Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

40 minutes ago, Markiii said:

Han bruker fortsatt bilde av Zaluzhny i thumbnail, men hvorfor?!

 

7 minutes ago, bojangles said:

Latskap? Kanskje han ikke engang har tenkt over det? Du kan jo forsøke å kontakte ham direkte og gjøre ham oppmerksom på det?

Kan også være "branding" i.o.m. bildet av Zaluzhny assosieres med innleggene fra kanalen om Ukraina. Hvis bildet byttes vil det ta tid å innarbeide gjenkjennelse igjen.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
31 minutes ago, torbjornen said:

Romaina er vel ikkje av dei rikaste eller mest befolka landa i Europa, så dette er eit stort løft. Land som Tyskland burde bidra meir.

Ja det kan du si. Realiteten er dessverre at støtten fra Tyskland går ned neste år. Tyskland sier de vil bidra mindre etter nyttår og det virker ikke som de er istand til å endre på dette. 

Endret av bojangles
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bare et tidspørsmål før det skjedde. :p

Paul i 'combat veteran reacts' har laget en sak på Hvaldimir. :) 

 

"Sometimes there's a story so incredibly ridiculous that, you know, it has to be affiliated with russia somehow"

Endret av Kahuna
sitat
  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
3 hours ago, Serpentbane said:

Min kjære fru har et bidrag til tråden. Oppgradering av rullebanen på Ørland nærmer seg slutten, banen er allerde klar, nå gjenstår kun finpussen rundt omkring.

https://tv.nrk.no/se?v=DKTL98090524

Sak 3 i listen under videoen.

Kort oppsummert er rullebanen nå rustet til å ta i mot de største transportflyene, både militære fly som C-5 Galaxy og sivile fly som 747 Freighter.

Det betyr at basen nå er i stand til å ta i mot alliert luftbåren støtte hvilket på kort tid kan øke den lokale stridskapasiteten betraktelig, samt at man kan støtte våre nye allierte i øst.

For den som ikke vet er Ørland militære flyplass også hjem for våre F-35.

 

På kort sikt har jeg et bedre forslag enn å kunne bruke rullebanen til å motta assistanse til Norge: Send rubbel og bit av norsk militærmateriell som det er noen som helst mulighet for å avstå fra Norge til Ukraina... Så man ikke bare "KAN støtte våre nye allierte i øst", men faktiskt gjør det i større grad enn nå (min uthevning)...

Endret av Gjest MKII
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
shockorshot skrev (6 timer siden):

Amerikanske konservative influensere er under etterforskning for å ta imot russiske penger for å spre deres propaganda, og to har allerede blitt siktet. Dette er de som har vært høylytt hardnakket imot det å gi penger til Ukraina og former mye av hva konservative velgere mener.

Her er våres gode venn Ryan McBeth sitt tilsvar til Tim Pool (som blant annet har spredd at ukrainakrigen er Ukrainas feil og russland har all rett til å gjøre hva de gjør), etter han ga en apology post på Twitter hvor han nektet all ansvar

 

Screenshot_20240905_145342_Reddit.jpg

Benny Johnson er Tucker 2.0. Han er pro-russer og tilhører fraksjonen som vil kutte all støtte til Ukraina. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
lals skrev (1 time siden):

det er sagt med stor selsikkerhet i tråden at mange av atomvåpene til russland ikke virker.

Men vet vi at de ikke har laget nye? de har skrevet under en avtale, men det har vi lært at det er helt irrelevant

Noen av Russlands atomvåpen fungerer nok. Spesielt de lastet på atomubåtene.

Men en stor andel vil mest sannsynlig ikke fungere. Se video for forklaring. Det krever mye penger å vedlileholde atomvåpen. USA bruker mer enn Russland sitt totale militærbudsjett på vedlikehold av atomvåpen.

Uansett vil Putin aldri starte en atomkrig. Da får han Kina på nakken. Å starte en atomkrig er som å signere sin egen dødsdom. Så det er liten vits å ta atomkrig truslene til Putin på alvor.

 

 

 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, Gjest MKII said:

Fra det jeg har fått med meg sies det at raZZland verver omkring 20.-25.000 til krigen i Ukraina i måneden. Samtidig mister raZZiske styrker omkring 34.-35.000 personell i krigen hver måned. Dette regnskapet går jo over hodet ikke opp. Det raZZiske militæret burde ha kollapset for en god/lang stund siden.

Er det noen her som har en forklaring på hvorfor det ikke allerede har skjedd en kollaps? Er utenlandske styrker fra Kina/Sør Amerika/India/Nord Korea/lignende utenom de 20.-25.000 som det sies at verves på raZZisk side, hentes diferansen tilbake fra Afrika, Syria og lignende, eller hvilken del/hvilke deler av regnskapet/puslespillet er det som mangler?!


De roterer nesten ikke ut noen med mindre kontraktene deres er i ferd med å løpe ut, og da sender de dem i stormangrep. Vi har f.eks sett videoer av soldater på krykker, slik at i økende grad så roterer de heller ikke ut skadde. Mange har klaget på at de må tilbake i angrep med bandasjerte lemmer o.l.

Den russiske hæren er også stor og har store reserver, men det er i økende grad altså vanskelig å finne folk som lar seg sendes til konfliktsonen. I teorien er de 2-2,5 millioner mann, og kanskje halvparten har vært brukt i én eller annen form, supplert av DPR/LPR, fanger, tvangsmobiliserte, leiesoldater og utenlandske leiesoldater. De skulle dessverre i teorien dermed kunne fortsette med dette i lang tid, men de har altså tatt ekstremt store tap i Ukraina, og i økende grad setter folk seg på bakbena. Mange vanlige russere snakker om at dersom de mobiliseres, så vil de dra, men Putin nøler også med videre mobilisering.

Den uungåelige konklusjonen er også at den russiske hæren er en papirtiger, og at uansett hvor mange man mobiliserer, så har man heller ikke utstyr å gi. Derfor forsøker man å finne soldater som kan ofres.

 

4 hours ago, torbjornen said:

JK22 pleier ofte å hevde at situasjonen er håplaus, og at moraløydeleggjande våpen er det som må til.

Tenk om dette kunne vere eit aldri så lite vendepunkt i krigen.

 

Jeg vet ikke om jeg vil kalle den dødsforakten russerne utviser moral, akkurat. Det virker mer som en kombinasjon av håpløshet og at de vet at deres egne også vil skyte dem. Men om alternativet er å bli smeltet levende av ukrainske droner så er kanskje lysten til å overgi seg eller ta sjansen større.

 

1 hour ago, lals said:

det er sagt med stor selsikkerhet i tråden at mange av atomvåpene til russland ikke virker.

Men vet vi at de ikke har laget nye? de har skrevet under en avtale, men det har vi lært at det er helt irrelevant


Det er nå så vidt jeg kan huske ingen som har sagt at ingen av dem funker. Men det er stor sjans for at en majoritet, kanskje en betydelig majoritet, ikke gjør det, og at Russland i stor grad bløffer om sin egen beredskap. Russland har heller aldri foretatt en atomprøvesprengning. Dersom de virkelig ønsket å skremme, uten å gjøre noe drastisk, så ville det være et langt mer fornuftig steg.

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

https://www.rferl.org/a/vucic-serbia-russia-brics-summit-putin/33107033.html

Serbian President Says He Will Not Attend BRICS Summit In Russia, Despite Invite


Serbias president Vucic ble personlig invitert av Putin. Mange tviler, men jeg synes vi stadig aner konturene av et Serbia som vender Russland ryggen, og i stedet ser mot Vesten. Flere har her i tråden dog advart om å stole på Serbia, og det er jeg helt enig i. Som det (ironisk nok) russiske ordtaket sier, "...trust but verify." Men jeg synes vi skal gi dem en sjans til å nærme seg. Vi må bare ikke være naive. Serbia har mye å bevise.

Apropos BRICS, har dog Tyrkia søkt om å bli medlem. Jeg tror Erdogan aner at hans regime er på vei ut av Europa og Vesten.

BRICS er dog dødfødt. Nesten alle landene i den økonomiske alliansen er fiende med minst ett annet medlemsland. Dersom tanken var å forhindre konflikt med samarbeid er jo det en ting som har funket i Europa, men mange av dagens og prospektive medlemmer er ikke spesielt rasjonelle aktører, slik at vi vil nok se flere konflikter blant medlemmene i fremtiden.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

https://edition.cnn.com/2024/09/05/europe/ukraine-army-chief-kursk-incursion-exclusive-intl/index.html

“Over the last six days the enemy hasn’t advanced a single meter in the Pokrovsk direction. In other words, our strategy is working.” he said.

https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2024/08/30/desperate-to-save-pokrovsk-the-ukrainian-national-guard-has-deployed-one-of-its-few-offensive-brigades/

Desperate To Save Pokrovsk, The Ukrainian National Guard Has Deployed One Of Its Few Offensive Brigades

The Kara-Dag Brigade finds itself on unfamiliar eastern terrain after spending two years fighting the in south.

 


 

Ukrainas forsvarssjef (General Syrskyi) sier i et intervju med CNNs Amanpour at Russland de siste dagene ikke har avansert en eneste meter i Pokrovsk-retningen.

Russerne ser foreløpig ut til å ha blitt stanset en del kilometer unna. Kanskje så mye som 8-9km. Det vil si, de har økt bredden sørover de siste par dagene, men har ikke klart å rykke vestover.

Flere ukrainske bataljoner og en brigade har blitt omrokkert fra andre fronter (særlig sørvest) til Pokrovsk. Blant annet 93' Kholodnyi Yar eller "Kara Dag", en mekanisert brigade. Frykten er at brigaden, som er én av få manøvreringsbrigader, vil slites ned over tid. Her har dog brigaden kanskje fordel i veinett og at russerne er i angrep og ikke har linjer å gjemme seg bak, men forsøker å avansere. Men det vil selvsagt koste.

Russerne fortsetter heldigvis å ta skyhøye tap på Pokrovsk-aksen.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://www.kyivpost.com/post/38520

Russian Property Insurance Rates Skyrocket Because of Ukrainian Drone Strikes

"Russian news site reports that property insurance rates against terrorist acts and sabotage have gone through the roof, particularly in border areas while demand for cover has grown too."

"Anton Meltsov, founder of the company Insurance Broker AMsec24 says that rates for warehouse facilities have increased sevenfold while, unsurprisingly, they have increased by as much as 70 times for oil refineries and 120 times for industrial enterprises."

 

Jeg tipper ratene for å forsikre et russisk raffineri eller depot allerede var temmelig skyhøyt, så 70-120 ganger den prisen er nok fullstendig uoppnåelig 😄 Man skulle vel også tro at krig var 'force majure', men så har jo ikke Russland erklært krig 😄

  • Liker 2
  • Hjerte 5
Lenke til kommentar

https://mil.in.ua/en/news/canada-to-transfer-nasams-for-ukraine-in-early-2025/

Canada to Transfer NASAMS for Ukraine in Early 2025

Canadian Defense Minister Bill Blair said this in his interview with CBC News.

According to him, last year Canada joined the order placed by the United States for the production of 10 NASAMS systems.

Raytheon assures that it will transfer these weapons systems by the end of this year.

 

Jeg er usikker på nøyaktig hvem som produserer hva. Tidligere var det Norge som produserte ildkontroll for NASAMS, men dersom de skal levere kanskje 10 stykk innen slutten av året, så har de kanskje flyttet produksjon eller begynt produksjon av disse i USA også.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...