TheDarkSycamore - SCM Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 Jeg har kjøttdeig som er en uke gammelt. Er det trygt å spise? Det jeg vet om kjøttdeig, når den er rød så er den trykt å spise. Og når den begynner å blir litt grå aktig, da begynner den å bli fordervet. Og hvis den blir både grå og hvite flekker (symboliserer mugg), da er det livsfarlig å spise det. Spørsmålet blir da, hvor stor avstand er det mellom de tre stegene? Lenke til kommentar
xClaymanx Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 Om pakken blir ballong = Kast Mugg = Kast Ser den noenlunde ok ut åpne pakken og lukt. Lukter den surt kaster du den. Ikke verdt å bli dårlig for 50kr 2 Lenke til kommentar
TheDarkSycamore - SCM Skrevet 28. februar 2022 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2022 (endret) @xClaymanx, ja, kartongen er som en balong, men kjøttdeigen har en rød og fin farge da. 🙄 Jah, okei da, jeg kan prøve å lukte på den også. Endret 28. februar 2022 av TheDarkSycamore - SCM Lenke til kommentar
xClaymanx Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 Er vel bakterier som gjør at den blåser seg opp. Hadde personlig kastet den, og ikke turt å lukte på Lenke til kommentar
Duriello Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 xClaymanx skrev (9 timer siden): Om pakken blir ballong = Kast Njaa, det hender jo at den er litt ballong når du kommer hjem etter butikktur 😬 Bruk nesen ts 🙂 1 Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 Det du sier om farge er feil, grå eller rød kan være akkurat like god. Vanlig årsak til mer grått utseende er at det er blandet inn noe fryst råvare. Tidligere ble det brukt CO og den bevarte fargen bedre, dette er nå forbudt. Bulende forpakning kan være forårsaket av økt bakterievekst. Bruk sansene dine, burde være ganske greit å bedømme tilstanden på kjøttdeigen. Lenke til kommentar
xClaymanx Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 Var vel nitritt som ble benyttet, om dette fortsatt er tilfelle vet jeg ikke. Lenke til kommentar
Serpentbane Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 Åpne pakken, vent i to minutter, lukt. Vanlig kjøttdeig tåler ganske mye, kylling litt mindre. Men nesen er ditt beste redskap. Lenke til kommentar
knutinh Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 Jeg er veldig liberal til helt, rødt kjøtt. Oksestek eller lammelår kan gjerne være langt over dato. Lukter gjerne litt gymbag når man åpner plasten, men hvis det lukter friskt etter 30 min på benken er det good to go. Jeg har _en gang_ kjøpt biff til halv pris pga dato som ble liggende lenge i kjøleskapet og som luktet ekkelt før steking men også etter steking. Den ble kastet. Kjøttdeig har ulempen at kjøttet er kvernet og mikroorganismer har sluppet til overalt. Hvis det luktet friskt og er innenfor datomerking og har blitt oppbevart rett (kjøleskap) så kjør på. Hvis kjøttdeigen lukter ubehagelig så blir jeg skeptisk. Gjennomstekt er uansett tryggest. For hvitt kjøtt, spesielt kylling så følger jeg datomerking slavisk og tøyer aldri grensene. Råtten kylling er heslig. -k Lenke til kommentar
TheDarkSycamore - SCM Skrevet 28. februar 2022 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2022 Yes, da har jeg prøvd å luktet på kjøttdeigen, den luktet friskt med et ør liten sven av surhet. Så, utifra det dere sier her så er den innafor for å kunne etes, nice. 😃😃👍👍 Lenke til kommentar
Labelle Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 Kjøttdeig er blitt utrolig dyrt. Spis opp maten din og håp på det beste. Lenke til kommentar
TheDarkSycamore - SCM Skrevet 28. februar 2022 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2022 @Labelle, jah du sier noe der. Jeg hard steike kjøttdeigen for å være på den sikre siden. 😃 Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 1. mars 2022 Del Skrevet 1. mars 2022 Jeg har byttet til bønner. Mye billigere, og bedre. Kjøttdeig har gått ned i kvalitet og opp i pris, ihvertfall Coop sin, som alltid er på tilbud, men mer enn før. Før så hadde de tilbud med Gilde, men nå har de bare Coop. 1 Lenke til kommentar
Reg2000 Skrevet 1. mars 2022 Del Skrevet 1. mars 2022 Rødt kjøtt kan brukes langt etter datostempling. For kylling og svin er det heller motsatt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå