Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Anbefal meg gassgrill!


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-ZwZXKsIXQp
Nimrad skrev (4 minutter siden):

Sjekk FINN.no hvis du er åpen for det på kullgrill. Selv vil jeg aldri gå tilbake til gass. Med en gassbrenner fra Clas Ohlson og en grillstarter så får du full varme på kullgrillen nesten kjappere enn full varme på en gassgrill, men da med litt mer innsats... Vi kjøpte dette for 2 år siden nå og endte opp under tusenlappen for en grill som lager minst like bra resultat som en gassgrill til mange tusen.

Gass er jo utrolig praktisk da og enklere å styre varmen enn med kull. Det er jo det som er grunnen til at de er blitt så populære. Så du må egentlig bare tenke om du synes det praktiske er verdt noen tusen ekstra og noe lavere "kvalitet"(de fleste er vel enige om at kull er best på smak).

Regulering av varmen er et nøkkelord og dette er gassgrillens fordel. Litt større kjøttstykker er avhengig av kortvarig steking med maks varme for å skape en jevn stekeskorpe og deretter langsteking på lav varme inntil kjernetemperaturen er korrekt. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Inspector skrev (6 minutter siden):

Regulering av varmen er et nøkkelord og dette er gassgrillens fordel. Litt større kjøttstykker er avhengig av kortvarig steking med maks varme for å skape en jevn stekeskorpe og deretter langsteking på lav varme inntil kjernetemperaturen er korrekt. 

Ja, det er enklere på gassgrill, men gjøres også lett på en stor kullgrill med ulike soner. Stekeskorpe på direkte varme og så flytte bort fra kullen etterpå.

Lenke til kommentar
Nimrad skrev (4 timer siden):

Ja, det er enklere på gassgrill, men gjøres også lett på en stor kullgrill med ulike soner. Stekeskorpe på direkte varme og så flytte bort fra kullen etterpå.

https://prisguiden.no/produkt/weber-original-kettle-e-5730-371806
 

har sett litt på denne. Om jeg går for gass så blir det trolig weber genesis eller spirit. Må på en butikk å se på forskjellene hos de. 

Lenke til kommentar

Understellet på Weber ruster helt i stykker etter at par år. Skjedd både på hytten og hjemme.

Bortsett fra det så er jeg ganske fornøyd med både genesis og spirit, men at de er overlegne andre er jeg heller tvilende til.

TV2 hadde vel en test av griller i 2020. Da vant vel Flying Culinary Circus X-grill Chef med Weber på en tredje plass

Lenke til kommentar

Har to forslag. Enten at du har god plass til noe overbygg om du bor nær kysten. Eller går for noe portabelt.

Jeg har en svært dårlig erfaring ved å forsøke ute helårs med grillovertrekk. Først vil du oppleve at man i mange deler av Norge har tidvis jævlig sterke vinder. Så selv om du knyter grillovertrekk godt fast til grillføttene så finner du fort grilltrekket ditt over på naboens eiendom.

For det andre så ledet dette forløp med helårs plassert ute at vår grill nærmest falt i fra hverandre av plukkrust etter kun svært få års bruk. Det hjelper jo ikke at man bruker grillen  om vinteren i håp om å tørke den, da jeg tror den ekstra varmen bidrar til hurtigere rustutvikling fordi saltet ligger jo igjen fra forrige saltråke like fullt. Jeg bor flere hundre meter i fra sjøkanten, veggen grillen stod i solside på motsatt side av hus i forhold til saltvann.

Så jeg kjøpte en portabelt mindre grill med sakseføtter som lar seg klappe sammen, og du kan slepe den som en koffert. Vi har vår grill på kjøkken, alltid inntil vi skal grille. Der står den tørt og klar uten å måtte tåle værbitt. Det finnes etterhvert mange modeller. Den jeg viser er ikke kliss lik vår som har mer rette saksebein enn denne:

https://www.obsbygg.no/hage-og-utemiljo/griller/gassgrill/2594791

For å vise prinsippet av en enkel å stelle og styre med type grill. Det er fort gjort å la seg lokke av store mesterkokks type griller. Ikke gå i samme feller som meg ihvertfall. Da grill trenger et skikkelig hjem utendørs eller sammenleggbart for å dras innendørs. My 2 cents 😉

Endret av G
Lenke til kommentar
On 4/15/2022 at 7:16 PM, iblazeqt said:

Hipp som happ hva man velger ut ifra kull-griller? Kull-grill er også høyaktuelt. Vurderer dog om jeg skal skaffe både en kull-grill og en gass. 

Lover deg at du blir drittlei tennvæske og lang oppvarmingstid inntil kullet er perfekt varmt og gir fra seg mindre skitne stoffer fra den tidlige forbrenning av kullbiter og tennvæske (om du er utålmodig). En gang gassgrill, alltid gassgrill tenker jeg om det.

Husk at du kan pensle og trikse i en gassgrill også. Det er ingenting som hindrer deg å røke noen aromatiske tresorter du finner gode ved siden av kjøttet med lokket lukket.

Pluss naboene dine vil bli svært glad for at du parkerte det der stinkende tennvæske styret. Tror til og med du blir populær hos miljøkameratene 😂

Lenke til kommentar
On 4/15/2022 at 7:20 PM, onkel_jon said:

Nå er vel pellets grill det beste men koster mer enn 10k men da kan man slowcooke kjøtt. 

Men for å grille pølser, koteletter og biff funker gass grill ypperlig.

For gassgrill anbefales Weber enten spirit eller genesis.

Man bør ha minst 3 brennere spørs hvor mye mat man skal lage

Har opplevd pellets grillet kjøtt. Genial oppfinnelse det der ja.

Gassgrill for den prisbevisste da. Ofte godt nok. Men pellets funker nok som onkel_jon sin beskrivelse. Kan skrive under på det, selv om jeg er misunnelig på de som har råd til det der utstyret.

Lenke til kommentar

Det endte med Weber Genesis 310 - fikk den til en grei pris (8500). Da var det ikke så mange kroner opp fra spiriten. Storfornøyd enn så langt! I dag blir det å forsøke seg med pizzastein i godværet! 😊

Endret av iblazeqt
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, G said:

Har opplevd pellets grillet kjøtt. Genial oppfinnelse det der ja.

Gassgrill for den prisbevisste da. Ofte godt nok. Men pellets funker nok som onkel_jon sin beskrivelse. Kan skrive under på det, selv om jeg er misunnelig på de som har råd til det der utstyret.

Du kan få samme resultat med kull og tre.

Må ha en grill som er stor nok til at man kan fyre i ene enden og la luften sirkulere rundt maten i den andre. Med min enkle kullgrill kan  jeg fint holde 100-120 grader hele dagen. Må passe litt på og legge på et par kullbiter en gang i timen.  Så hjelper det med et nøyaktig termometer på risten, så man vet hvor man er.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...