå statlige sanksjoner mot utviklerene eller mediet...

...men dårlig om sensitivitetsleserene leverer inn forslag om hvordan utviklerene/forfatteren kan skrive en bedre, mer faktuell og realistisk historie når de inkluderer personer og kulturer de mangler erfaring med, uten noen makt til å endre historien...

..?

Eller er det helt greit, bare spillet er godt nok, eller ingen har fortalt deg at dette er dumt?

Jeg vil ikke ha 'realistisk' historie i Warhammer40K, ei heller i LOTR, ei heller i SW, ei heller i Homeworld 3. Og dette har endt i dårligere produkter, dårlig underholdning som svært få har lyst å se. Faktualitet kan gjøres i noen titler, kommer ann på historien, men ikke i alle titler de får fingrene i. Da blir det bom ut, og jo lengre de holder på desto mer sannsynlig at fans snur ryggen til. Og holder seg til det de har fra før.

Hvis de har lyst å lage noe nytt, vær så god men det er lite realistisk å ta over franchise/IPer og dets budsjetter som fans sørger for. Og så f.eks bruke 180M $, på et snevert publikum som f.eks The Acolyte. Nå har jeg ikke noe imot at de gjør det, da det er underholdning i seg selv å se hvor desillusjonert folka er, og gjenta dette gang på gang. Men det er trist og meningsløst ovenfor de som bare gjør jobben sin, og ikke blander sin egen politiske agenda inn i dette. Og for fans som retter legitim kritikk, og blir kalt alt mulig fra den andre radikale enden.

Red Frostraven skrev (5 timer siden):

 

Lush skrev (21 timer siden):

Så den britiske skaperen av Warhammer 40K, Rick Priestley sitt univers, som det franske utgiveren Focus ga i oppdrag til Amerikanske Saber sitt studio i Saint Petersburg, har en politikk bak... Utdyp.

...altså...

Image

Eb-0oXEWoAUXTKr?format=jpg&name=900x900

Og de kommer til å eskalere ironien for å kaste ut fascistene i alternative høyre fra spillmiljøet sitt:

https://www.polygon.com/23414657/warhammer-40k-anti-fascism-space-marines-capitalism-leagues-of-votann-hate

...

Og så har man misinformasjon fra de genuine fascistene, og noen mennesker som genuint bare ikke har forstått at det er politisk.

Som de som hører på politisk musikk og tror det ikke er politisk.
Som Rage Against the Machine et cetera.

Dyster verden du lever i, når du tror vi blir påvirket av radikale folk, selvsagt det er alltid noen sier ikke det. Men majoriteten har god etikk og moral, og gjør ikke en fantasiverden til noe mer en enn fantasiverden. Ja vi bryr oss om disse verdene, når andre radikale(woke) kommer inn og vil endre. Men det gjør oss ikke til den verste siden, som dine eksempler sier og er tilstede. Og dette finner man i mangt, enten det er en satanist klubb, miljøbevegelser, bunadspolitiet eller fotball. For noen er fotball livet, for andre så kommer de for underholdningen og støtte laget sitt.

I bunn og grunn noen tar det for langt, og noen tenker for langt, som jeg vil si du gjør.

Men igjen, sliter med å se hva dette hadde med å sammenligne en salgstall..

 

 

For resten av det du skriver, som svar til Fokke. Vi kommer til å forsette med å bruke woke, du får lese 'banan' eller putte inn ditt eget oppfunnet ord. Og se om det blir Årets ord, og innlemmet i neste versjon av det norske språk. Som alltid er i endring og formes etter dets tid og kultur. En gang var neger et ord som var greit, i dag er det ikke, afro-amerikanere har selv også tatt ordet tilbake. Men i dag har woke, også endret selve kulturarven vår fra Thorbjørn Egner, Roald Dahl til Don Rosa. En ting er at det er riktig å ikke lenger bruke dette, men å fjerne det og endre tekster fra selve arven. Det er feil.

Jeg har allerede forkrt deg at man kan dele meninger med andre på hele det politiske spekteret, uten å stå for alt annet de mener. Og jeg har forklart hva vi legger i ordet 'woke' samt dens kontekst i Moderne Underholdningsindustri, som 'anti-wokerne' her ser ut til å dele det meste av.

 

Btw, såg The Penguin i går på MAX, anbefales! Kjempe eksempel på en spin off(adapsjon) fra The Batman filmen. Som viser hvordan en ond karakter, kan får flere sider. Uten at han er misforstått, og egentlig bare god. Gleder meg til resten av sesongen!

 

EDIT: Tror han her er innom forum av og til, men dette var aktuelt og kanskje interessant for deg. Var interessant å høre på :)

Warhammer 40k Is Inherently Right Wing And Why The Left Can't Understand That

Endret av Lush
Tillegg
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Snubler innom tråden og beklager for å ikke gi en oppsummering av alt innholdet i den 9 minutter lange talen som jeg linker til. Talen starter kanskje litt tregt, men for de som har tid så synes jeg absolutt det er verdt å lytte til alt. Denne ferske videoen har i skrivende stund 90k views og over 99,9% likes (14000+ likes vs 78 dislikes). Den tar for seg diverse tematikk relevant for tråden, spillundustri og Ubisoft.

 

Endret av P7SA
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
fokkeslasken skrev (6 timer siden):

Det er merkelig hvor vanskelig dette skal være å fatte, men jeg regner med det er lettere å påpeke ekstremistene når man får kritikk for noe. Det er jo det nye normale.

Dette gjør langt på vei Thomas Seltzer også i den nylige episoden av UXA - hvor han drar til Florida for å undersøke wokeismen, MAGA og polariseringen. Første person han møter virker noe halv-tam, men så møter han ei lærerinne som flyttet fra California pga woke-inntoging i skolen under pandemien (amerikansk slaveri-historie, pronomen, 2 kjønn, skille mellom gutter og jenter, klima-hysteri ala Greta Thunberg, hedenskap, kjønnsidentitet, homofil sex, analsex, og da jeg så programmet igår kveld er jeg sikker på at hun også sa incest, men dette ser nå ut til å være klippet bort. PC-en min hang seg opp bare sekunder etter at jeg hadde sette henne fortelle dette, og nå er altså incest borte fra intervjuet med henne). Go figure.. men uansett.. og til poenget.. Like etterpå trekker Seltzer slutningen at; USA er i ending. Ja, det er nok alle helt enige i, men hva er endringen han har i tankene? Han kunne nå ha sjekket nærmere med akademikere som vet hva de snakker om (som for eksempel disse), men det gjør han ikke. Han sier isteden at han føler det i Florida har blitt en ganske merkelig stemning, før vi går direkte over til en slags demonstrasjon (om vi kan kalle det for det) hvor 3-4 stykker står med hakekors og gjør nazi-hilsener utenfor Disney-world. Altså går Seltzer fra denne ganske ordinære lærerinnen (som jeg absolutt har inntrykk av at representerer hva flesteparten av MAGA-bevegelsen, og folk som har flyttet til Florida mener) og over til vaskeekte nazister. Som om dette altså er hva endringen han nevnte handler om. Hvordan han har klart å finne frem til disse tullingene er en ting, men det er altså snakk om 3-4 stykker. Inntrykket han skaper er at vanlige folk som tar en bit av Trump- eller anti-woke-eplet beveger seg mot høyre-ekstremisme og nazisme, men det er selvsagt en fullstendig skivebom av hva den store majoriteten står for, selv om det også finnes enkelte slike løk-huer. 

Endret av Fustasjeopphengsforkobling
Lenke til kommentar
fokkeslasken skrev (5 timer siden):

Med det sagt så finner man også i linken:
"Whether a game is “good” or “bad” is an assessment people can make for themselves. Our only concern is whether or not a game has Woke content and if so, to what degree."

Den så jeg ikke, men jeg stusset litt på at 'ikke anbefalt' ble satt på Cyberpunk og Elden Ring, sistenevnte vil jeg si at en legger vrangvilje til for å kalle woke. Uansett er det litt artig med den “contains no woke content” godkjenningen, som minner om et slags miljømerke for produkter.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
fokkeslasken skrev (5 timer siden):

RF, Red Frostraven. Debattant som postet litt om hva "woke" er for noen poster siden.

Joda, sett i et vakuum er jeg ikke uenig i det du skriver her. Derimot syntes jeg det blir tillagt folk litt vel fort at de forsøker gjemme hat bak disse uttrykkene. Det virker ofte som det er slik det blir oppfattet om man ikke kan bevise at det ikke er slik. Det virker ofte som en sak hvor man er først skyldig og så må bevise sin uskyld.

Er det rasisme å foretrekke europeiske historier og estetikk eller må du "hate" når det blandes andre etnisiteter i historiene?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
fokkeslasken skrev (8 timer siden):

Fra linken:

“Woke” content = any images, messages, characters, storytelling, dialogue, music, or game mechanics that include themes associated with the left-side of the political aisle in contemporary western politics.

Da må jeg nesten få sjekke; Mener du denne definisjonen alltid, eller følger du den RF viser til ved jevne mellomrom? De er jo ganske i hver sin ende av spekteret. Det blir jo vesentlig for hva du egentlig klager på om andres meninger.

...de erkjenner jo bokstavelig talt i stor grad hva jeg påstår at kalles woke;
Alt til venstre for Trump og Putin.


Og hvorvidt noe faktisk er tema eller mekanikker som faktisk kommer fra politiske venstre er jo høyst subjektivt, hvor kilder som den kommer inn;
Man skal høre på storebror hvem som er Woke.
 

  

Lush skrev (4 timer siden):

Vi kommer til å forsette med å bruke woke

...dere kommer til å smøre dere inn i dritt, og fortsette å klage på at andre klager på at dere er brune og stinker...

...helt til dere vokser opp og innser at dere er grundig lurt av propaganda, og hva som ble kalt woke bare var misinformasjon for å rekruttere folk til høyrepopulistisk politikk i et målrettet forsøk på å konstruere et fiendebilde av hva som utgjør den innbilte trusselen Woke -- som er hele den politiske venstresiden til venstre for republikanere.

image.thumb.png.4cb89717a6eb1610fd378a940bc539c9.png

 

 

Sitat

du får lese 'banan' eller putte inn ditt eget oppfunnet ord

Jeg har ikke funnet på noen definisjon av ordet.

Det finnes en opprinnelig definisjon

Woke
 
: aware of and actively attentive to important societal facts and issues (especially issues of racial and social justice)
 

 

...som fremdeles er mest brukt;

https://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/3890296-most-in-new-poll-view-woke-as-positive-term/


Så har man den kunstige og ondsinnede versjonen.
Og merk at popularitet ikke betyr noe for opprinnelsen, eller hvorvidt definisjonen eksisterer eller ikke.
En gang så var jøde et skjellsord i Norge, i tillegg til å være en folkegruppe, av samme grunn.
Høyrepopulistisk propaganda.

Det er ikke mangler på kilder på den kunstige spredningen av den negative forestillingen av ordet, eller mangel på kilder på den negative brukes opprinnelse på alternative høyre -- hvor ordet fremdeles brukes mest per capita.

Opprinnelig så var det bare brukt som betegnelse på anti-rasister, av rasister -- hvor hva ytre mente om dem de kalte woke bare var stereotypiene rasister har om anti-rasister.

Som nevnt en haug med ganger før. Når PJW sier dette, så misforstår man hans politiske motstandere om man tror de faktisk er hysteriske. Han, og Breitbart og alternative høyre gjorde dog sitt beste i sine videoer, med å fremstille hva de kaller woke hysteriske og teite.

...men grunnen til at de brukte ordet woke om sine motstandere er at woke var brukt i anti-rasismen, da spesielt det fargede miljøet.

Og Paul er en rasist av dimensjoner, slik at han stadig møter på anti-rasister på nett.
https://rationalwiki.org/wiki/Paul_Joseph_Watson

Fra folk som dette, ble begrepet spredt av hele alternative høyre sitt propagandanettverk, hvis hovedoppgave er å fremme høyrepopulistiske forestillinger og slenge dritt om politiske venstre; sett fra Republikansk side. Nettverket hadde en enorm påvirkningskraft, og stod for brorparten av kilder spredt blant konservative i 2015-2016, og det har sannsynligvis aldri avtatt.

https://cyber.harvard.edu/node/99982

...og i 2022 så kom ordet til Norge, sammen med den tammeste og mest mainstream høyrepopulismen.
Men selv den tammeste høyrepopulistiske propagandaen støtter fremdeles Trump, og ofte Putin.

https://www.theguardian.com/us-news/2022/dec/20/anti-woke-race-america-history

Endret av Red Frostraven
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Lush skrev (4 timer siden):

EDIT: Tror han her er innom forum av og til

Yay, enda en Quartering-klone. Når jeg tidligere skrev dette:

AtterEnBruker skrev (På 16.9.2024 den 6:53 PM):

Og det er egentlig ikke "naturlig" at "folk stiller spørsmål" om dette, det er aller mest takket være et meget omfattende mediaapparat med masse rikdom konsentrert, for å opprette en slags burgeouis tankegang om at "woke" og "DEI" er den direkte årsaken til at filmer og serier ikke lykkes helt. Og alt annet som er gærent med samfunnet.

Og dette er heller ikke noe ny greie. Hver gang den økonomiske toppen av pyramiden blir for bekymret over økning av fagforeninger og folks opprørskhet over økonomisk ulikhet, konstruerer de sammen med kollaboratører et narrativ som de kan distrahere folk med. Representanter for antiwoke-bevegelsen inrømmer det delvis når de gjentar frasen "folk konsumerer underholdningsprodukter for å slå av hjernen og rømme inn i en alternativ virkelighet, for å glemme den virkelige verdenen". Dette mediaapparatet sikter da seg inn på denne gruppen som vil "rømme virkeligheten", og forteller dem at "vi kan hjelpe deg med å rømme". I en slags poetisk tristesse, betyr det da at de til gjengjeld forværrer den virkelige verden.

At media med aktivistisk tilnærming ender opp med å bli cringe eller dårlig, er ikke noe nytt. Grunnen til at mange tror det er et nytt fenomen, er rett og slett den moderne reaksjonære bevegelsen med det nevnte mediaapparatet i ryggen. Det eksisterer for å jobbe dag og natt for å jordbærplukke alt som kan samfalle med narrativet om "woke" og "DEI" som truer underholdningsprodukter. Og mottar man kun informasjon fra dette mediaapparatet, ja, da er det ikke rart om hjernen forteller en at "ja, det later til at det faktisk er en sammenheng mellom woke og DEI og den falne kvaliteten på underholdningsprodukter".

...så er det blant annet slike youtube-kanaler jeg siktet til.

Han har to videoer med temaet "woke bad", som begge har en farget kvinne som en thumbnail. Blodrødt flagg. Ingen som vil ha en seriøs samtale om egalitær verdifremming bruker så over the top-propagandamidler.

Fyren er i tillegg en trumper. Så han hadde en video der han klandret "the radical left" for attentatforsøket mot trumpeten i sommer. Til tross for at det var en konservativ som var gjerningsmannen. Og til tross for at trumpeten fremdeles er en super-fascist uansett om det skjer attentatforsøk mot han eller ikke. Men det får man heller ta i en annen tråd.

Så ja, enda en grifter. Om han tror det han formidler, eller gjør det for å tjene penger på folks misplasserte sinne, eller begge deler vet jeg ikke. Men en rapper sa engang "don't believe the hype"

Jeg sier "Don't believe the grift"!

  • Liker 4
Lenke til kommentar
4 hours ago, P7SA said:

Snubler innom tråden og beklager for å ikke gi en oppsummering av alt innholdet i den 9 minutter lange talen som jeg linker til. Talen starter kanskje litt tregt, men for de som har tid så synes jeg absolutt det er verdt å lytte til alt. Denne ferske videoen har i skrivende stund 90k views og over 99,9% likes (14000+ likes vs 78 dislikes). Den tar for seg diverse tematikk relevant for tråden, spillundustri og Ubisoft.

Hva skal den videoen ha som de andre idiotiske videonene ikke har hatt? Sist jeg så en video som skulle "forklare" noe kastet jeg bort 15 minutter på helt en meningsløst ordsalat.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (7 timer siden):

Jeg mener «woke» i underholdning er et ikke-eksisterende og konstruert problem, og et begrep som har vanvittig mange ulike definisjoner fra de som bruker «woke» som en forklaringsmodell på ting de misliker (og de som gjemmer rasismen og hatet sitt bak begrepet).

Raymond Johansen i AP er en fornuftig kar, han har en definisjon på woke som vi alle bør kunne leve med:

"Med «woke» mener Johansen kanselleringskultur, moralsk fordømmelse av feil holdninger og strenge regler for hva som er lov å mene."

https://www.vg.no/nyheter/i/JQyAO4/raymond-johansen-tar-oppgjoer-med-woke

  • Liker 3
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (11 minutter siden):

Raymond Johansen i AP er en fornuftig kar, han har en definisjon på woke som vi alle bør kunne leve med:

"Med «woke» mener Johansen kanselleringskultur, moralsk fordømmelse av feil holdninger og strenge regler for hva som er lov å mene."

https://www.vg.no/nyheter/i/JQyAO4/raymond-johansen-tar-oppgjoer-med-woke

...problemet er at det er journalisten sin definisjon -- og at definisjonen ikke stemmer overens med den som miljøet som eier rettighetene til hundefløyten legger i ordet, som gjengitt tidligere av Fokkeslasken i det han siterte en kilde som glemte å være mer uærlig om hva de kaller woke:

Alt som fremstår som det inneholder venstresidens agenda, mekanikker derfra eller politikk derfra.
I tillegg kommer selvsagt hva anti-woke autoriteter sier er woke.

...det er grovt uærlig å legge ord i munnen på Johansen, eller anta at han eller journalisten har satt seg inn i kulturkrigen som raser på nett.
I beste/verste fall er en eller begge misinformert av boken til Danby Choi.

De fleste hører ordet bli brukt av folk i sosiale medier eller på tiktok eller youtube, og antar at de kritiserer noe konkret -- som er hvordan viral misinformasjon som forestillingen om Woke sprer seg.

---

Problemet er jo nettopp det at absolutt ytre høyre kaller sine politiske motstandere woke -- som gjør at folk regner dem som woke.

Når Matt Walsh og Jordan Peterson eller Elon Musk kaller noe woke, så regner folk som genuint tror at det er et problem som kalles woke at de beskriver et reellt problem.

Og når woke regnes som negativt av en stor nok andel av befolkningen, så fungerer propagandaen ekstremt mye bedre, på grunn av mengden av den som spres.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (1 minutt siden):

...problemet er at det er journalisten sin definisjon -- og at definisjonen ikke stemmer overens med den som miljøet som eier rettighetene til hundefløyten legger i ordet, som gjengitt tidligere av Fokkeslasken i det han siterte en kilde som glemte å være mer uærlig om hva de kaller woke:

Alt som fremstår som det inneholder venstresidens agenda, mekanikker derfra eller politikk derfra.
I tillegg kommer selvsagt hva anti-woke autoriteter sier er woke.

...det er grovt uærlig å legge ord i munnen på Johansen, eller anta at han eller journalisten har satt seg inn i kulturkrigen som raser på nett.
I beste/verste fall er en eller begge misinformert av boken til Danby Choi.

Tøv.

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (18 minutter siden):

Tøv.

Jeg liker biten hvor du forklarer HVA du mener er tøv.

Det er ingen hemmelighet at det er de minst informerte og minst politisk engasjerte som ikke har fått med seg den opprinnelige betydningen av woke og hvordan høyrepopulister står bak misinformasjon.

 

Sitat

 

A majority of Americans in a new poll have a positive association with the term “woke,” understanding it to mean “to be informed, educated on, and aware of social injustices.”

The USA Today-Ipsos poll released on Wednesday found that 56 percent agreed with the more positive definition, while 39 percent had a negative association with the word and understood it to mean “to be overly politically correct and police others’ words.”

 

https://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/3890296-most-in-new-poll-view-woke-as-positive-term/


...og ja, de minst informerte og desinformerte har hengt seg på konspirasjonsteorien om at woke er et problem.

 

Og jeg tror deg om du sier at majoriteten av nordmenn ikke er engasjert i amerikansk politikk, og har falt for misinformasjon fra USA om fenomenet som kalles woke av kildene til alternative høyre og høyrepopulister.
Det er bare å se på hvilke brukere det er og hvor mye de har satt seg inn i amerikansk politikk og eventuelt forståelsen deres av hvor ekstrem det republikanske partiet har blitt, versus forestillingen om at det ikke er noe enormt demokratisk problem i USA på republikansk side -- som er misinformasjon / mangel på kunnskap -- og hvilke kilder de bruker om temaer om amerikansk politikk og forestillinger om woke.

Det er jo beviselig, i og med at man i hovedsak bruker DERES definisjon i Norge, på nett -- og at det generelt er dem som er minst informert om amerikansk politikk som har falt for dette, OM de har sett misinformasjon fra kildene som er pro-republikansk.

De som ikke har sett slike kilder, OG ikke har satt seg grundig inn i amerikansk politikk PÅ NETT, har jo ikke snøring på hva woke er -- ut over hva de blir fortalt.
Og når de blir fortalt oppgulpet misinformasjon om hva woke er -- så er sirkelen sluttet.

---

Minner om at alternativet til å bruke ordet woke på alt man ikke liker er å faktisk fokusere på konkrete problemstillinger -- som ville fjernet troen på noe organisert ideologi som kalles woke temmelig raskt:

Forestillingen om dets eksistens er fundert på frekvensen ordet brukes i kritikk -- ikke eksistensen av woke som ideologi i det som kritiseres.

Det er outrage-kultur, drevet av ufokuserte følelser som stadig må avløses av nye ting å kritisere.
Men hver gang vi stopper opp og undersøker kritikken, så viser det seg at ingen har satt seg inn i kritikken.

I starten av tråden var det Sandman som ble kritisert.

Allerede i 2022 ble halen satt på grisen, da folk forstod hva anti-woke var allerede da:

 

mandodiao skrev (På 17.8.2022 den 9:50 PM):

Dette er vell en temmelig fersk amerikansk høyrepolitisk tolkning av woke?  i forsøk på å gjøre det til enda et buzzword for å sette venstreorienterte i bås?

Når jeg lærte om 'woke' for endel år siden, handlet det om å våkne opp og se diskriminering for diskriminering. 

 

La oss ha det klinkende klart, å være 'woke' er ikke noe negativt i seg selv. De som bruker woke som en måte å fornærme andre på derimot, de har som oftest noe negativt å melde. En såkalt hersketeknikk i stedet for å diskutere sak. Aka billig twitter-politikk

Bare siterer deg som et eksempel på hvor tidlig anti-woke ble avslørt som kunstig tull allerede i 2022;
Jeg er helt enig med innlegget ditt.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...