Gå til innhold

Elon Musk kjøper Twitter for 44 milliardar dollar


Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Anbefalte innlegg

4 minutes ago, :utakt said:

Dette forumet her er langt bedre i så måte. Det er sikkert noen som har blokkert hverandre her inne også, men det er mange flne diskusjoner her. :)

Det kan hende det har noe med at brukermassen er så liten at moderering utføres av ekte mennesker, og at det er en aktiv diskusjon om hva som er greit og ikke.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
qualbeen skrev (12 timer siden):

Vi begynner å bli ganske off topic mtp Twitter X, men jeg synes du har gode betraktninger og viktige poenger. 

Det er hyggelig å høre. Hvis det blir for off-topic kan sikkert en av våre alles kjære moderatorer splitte ut tråden.

 

qualbeen skrev (12 timer siden):

Siste avsnittet ditt går riktignok litt imot nest-siste avsnitt. Og det er vel litt av kjernen til problemet vi ser. Vi lever i en tid hvor ytringsfrihet og demokratiet utfordres fra mange kanter samtidig. Vi har sett valgskred utløst av pengesterke aktører med sin egen agenda – som gjerne går rett i mot hva redene forskning og vitenskap vil anbefale. 

Det er dessverre slik. Vi kunne sagt det samme om styresettet i USA generelt, som dessverre er i ferd med å snike seg inn gradvis i Europa også.

 

qualbeen skrev (12 timer siden):

Et oppegående folk hadde aldri stemt frem Trump. Ei heller stemt for Brexit. Store folkemasser har blitt servert alternative virkeligheter over langt tid, som grunnet demokratiske prinsipper, klarer å velte hele nasjoner inn i merksnodige veier. 


Det kan framstå litt underlig at et så stort land som USA ikke er stand til å frambringe dyktigere kandidater. Rett nok har det vært noen lovende utfordrere de sista åra, jeg kan nevne Bernie Sanders. Det man vel ser gang etter gang er at de kandidatene som ikke er korrupte nok i Det demokratiske partiet manipuleres vekk, med hjelp av kapitalstyrte medier og korrupt partipolitikk. 

Imidlertid må jeg bremse deg litt på Trump. Rett nok vet jeg mange kandidater jeg heller hadde stemt for, men når det er valget mellom ham og Hillary Clinton, eller Joe Biden, ville jeg lett stemt på ham. Grunnen er enkel. De to førstnevnte gjør kun hva de får beskjed om, noe som eksempelvis mest sannsynlig hadde ført til krig mot Iran, som Trump aktivt nektet dem å foreta.

Som EU-motstander er jeg også tilhenger av Brexit. Jeg tror at det er teoretisk mulig med velstyrte store land/føderasjoner, men siden jeg ikke ser noen i dagens verden, ser jeg ikke på EU som et gode. Et handelssamarbeid som ikke forsøker å bli Europas forente stater ville være langt å foretrekke.

 

 

qualbeen skrev (12 timer siden):

Det viktigste er vel å være klar over problemstillingen? Vi må lære opp dagens barn at de blir bombandert med påstander og alternative fakta fra alle kanter. Egentlig kan man ikke stole på noen. Kildekritikk er ekstremt viktig, og vi ser gang på gang eksempler på at store, velrenomerte mediehus går på en alvorlig blemme: de glemmer å være kritiske, og videreformidler sprøyt og løgner! 😕 Flaut! 

Her er jeg enig. Dessverre virker det for meg som den opplæringen barna får på skolen i dag er at de kan stole på de større mediehusene, mens de bør være svært skeptiske mot uavhengig journalistikk. De burde naturligvis være svært skeptiske til begge deler.

 

qualbeen skrev (12 timer siden):

I tillegg har vi fake news, fra aktører som med overlegg sprer feilaktige påstander. Typisk med en klar definert propaganda bak, riktignok som oftest skjult fra de som tror på disse nyhetene. Med flotte algoritmer fra Google, Meta, X, m.fl, skapes det "informasjons-bobler", hvor korrigerende fakta ikke får innpass. Kun samme svada som fremheves fra alle ytterkanter! Er jo egentlig ikke så rart at folk tilslutt tror på dette!

 

100%

 

qualbeen skrev (12 timer siden):

Voksne folk som ikke tror på klima, en rund planet eller for den del at dinosaurene fantes, er det vel ikke særlig håp for at vi klarer å snakke til fornuft? Sånn ca halvparten av den amerikanske befolkning tror forøvrig at evolusjonsteorien er en bløff. Hoax! Jordkloden er tross alt kun et par tusen år gammel! 🙈

Enig i 2/3 :) Jeg er blant dem som ikke mener menneskeskapte klimaendringer bør være en politisk hovedprioritering, grunnene er de samme som over.

 

At jeg er såpass uenig i noen av de tingene som du føler deg 100% sikker på eksemplifiserer vel nokså godt hvorfor vi bør ha minst mulig sensur på sosiale medier skulle jeg mene :)

Endret av Aiven
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Reg2000 skrev (19 timer siden):

Vitenskapen mangler sjelden alternative teser og forklaringsmodeller. Problemet idag er ikke mangel på vitenskapelig diskusjon. Problemet er at den seriøse vitenskapen drukner i antivitenskapelig tull fra skrullinger og folk med økonomiske interesser i å hindre den seriøse vitenskapelige diskusjonen, og de mulige politiske konsekvensene av den. Problemet forsterkes av SOME's algoritmer som lurer folk inn i en alternativ virkelighet som for mange kan være ødeleggende både profesjonelt og sosialt. 

Jo, det er et problem. Jeg har vist til en rekke fagpersoner her inne over lang tid som viser dette. Jordan Peterson, Peter Boghossian, James Lindsay, Bret Weinstein, Heather Heying, Jonathan Haidt (som bl.a. står bak Heterodox academy), Kathleen Stock, Richard Dawkins, WL Craig, Kristian Gundersen, Glenn-Peter Sætre, Øyvind Eikrem, Marit Johanne Bruset, Asle Toje, Janne Haaland Matlary for å nevne noen. Under Covid var det en rekke fagpersoner som viste til problematiske ting. Halvor Næss, Mette Kalager, Gunnveig Grødeland, Einar Øverenget, Tore Wiig, Henrik Vogt, Pål Surên er bare noen få. Fagnettverket Inngrep ble opprettet og skrev bl.a. dette høringssvaret (som jeg uthevet fra her). Pål Surên stod bl.a. i en faglig konflikt med Espen Nakstad. I tillegg stod han i konflikter med trans-ideologien. Torsdag 22.09.22 døde Pål. Han tok sitt eget liv. Han hadde fortalt oss, familien, venner og kolleger at de siste månedene og ukene var vanskelige.

På en måte har du rett. Det finnes antivitenskapelig tull fra folk som ikke vet bedre, og som tror på ting som at jorden er flat. Men det finnes også antivitenskapelig tull fra "vitenskapelige" miljøer selv, og folk som skyr få midler for å få fjernet meningsmotstand. Krisen er altså ikke bare ekstern (folk som sprer tøv på sosiale medier), men også intern. For å sitere Jonathan Haidt; "an open society (such as ours) depends on certain institutions, preeminently universities and research, journalism and the courts and various government bureaus that do research. These are the pillars of truth finding, and these have all now been hacked. The courts not so much yet, but that's coming probably. But universities and journalism have now been deeply affected, and rendered less useful by these new technologies and new trends".

Når jeg har forsøkt å nevne slikt som dette til folk jeg tilfeldigvis møter på og prater med, så er det forbausende ofte at de knapt aner hva jeg snakker om. Det er et stort problem. De er fullt klar over det du viser til (tøv fra raringer på sosiale medier o.l.), og tror at det er det største problemet. Vel, det er et mye større problem når institusjoner som skal være grunnpilarer for sannhetssøken vakler, enn at Fjotolf Nordmansen skriver et eller annet ræl på Twitter eller FB.

Emnene som ofte går igjen er ikke overraskende: klima- og miljøforskning, kjønns- og likestillingsforskning og innvandrings- og integreringsforskning

Endret av Fustasjeopphengsforkobling
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

The site formerly known as Twitter added a five-second delay when a user clicked on a shortened link to the New York Times, Facebook and other sites Musk commonly attacks, a Washington Post analysis found.

Users who clicked a link on Musk’s website, now called X, for one of the targeted websites were made to wait about five seconds before seeing the page, according to tests conducted Tuesday by The Washington Post.

The delayed websites included X’s online rivals Facebook, Instagram, Bluesky and Substack, as well as the Reuters wire service and the Times. All of them have previously been singled out by Musk for ridicule or attack.

On Tuesday afternoon, hours after this story was first published, X began reversing the throttling on some of the sites, dropping the delay times back to zero. It was unknown if all the throttled websites had normal service restored.

https://www.washingtonpost.com/technology/2023/08/15/twitter-x-links-delayed/

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Og noen få timer etter at dette ble publisert så ble forsinkelsen borte. 

Bortsett fra det utrolig smålige, barnslige og lite absoluttytringsfrihetsaktige i å hindre folk å nå web-sider Musk ikke liker, så kan man stille seg spørsmålet om en som er CEO for en haug med selskaper kanskje burde bruke tiden sin på mer fornuftige ting.   

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
uname -i skrev (2 timer siden):

Bortsett fra det utrolig smålige, barnslige og lite absoluttytringsfrihetsaktige i å hindre folk å nå web-sider Musk ikke liker, så kan man stille seg spørsmålet om en som er CEO for en haug med selskaper kanskje burde bruke tiden sin på mer fornuftige ting.   

Nei!!

Asså, folka i Tesla og SpaceX har aldri hatt det bedre på jobb! Ingen, absolutt ingen, må løfte Elon ut av lekegrinda si.

😅

  • Liker 2
Lenke til kommentar
qualbeen skrev (1 time siden):

absolutt ingen, må løfte Elon ut av lekegrinda si.

Den forlater han jo titt og ofte sjøl, og bedriver tiden med merkverdigheter som å resirkulere debunka konspiteorier og andre rare ting han ikke behersker - som vraking av en pen blå fugl til fordel for en stygg svart X (som minner om Putins Z).

Musk bør roe seg før han går helt Howard Huges.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (18 minutter siden):

X saksøker aktivister som hacket seg inn i systemene til platformen for å sverte platformen. 

Det står ikke noe om det i artikkelen. Det står at CCDH (ikke "aktivister") logget seg inn på en Brandwatch-konto de fikk tilgang til fra en tredjepart (ikke "hacket seg inn i systemene til plattformen").

Endret av Snikpellik
  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
qualbeen skrev (7 timer siden):

[…] Ingen, absolutt ingen, må løfte Elon ut av lekegrinda si.

Numitor skrev (6 timer siden):

Den forlater han jo titt og ofte sjøl, og bedriver tiden med merkverdigheter som å resirkulere debunka konspiteorier og andre rare ting han ikke behersker - som vraking av en pen blå fugl til fordel for en stygg svart X (som minner om Putins Z).

Twitter er lekegrinden hans! 

Såpass må vi (dessverre) akseptere, men så lenge han er travelt opptatt med Twitter / X, så er det altså gode greier for alle de andre selskapene hans. 😛 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, Snikpellik said:

Det står ikke noe om det i artikkelen. Det står at CCDH (ikke "aktivister") logget seg inn på en Brandwatch-konto de fikk tilgang til fra en tredjepart (ikke "hacket seg inn i systemene til plattformen").

De fikk tilgang fordi de og tredjepart brøt terms for Brandwatch-kontoen som er hacking. 
Woke-gjengen i CCDH er i realiteten aktivister. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
5 minutes ago, debattklovn said:

Halvparten av klimatullingene som var på Twitter pre-Musk har nå forlatt platformen. Hurra!

De tålte vel ikke å være der lenger nå som folk kan komme med motargumenter uten å bli bannlyst 😎

Din link sier ingenting om klimatullinger. Det står derimot mye om (for å sitere deres overskrift)

Brands blast Twitter for ads next to child pornography accounts

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
uname -i skrev (52 minutter siden):

Det eneste som spiller noen rolle er hva annonsørene mener. Og de har grunn til å stole på CDDH når dette ble avslørt i dag. 

Update: Under Linda Yaccarino, X is placing ads for major brands on a verified pro-Hitler account

image.png.fae4931c29c7e83700f0c0331808f6b9.png

 

 

debattklovn skrev (5 minutter siden):

Twitter har i årevis  hatt problemer med ads på tvilsomme kontoer, også under Dorsey og woke-gjengen. Det er intet  nytt. 

 

Jeg stusser også @debattklovn. Fra andre plattformer, er jeg vandt med at reklame vises for alt og alle – helt uavhengig av hva slags innhold som tilfeldigvis er "in view". 

Eksempelvis vil man i en reklamefinansiert nettavis, få opp reklame på alle artikler. Også artikler om sære og/eller kontroversielle emner. Og reklamen man får opp er typisk unik per bruker. Jeg får kanskje reklame for en snerten elbil, mens kona som leser samme tekst får reklame for et par joggesko eller en kjole (bare for å ta et stereotypisk eksempel).

Rundt om på norske nettaviser kommer det masse reklame beregnet på meg. Og de driter hardt i hvilken artikkel jeg er inne på. Leserinnlegg som er aldri så innvandrerfiendtlige eller havner om at jordkloden er flat og uten klima, får akkurat samme reklamedekning som alt og alle andre. 

Jeg tror ingen annonsør kobler visningen av reklamen sin opp mot innholdet i enhver artikkel nettstedet publiseres. 

Det en annonsør derimot (kanskje?) bryr seg om, er hva slags innhold som i gj.snitt frontes på plattformen. Det er eksempelvis fint mulig å se for seg at en annonsør er mindre lysten på å kjøpe reklameplass hos Document.no kontra Aftenposten.no. Det skyldes ikke ett enkelt innlegg på disse to plattformene, men heller hva slags innhold man kan forvente å finne i storhet / gjennomsnitt. 

Dersom Twitter X får rykte på seg (fortjent, eller ei) på å være svært alt-right, at de får rykte på seg for å begrense yttringsfrihet, at de får rykte på seg at de forsøker å tie alternative nettsteder i senk, etc., så kan dette være noe som annonserer bryr seg om. Men at folk som følger en eller annen skrulling også får opp reklame..?! Ja – selvfølgelig!

Det er mye med X jeg ikke liker. Svært mye. Kanskje alt?! Ikke langt unna, hvertfall. Men å angripe de for å vise reklame, forstår jeg virkelig ikke. Da er det langt mer interresant å snakke om hvilke (juridisk lovlige) nettsteder som plattformen til Musk ikke lar deg linke til. (Enten ved at videreformidlingen tar ekstremt lang tid, at innlegget får 0 views, eller lignende.) Vi må fortsette å ta de med buksene nede for hvert nye krumspring og fantestreker de finner på – for det er det mange av. Denne reklame-greia er ikke ett av de. 

 

---

Med mindre de eksplisitt viser denne reklamen kun på alt-right-profiler, da. Dersom det er tilfelle, skal folk få lov til å reagere.

 

Lenke til kommentar

En av tingene alphabet og meta tjener sinnsykt mye penger på er rettet reklame mot spesifikke grupper. Det at man ikke kan gjøre det til samme grad hos X (og twitch for den sak skyld), gjør at annonser er veldig mye mindre verdt hos dem. Hvis man plutselig kan få omdømmetap som annonsør pga. man reklamerer mot nazier og pedoer er en enorm nedside for å annonsere på X.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
qualbeen skrev (9 timer siden):

Nei!!

Asså, folka i Tesla og SpaceX har aldri hatt det bedre på jobb! Ingen, absolutt ingen, må løfte Elon ut av lekegrinda si.

😅

Vi snakker om en fyr som i 2018 fikk fjernet flesteparten av de gule varselmarkeringene på fabrikkgulvet fordi Elon Musk ikke liker fargen gul.

Det er visstnok egne team i SpaceX og Tesla som har som oppgave å distrahere Musk og sørge for at han ikke føkker opp det som faktisk funker. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...