Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Cervinus skrev (1 time siden):

Klarer Ukraina å holde motivasjonen og linjene fremover så tipper jeg det snur i november 2024. Til våren 2025 tipper jeg russerne vil måtte begynne å flykte, da mangel på forsyninger, panser og artilleri vil gjøre det umulig å holde linjene.  

Russisk taktikk er å kompensere alle typer mangler med mer kjøtt. Det er derfor de nå mobiliserer 180k (var det vedtatt eller bare foreslått?) og øker signeringsbonusen. Uerfarne soldater sendes fremst for å myke opp veien for de mer erfarne soldatene som kommer bak. Derfor tror jeg russiske tap av utstyr vil minke mens personelltapene øker videre til et snitt på rundt 1500 per døgn rundt nyttår.

Endret av Simen1
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Markiii skrev (37 minutter siden):

Du ble medlem for under et døgn siden, og det første (og eneste) du gjør er å komme hit og fortelle oss hvor sterk Russland er og hvor dumme vi er som ikke skjønner det?

Wow.

Som jeg skrev så har jeg lest over lengre tid. Modererte meg også ved et senere innlegg, og innrømmer at uttalelsene mine var noe bombastiske. 
 

Var aldri meningen å få det til å virke som at jeg synes folk er idioter, men ja, jeg mener Russland er sterkere. 

Lenke til kommentar
JK22 skrev (2 timer siden):

Vi kan tydelig ikke stole på amerikanerne. Biden rotet det til som alltid. 

Det ser ut til at skilnaden mellom Trump og Biden er at Trump vil at Ukraina skal kapitulere, medan Biden vil kjempe til siste ukrainar. Begge er fyrst og fremst opptekne av økonomi og at forholdet til Russland skal normaliserast.

Eg håpar at Ukraina kan få meir drahjelp etter at valet er over og Kamala (forhåpentlegvis) tek plass i det ovale kontoret. Men eg har blitt skuffa så mange gonger at eg er skeptisk.

Endret av torbjornen
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg vil også på sikt normalisere forholdet til Russland, slik vi gjorde med Tyskland etter krigen. En forutsetning var, og er, at diktatoren kastes og landet skjerper seg.

Vi kan ikke normalisere forholdet til Putins fascistiske diktatur, mens han invaderer Polen, Latvia, Litauen..........

Jeg håper NATO og USA har en bedre plan, der Russland svekkes så kraftig over tid at de ikke kan finne på noe slikt igjen. 1200 falne til dagen kan ikke være bra for Putin.

Jeg vet ikke hva tilsvarende tall er i Ukraina, det er hemmelig. Kanskje det er langt lavere enn estimatene våre. I så fall kan de holde å lenge, og slippe å bli plaget av Russland igjen. 

Eller kanskje bare vestlige politikere lider av beslutningsvegring. Jeg vet ikke.

Endret av Mannen med ljåen
Autocorrect blander konsekvent Russland og Tyskland.
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Jeg har ikke vært enig med republikanerne i USA med så mye de siste årene men jeg kan være enig med dem som etterlyste en plan for hvordan man skulle få en ende på konflikten.

Slik som dette går er det vel Polen, med sin enorme forsvarssatsing, som har forstått situasjonen best. Jeg undrer hva statsministrene i Norge, Sverige, Finland og andre land i Russlands nærområde sier i sine møter, følger de blindt USA? De to største bidragsyterne til Ukraina ser dessverre ut til å være de som er i mest villrede.

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...