Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

https://kyivindependent.com/russia-moves-90-of-military-planes-beyond-atacms-range-us-official-claims/

Russia moves 90% of military planes beyond ATACMS range, US official claims

The U.S.-made Army Tactical Missile Systems (ATACMS) have a range of approximately 165-300 kilometers. The U.S. first supplied long-range ATACMS to Ukraine in March of 2024.

Russia has responded to Ukraine's acquisition of ATACMS by moving most of its aircraft beyond the missiles' range, the unnamed official told the WSJ, citing a new U.S. intelligence report.

With 90% of the planes out of reach, striking deep inside Russia with ATACMS makes little strategic sense, the official claimed.

 

Det gjør russisk reaksjonsevne noe vanskeligere, men er også en ny sjanse som er forspilt, pga. Bidens idiotiske "deeskaleringspolitikk".

  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

 


Bruken av ordet løgn gjør det implisitt at jeg sitter på informasjon ingen andre har og likevel sier det motsatte av det jeg vet er fakta.

@Drogin har helt korrekt forstått det jeg har skrevet.

Jeg har heller ikke sagt at Pokrovsk ikke er viktig. Jeg har sagt at tapet av Pokrovsk antagelig ikke nevneverdig vil endre krigens gang. Hvordan skal russerne f.eks ta i bruk tog, når ukrainerne har uendelig med droner og HIMARS? Det siste de også vil gjøre før de forlater Pokrovsk er eventuelt å sprenge jernbanelinjene.

For N'te gang, så gir det lite mening å sette inn NATO-trente elitestyrker i det beste utstyret ad hoc på østfronten hvor de kvernes ned, i likhet med russiske elitestyrker.

Jeg synes du og mange NAFO-folk har et myopisk syn på verdien av østfronten. Det handler nok mest om prestisje og emosjonell investering over tid. At ukrainerne som står og kjemper der klager er naturlig. Men de har heller ikke hele bildet. Det viktigste de gjør er ikke å holde territorier, men å holde tilbake, og drepe, russiske soldater.

Russerne er fortsatt et godt stykke unna, har til gode å innta byen, vil sansyneligvis tape masse på å gjøre det, og i BESTE fall vil de ved å ta Pokrovsk og større områder rundt strekke sine egne styrker ytterligere, som antagelig er nøyaktig det Syrskyi prøver å oppnå.

Du har gått i samme felle som armenerne under den andre Nagorno-Karabakh krigen. 

Zelenskyj har nå bare uker på seg for å redde situasjonen i Donetskfronten. 

Det finnes territorier og posisjoner som ikke kan risikeres eller oppgis. Pokrovsk er en av disse. 

Glem det. Det er for sent. Syrskyi skulle aldri ha hørt på Zelenskyj. Om en måned er Donetskfronten helt borte og da vil bare den nordre del av Donbass omkring Kramatorsk være tilbake. 

Total kollaps. 

I september kommer det til å bli veldig interessant i Kyiv når politikerne forsto hva de hadde mistet på gambling av Zelenskyj, og fra Belarus er det ikke gode nyheter, det virker som at Lukasjenko vil iverksette raid over grensen for å binde til seg ukrainske styrker. Istedenfor å strekke ut russerne er ukrainerne ved å bli overstrukket. 

Endret av JK22
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Drogin skrev (Akkurat nå):

Jeg hører du sier det er for sent, alt et tapt og Russland har rullet opp hele den ukrainske hæren i øst innen utgangen av september... Vi får se. Jeg tror som jeg har argumentert for, at det ikke skjer. Ikke en kollaps slik du sier frem til Dnipro-elven. Jeg tror sakte tilbaketrekking slik vi har sett.

Du skriver forresten hele tiden om Zelensky og Kursk, og hvordan Zelensky ødelegger det Ukrainske forsvaret ved å overstyre generalene(litt som Hitler?). Vel, Ifølge Dagbladet er Kursk ikke Zelensky sin plan. Den er laget av Syrskyi og topp-generalene:

https://www.dagbladet.no/nyheter/holdt-tett-planer-lekket-til-russland/81821929

 

Da Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ble orientert om planene, var det ansikt-til-ansikt med Syrskyj - uten rådgivere til stede, forteller ikke-navngitte kilder tett på forsvarssjef Syrskyj til The Economist.

Det er indikasjoner på at Syrskyj hadde vært under kraftig press av Zelenskyj, og det er mulig at verken sivile eller militære rådgivere var tatt inn for at disse ikke skulle gripe inn med deres motargumenter - selv staben var ikke involvert under planleggingen i begynnelsen. Det var en plan som Zelenskyj valgt å bære det totale ansvaret for, og som Syrskyj utvilsomt hadde forstått var ikke mulig å dumpe etter hvert som situasjonen forverret seg, dessverre er timingen helt galt. 

Det meldes på begge sider at ukrainske styrker har trukket seg ut av sine stillinger øst og sørøst for Pokrovsk, samtidig som det er sett tegn på en retrett ut av Kostyantynivka-frontavsnittet i sørøst, der skal ukrainerne ha trukket seg ut av byområdet. 

Militæreksperten Michael Kofman er i ferd med å miste troen, da signalisere dette hvor meget alvorlig det har blitt. Når det ikke lenge er mulig å bli stående, må man retirere - og det er to meget forskjellige retrettstaktikk; ordnede retrett over lange avstander - og retrett under strid der man gi etter under konstant kamp med angriperne. Vi har ikke sett sistnevnte i flere dager nå, hvor ukrainerne forlate den ene stilling etter den andre uten å komme i kamp med russerne. 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
.berZerk skrev (2 minutter siden):

En tilbaketrekning er ikke kollaps, det er ikke i Pokrovsk denne krigen er vunnet eller tapt, ikke nødvendigvis i Donetsk heller. Symbolsk er krigen allerede vunnet for Ukraina, da de egentlig aldri skulle overlevd som stat hittil om det ikke var for russerne sin inkompetanse. Primisset for fremtiden avhenger av hvilke omdømmetap samt materielle tap Ukraina kan påføre Russland, og hvor dypt Russland graver sine egne fremtidsutsikter. Det avhenger også om hvor sterk og troverdig støtten faktisk er fra Russlands allierte, samt hvor lenge den vil vedvare. Det samme kan sies for Ukraina.

Store symboltap i landområder har vært tapt tidligere uten en total kollaps av hele frontlinjen som du insinuerer, typ Bakhmut, Avdijivka, Soledar osv. Dermed blir det en smule ironisk at du JK22 argumenterer for at andre overdramatiserer, om ønsket så kan jeg dra frem hundrevis av tilsvarende, om ikke mer overdramatiserte utsagn fra deg.

Det er kun en total kollaps og katastrofe hvis man sitter med en forventning at alt territoriet skal tilbakeføres med militær makt, det vil sannsynligvis kun skje ved forhandling hvis det russiske samfunnet nærmer seg kollaps fra krigstretthet.

Fin innlegg, men det er en feil: Putin. En gal virkelighetsfjern psykopat av den verste sorten uten evne for selvkontroll eller konsekvensvurdering; hans premisser for vanviddet som nå har kostet 1 million mennesker liv og lem, er at Ukraina er ikke-eksisterende. Så lenge Putin bestemt Ukraina ikke har retten til å eksistere, vil det aldri bli en slutt på den russiske ekspansjonen inn i Ukraina. Han bryr seg ikke om han ruinere hans egne land. Fra Kina har Xi prøvd å påvirke ham med gulrøtter og pisk, hittil med liten hell - "alle" som har prøvd å få Putin til å gi opp hans syke ideen om at Ukraina ikke eksistere, har mer eller mindre mislykket. Dessverre er det for mange i Vesten som ikke maktet å fatte dette. 

En kollaps betyr ikke at krigen avgjøres; da fronten ved Lillehammer kollapset under aprilkampene i 1940, skulle det tar uker før resultatene vist seg. For når et militært kollaps oppstå, er det ikke meget alvorlig i seg selv hvis militæret skulle klare å gjenreise seg og begrense skadene av kollapset - så langt har det bare vært taktiske kollaps; men da hadde det hittil ikke vært snakk om krigsvitale strategiske beliggenheter med store konsekvenser. 

Nå er det vanskelig å se om ukrainerne kan holde stand i søndre del av Donetskfronten helt fram til Vuhledar i sør fordi russerne har brutt gjennom og kommet ut i tomrommet bak de ukrainske stillingene ved E50-vegen, mens ukrainerne foran Pokrovsk trakk seg tilbake til den siste forsvarslinjen rett foran Pokrovsk. Den begynner i Novoekonomichne i nordvest og slutter i Novotroitske i sørvest. Russerne avansere nå på jomfruelige territorier uten forskansninger, minefelter og stillinger i et åpent rom - det er ikke skyttergravskrig. Ikke mer. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
1 hour ago, Dragavon said:

Det er nettopp dette som er poenget. Så lenge putler ser ein meter framgang så er det ingen grenser for kor mange russiske soldater han er villig til å ofre.

Ukraina må få nok våpen og utstyr til å klare å drepe alle russere i alle angrep før putler kjem til å tenke på å gi opp.

I gårsdagens Ukraine the Latest ble dette poenget også fremhevet.

Kan høres helt på slutten; 41:16


Jeg synes dette virker riktig tenkt. Men jeg er slett ingen ekspert. Kan godt være at JK22 har rett også, han også siterer flere gode kilder med eksperter på området 🤷

Endret av Enceladus
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette er den femte største kraftstasjonen i russland etter hva jeg klarer å finne. Den har en kapasitet på 3130 MW ifølge Wikipedia.

(EDIT) Norges største kraftverk er Kvilldal kraftverk med 1240 MW

Image

Endret av Thor.
  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Thor. skrev (2 minutter siden):

Dette er den femte største kraftstasjonen i russland etter hva jeg klarer å finne. Den har en kapasitet på 3130 MW ifølge Wikipedia.

Ooo. Nice! :D 

Er det noen grunn til at Ukraina ikke har angrepet russisk kraftforsyning i noen særlig grad ennå? Har de hatt andre ting å holde på med? Vil de ha det til gode? Til en anledning hvor russland akkurat har angrepet ukrainas kraftforsyning, noe som vel var 2 dager siden?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...