Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

14 minutes ago, <generisk_navn> said:

Om man biter tennene sammen og legger godviljen til så er dette muligens en slags advarsel til Russland, og i så fall forhåpentligvis en siste advarsel om hva som blir utfallet om ikke Russland avslutter krigføringen og krigsforbrytelsene i Ukraina.

Nei det er nok neppe slik putin vil dekode beskjeden. Dette blir bare mer av hvor svak vesten er og vil vise putin at NATO i realiteten er en papirorganisasjon og at putin står fritt til å gjøre akkurat som han selv vil for ingen har baller nok til å stoppe ham. 

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja og dette er jo hovedproblemet til Ukraina nå. For selv ikke Patriot klarer ta ut majoriteten av ballistiske missiler. Og nå har russerne økt egenproduksjon samt de iranske ballistiske missilene å ta av. Som i praksis betyr at det vil regne ballistiske missiler mot Ukraina fremover og Ukraina må nøye seg med å forsøke å ta ut depotene for ballistiske missiler med droner, fremfor ATACMS og Storm Shadow. 

Takket være Bide og Sullivan. Måtte de få kreft i rævva begge to. 

 

Endret av bojangles
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
4 hours ago, sedsberg said:

Egentlig bittegranne absurd. Russland kjøper inn artilleri, våpen, droner, bomber og fandens oldermor fra Kina, Iran, SK etc. og angriper det som er av Ukraina. Samtidig sier russland at vesten ikke må gi tillatelse til Ukraina til å bruke våpnene de kjøper/får der det trengs. Og vesten adlyder?? :dontgetit:

???????????

Antar du ikke mener "SK" som i Sør Korea, men "NK" som i Nord Korea???

  • Liker 2
Lenke til kommentar

I et podcast-intervju hintet VP-kandidat hva Trumps fredsplan kan se ut som: 

"Vance said that the plan to end the war could include establishing a so-called "demilitarized zone" between Ukraine and Russia, presumably resembling the current line of demarcation between the countries."

https://kyivindependent.com/trumps-peace-plan-could-include-creation-of-demilitarized-zone-between-russia-and-ukraine-vance-says/

Så hvis Trump blir valgt i november er det store sjanser for at denne konflikten vil låse seg som mellom de to korea-ene, med en gigantisk demilitarisert buffersone omtrent på grensen av der russerne står nå. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
55 minutes ago, nebrewfoz said:

Det ble sagt i et ekkokammer, der en fjær fort blir til fem høns ...

 Jeg vet ikke hva du referer til, men det har vært offisielle uttalelser fra USA sent sist uke og tidligere denne uken om at USA nå vurderte å løfte restriksjonene, og at de skulle komme med en uttalelse på fredag denne uken. Britene sa omtrent det samme og disse kom etter at Zelenskyj hadde hatt møte med USA der han hadde med seg en liste over spesifikke militære mål langt inne i russland Ukraina ønsket å få tillatelse til å ta ut med long range missiler. 

Så om noe så har faktisk USA selv spilt opp til at folk trodde begrensningene skulle bli fjernet nå. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar

En får nesten håpe at dagens sjokknyheter om at begrensningene på bruken av missiler likevel ikke oppheves er taktiske nyheter ment for forvirre og at Ukraina likevel har fått nødvendige tillatelser og også har mottatt nok long range missiler til at når de først tar de i bruk så vil det påvirke utkommet av kamphandlingene. 

Endret av bojangles
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

 

Og styggere kommer det til å bli fremover. Nå må vi vel egentlig forvente at det tidligst kan bli endringer på bruken av long range missiler inne i russland fra og med andre uken i januar. Men for at det skal skje må trump tape valget. 

Biden kan virkelig ha beseglet Ukrainas skjebne pga av den fordømte atomangsten. 

 

Døde per 1000:

onK0U6O.jpeg

 

Fødsler per 1000:

 

owq05wl.jpeg

Endret av bojangles
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
9 hours ago, sedsberg said:

Egentlig bittegranne absurd. Russland kjøper inn artilleri, våpen, droner, bomber og fandens oldermor fra Kina, Iran, SK NK etc. og angriper det som er av Ukraina. Samtidig sier russland at vesten ikke må gi tillatelse til Ukraina til å bruke våpnene de kjøper/får der det trengs. Og vesten adlyder?? :dontgetit:

Vesten adlyder, ja. Denne svakheten fra vesten motiverer nok bare mafiabossen til å kjøre på enda hardere, noe som vil føre til mer eskalering, flere døde og mer lemlestelse i Ukraina. Krigen vil dermed trolig dra ut enda mer, men jeg har egentlig aldri hatt noen som helst høye forventninger til politikere som Biden, Starmer og Scholz. Heller ikke den norske regjeringen med SV som støttehjul. Norge har bidratt minst av de nordiske landene (85 milliarder hørte jeg, med forbehold om feil). Norge har vel tjent over 1000 milliarder ekstra på denne krigen … 

Endret av Cervinus
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
nebrewfoz skrev (2 timer siden):

Det ble sagt i et ekkokammer, der en fjær fort blir til fem høns ...

Det ble ikke sagt i et ekkokammer, men stammet fra kilder i regjeringen i UK før Starmers besøk i Washington. Det skal sies at de samme kildene sa at avgjørelsen om bruk av Storm Shadow inn i Russland ikke ville bli kunngjort offentlig, så det kan fremdeles hende at ukrainerne har fått tillatelse. Vi får nesten vente å se. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...