Gå til innhold

Woke i moderne underholdningsindustri


Anbefalte innlegg

Bing123 skrev (3 timer siden):

Du gir meg altså ingenting konkret...

Jeg regnet med at du kjente til fyren sine uttalelser siden du forsvarte dem, og siden du kjente til dem så er det ikke stort jeg kan komme med som vil overtale deg om noe annet. Men hans syn på lgbtq er jo velkjent, han har sagt noe sånt noe som at lgbtq er en del av en eller annen form for marxistisk konspirasjon, han mener at mennesker kan stå opp fra de døde, som den kristenkonservative galningen han er har han har sagt at det ikke finnes noen gode argumenter for ateisme. Som så mange andre ytre høyre influenser raringer så liker han å gi uriktige fremstillinger av en sak så han kan angripe den løgnen han selv har skapt.

 

Bing123 skrev (3 timer siden):

Jeg går utifra det er rantene han har mot Canadisk lovverk som skulle gjøre det straffbart etter loven å bruke feil pronomen.

Problemet med dette er vel at han stort sett alltid forvrenger sannheten til å bli noe han kan angripe, som regel med store ord, men med svært liten innsikt. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
DukeNukem3d skrev (13 timer siden):

Jeg skjønner at du lager vegger med innlimt tekst som en provokasjon og fordi alle klager på det. Men eksempelet ditt på "hundefløyte" er et eksempel jeg aldri har sett før. Så du har da ikke dokumentert dette poenget. Jeg er mot woke fordi det er common sense å være mot det.

...du skjønner ikke hva jeg skriver overhode.

Du blåser i en hundefløyte du fant på bakken fordi du innbiller deg at den betyr noe annet enn hva den faktisk gjør, og ignorerer hvordan hundefløyten kom til Norge, hvor den ble produsert, hvem den ble produsert av, og i hvilken hensikt.

Som er hva innlegget mitt beskriver. Som er hva de forskjellige kildene jeg har gitt dusinvis av ganger forklarer.

Det er ikke innlimt tekst, det er en forklaring på konspirasjonsteorien tråden er fundert på.

"Woke" er en hundefløyte, som brukes i Norge, ikke fordi det har etablert seg en radikal venstreside, men fordi det har etablert seg en radikal høyreside med enorm makt gjennom desinformasjon, som ikke brukes for å innbille folk at deres politikk er fornuftig, men misinformasjon om deres politiske motstandere i USA og innbilte trusler i vesten.

Og når jeg limer inn tekst, så er det for å gjøre det klart eksakt hva i nyhetsartikler eller forskning jeg ønsker å få frem. Fordi det er pinlig klart at folk ikke er interessert i å lese fakta fra seriøse nyheterskilder, om ordet de plukket opp på TikTok, TruthSocial, YouTube eller Rumble -- eller fra deres venner som vanker der.

Det er jo en hundefløyte, og opprinnelsen og hva som gjør det til en hundefløyte og konspirasjonsteorier detaljert gjentatte ganger i hva dere avfeier som vegg av tekst uten å berøre poengene.

Why “Woke” Is A Convenient Republican Dog Whistle

On Jan. 12, 2023, Florida Gov. and possible GOP presidential candidate Ron DeSantis extended his “war on woke,” when his administration rejected a proposed Advanced Placement African American Studies class from Florida high schools. The move was consistent with DeSantis’s proposed “Stop W.O.K.E Act” in 2022, which aims to eliminate certain content from educational curriculum and has been under partial injunction since November. And on Jan. 20, 2023, a U.S. District Court judge upheld DeSantis’s suspension of Hillsborough State Attorney Andrew Warren whom DeSantis claimed had prosecuted cases under “woke ideology.”

DeSantis is only the most prominent example of Republican lawmakers claiming to fight “woke ideology,” “wokeness,” or the “woke left,” and though occasionally pressed to provide definitions, politicians are strategically vague. Even with the “Stop W.O.K.E. Act,” that clearly targets content about America’s racist history and systems, the acronym simply stands for “Wrong to our Kids and Employees.” Nothing racial. Just as with all effective dog whistles, the racial implications must be subtle, or better yet, implied. The label should evoke demonized Black populations, but their literal sense broad enough and ambiguous enough to provide plausible deniability.

https://time.com/6250153/woke-convenient-republican-dog-whistle/

---

Minner også om at ingen i denne tråden oppfyller anti-woke sine beskrivelser av woke, og at republikanske politikere definerer det som;

"Woke is defined by the DeSantis administration as "the belief there are systemic injustices in American society and the need to address them," according to DeSantis' general counsel, as reported by The Washington Post."

...politikerene og aktivistene som er årsaken til at nordmenn bruker ordet vet og benytter seg av den opprinnelige definisjonen, privat, og er pinlig klar over at propaganda-narrativet er misinformasjon.

Som er hva som er så usselt med dette;

Dere plasserer dere i hundehuset til radikale høyre, i hva radikale høyre selv regner som en lavere klasse, deres mer og mindre ufrivillige fotsoldater og sauer -- de som genuint tror på elementene av propaganda.

Det er en maktdemonstrasjon fra propagandistene sin side.

---

Se på måten Dustborn sin diskusjon rundt etikken av  manipulasjon blir snudd på hodet, og brønnen forgiftet av folk som har blitt fortalt hva de skal tenke.

Folk ignorerer at spillet genuint tar opp problematikken rundt det å manipulere, og ignorerer at karakterer mener og forstår at det er galt å bruke manipulasjon -- ignorerer at skaperene av spillet ønsker at spillerne skal forstå at det er galt å bruke manipulasjon.

Kritikere av spillet hopper til konklusjoner basert på hva de har blitt fortalt, eller av helt overfladiske inntrykk, og kaller hva som bokstavelig talt er sentralt for tematikken rundt spillet sin etiske debatt for kvalmt.

Som igjen demonstrerer makten anti-woke og grunnløse antagelser fundert på forestillinger om hva woke er og står for har over narrativet.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (14 timer siden):

De fleste gamere (gratisspill teller ikke, sorry) er hvite og asiatiske menn. Man kan mene om det hva man vil, men sånn er det.

Dersom det stemmer har utviklere desto større grunn til å inkludere karakterer og tematikk som flere målgrupper enn bare unge menn kan kjenne seg igjen i. Dette gagner alle, inkludert den typiske gameren fra gamle dager.

Vi som kunder får et langt større mangfold å velge i, flere interessante historier og flere spillsjangre forflytter seg ut av svette kjellerstuer og gutterom og inn i rommene og hjemmene til alle slags folk  - som både fører til at enda flere tar del i det, og et større marked. Win-win.

Endret av Snikpellik
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
11 hours ago, skaftetryne32 said:

Jeg regnet med at du kjente til fyren sine uttalelser siden du forsvarte dem, og siden du kjente til dem så er det ikke stort jeg kan komme med som vil overtale deg om noe annet.

Med slik tankegang er jo all debatt poengløs og hele dette forumet kan legges ned.
Jeg "forsvarer" ingenting. Jeg ser ikke hva som er å "forsvare".

At en konservativ eldre kar har en annen mening enn deg må ikke "forsvares"
Nei, jeg var nokså tydelig - jeg forstår ikke hva som er ekstremt her, derfor spør jeg en som ytrer slike påstander (du).

Når du blir så vrang så tyder det på at du ikke har noe godt svar.

12 hours ago, skaftetryne32 said:

Men hans syn på lgbtq er jo velkjent, han har sagt noe sånt noe som at lgbtq er en del av en eller annen form for marxistisk konspirasjon, han mener at mennesker kan stå opp fra de døde, som den kristenkonservative galningen han er har han har sagt at det ikke finnes noen gode argumenter for ateisme. Som så mange andre ytre høyre influenser raringer så liker han å gi uriktige fremstillinger av en sak så han kan angripe den løgnen han selv har skapt.

Å kalle mennesker for galning, raring og løgner er en nothing-burger. Du sliter opplagt med å komme med noe konkret.

Konservative kristne er ikke å anse som ekstremt, det er nokså normalt spesielt på det amerikanske kontinent. Når de først er religiøse er det vel naturlig at de er i motsetning til ateisme.

Det blir ekstremt vagt dette her, om noe.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Crooked Cracker skrev (30 minutter siden):

Denne stadige henvisningen til grumsete aktører i forsøk på diskreditere vanlige forbrukere sin frustasjon er vel nærmere trolling enn saklig debatt.

At hva-enn-fyr sier noe imot woke beyr ikke at alle som kritiserer woke er som hva-enn-fyr.

Når man deler konspirasjonsteorier skapt av en gruppe, så må man tåle å bli sammenlignet med aktørene som faktisk er årsaken til at dere har forestillingene dere har, skaperne av forestillingene.

Nordmenn oppfant ikke forestillingen om woke eller konspirasjonsteoriene assosiert med hundefløyten.

Det er et varemerke for høyrepopulisme, som MAGA, og det er i praksis umulig å bruke uttrykket uironisk uten å bli assosiert med aktørene som er skyld i at nordmenn bruker uttrykket.

---

Woke betyr, for delen av sentrum og venstre og til og med høyre i USA -- de som ikke er helt desorientert av misinformasjon -- det å være bevisst på viktige fakta om rasisme og sosiale problemer i samfunnet -- og er i seg selv ikke noen ideologi, men et idealer, om det å besitte faktuell kunnskap.

Som nevnt utallige ganger før så liker ikke ytre høyre fakta, og kaller fakta og akademia som motstrider deres irrasjonelle påstander både woke, og ytre høyre kaller menneskene de kaller woke irrasjonelle.

På en eller annen måte har det blitt mainstream. Og måten er viral misinformasjon.

Som desinformasjon og misinformasjon om bias i nyheter, bias i akademia, så er desinformasjon om en radikal trussel fra venstre side irrasjonelt påfunn.

Men det støttes av autoriteter og media-personligheter som stadig er å se på mindre seriøse deler av nett, som velger og promoterer disse useriøse aktørene som seriøse.

Irrasjonelle eller løgnere og 'enablere' som Matt Walsh, Jordan Peterson, Ben Shapiro, Tim Pool, Stephen Crowder, Felix Rex, Critical Drinker, Andy Ngo, the Quartering, Brandon Herrera, Brett Cooper, Joe Rogan, Charlie Kirk, og deres kanaler som Blaze TV, Prager U, og gudene vet hva som finnes på TikTok og blant troll som sprer deres agenda.

Uansett får de ut misinformasjon og pisser og får ut flytere i bassenget før sannheten får dusjet og tatt på seg badebukse, som gjør diskusjoner ekstremt vanskelig.

Se Dustborn, hvor vi som er opptatt av fakta måtte bruke tid på å dette oss inn i hva historien er, hvordan historien løper seg, hva intensjonen og ideologien som promoteres faktisk er -- og få dette bekreftet av utviklerne, uavhengig av inntrykk man gjør seg selv fundert på fakta fra mediet selv, mens man må holde seg upåvirket av folk utenfra.

Og når det er gjort, når noen har satt seg inn i hva medier faktisk ER, så er allerede debatten stengt og låst av folk som aldri har spilt det eller satt seg inn i fakta.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (5 timer siden):

...du skjønner ikke hva jeg skriver overhode.

Du blåser i en hundefløyte du fant på bakken fordi du innbiller deg at den betyr noe annet enn hva den faktisk gjør, og ignorerer hvordan hundefløyten kom til Norge, hvor den ble produsert, hvem den ble produsert av, og i hvilken hensikt.

Som er hva innlegget mitt beskriver. Som er hva de forskjellige kildene jeg har gitt dusinvis av ganger forklarer.

Det er ikke innlimt tekst, det er en forklaring på konspirasjonsteorien tråden er fundert på.

"Woke" er en hundefløyte, som brukes i Norge, ikke fordi det har etablert seg en radikal venstreside, men fordi det har etablert seg en radikal høyreside med enorm makt gjennom desinformasjon, som ikke brukes for å innbille folk at deres politikk er fornuftig, men misinformasjon om deres politiske motstandere i USA og innbilte trusler i vesten.

Og når jeg limer inn tekst, så er det for å gjøre det klart eksakt hva i nyhetsartikler eller forskning jeg ønsker å få frem. Fordi det er pinlig klart at folk ikke er interessert i å lese fakta fra seriøse nyheterskilder, om ordet de plukket opp på TikTok, TruthSocial, YouTube eller Rumble -- eller fra deres venner som vanker der.

Det er jo en hundefløyte, og opprinnelsen og hva som gjør det til en hundefløyte og konspirasjonsteorier detaljert gjentatte ganger i hva dere avfeier som vegg av tekst uten å berøre poengene.

Why “Woke” Is A Convenient Republican Dog Whistle

On Jan. 12, 2023, Florida Gov. and possible GOP presidential candidate Ron DeSantis extended his “war on woke,” when his administration rejected a proposed Advanced Placement African American Studies class from Florida high schools. The move was consistent with DeSantis’s proposed “Stop W.O.K.E Act” in 2022, which aims to eliminate certain content from educational curriculum and has been under partial injunction since November. And on Jan. 20, 2023, a U.S. District Court judge upheld DeSantis’s suspension of Hillsborough State Attorney Andrew Warren whom DeSantis claimed had prosecuted cases under “woke ideology.”

DeSantis is only the most prominent example of Republican lawmakers claiming to fight “woke ideology,” “wokeness,” or the “woke left,” and though occasionally pressed to provide definitions, politicians are strategically vague. Even with the “Stop W.O.K.E. Act,” that clearly targets content about America’s racist history and systems, the acronym simply stands for “Wrong to our Kids and Employees.” Nothing racial. Just as with all effective dog whistles, the racial implications must be subtle, or better yet, implied. The label should evoke demonized Black populations, but their literal sense broad enough and ambiguous enough to provide plausible deniability.

https://time.com/6250153/woke-convenient-republican-dog-whistle/

---

Minner også om at ingen i denne tråden oppfyller anti-woke sine beskrivelser av woke, og at republikanske politikere definerer det som;

"Woke is defined by the DeSantis administration as "the belief there are systemic injustices in American society and the need to address them," according to DeSantis' general counsel, as reported by The Washington Post."

...politikerene og aktivistene som er årsaken til at nordmenn bruker ordet vet og benytter seg av den opprinnelige definisjonen, privat, og er pinlig klar over at propaganda-narrativet er misinformasjon.

Som er hva som er så usselt med dette;

Dere plasserer dere i hundehuset til radikale høyre, i hva radikale høyre selv regner som en lavere klasse, deres mer og mindre ufrivillige fotsoldater og sauer -- de som genuint tror på elementene av propaganda.

Det er en maktdemonstrasjon fra propagandistene sin side.

---

Se på måten Dustborn sin diskusjon rundt etikken av  manipulasjon blir snudd på hodet, og brønnen forgiftet av folk som har blitt fortalt hva de skal tenke.

Folk ignorerer at spillet genuint tar opp problematikken rundt det å manipulere, og ignorerer at karakterer mener og forstår at det er galt å bruke manipulasjon -- ignorerer at skaperene av spillet ønsker at spillerne skal forstå at det er galt å bruke manipulasjon.

Kritikere av spillet hopper til konklusjoner basert på hva de har blitt fortalt, eller av helt overfladiske inntrykk, og kaller hva som bokstavelig talt er sentralt for tematikken rundt spillet sin etiske debatt for kvalmt.

Som igjen demonstrerer makten anti-woke og grunnløse antagelser fundert på forestillinger om hva woke er og står for har over narrativet.

68% av norges befolkning er antiwoke og selve venstresiden i Norge ved blant annet Raymond Johansen tar kraftig avstand fra denne kulturkrigen som i stor grad er importert fra ytre-venstre galninger i USA.

Du må gjerne få mene at woke egentlig betyr noe annet, men du har ikke definisjonsretten her. Hvordan begrepet benyttes i praksis er det som teller. Og med det folk flest mener med begrepet woke så burde det ikke være noe problem for vanlige, oppegående mennesker å ta avstand til det. Og det gjør de jo.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (27 minutter siden):

68% av norges befolkning er antiwoke 

Antar du har en kilde her? Regner med at det ikke er en poll i en VG-kronikk du bruker som grunnlag for hva hele Norges befolkning mener om en sak.

Personlig tror jeg de færreste, spesielt voksne, vet særlig mye om hva begrepet innebærer, eller bryr seg nevneverdig når det ropes om "woke". Begrepet lever i diskusjoner på nettet, i hovedsak blant unge menn er mitt inntrykk - men det er få utenom den bobla som snakker om det - annet enn Danby Choi og et par til som forsøker å kapitalisere på å holde i live sine narrativer om "PK", "kansellering", og nå "woke".

Jeg tror jeg ville stusset litt og kanskje synes det ville vært litt flaut om jeg hørte noen jeg kjenner kalle noe eller noen "woke" på alvor i en samtale. Har til gode å oppleve det.

Det er i mine øyne stor grad en importert "debatt" full av konstruerte problemstillinger som enten ikke eksisterer, er ubetydelige eller ikke passer like godt som forklaringsmodell utenfor skyttergravene i den amerikanske kulturkrigen. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Bing123 skrev (1 time siden):

Når du blir så vrang så tyder det på at du ikke har noe godt svar.

Hvor er jeg vrang ? Altså du mente det var ingenting ekstremt med hans uttalelser, og det er greit nok, jeg er ikke enig, jeg oppsøker ikke fyren jeg heller, men det jeg har hørt er stort sett ganske grumsete, ekstremt og ganske ofte egentlig litt surrete.

Bing123 skrev (1 time siden):

Å kalle mennesker for galning, raring og løgner er en nothing-burger. Du sliter opplagt med å komme med noe konkret.

Konservative kristne er ikke å anse som ekstremt, det er nokså normalt spesielt på det amerikanske kontinent. Når de først er religiøse er det vel naturlig at de er i motsetning til ateisme.

Det blir ekstremt vagt dette her, om noe.

Det er en beskrivelse som er helt grei med tanke på noen av de uttalelsene jeg har hørt han komme med, det jeg ga eksempel på er for meg plassert i raring kategorien, og det er ting han faktisk har sagt, inkludert det at han tror på zombier. Jeg har sett noen rykter om at han var en tidligere rusmisbruker, og det er lett å tro når du faktisk hører han snakke noen ganger, det høres ut som hjernen hans har ligget litt for lenge ute i sola. Og mange kristenkonservative er ekstremister, jordan peterson er en av dem, og det er basert på det lille jeg har hørt han si, er du ikke enig med eksemplene jeg ga eksisterer så greit nok, men jeg ga deg noen eksempler, er du ikke enig i at det er ekstremt så greit nok, men jeg mener han er det. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (47 minutter siden):

Antar du har en kilde her? Regner med at det ikke er en poll i en VG-kronikk du bruker som grunnlag for hva hele Norges befolkning mener om en sak.

Kanskje vedkommende refererer til denne fra Respons Analyse? 

https://www.vg.no/nyheter/i/jlkXMb/anon-18-og-sania-17-bekymret-antiwoke-aktivistene-har-vunnet

Der oppgir 61% av de mener politisk korrekthet og woke-kultur har gått for langt. 

Men jeg er litt enig med deg. Jeg tror ikke det er så mange der ute i den virkelige verdenen som har en klar formening om hva woke er, så derfor er det litt vanskelig å spørre om. 

Egentlig virker hele denne diskusjonen litt utdatert. Jeg føler vi nådde peak woke rundt 2020, og nå har det roet seg betraktelig og samfunnet har funnet et slags ekvilibrium i hva som er greit og ikke greit. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 time siden):

Jeg tror jeg ville stusset litt og kanskje synes det ville vært litt flaut om jeg hørte noen jeg kjenner kalle noe eller noen "woke" på alvor i en samtale. Har til gode å oppleve det.

Det er i mine øyne stor grad en importert "debatt" full av konstruerte problemstillinger som enten ikke eksisterer, er ubetydelige eller ikke passer like godt som forklaringsmodell utenfor skyttergravene i den amerikanske kulturkrigen. 

Men ifølge dine venner her inne så betyr woke helt enkelt å ikke være rasist, være inkluderende og være hensynsfull. Så hvorfor er ikke alle woke? Dette er gode verdier som alle burde støtte opp om. Hvorfor skulle 2 av 3 nordmenn være imot det? Og kun 1 av 3 støtte opp under disse verdiene?

Det må åpenbart være misforståelser ute og går. Ifølge dine venner så er det jeg og Raymond Johansen som har misforstått alt og vi har blitt lurt av russere og MAGA-folk til å tro at woke skulle være noe annet enn det å være inkluderende, antirasist og hensynsfull. Det er angivelig en "republikansk hundefløyte" som dikterer oss.

Endret av DukeNukem3d
  • Liker 5
Lenke til kommentar
VifteKopp skrev (19 minutter siden):

Kanskje vedkommende refererer til denne fra Respons Analyse? 

Nei, påstanden var ordrett "68% av norges befolkning er antiwoke".

Det ser ikke ut til at det stemmer.

DukeNukem3d skrev (11 minutter siden):

Men ifølge dine venner her inne så betyr woke helt enkelt å ikke være rasist, være inkluderende og være hensynsfull. Så hvorfor er ikke alle woke? Dette er gode verdier som alle burde støtte opp om. Hvorfor skulle 2 av 3 nordmenn være imot det? Og kun 1 av 3 støtte opp under disse verdiene?

Det må åpenbart være misforståelser ute og går. Ifølge dine venner så er det jeg og Raymond Johansen som har misforstått alt og vi har blitt lurt av russere og MAGA-folk til å tro at woke skulle være noe annet enn det å være inkluderende, antirasist og hensynsfull. Det er angivelig en "republikansk hundefløyte" som dikterer oss.

Det minste man bør kunne be om i en diskusjon er vel at ens egne innlegg, og ikke andres, blir tatt til inntekt for hva man mener. Jeg ser ikke hvorfor jeg skal svare deg på hva andre her eventuelt mener.

Svar heller på mitt innlegg, og hva jeg har skrevet i stedet for hva "mine venner" (hvem nå enn det er) har skrevet?

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
Lenke til kommentar
1 hour ago, DukeNukem3d said:

Men ifølge dine venner her inne så betyr woke helt enkelt å ikke være rasist, være inkluderende og være hensynsfull. Så hvorfor er ikke alle woke? Dette er gode verdier som alle burde støtte opp om.

Ja ikke sant. Det evinnelige maset deres er faktisk helt uforståelig.

 

1 hour ago, DukeNukem3d said:

Hvorfor skulle 2 av 3 nordmenn være imot det? Og kun 1 av 3 støtte opp under disse verdiene?

Det er absolutt ingen grunn til å tro at dette stemmer.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (3 timer siden):

68% av norges befolkning er antiwoke og selve venstresiden i Norge ved blant annet Raymond Johansen tar kraftig avstand fra denne kulturkrigen som i stor grad er importert fra ytre-venstre galninger i USA.

Som hans meninger om Skidibi Toilet er det ingen grunn til å tillegge Raymond Johansen meninger om et fenomen han åpenbart ikke har satt seg inn i, fundert på en tolkning av et intervju som tillegger ham meninger han ikke uttrykker.

Han sier jo at kansellering er dårlig, ikke woke, gjennom den kvalifiserende og ekstremt viktige'det spørs hva man legger i uttrykket'. 

Journalisten sa at han snakket om woke, ikke Johansen. Men det blir uansett en anekdote, da vi ikke var noen grunn til å tro han har satt seg inn i saken utover hva som har lekket ut på ham fra FrP sitt ungdomsparti og/eller TikTok.

Det er jo en ikke-sak for de fleste voksne, bare skyggen av en fjert, når det kommer til reelle problemer i samfunnet.

---

Og apell til populisme imponerer meg absolutt null.

Jeg har gitt kildene for min innsikt i situasjonen, om ordets etymologi, opprinnelige og fremdeles dominerende betydning blant befolkningen ordet kommer fra -- og har gitt kvitteringer på dets utvikling som skjellsord fra samme betydning som den originale sett fra ytre høyre sitt perspektiv på samme gruppe som brukte ordet woke i anti-rasisme, og kilder som beskriver denne misinformasjon om menneskene som kalles woke sin kunstige spredning, og hvordan ordet fungerer som hundefløyte.

 

DukeNukem3d skrev (2 timer siden):

Men ifølge dine venner her inne så betyr woke helt enkelt å ikke være rasist, være inkluderende og være hensynsfull. Så hvorfor er ikke alle woke?

I følge ordets rette og opprinnelige betydning, så er det jo det woke betyr. Fremdeles.

"A new USA Today/Ipsos poll finds that most Americans consider “wokeness” to be an awareness of injustices, not a reason to police others’ words"

https://www.ipsos.com/en-us/americans-divided-whether-woke-compliment-or-insult

Som nevnt, ti ganger, så er den alternative og negative bruken totalt kunstig i natur, spredning og bruk.

En intellektuell plastikkplante, presentert som noe organisk og ekte.

https://www.theguardian.com/society/shortcuts/2020/jan/21/how-the-word-woke-was-weaponised-by-the-right

...

Jeg klarer helt fint å holde to tanker i hodet på en gang 

Woke er både et positivt ord, for de fleste engelskspråklige. Jeg kan helt fint forstå at når folk på filosofiforum eller akademia bruker Woke, så viser de til den betydningen.

Og separat, er det et annet ord som stammer fra høyreradikal misinformasjon -- som søker å kansellere bruken av det opprinnelige positive ordet, som har lykkes blant anti-intellektuelle og konspirasjonsteoretikere som faller for deres retorikk.

Som jo utelukkende er trist.

---

Forstår du at ordet har en utelukkende positiv betydning for majoriteten av amerikanere som vet noe som helst av hva som foregår i politikken i landet, uforenelig med hva som kalles woke i denne tråden..?

https://www.merriam-webster.com/dictionary/woke

Forstår du den alternative betydningen sin kunstige opprinnelse blant ytre høyre, og formålet bak bruken, stempelet, deres..?

Legg merke til at dette er en kjent hvit supremasist, som snakker om fornuftige politiske motstandere av absolutt ytterste høyre, ikke mennesker som kan kalles hysteriske.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Forskjell på hva det opprinnelig betydde, og hva det brukes som nå. Eller hva noen politikere vrenger det til for å fremme en agenda.

Vanskelig når alle snakker fordi hverandre, med forskjellige betydning av ordet, ehh. 

7 minutes ago, Red Frostraven said:

Jeg klarer helt fint å holde to tanker i hodet på en gang 

Woke er både et positivt ord, for de fleste engelskspråklige. Jeg kan helt fint forstå at når folk på filosofiforum eller akademia bruker Woke, så viser de til den betydningen.

Og separat, er det et annet ord som stammer fra høyreradikal misinformasjon -- som søker å kansellere bruken av det opprinnelige positive ordet, som har lykkes blant anti-intellektuelle og konspirasjonsteoretikere som faller for deres retorikk.

Som jo utelukkende er trist.

Må ha med den tredje betydningen også, som de fleste bruker nå for å klage på underholdning. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Curuion skrev (28 minutter siden):

Forskjell på hva det opprinnelig betydde, og hva det brukes som nå. Eller hva noen politikere vrenger det til for å fremme en agenda.

Vanskelig når alle snakker fordi hverandre, med forskjellige betydning av ordet, ehh. 

Må ha med den tredje betydningen også, som de fleste bruker nå for å klage på underholdning. 

Tja. Den opprinnelige betydningen er den mest populære og fremdeles i størst bruk i opprinnelselandet, i dag.

Versjonen som brukes i tråden er jo den andre, kunstige, ondsinnede betydningen, ikke noen tredje.

Det er bokstavelig talt de samme kildene som sprer høyrepopulistisk politisk oppkast som står bak konspirasjonsteoriene om samme woke i underholdningsindustrien.

Det er ikke noen annen woke enn misinformasjonen og konspirasjonsteoriene Ronald DeSantis Matt Walsh,  Elon Musk, Vladimir Putin, Paul Joseph Watson eller Jordan Peterson snakker om når de snakker om Woke i politikk, akademia, sosiale medier, journalisme, blant kvinner, blant demokrater, blant minoriteter, blant legevitenskapen, blant forskere, blant venstre i vesten, og blant moderate høyre i Europa.

Man kan helt sikkert tegne et diagram over hvordan dritten har rent derfra, fra ytre høyre og nedover, og infestert forskjellige aktører stadig nærmere den mainstream høyrepopulismen som lever av å spre misinformasjon forkledd som fag eller underholdning -- om man har nok tid.

Men det er samme dritt.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, Red Frostraven said:

Det er jo den andre, kunstige, betydningen, ikke noen tredje.

Det er bokstavelig talt de samme kildene som sprer høyrepopulistisk politisk oppkast som står bak konspirasjonsteoriene om samme woke i underholdningsindustrien.

Det er ikke noen annen woke enn misinformasjonen og konspirasjonsteoriene Ronald DeSantis Matt Walsh,  Elon Musk, Vladimir Putin, Paul Joseph Watson eller Jordan Peterson snakker om når de snakker om Woke i politikk, akademia, sosiale medier, journalisme, blant kvinner, blant demokrater, blant minoriteter, blant legevitenskapen, blant forskere, blant venstre i vesten, og blant moderate høyre i Europa.

Er nettopp der de har lykkes med, splitte betydningen av ordet, så det nå brukes ulikt. Mulig det blir mer enn tre tolkninger også, hvis man tar med ytterpunktene og anti-woke i tillegg. Mitt inntrykk er at de fleste egentlig klager på er dårlig kvalitet, ikke at noe inneholder DEI, lgbtq osv. Men overdrevet eller feil håndtering av det. Når det da brukes ordet woke for å trigge følelser og skape klikk, så får det en ny betydning enn det orginale eller det vridde høyre-ekstrem versjonen. 

Hvertfall slik jeg tenker, at det er mer komplisert enn bare det opprinnelige eller høyre-ekstremt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det utrolige i denne tråden er mangelen på diskusjonen om Gamergate, faenskapet som startet det hele. Eller da en vits av en mann begynte å spre falske rykter om eks.kjæresten sin om at hun hadde seksuelle relasjoner til spillanmeldere, noe som brukere hos 4Chan etc. kastet seg på og lagde faenskap uten like av. 

Endret av Boing_80
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Curuion skrev (19 minutter siden):

Er nettopp der de har lykkes med, splitte betydningen av ordet, så det nå brukes ulikt. Mulig det blir mer enn tre tolkninger også, hvis man tar med ytterpunktene og anti-woke i tillegg. Mitt inntrykk er at de fleste egentlig klager på er dårlig kvalitet, ikke at noe inneholder DEI, lgbtq osv. Men overdrevet eller feil håndtering av det. Når det da brukes ordet woke for å trigge følelser og skape klikk, så får det en ny betydning enn det orginale eller det vridde høyre-ekstrem versjonen. 

Hvertfall slik jeg tenker, at det er mer komplisert enn bare det opprinnelige eller høyre-ekstremt. 

...

Ja, de klager på dårlig kvalitet på grunn av hundefløyten woke, som er den samme, ikke noen annen.

Det er tittelen på tråden, og det er gitt av trådens og ordets natur at det er den politiske venstresiden som er skyld i at kapitalismens aksjeselskaper svikter sine fans.

Som grener på et tre, så er underholdningsindustrien en gren som kritiseres for å være woke på grunn av misinformasjon.

Akademia og forskning en annen.

Journalisme en tredje.

Kampen for minoriteter og LGBT sine rettigheter en fjerde.

Feminisme en femte.

Kapitalismen og aksjeselskaper  en sjette.

---

Anti-woke sine hovedaktører dekker alle grenene, og for hver gren er det noen aktører som vier grenen og nabogrener all sin oppmerksomhet.

Man kan lage kronologi for p demonstrere hva som kom først og vi kan spore høyrepopulister sine talking points helt til Critical Drinker og the Quartering deltok i spredningen av samme konspirasjonsteorier om den amerikanske venstresiden sin idelogi som trussel mot alt de har kjært i andre områder av livet, som Paul Joseph Watson, gjennom diverse mellomledd i samme høyrepopulistiske suppe.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Curuion skrev (16 minutter siden):

Er nettopp der de har lykkes med, splitte betydningen av ordet, så det nå brukes ulikt. Mulig det blir mer enn tre tolkninger også, hvis man tar med ytterpunktene og anti-woke i tillegg. Mitt inntrykk er at de fleste egentlig klager på er dårlig kvalitet, ikke at noe inneholder DEI, lgbtq osv. Men overdrevet eller feil håndtering av det. Når det da brukes ordet woke for å trigge følelser og skape klikk, så får det en ny betydning enn det orginale eller det vridde høyre-ekstrem versjonen. 

Hvertfall slik jeg tenker, at det er mer komplisert enn bare det opprinnelige eller høyre-ekstremt. 

Legg merke til at så godt som ingen i denne tråden presenterer seg selv som 'woke', men her er et par som kaller seg 'anti-woke'.

Legg merke til hvem som skrive mest "vi" og "dere", eller forteller andre at de er woke, kokko, galninger etc.

Legg merke til hvem som er mest frempå med å slakte underholdningsindustrien, og fremme boikott. Gjerne av underholdning som ikke de har konsumert eller har interesse av selv.

Legg merke til hvem som mener noe er et problem eller ikke.

 

Så... hva har vi et problem med? Woke eller Anti-woke.

Hvem er ute etter hvem?

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...