Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest MKII skrev (6 timer siden):

Men "sutringa di" over "sutringa mi" er OK... :lol:

Du klarer ikke å se poenget i om EN person som poster gidde å bruke en kallori eller to på å sjekke om andre har postet det samme så sparer det potensiellt mange andre å kaste bort tid på alle dobeltpostene?!

Det går ganske raskt å bla forbi ein dobbeltpost som ein har sett før.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
15 hours ago, Clear said:

Jeg gikk tilbake til side 3418 og fant en dobbelpost av deg - med få minutters mellomrom. 

Den la jeg ikke merke til når jeg titta raskt igjennom. Men hva tror du skjedde? Enten at jeg hadde feil link på utklippstavle, aka menneskelig feil - noe en vanskelig kan gardere seg mot fordi det tross alt er en forumpost og ikke en semesteroppgave der en dobbeltsjekker alt. Eller så kan jo faktisk forumet ha lastet fra cache når jeg skulle legg inn ny link - det har skjedd noen ganger - også har jeg ikke oppdaget det denne gang, bare gitt det nok tid til at jeg så at linken ble parsed også trykt enter. 

Men da var det altså 2 dobbelt poster på litt over et døgn. Er det så skrekkelig?

Endret av bojangles
  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

AI sammendrag

Spoiler

This video provides an update on the latest military developments in Ukraine, focusing on the Pavlivka (Poov) direction, where significant battles are taking place between Russian and Ukrainian forces. Here's a summary of the key points:

  1. Russian Advances:

    • Russian forces have made substantial gains towards the west, advancing toward Pokrovsk and moving south toward Kurakhove.
    • The Russian objective is to take Pavlivka and cut off the T-054 highway, which is critical for supplying Ukrainian forces in nearby cities.
    • Russians have concentrated a large number of troops in this region, with estimates of 40,000 to 50,000 soldiers, compared to only 12,000 Ukrainians. Current Russian troop numbers are likely even higher, as they have redirected reserves from other areas.
  2. Heavy Fighting and Losses:

    • The fighting has been intense, with Russian forces launching up to 30 assaults per day, each involving around 200 infantry with armored support.
    • Ukrainian forces have inflicted heavy casualties on Russian troops, destroying numerous armored vehicles and killing nearly 100 soldiers in a single day during one of the less intense battles. However, the Russians continue to push forward despite their losses.
  3. Ukrainian Struggles:

    • Ukrainian units defending the area have faced overwhelming Russian numbers, heavy artillery barrages, and drone strikes. Despite a strong defense, they have been forced to withdraw from key positions due to a lack of artillery support and mounting losses.
    • Communication and coordination issues between Ukrainian brigades and battalions have been a significant challenge, with Ukrainian military analysts criticizing the lack of proper management in this sector.
  4. Russian Disinformation:

    • Russia has launched a disinformation campaign claiming that Ukraine’s Kursk offensive was a mistake, allowing Russian forces to break through towards Pavlivka. However, analysts argue that Russia’s advances were already underway, and the Kursk operation did not significantly impact the situation.
  5. Future Prospects:

    • While Russians are advancing and making gains, they are suffering heavy casualties. The Institute for the Study of War has raised doubts about whether Russian forces will be able to maintain momentum and reach Pokrovsk before their offensive culminates due to their high losses.

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, Serpentbane said:

 

@Dragavon Siden diskusjonen om "dobbeltposting" for noen dager tilbake tas opp igjen nå så synes jeg @bojangles tok uforholdsmessig mye av støyeten. Han var vel også mye godt den eneste som tilsynelatende tok til seg "kritikken" her om dagen.

Jeg tenkte å skrive den gangen at jeg ikke syntes det stemte helt med virkeligheten, @Brother Ursus lurte på om @bojangles hadde han på ignore, selv lurte jeg på om akkurat dette gikk begge veier.

Det var ikke bare @bojangles jeg i hovedsak tenkte på når jeg skrev at de som syndet mest på dette også var de postet desidert oftest. Men antok at alle kollektivt tok det til seg etter forrige runde. Jeg vet ikke om det er helt tilfellet.

Det er en mindre gruppe i denne tråden som har blitt ekstremt aktive, og det virker som det i det siste har gått sport i å poste mest mulig først, og det fremstår som det til tider, er svært lite energi som legges ned i å gjøre en liten sjekk.

Ja, det er bedre at noe postes en gang for mye enn at det faller ut. Men, det er ikke bedre når det blir en gjenganger at det meste postes både to og tre og fire ganger.

Er folk late, er folk bare så ivrige, eller er det en sammenheng med det faktum at dette er en tråd der det så absolutt er mulig å farme likes og vinne dagen? Jeg vet ikke, men jeg er enig i at det tidvis blir irriterende når andelen dobbelt+++poster eksploderer og det til stadighet gjøres av en mindre gruppe personer som til tider virker å knive om å gjøre tråden til et enmannshow, selv om det ikke har sklidd ut like mye igjen siden det ble diskutert for noen dager siden.

Og ja, jeg synes det er på sin plass å påpeke om det er i ferd med å gjøre det igjen. 

Og bare så det er sagt, henger ikke ut @Brother Ursus spesielt her, det var bare tilfeldigvis den første jeg så og som jeg la litt ekstra merke til gitt hans kommentar sist gang. Men også han har syndet en god del på dette den siste tiden.

Jeg klager ikke på mengden innhold i seg selv, dette er et bra sted å holde seg oppdatert.

Men, vi har klart å holde et bra nivå på denne tråden i over to år. Jeg tenker hovedfolkus bør være å fortsatt holde den relevant, informativ, ryddig og saklig. Ikke bare at man poster mest mulig på kortest mulig tid uten å sjekke hva andre skriver.

Ut over dette tåler vi naturligvis en dobbeltpost eller to her og der... Det er nærmest umulig å unngå.

 


Feil vil forekomme.

Jeg hadde fått med meg den første dronevideoen, men så dukket det opp en annen en. Jeg har nok sett posten dagen før og antatt at det var den samme.

Du kan dog sansyneligvis telle antall dobbeltposter jeg gjør på én måned på én hånd - og det skjer aldri rett etter en annen.

Du trenger heller ikke adressere dette med en vegg av tekst. Det holder med én linje og be om at folk tar seg mer tid til å lese.

EDIT: Jeg la i tillegg til egne kommentarer, slik at det er ikke uten videre bare en repost heller.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, Homba said:

https://www.nrk.no/urix/ukraina-har-mistet-pokrovsk-som-forsyningsby-i-donetsk-1.17030960

Pokrovsk er allerede tapt som forsyningsby. 
Nå gjenstår dessverre bare grusleggingen av byen. 

Anders Puck Nielsen mener det kan ta opptil et år å ta byen.


Russerne kaster visst nok inn vanvittige mengder og gjør noe fremskritt. Men de er fremdeles mange kilometer unna og skal deretter ta byen med de ressursene de har igjen.
 

2 hours ago, torbjornen said:

Det går ganske raskt å bla forbi ein dobbeltpost som ein har sett før.


Folk kan scrolle forbi eller legge inn en vennlig påminnelse. Man bruker i hvert fall ufattelig mange fler kalorier på å være kranglete om og diskutere det.

Det er irriterende når det skjer veldig mye på kort tid, men jeg tror vi skal overleve at det skjer f.eks én gang hvert andre eller tredje døgn,

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

https://www.dailydot.com/debug/russia-tenet-benny-johnson-tim-pool-indictment/

Media start-up from Benny Johnson, Tim Pool, and Dave Rubin was secret Russian influence campaign, indictment alleges

Famous pro-Trump commentators may have been unwittingly duped.

A media start-up from reactionary luminaries such as Tim Pool, Benny Johnson, Dave Rubin, Lauren Southern, and others secretly received funding from Russia, a new federal indictment alleges.

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (18 minutter siden):

 


Feil vil forekomme.

Jeg hadde fått med meg den første dronevideoen, men så dukket det opp en annen en. Jeg har nok sett posten dagen før og antatt at det var den samme.

Du kan dog sansyneligvis telle antall dobbeltposter jeg gjør på én måned på én hånd - og det skjer aldri rett etter en annen.

Du trenger heller ikke adressere dette med en vegg av tekst. Det holder med én linje og be om at folk tar seg mer tid til å lese.

EDIT: Jeg la i tillegg til egne kommentarer, slik at det er ikke uten videre bare en repost heller.

Jeg forklarte hvorfor jeg nevnte deg, og jeg tror andelen dobbeltposter gjennom det siste halve året er en del høyere enn hver enkelt er klar over, derav reaksjonen til de som leser.

Poenget er at dette ikke kun gjelder en person, selv om enkelte gjør det mer enn andre, men det var bare en person som virket å erkjenne sin del av problemet. Og at flere av de som poster mest bør ta seg bedre tid til en ekstra sjekk.

Dette gjelder også relevansen av det som postes, flere ganger har jeg sett tweets der innholdet mye godt har blitt debunked, eller utfordret mange ganger på X, likevel postes det her uten at dette nevnes eller tas med. Dette er også et problem når mange kun leser her og ikke ser svarene skrevet på X.

De som er mest aktive her må ta seg tid, for det er faktisk de som har størst ansvar for å holde tråden relevant, informativ, sannferdig osv.

Hva formatet på min post angår, nei, jeg syntes ikke det var nok å skrive "alle bør skjerpe seg", for mange føler ikke de hører hjemme i den benevnelsen.

Dette er ikke et angrep på bare deg.

Ut over det har jeg sakt mitt og anser meg ferdig med denne saken nå.

Endret av Serpentbane
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2024/09/04/ukraine-government-zelensky-russia-war-kuleba-putin/

Zelensky’s top diplomat resigns after failure to acquire long-range missiles

"Dmytro Kuleba’s resignation forms part of a ministerial overhaul designed to breathe new life into Ukraine’s wartime government"

"Mr Kuleba, Ukraine’s foreign minister, is the highest-profile casualty of the shake-up.

He had been tasked with convincing Ukraine’s Western allies – mainly the US and UK – to grant permission for long-range missile strikes inside Russia."


Personlig tviler jeg på Joe Barnes og Telegraph sin hypotese. Jeg tror Zelensky vet at det ikke finnes noen enkeltperson som kan overbevise f.eks Biden og Scholz og alle de andre duene og hønene i NATO.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
19 hours ago, bojangles said:

 

Hva er problemet til tyskerne? Hvorfor donerer de ikke alt luftvernet nå? Tyskland er ikke i krig, men Ukraina er. Dermed kan tyskerne ta av eget luftvern og gi til Ukraina nå. 



Tyskerne har nå da altså bestilt noe slikt som 22 systemer. 5 til seg selv og 17 til Ukraina. Men det tar jo noen ganger flere år å produsere et system selv om man bygger dem i parallell...

NATO (og USA alene vil jeg tro?) har også mange hundre luftvernsystemer, inkludert noe slikt som 50-60 patriot-systemer.

Jeg blir stadig mer kritisk til NATO og Vesten og måten de sultefôrer ukrainerne på. Det hele virker i økende grad kynisk og intensjonelt.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.reuters.com/world/us-close-agreeing-long-range-missiles-ukraine-delivery-take-months-2024-09-03/

US close to agreeing on long-range missiles for Ukraine; delivery to take months


Mens Telegraphs kommentator mener utenriksminister Kuleba går av fordi han ikke klarte å sikre langdistanseraketter, så ser det i økende grad ut til at han faktisk gjorde nettopp det i form av JASSM.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://www.dagens.com/war/putin-hints-at-young-family-members-in-rare-personal-comment

Putin Hints at Young Family Members in Rare Personal Comment

On September 2, while addressing students at High School No. 20 in Kyzyl to mark the start of the new school year, Putin offered some personal advice and unexpectedly mentioned the "youngest members" of his family, accordin to SE.

In a candid moment, Putin advised the students not to follow his example when it comes to time management, admitting that he struggles with organizing his day.

Referring to Young Children?

However, it was his subsequent remarks that caught the most attention. Putin, who is notoriously private about his personal life, discussed the importance of learning foreign languages, specifically mentioning Chinese.

“Even the youngest members of my family speak fluent Chinese,” he said, sparking widespread speculation.

Many wondered if he was referring to children rumored to be his with former gymnast Alina Kabaeva, often dubbed Russia's "most flexible woman."

Putin, who has two adult daughters from his marriage to his ex-wife Lyudmila, rarely speaks about his family. According to reports, these daughters are fluent in several languages, including Russian, English, German, and French.

However, rumors have persisted that Putin has more children with Kabaeva, including a son born in 2015 and possibly twins born in 2019. These comments have led to renewed speculation about the true nature of his family life.

He revealed that he only managed four hours of sleep the previous night, a situation he attributed not to a heavy workload but to poor planning.

“Everyone should be critical of themselves and learn from their mistakes. I try to do this and recommend you do the same,” Putin told the students.


EDIT: Litt mer bakgrunn.

https://www.newsweek.com/vladimir-putin-sons-armored-train-alina-kabaeva-1948561

Putin's Alleged Sons Have 'Cover Documents,' Use Armored Train: Report

Russian President Vladimir Putin has two sons with his rumored mistress, Alina Kabaeva, according to an investigative site, which reported that they live a life of isolation and secrecy, and rarely see their parents.

The Dossier Center, a project launched by Russian opposition figure Mikhail Khodorkovsky, said Ivan Putin and Vladimir Putin Jr. can't be found in state databases as "they have had the kind of cover documents typically made for spies and people under state protection."

Previous Western media reports, citing anonymous sources, have claimed that Kabaeva shares two young sons with Putin, 71, as well as twin girls born in 2015. It has also been alleged that Kabaeva and their children are currently residing in Switzerland, though Newsweek could not independently verify the claim.

Kabaeva, a 41-year-old former Olympic gymnast, has been romantically linked to the Russian leader for years. The Kremlin has repeatedly shut down those rumors. Kabaeva has been dubbed as "Russia's First Mistress" and the "Secret First Lady."

The project's source, who allegedly works for Putin's family, spoke to the Dossier Center on the condition of anonymity.

"When the war began, the internet was full of messages like, 'Putin has three children with Kabaeva.' No, no, and no. All the media were wrong, except for the Swiss newspaper. They have two sons," the Dossier Project's source said.

Ivan was born in 2015, and Vladimir was born in 2019, according to the project.

Putin's sons are taught by private tutors instead of attending school, are protected by officers with Russia's Federal Protective Service. They also travel by armored trains, private jets, and yachts, and they rarely spend time with Kabaeva or with their father, according to the Dossier Center.

The Russian leader's older son, Ivan, "Mostly plays alone or with the adults who are constantly with Putin's sons."

Putin divorced his wife Lyudmila Aleksandrovna Ocheretnaya in 2013 after three decades of marriage. He has denied being romantically involved with Kabaeva. The former gymnast has also declined to confirm rumors that she is or has been in a relationship with the Russian leader.

In 2008, Russian newspaper, the Moskovsky Korrespondent, was shut down just days after reporting that Putin had plans to divorce Lyudmila.

The British government has said Kabaeva allegedly has "a close personal relationship" with Putin, and previously sat as a deputy in the Duma for Putin's United Russia party.

Responding to newspaper reports in 2008, Putin said: "I have always disliked those who, with their snotty noses and erotic fantasies, break into other people's private affairs."

Kabaeva has won two Olympic medals, and has also received 14 World Championship medals and 21 European Championship medals.

Endret av Brother Ursus
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...