Gå til innhold

Hva er ditt forhold til CD-keyer?


Anbefalte innlegg

Ser det med jevne mellomrom spretter opp tråder hvor folk spør etter eller har mista CD-keyer.

 

Dette får meg til å lure litt på, hva er egentlig folkets forhold til CD-keyer?

 

De er jo begynt å bli ganske vanlige nå, for å sikre mot kopiering og misbruk. Nøklene skal være en personlig eiendel på lik linje med resten av det som er i spill-esken. Nøkkelen skal tas vare på og ikke gis bort til andre - sier EULAen.

 

Personlig tar jeg vare på de like mye som jeg tar vare på andre koder (PIN-koder og liknende), og jeg låner ikke bort CDer til kamerater. Kall meg kjip, men jeg gjør det jo bare for å unngå problemer. Når jeg så ser problemene (eller "problemene") folk har her, så vil jeg våge å påstå det er verdt det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det skal jo godt gjøres å miste en CD-key da. Da vil jeg påstå du ikke tar vare på spillene dine, hvis boken/coveret til et av dem plutselig er borte. :)

Nei. Ikke boka til Highland warriors. Der er jeg uendig. Det skal mye til å miste et cover, men når du tar med deg håndboka for å lese i stua. Og glemmer den helt når det kommer folk på besøk og vi reiser ut. Og når da mamma\pappa\andre\ kommer å rydder, greier de åå rydde den vekk. Har kun skjedd den ene gangen, og det med det ene spillet. Jeg har en haug orginale spill, der (som det alltid burde vært) cd keyen står på coveret. ALDRI mistet noen av dem ;)

Lenke til kommentar

Gjør det simpelt jeg.. Hver gang jeg får et nytt spill m CD-key skriver jeg f..nskapet i en txt-fil jeg har m dem alle. Enkelt og greit, og jeg trenger ikke bekymre meg for å lete etter cover.. Dessuen går det dessuten ann å cut`n`paste på endel spill og progs! Latskapen lenge leve! :w00t:

Lenke til kommentar

Det minner meg om tiden med Amiga spill.. hehe. *lete febrilsk i tekst fil for å finne keyen til det kule tegneprogrammet man dør etter å prøve*. Noen som kjenner seg igjen? :D

 

Ellers har jeg aldri, absolutt aldri mistet key til et spill. I ett tilfelle presterte trykkeriet å printe FEIL key på coveret til et spill, tror det var enten OFP 1985 eller C&C Renegade. Jeg måtte selvfølgelig sende det tilbake. Var på gråten ved tanken på å måtte vente en uke til før jeg kunne spille det.

 

Man har uansett seg selv å takke om man mister key-en til et spill, og det er fakta. Er man et rotehode, bør man passe på å alltid la manualen med key påklistret ligge i coveret, eller enda bedre, skriv key-en fler steder. Og selvfølgelig aldri del den ut til gjerrige kamerater.

Lenke til kommentar

synes egentlig at keyen burde stått på cd'n, for jeg er et skikkelig rotehue, og da er det fort at covret blir borte.

hvis spillet ikke er et onlinespill er det jo (uten å oppfordre til piratvirksomhet) veldig enkelt å finne tak i en key eller crack på nettet.

Lenke til kommentar

Eg behandler CD, CD-key, manual, CD-case og evt. andre ting på samme måte. Manualen ligger i Cd-casen som står i hylla med de andre. Skjønner ikkje korleis dei kan miste manualen eg :no:

 

synes egentlig at keyen burde stått på cd'n, for jeg er et skikkelig rotehue, og da er det fort at covret blir borte.

 

Ingenting som hindrer deg i å skaffe ein tusj og skrive nøkkelen på CD sjølv vel?

Lenke til kommentar
Mister aldri serialer jeg... Tar alltid backup av dem ved å legge dem i en *.txt-fil på maskinen for sikkerhets skyld, i tilfelle jeg skal miste coveret.

 

Hittil har jeg fortsatt aldri "mistet" en serial, og jeg er ikke en ryddig person! ;)

Det er en god løsning, men har sine svakheter det også: Harddisk-kræsj, og hackere som stjeler filer...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...