Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

https://www.vg.no/nyheter/i/yEgGqa/putin-uttrykte-stoette-til-kamala-harris

Putin om Harris’ latter: –⁠ Smittende

Den russiske presidenten uttrykte støtte til demokratenes presidentkandidat torsdag. Hensikten er å skape full forvirring, ifølge ekspert.

 
  • Putin uttrykte støtte til demokratenes kandidat Kamala Harris under Eastern Economic Forum torsdag
  • Putin nevnte blant annet Harris' smittende latter som positivt
  • Ifølge ekspert Jakub M. Godzimirski skaper Putin splittelse og forvirring med uttalelsene
  • Støtteerklæringen kan svekke Harris’ posisjon i USA, ifølge eksperten

Det var under Eastern Economic Forum i Vladivostok i Russland at Vladimir Putin overrasket:

– Jeg fortalte dere, vår favoritt, om jeg kan si det, var nåværende president Mr. Biden.

– Han ble fjernet fra løpet, men han rådet alle sine tilhengere til å støtte Ms. Harris. Så det vil vi også gjøre, vi vil heie på henne, fortsatte Putin.

Det er imidlertid ikke kun politikken til Kamala Harris han valgte å bruke hederstalen på:

– For det andre har hun en uttrykksfull og smittende latter som betyr at hun har det bra.

Ifølge Jakub M. Godzimirski, seniorforsker NUPI, oppnår Putin to ting med torsdagens uttalelser:

Splittelse og forvirring.

– En slik forvirring bidrar til at folk ikke vet hva de skal mene og det skaper mer usikkerhet. I tillegg kan denne støtteerklæringen svekke Harris’ posisjon på hjemmebane.

Støtten viser han dagen etter USA har beslaglagt 32 nettdomener de mener bruker russiske påvirkningsaksjoner. Landets finansdepartement innførte også sanksjoner mot ti personer og to virksomheter.

– Og hvis hun har det så bra, da... Trump innførte så mange restriksjoner og sanksjoner mot Russland, som ingen annen president før ham. Og hvis Ms. Harris har det så bra, så vil hun kanskje avstå fra å gjøre noe slikt, fortsatte Putin om Harris.

– Trump vil bruke dette

Med denne uttalelsen serverer Putin et kort som Trump kan spille på i valgkampen, ifølge Godzimirski:

– Det vil åpne for et nytt narrativ i den amerikanske valgkampen. Han vet at Trump vil bruke dette og beskylde Harris for å få støtte fra Russland. Det er ikke mer komplisert enn det, sier eksperten.

– Så dette er egentlig støtte til Trump da?

– Ikke støtte til Trump, men det er for å skape forvirring i hva angår Russlands holdning til scenarioer i den amerikanske politikken.

Godzimirski tror likevel ikke at Putin hadde noe agenda ved å støtte demokratenes presidentkandidat.

– Det tror jeg ikke. Vi snakker om en mann som er utdannet etterretningsoffiser og som vet hvordan man skal forholde seg til omgivelser. Å skape forvirring gir han styrke.

Men hvordan gir forvirring han styrke?

– Et av de langsiktige målene i russisk politikk er å begrense USAs engasjement i Europa eller helst å presse USA ut av Europa - som igjen vil utsette Europa for mer press fra Russland, forklarer eksperten.

En måte å gjøre det på er å få amerikanske velgere og politikere til å bli mer opptatt av det som skjer på hjemmebanen i USA og mindre opptatt av hva USA skal foreta seg utenfor landets grenser.

– For å oppnå dette målet prøver Russland å påvirke amerikanske politiske prosesser gjennom forskjellige typer informasjonsoperasjoner der hovedmålet er å skape mer splittelse, polarisering og usikkerhet i forbindelse med kommende valg, legger han til.

Det er ikke første gang Putin uttrykker støtte til demokratene i forbindelse med det kommende valget i november. I februar beskrev den russiske presidenten Biden som mer erfaren, forutsigbar og en politiker av den «gamle skolen»

– Men vi vil jobbe med enhver president som det amerikanske folk har tillit til, sa Putin den gang.

 

Putin hyllet i Vladivostok-forumet også flere BRICS-land (som ikke har vært spesielt entusiastiske mht. Russlands invasjon av Ukraina) og deres "fredsplaner", og sa han angivelig var beredt til å forhandle med ukrainerne, så det gir mye mer mening om han bare prøver å skape kaos og usikkerhet.

Putin driver rett og slett med en form for trolling, altså.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
23 minutes ago, VifteKopp said:

Gode nyheter for Ukraina, på en litt indirekte måte. 

Tim Pool, Dave Rubin og andre høyrevridde online-personligheter har gjort stor skade på den amerikanske opinion, spesielt blant yngre, ved å spre det som nå viser seg å være regelrett russisk-betalt propaganda. At flere av de nå må ta en pause, kanskje til og med havner i fengsel for sin forræderske oppførsel, mens myndighetene graver i skittentøyet deres, gjør at deler av propaganda-maskineriet ikke er på jobb frem til valget i november. 

Man skulle tro at i verste fall ville de få en fara og/eller hvitvasking tiltale, men de har jo brutt sanksjoner som USA har puttet på Russland, noe som er mye mer alvorlig i rettsvesenet.

For en drittgjeng.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
overhodet skrev (9 timer siden):

Noen av Russlands atomvåpen fungerer nok. Spesielt de lastet på atomubåtene.

Det er min oppfatning også, altså at strategiske våpen, dvs ubåt- og landbaserte interkontinentale, ballistiske missiler med MIRVs trolig er i adekvat stand, mens de taktiske trolig er i en mer ehm...."variabel" tilstand.

Min teori er da at Russland er bedre i stand til å utkjempe en global utslettelseskrig med strategiske atomvåpen enn de er i stand til å utkjempe en avgrenset krig der man bruker taktiske atomvåpen.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (6 timer siden):

Den russiske presidenten uttrykte støtte til demokratenes presidentkandidat torsdag. Hensikten er å skape full forvirring, ifølge ekspert.

 
  • Putin uttrykte støtte til demokratenes kandidat Kamala Harris under Eastern Economic Forum torsdag
  • Putin nevnte blant annet Harris' smittende latter som positivt

Det som er, det er vel at putin ikke er helt rektig i hodet. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (1 time siden):

 

Jeg har selv sett en del videoer av disse termittdronene (Tingeling etter en tur på Taco Bell var en herlig og presis beskrivelse @Brother Ursus), og jeg har tatt meg selv i å tenke at de må la disse dronene stifte brannene rundt og ikke bare i de russiske stillingene slik at det ikke er mulig å rømme. Da snakker vi om moralødeleggelse.

Johnny Cash - The Ring of Fire

Nå ser ikke disse skogbrannene ugjennomtrengelige ut så jeg tror det er mer effektivt å treffe stillingene direkte. Termitt kan også smelte stål det lander på så alt våpen, utstyr, ammokasser, blikktak, osv vil bli ødelagt.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Delvis skrev (17 minutter siden):

Det som er, det er vel at putin ikke er helt rektig i hodet. 

Det kan så være, men hans støtte til Kamala Harris har trolig ingen ting med at han faktisk støtter henne å gjøre, men snarer at han ønsker å skape forvirring. Mange amerikanske velgere er så enkle at de tenker at "en kandidat som støttes av Putin skal i alle fall  ikke få min stemme".

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (33 minutter siden):

Mange amerikanske velgere er så enkle at de tenker at "en kandidat som støttes av Putin skal i alle fall  ikke få min stemme".

Noen kan vel opplyse dem at det kan være ment som ei sånn felle. Så det tenker jeg kan slå begge veier det. At det altså kan overbevise flere enda mer om at Trump ikke er veien å gå.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
3 hours ago, Dragavon said:

Dette er fantastisk. Det er bra de tar tak og forsøker å fjerne problemet. Det store problemet er jo at mange lar seg påvirke av disse, også påvirker de folk rundt seg - eller de prater så mye tull at folk rundt dem blir usikre på hva som er sant og velger å ikke ta standpunkt. Noe som i seg selv er en seier for putin. 

Jeg håper på en virkelig streng dom slik at det blir satt et skikkelig eksempel her på hva andre kan vente seg om de tenker å forsøke det samme. For i praksis undergraver de jo hele demokratiet slik de holder på. De er på et vis landsforædere som gir næring til folk som kanskje er ennå mer ekstreme og villige til å begå ekstreme handlinger.

Kanskje andre land følger etter? 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...