Gå til innhold

Elon Musk kjøper Twitter for 44 milliardar dollar


Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Anbefalte innlegg

Larzen_91 skrev (3 timer siden):

Med dette sagt ser jeg problemet med at slike enorme plattformer har en tilsvarende enorm innflytelse på debattmiljøet. Men jeg ser ingen god, åpenbar løsning, i den grad man respekterer eiendomsretten til digitale plattformer.

En mulighet er kanskje å ta dette via konkurranse-lovgivning? Hvis Aftenposten har 20% av Norges avislesere så holder staten seg unna. Hvis de får 95% så går man inn og bryter opp selskapet.

Da rører ikke staten det faktiske innholdet men de tilstreber seg at det skal finnes 3 levedyktige alternativer. Nå kan det jo hende at alle 3 blir ensrettet politisk på samme måte, men det virker mer sannsynlig at de vil differensiere på måter som til sammen gir mer mangfold.

-k

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Larzen_91 skrev (2 timer siden):

Og det å få på plass et globalt system som funker virker også ikke ideelt for meg, all den tid vi har landegrenser og forskjellig tolkning av hva ytringsfrihet og eiendomsrett innebærer. For all del, jeg ser problemet, men jeg ser ikke at myndigheter/lovverk tilbyr en god løsning. Da legger man makta hos en eller flere stater, og står igjen med samme problem: de definerer hva som er ok ytring og hva som ikke er ok ytring.

Kanskje er en løsning å bruke antitrust-lover til å bryte opp selskaper som har nært monopol på «informasjonsrøkting»?

Da rører ikke staten selve innholdet, de bare sikrer at det finnes alternativer.

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar
knutinh skrev (2 timer siden):

Nei. Jeg synes bare at det er synd at du benytter enhver anledning til å polarisere debatten.

-k

...

Beklager at det å påpeke fakta oppleves polariserende.
Om fakta er polariserende, så er kanskje ikke fakta på den ene sidens side.

---

Etter å ha lest Matt Tabbi dramatisere historien om hvordan Twitter oppførte seg som et normalt selskap som tar ansvar mot spredningen av misinformasjon og mulig spredningen av hacket materiale av folk tilknyttet mafia som har som hensikt å bruke det til å påvirke valget så er det nok en demonstrasjon på hvordan Musk sitt team er polarisert til fordel radikale høyre.

Vi vet enda ikke hvordan Trump sitt team fikk tak i innholdet de leverte inn til reperasjonssjappen, og det er åpenbart at de ikke fikk tak i det gjennom 'lovlig vis' -- selv om dekkhistorien er et greit forsøk på å hvitvaske materialet. Man skal være temmelig lettlurt for å tro at Hunter Biden leverte inn laptopene.

Den siste utviklingen i historien lyder slik:
 

Sitat

The laptop lacked a clean chain of custody, and was considered a mess from a forensic standpoint by analysts.[6] The drive contained emails marked to and from Hunter Biden[2] and other digital files relating to him. PolitiFact wrote in June 2021 that it is possible that "copies of a laptop" were obtained, instead of Hunter Biden's actual laptop.[5] The New York Times and The Washington Post reported that their sources had authenticated a number of emails, including one that was the subject of the New York Post reporting.[7][6] No more than 22,000 of the almost 129,000 emails on the hard drive were confirmed as authentic in 2022 by two forensic analysts who independently examined the data for The Washington Post; the analysts could not verify the vast majority of the data. The unverifiable emails included some prominently reported previously by other news outlets.[6] The analysis found that people other than Biden had written files and folders to the drive before and after the original report by the New York Post, but only after it had been taken into FBI custody. It also found that data had been accessed and copied off the drive by people other than Biden over nearly three years.[6] Despite extensive scrutiny of the laptop contents by multiple parties, by September 2022 no clear evidence of criminal activity by the Bidens had surfaced.[8]

https://en.wikipedia.org/wiki/Hunter_Biden_laptop_controversy

Hacking er å få tilgang til innhold på en datamaskin uten tillatelse.

'the gaining of unauthorized access to data in a system or computer.'

Forsøket på hvitvasking gjennom å la datamaskinen komme i en reparasjonssjappe sitt eierskap gjennom at 'eieren' aldri dukket opp for å hente den krever at det var Hunter Biden som leverte inn laptopen -- ikke at det var Hunter Biden sin laptop eller en kopi av den som ble levert inn.

Det var hacking -- det å skaffe seg tilgang til data på en datamaskin uten tillatelse fra eieren.

...
Når man snakker om polarisering, så er det nok bare de på ytre høyre eller dem som faller for misinformasjon derfra som deler Musk og Tabbi sin forståelse av laptopen.
 
Endret av Red Frostraven
  • Liker 4
Lenke til kommentar
On 11/28/2022 at 8:48 PM, debattklovn said:

Var nok mange tullejobber der ja før Musk tok over og skjærte av fettet. 

Musk går nå til fullt angrep på Apple siden Apple slutter å reklamere på twitter og truer med å fjerne Twitter fra app store. 
Apple fortjener alt hat og kritikk det kan få og mer til, all den tid de i årevis har gjort produktene sine mye vanskeligere å reparere med vilje, lyver og sensurerer nyttig informasjon på support-forumet sitt til stakkars folk som prøver å få mobilen til å virke igjen og generelt oppfører seg som drittsekker og behandler kundene sine som rent søppel.
Og nå skal de vel også utestenge brukerne sine fra å innstallere Twitter av en eller annen oppdiktet grunn. 

På en måte litt ironisk at mange opplever Musk og Tesla som like vanskelig på dette området.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (1 time siden):

Beklager at det å påpeke fakta oppleves polariserende.
Om fakta er polariserende, så er kanskje ikke fakta på den ene sidens side.

Den aktuelle posten var vel ikke «fakta» men ren retorikk. At du opphøyer egen retorikk til ubestridelige fakta er vel kritikk du har fått en gang eller to tidligere?

-k

Endret av knutinh
  • Liker 5
Lenke til kommentar
51 minutes ago, Red Frostraven said:

Den siste utviklingen i historien lyder slik:
..
No more than 22,000 of the almost 129,000 emails on the hard drive were confirmed as authentic in 2022 by two forensic analysts who independently examined the data for The Washington Post

Hadde WaPo forresten en clean copy eller hadde de en polluted versjon?

At tusenvis av eposter i en innboks ikke kan autentiseres med DKIM er helt normalt. Dette er spesielt utbredt blandt nyhetsbrev o.l. som bruker eksterne tjenere og ikke er konfigurert properly, men er også ganske vanlig ellers. Eposter fra diskusjon.no er heller ikke signert med DKIM og ville ikke latt seg verfisere av WaPo, men en en eposts ektehet bør ikke vurderes utelukkende av DKIM alene.

CBS fikk nylig en clean copy som de sendte til analytikere, som bekrefter innholdet.
Copy of what's believed to be Hunter Biden's laptop data turned over by repair shop to FBI showed no tampering, analysis says

Også en rekke andre analyser bekrefter innholdet.
Hunter Biden's laptop is 100% authentic, forensic examination concludes
 

1 hour ago, Red Frostraven said:

Man skal være temmelig lettlurt for å tro at Hunter Biden leverte inn laptopene.

Man skal være temmelig lettlurt for å tro på Hunter Bidens påstander om at han "ikke husker" om han har levert en laptop dit. Han har jo så mange elektronisk duppedingser som han ikke har kontroll på eller fører whereabouts over.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (Akkurat nå):

Hadde det vært Trumps sønn så hadde demokratene ropt om impeachment med en gang. Men siden det er Biden så er det ingen big deal selvfølgelig.

Det tror jeg ikke. Trumps barn har gjort ting som er rimelig mye verre enn denne saken, samtidig som de har hatt offisielle høytstående roller i Trump-administrasjonen og mottatt lønn fra skattebetalerne.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (57 minutter siden):

Dette er en stygg coverup og misbruk av makt...


Er det det?

Taibbi ... aldri hørt om fyren, men et raskt søk viser at jeg faktisk har lest en del av det han har skrevet, og at han neppe er særlig pålitelig.

Kanskje derfor han ble håndplukket av Musk.

Forøvrig forstår jeg ikke helt problemstillingen?
Denne historien om laptoppen til Hunter Biden er jo ikke ukjent, det som Taibbi nå liksom "avslører" er at Twitter valgte å stanse delingen og omtale av en artikkel om denne laptoppen.

To dager senere omgjorde Twitter den beslutningen.

Dette er ingenting nytt om familien Biden så vidt jeg kan forstå, den saken er nøye etterforsket og avgjort, det dreier seg kun om at Twitter valgte å ikke la sine brukere dele nyheten, midt i et presidentvalg.

At de store partiene har kontakter i en rekke selskaper, også sosiale medier, kommer ikke som noen bombe.

Endret av 0laf
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
58 minutes ago, Tåkefyrste said:

Hadde det vært Trumps sønn så hadde demokratene ropt om impeachment med en gang. Men siden det er Biden så er det ingen big deal selvfølgelig.

 

Dette er en stygg coverup og misbruk av makt. Det bør få store konsekvenser.

Ah, hvis det bare var en viss svigersønn som fikk 2 milliarder dollar av Saudi Arabia til et visst investeringsfond i Israel, mens han hadde fått ansvar fra Trump om å forhandle fred i Israel/midtøsten.

Det er noe med stein og glasshus.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (5 timer siden):

Liten oppsummering av det som kom frem i Twitter-files i natt. Den forrige ledelsen til Twitter var horer for DNC og GOP, men i størst grad DNC. Partiene kunne gå direkte til selskapet for å få brukere vurdert/slettet i motsetning til det som ble sagt av Twitter offentlig, at folk hadde like retningslinjer. 
Men systemet gav fordeler til Demokratene, som noen av oss forumbrukere har sagt i årevis er tilfellet. 

Twitter hadde ingen grunn til å slette Hunter Biden-historien fra platformen sin fremgår det av intern mailutveksling. De bare diktet opp en grunn. Ansatte klarer ikke å forstå hvorfor scoopet ble sensurert.  WH pressesekretær Kaleigh McEnany ble utestengt fra kontoen sin for å dele saken. 

Ganske fucked up. 

Dette har jeg også mistenkt. Det er et åpenbart problem (som bl.a. Jonathan Haidt har påpekt) når man får en for stor meningsfordeling i favør ên politisk retning. Haidt har påpekt problemet innen akademia. Nå har problemet vist seg innenfor Twitter også. Man kan ikke styre hva folk skal mene, og man kan ikke ansette utifra hva folk mener/stemmer på, men man kan heller ikke ha for stor partiskhet da det ender i slikt som dette (partiske avgjørelser med inhabilitetsproblematikk). Et problem for demokratiet. Når USA er delt omtrent på midten politisk så blir det et stort problem når de som håndhever hva som skal være lov å si ikke representerer folkemeningen.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Twitter har nettopp gjenopprettet den stengte kontoen til Andrew Anglin, nynazisten som grunnla det beryktede nettstedet Daily Stormer og mener at kvinner skal "voldtas og låses i bur". Anglin er dømt for en rekke forbrytelser, men har vært på flukt i årevis. Twitter-kontoen hans har vært bannet siden 2013, og en annen konto han hadde ble bannet i 2015.

Lykke til med å få tilbake annonsørene, Elon!

Elon Musk just brought an infamous neo-Nazi back to Twitter
https://techcrunch.com/2022/12/02/elon-musk-nazis-kanye-twitter-andrew-anglin/

Sitat

As Nazi-related hashtags take over Twitter’s trending topics, the infamous neo-Nazi Andrew Anglin also re-appeared on the site, tweeting from a new handle associated with the account he had banned back in 2015. Anglin, who created the white supremacist website The Daily Stormer, probed Twitter’s new rules in a reply to Musk. “Ye caught a 12 hour suspension for tweeting a Star of David with a swastika in it… Whatever the rules are, people will follow them. We just need to know what the rules are.”

Sitat

Anglin’s fans quickly welcomed him back to the platform. One account with an obvious reference to white supremacy in its handle tweeted that it was checking in for duty. Other neo-Nazi and white supremacist accounts criticized Musk’s action against West, characterizing them as an unexpected betrayal.

 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
26 minutes ago, 0laf said:

Taibbi ... aldri hørt om fyren, men et raskt søk viser at jeg faktisk har lest en del av det han har skrevet, og at han neppe er særlig pålitelig.

Kanskje derfor han ble håndplukket av Musk.

Han er nok ikke spesielt pålitelig (hardt to find i disse dager) men han er en av de som har vært mye kritisk til medias dekning og håndtering av flere saker. Aner ikke hvordan han han teamet opp med Musk, men skulle ikke forundre meg det har noe med det å gjøre. Utover det fremstår han som en ganske åpenlys Bernie Sanders tilhenger.

Trygt å si han ikke er magaboy.

image.thumb.png.d17612d4baf32684cd6f9cdb58bf780a.png image.thumb.png.ff1711f749238fed5358e237cb42e855.png image.thumb.png.4247e40c8b338901bc7a9f8c249c7240.png

image.thumb.png.3f6b9dea670a02a349ea027254f3406a.png image.thumb.png.0ca1508d89da5b8412bd6cda2ad288ef.png image.thumb.png.45c9c53bc250e93c69ecb1140518e65c.png

image.thumb.png.f579f5ff901b806b681ee3d7a37af031.png image.thumb.png.cdc407fceb783bd307153d1deebc53a8.png image.thumb.png.09e8d35467d0a7c6d4cd6cca8f31d66a.png 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Snikpellik said:

Burde ikke Twitter og andre nettsider alltid fjerne hackede/stjålne bilder av folk som er lagt ut uten tillatelse fra personen(e) som er avbildet? Spesielt nakenbilder.

Er flere land, inkludert Norge, hvor det er et faktisk lovbrudd å publisere stjålet materiale eller materiale som er skaffet på uærlig vis. Men men, er vel knapt vits å nyansere her, for folk har allerede bestemt seg. Enten er man for ytringsfrihet eller så er man venstrevridd idiot som ønsker å sensurere. 

Endret av The Very End
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...