Gå til innhold

«Krigen» mellom Twitter og Musk tilspisser seg: Nå har Musk gått til motsøksmål mot plattformen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Et par tilføyelser. 

Det er ikke snakk om å tvinge Musk til å kjøpe Twitter. Det var Musk som var så ivrig at han sa fra seg "due diligence", tilbød en veldig selgervennlig avtale og Twitter forhandlet den til å bli enda mer selgervennlig. Twitter skjønte nok hvem de hadde med å gjøre så de sikret seg en vanntett kjøpsavtale. Det Musk blir tvunget til er å overholde en kontrakt han nå angrer på å ha inngått rett før tech kræsja på børsen.  Det at søksmålet fra Musk er "hemmelig" kan man spekulere på, men trolig er argumentasjonen så pinlig tynn at de vil holde offentligheten unna.

 

Sitat

Hvordan den rettslige konflikten ender, er ikke godt å si. Det kan bli dyrt for Musk å trekke seg fra avtalen dersom han ikke vinner frem i retten, da avtalen inkluderer en klausul om én milliard dollar i kompensasjon for kontraktbrudd.

Dette stemmer ikke. Kontrakten gir Twitter rett til å kreve salget gjennomført til avtalt pris på 44 milliarder dollar. Det kan ende med at Musk blir tvunget til å selge aksjer for å betale overpris for et tomt skall av et selskap i nok en bransje hvor Musk ikke har noen spesielle forutsetninger for å briljere. Det vil bli ganske så fornøyelig å se på.

Før rettsaken 17. oktober så kan imidlertid Musk og Twitter komme til et forlik hvor han betaler for å trekke seg, men da er det mye mer enn 1 milliard dollar det er snakk om. 15-20 kanskje.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...