Gå til innhold

Psykiatri


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Psykiatrien er til for å hjelpe folk som sliter med psyken ja. Om man er engel fordi man velger en slik jobb vet jeg ikke men det er viktig at de som sliter med ulike psykiske lidelser har mulighet til å få behandling og komme tilbake til samfunnet når de klarer å ta vare på seg selv.

Det er ikke noe ondskap i psykratrien men man har tidligere sett at enkelte metoder som historisk sett ikke har vært effektivt og som du sier nærmest ondskapsfull. I dagens psykiatri følger man lover og regler på hvordan man skal behandle psykisk syke. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Psykiatri er slik at folk liksom er «psykisk syke», i motsetning til at samfunnet er sykt - dette finnes det ikke vitenskap for å hevde, det blir mer eller mindre en definisjon som er til behag for samfunnet. Det er ikke basert på en prinsippiell tankegang om rettigheter.

Måten psykiatrien «behandler» pasienter er også i dag, som i eldre tider, basert på lover og regler, men gjør det det automatisk rett…

Lenke til kommentar

Alle avvik defineres som avvik ut fra noe, det være seg om det er observerbare fysiologiske forhold, eller om det primært handler om noe man kan observere ut fra atferd eller det individet beskriver. Det handler i liten grad om hva som er "til behag for samfunnet", men mer om hva som avviker på en måte som medfører en betydelig funksjonssvikt i rammene individet lever i.

For øvrig er tvungen psykisk helsevern, som vel er det du sikter til når du skriver "psykiatri" her, en forsvinnende liten del av behandlingsapparatet som jobber med psykiske lidelser.

Lenke til kommentar

Ofte det foregår misbruk ved psykiatriske institusjoner. Det er et velkjent problem. Sivilombudet hadde tilsyn hos flere, og 9 av 10 brøt nokså innlysende regelverk. Det er heller ikke få tilfeller der det er blitt misbrukt av ektefeller eller tilsvarende. Det bør også nevnes at de fleste land har fått dom over å bryte menneskerettighetene ved sin praksis. Også Norge. 

 

Forskning har vist at studenter kan lett fanges i en slik institusjon, da i kontrollerte eksperimenter. Der ble de tviholdt og gitt diagnoser. Men studentene var friske. Problemet ligger gjerne i at de ansatte opplever bekreftelsesbias. Det er også påvist store problemer med andre bias, som hovmod. Ofte lider de ansatte av kollektive vrangforestillinger i slike tilfeller, og de er vanskelig og hamskes med. Det finnes eksempler der enkelte friske har vært innestengt i flere år. 

I Norge er det vanskelig til umulig å få rettferd om de opplever psykiatrisk overgrep. Pasientvernet er tilnærmet ikke-eksisterende. Oftest så har de bare en liten gruppe av ymse ‘relevante’ personer, gjerne ikke relatert innenfor profesjon, men det har vært brukt eiendomsmeglere o.l. Men de kan hevde dette er vern på papiret — i realiteten så finnes den ikke. 

Det finnes et fåtalls saker som ble vunnet av ofre for slike overgrep, men de tapte likevel penger på saken. Det er en av grunnene til at det er såpass få registrert. 

De har vært nokså mye verre, med lobotomering, blødning, tortur, og verre. 
 


Om man er der frivillig så er saken annerledes. Da er institusjonene nokså behjelpelige. Bare husk ar psykiatere ikke gir stort hjelp annet enn medikamenter. Psykologer oppleves langt bedre for mange. 

Endret av .,.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...