Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Sitat

Putin beordrer 180.000 nye soldater til slagmarken. Det er et tegn på at det ikke går spesielt bra for russerne, mener militærekspert.

...
 

Sitat

Russland har begynt å rette rekrutteringskampanjen tettere og tettere på de mer tettbebygde, urbane strøkene i St. Petersburg og Moskva, forteller Heier.

https://www.nrk.no/urix/ekspert_-putins-militaere-evne-er-svekket-_-ber-om-180.000-nye-soldater-1.17045832

Begynner Putler å gå tom for fattige analfabeter, muslimer og fengselsfugler, og må sende hvite gutter? Hva synes de om det?

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har fulgt denne tråden, samt den gamle over lengre tid. Jeg skjønner at det for noen fremstår suspekt at jeg poster i fra en helt ny bruker, uten noen tidligere innlegg. Jeg er nok er egentlig typen som bare leser, og aldri skriver noe, men føler for å komme med noen betraktninger.

Denne tråden har etter min mening utviklet seg til mer og mer et ekkokammer. Alle som kommer med noen synspunkter, eller betraktninger fra andre, som ikke passer narrative får stempelet «pro-russisk» eller at man poster propaganda. Ironisk nok blir det linket til uhorvelig mengde videoer etc som rett og slett kun er ukrainsk-propaganda.

Misforstå meg rett. Jeg ønsker ikke at Russland skal vinne denne krigen, men jeg prøver å se med helt nøytrale øyne på det som skjer. Uansett hvor mye jeg ønsker at Ukraina skal vinner krigen, så hjelper det ingenting på den faktiske situasjonen. Denne krigen avgjøres på forhandlingsbordet, og den må avgjøres så fort som mulig for Ukraina sin del.

Russland har absolutt den sterkeste hånden for øyeblikket. Jeg frykter, og er ganske overbevist om at Russland på sikt kommer til å ta Odessa om denne krigen får fortsette. De russiske tapstallene er stygge, problemet er bare at de ukrainske tallene nesten er helt der oppe de og.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

De vestlige politikerne trenger å våkne og innse at deres manglende kapasitet for å yte støtte risikere å brekke Ukraina for godt. 

Kurskoffensiven kan tolkes som et tegn av desperasjon fordi ukrainerne har ikke lenge utholdenhetsevne som før, de mange feilene siden senvinteren 2023 hadde blitt altfor kostbart for det ukrainske militæret som nå sliter med mannskapsmangel, utilstrekkelig materiell kapasitet og uakseptert høy tap - som fryktet lider de beste styrkene i Kursk sterkt under russisk flyangrep, samtidig som situasjonen i de andre frontene bare bli mer og mer kritisk. De får ikke nok våpen. NASAMS-leveransene er i det helt blått. Det eneste som er kontinuerlig, er ammunisjon for artilleri - men dessverre har ukrainerne et generelt problem med manglende ilddisiplin når de trenger å spare, i møte med altfor mange mål hos russerne som snart har 1 mill. soldater i Ukraina og sørvestre Russland. 

Russian Military Reconstitution: 2030 Pathways and Prospects - Carnegie Endowment for International Peace | Carnegie Endowment for International Peace

En interessant artikkel, som forklart at russerne har fremdeles betydelige menneskelige ressurser til rådighet tross et absolutt minimumstap på 380,000 døde og hardt skadede, som sannsynlig nå er mellom 600,000 og 700,000 i alt. Det hadde kunne skje fordi Putins regime er en abnormalitet i den russiske historien, selv Stalin gav seg i mars 1940 i møte med Finland og nær sagt alle makthavere helt siden 1450 førte ikke krig til "sist slutt", med et enslig unntak i tsar Nikolaj 2. - da Stalin gikk inn for total krig, var det en overlevelseskamp mot et ufattelig ondt regime. Russerne tenker de kan vinne fordi de er mange. Men for dem er det en demografisk katastrofe, en halv million potensielle fedre er borte, fordi kvinner holdt seg unna handikappede og varige skadede menn. 

For Ukraina er det verre; de har trolig mistet opptil 350,000 menn - og flere millioner menn og kvinner er i andre land, som må deporteres tilbake til Ukraina. Det er sterk befolkningsnedgang, de talt nå bare litt over 33 mill. - i høsten 2022 var det så lite som mellom 28 og 30 mill. før mange vendt tilbake. Vi leser at rustningsindustrien sliter sterkt - fordi det er ikke bare russisk angrep, men også rekrutteringsfolk som truer dem. Mange arbeidere får nemlig ikke fritak fra militærtjeneste som vi vil ha hatt i Norge. Har ikke Zelenskyj lært av det som hendt i Storbritannia i 1915? Da var industrien i ferd med å kollapse fordi altfor mange menn verves inn, slik at fritak måtte innføres i tillegg til å hente inn kvinnene. Flere hundretusener soldater måtte returneres til fabrikkene for å produsere våpen og ammunisjon. 

Ukrainerne mister langt flere menn til russisk ildkraft som artilleri og flyvåpen enn til stridsvogner og soldater. Mer enn hva mange er i stand til å fatte. I verste fall mistet ukrainerne nemlig 1 mann per 2 russer. Dette er uakseptert, fordi det er bare 33 mill. mot 140 mill. Da krigen startet, var det 42 mill. Nå er slik at flere millioner menn må arresteres - også i Norge - og sendes tilbake. 

Ukraina kan ikke holde ut. Senest i sommeren 2025 vil ukrainerne når det fatale bristepunktet. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
toreae skrev (På 16.9.2024 den 2:12 AM):
Gjest MKII skrev (På 15.9.2024 den 11:37 PM):

Nytt atentatforsøk mot Trump:

Skytingen nær Trump hadde ingenting med Trump å gjøre, og Trump var aldri i fare, etter det jeg har fått med meg.

Rettelse. Det var vist Trump det handlet om.

Jeg har korrigert meg selv...

Lenke til kommentar

Det har ikke mye for seg å snakke om forhandlinger så lenge russerne tror de er i stand til å knekke Ukraina. Dersom man i det hele tatt får Putin med på en avtale vil ende i en fredsavtale med horrible konsekvenser for Ukrainas langsiktige levedyktighet.

Dessverre høres det nå ut som om Ukraina er helt på bristepunktet (ref bl.a. Zelenskyjs siste uttalelser om utstyr og reserver) så det kan hende at man har valget mellom en elendig fred og en verre fortsettelse av krigen. Biden snakker om å "sette Ukrainia i den best mulige posisjonen" men har ført en overforsiktig politikk. Den lange pausen der amerikansk bistand var blokkert endret momentum og europeerne har vært uvillige og ute av stand til å kompensere. Russerne kaster fremdeles til tider bort flere stridsvogner på et par uker enn det Ukraina har fått fra sine støttespillere totalt, mens land som Norge bidrar betraktelig mindre enn det de kan og burde.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
8 hours ago, torbjornen said:

Det står vel her at dei russiske speidardronene er blitt vanlegare. Akkurat det er ikkje bra.

Men som @JK22 har påpekt flere ganger det siste halvåret så har det tidligere vært svært vanskelig for ukrainske styrker å få has på disse speiderdronene. Det er først nå den siste tiden, siste 3-4 ukene at vi har sett video i noe omfang at de taes ut, og det gjøres som du ser med Ukrainas nye droner. Disse nye dronene ble aktive og i stor nok produksjon til at det er av betydning tidligere i sommer, sent juli om jeg husker korrekt. 

Det som har vært endel av problemet tidligere har vært å oppdage speiderdronene. Nå som Slinger er på vei dukker det opp luftvern med 160 nye radarer til Ukraina. Så i praksis tror jeg vi kan forvente at også speiderdroner skal taes ut i langt større omfang fremover og helst før de rekker rapportere noe av særlig verdi for russerne. 

Vi får se hvordan dette blir fremover, de er visstnok ikke umulig å se på radar men har viss litt ugrei radarsignatur. 

Endret av bojangles
  • Liker 5
Lenke til kommentar
6 hours ago, RazorCharlie said:

Jeg har fulgt denne tråden, samt den gamle over lengre tid. Jeg skjønner at det for noen fremstår suspekt at jeg poster i fra en helt ny bruker, uten noen tidligere innlegg. Jeg er nok er egentlig typen som bare leser, og aldri skriver noe, men føler for å komme med noen betraktninger.

 

Denne tråden har etter min mening utviklet seg til mer og mer et ekkokammer. Alle som kommer med noen synspunkter, eller betraktninger fra andre, som ikke passer narrative får stempelet «pro-russisk» eller at man poster propaganda. Ironisk nok blir det linket til uhorvelig mengde videoer etc som rett og slett kun er ukrainsk-propaganda.

Ja det har du helt rett i, du fremstår suspekt. Du stør om deg med ord som ikke akkurat får meg til å tenke at du er særlig nøytral når det kommer til denne krigen. 

Du kan jo heller forsøke å fortelle litt om hva du tenker rundt denne krigen. Hva kan Ukraina gjøre for å vinne krigen og knuse russerne? 

At du stempler tråden som et ekkokammer det sier meg vel egentlig aller mest at du enten ikke har fulgt tråden særlig lenge, eller at du kanskje har helt andre motiver for å poste i tråden nå. 

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

 

 

AI sammendrag:

Spoiler

 

  1. Renewed Russian Efforts: Russian forces are intensifying their attacks on Ukraine’s grain export routes in the western Black Sea, including targeting a civilian cargo ship. The strategic intent is to undermine international confidence in the safety of the grain corridor, vital for global markets, especially for countries in Africa and the Middle East.

  2. Ukrainian Response: Ukraine launched a large amphibious operation to neutralize Russian sea strongholds, specifically targeting oil rigs that Russia seized in 2014. These platforms are used as surveillance and military bases by Russian forces. Ukrainian forces carried out a daring assault using inflatable speed boats, drones, and machine guns, causing significant damage and engaging in heavy combat with Russian troops.

  3. Russian Retaliation: Russia reacted by deploying fighter jets to stop the Ukrainian assault. One Russian Su-30 fighter jet was shot down by a Ukrainian portable air defense missile fired from a speedboat. This loss was valued at approximately $50 million and highlights Ukraine’s increasing ability to counter Russian air forces.

  4. Strategic Importance: Ukraine’s operation underscores the importance of securing the grain corridor, crucial for its economic resilience and global food security. The successful defense of this corridor sends a strong message about Ukraine's growing military capabilities and its determination to safeguard maritime trade routes, even in the face of Russian aggression.

  5. Conclusion: The report emphasizes that Ukraine's actions are key to maintaining both its economy and the global food supply, particularly for nations dependent on grain exports.

 

Endret av bojangles
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (33 minutter siden):

Ja det har du helt rett i, du fremstår suspekt. Du stør om deg med ord som ikke akkurat får meg til å tenke at du er særlig nøytral når det kommer til denne krigen. 

Du kan jo heller forsøke å fortelle litt om hva du tenker rundt denne krigen. Hva kan Ukraina gjøre for å vinne krigen og knuse russerne? 

At du stempler tråden som et ekkokammer det sier meg vel egentlig aller mest at du enten ikke har fulgt tråden særlig lenge, eller at du kanskje har helt andre motiver for å poste i tråden nå. 

Jeg skrev jo hva jeg tenkte. At den avgjøres på forhandlingsbordet. Ukraina klarer ikke å knuse Russland. 

Jeg var kanskje litt bombastisk i formuleringene mine. Men jeg står for at tråden fremstår som et ekkokammer.

Du kan jo fortelle meg hva motivene mine er? Og jeg er ikke nøytral. Jeg håper, som jeg skrev, at Ukraina vinner, men jeg ser ikke på det som mulig.


 

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (40 minutter siden):

Ja det har du helt rett i, du fremstår suspekt. Du stør om deg med ord som ikke akkurat får meg til å tenke at du er særlig nøytral når det kommer til denne krigen. 

Du kan jo heller forsøke å fortelle litt om hva du tenker rundt denne krigen. Hva kan Ukraina gjøre for å vinne krigen og knuse russerne? 

At du stempler tråden som et ekkokammer det sier meg vel egentlig aller mest at du enten ikke har fulgt tråden særlig lenge, eller at du kanskje har helt andre motiver for å poste i tråden nå. 

Nja, er det ikke til dels et ekko-kammer da? 😎 Okay, kanskje ikke et ekte ekko-kammer, men samtidig er vi temmelig samstemte da. Det må vi tåle å høre!

 

Hvertfall innen ønsket utfall. Der er vi alle helt enige. Kan ikke huske sist jeg så et innlegg her inne, som ikke var enig med oss, i hva ønsket utfall skal være!

 

---

 

Veien til ukrainsk seier, er slik jeg ser det ikke åpenbar. Og her synes jeg det må være lov å påpeke både de momenter som går bra, og de som går mindre bra. Det siste har ikke denne tråden vært særlig villig til å lese om. Eller erkjenne. 

Faktum er jo at dersom den generelle sinnsstemning her i tråden var reell, så hadde Ukraina vunnet for leeeeenge siden.

Dessverre har Putin klart å opprettholde okkupasjonen, til tross for dårlig materiell. De pøser på med folk, ++

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
TAC-2 skrev (9 timer siden):

og nå i en konflikt som ikke har noe med Russlands eksistens å gjøre men bare Putins egeninteresse.

Jeg tror ikke du ser helt rett på det her. Det er mange russere som mener at landet skal bli tatt til gamle høyder, og at akkurat det er viktig. 

JK22 skrev (7 timer siden):

Mange arbeidere får nemlig ikke fritak fra militærtjeneste som vi vil ha hatt i Norge. Har ikke Zelenskyj lært av det som hendt i Storbritannia i 1915? Da var industrien i ferd med å kollapse fordi altfor mange menn verves inn, slik at fritak måtte innføres i tillegg til å hente inn kvinnene. Flere hundretusener soldater måtte returneres til fabrikkene for å produsere våpen og ammunisjon

Har stusset litt på at mine ukrainske naboer ikke bidrar i Ukraina på noe vis. De fikser biler som de flipper, og det ser ut som de bruker pengene på fest og basar. 

Lenke til kommentar
RazorCharlie skrev (8 timer siden):

 

Denne tråden har etter min mening utviklet seg til mer og mer et ekkokammer. Alle som kommer med noen synspunkter, eller betraktninger fra andre, som ikke passer narrative får stempelet «pro-russisk» eller at man poster propaganda. Ironisk nok blir det linket til uhorvelig mengde videoer etc som rett og slett kun er ukrainsk-propaganda

 

Ikke uenig i at det kan bli ekkokammer lignende tilstander. Når det er sagt vet man med ganske god sikkerhet at den russiske propagandamaskinen er større enn den ukraniske og at det ukrainerne sier oftere er sant enn det russerne sier.

 

RazorCharlie skrev (8 timer siden):

Russland har absolutt den sterkeste hånden for øyeblikket. Jeg frykter, og er ganske overbevist om at Russland på sikt kommer til å ta Odessa om denne krigen får fortsette. De russiske tapstallene er stygge, problemet er bare at de ukrainske tallene nesten er helt der oppe de og.

 

 Link meg en troverdig kilde med god reputation som tror at Odessa ryker som ikke er åpenbart pro-russisk eller russisk propaganda.

Endret av Kanlu
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...