Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

VifteKopp skrev (1 time siden):

I følge tall fra USAs regjering, står varer fra Ukraina for 0.05% av landets totale import. Fra et rent handelsperspektiv er Ukraina fullstendig irrelevante for amerikanerne. 

Du har dog rett i at USA har godt av å ha allierte og partnere, og det er blant annet derfor de støtter Ukraina med våpen. Men det er viktig for oss europeere å forstå at det ikke har veldig mye å si for USA sin sikkerhet eller økonomi om Ukraina faller eller ikke. De foretrekker at det ikke skjer, så klart, men det er ingen nasjonal krise. Europa må slutte å syte over amerikanerne og sørge for vår egen sikkerhet. Amerikanerne kan pakke og dra, når som helst de.  

Det jeg snakker om er ringvirkningene av å svikte Ukraina.

Kanskje USA synes det er greit å være avhengig av råmaterialer fra Kina da, i stedet for å få det fra Ukraina. Ok.

Sitat

Det er selvsagt mange ulemper ved politisk isolasjon, men amerikanerne vil overlevere. De har verdens sterkeste militære, verdens beste geografi og en ganske dynamisk økonomi. Det er eventuelt indre krefter som vil rive det landet i stykker, ikke ytre fiender.

Vi europeere må innse at amerikanerne klarer seg bedre uten oss, en vice versa. Heldigvis har mange land begynt å øke forsvarsbudsjettene, så det er jo en fin start, men det krever mer å kaste ut orkene. 

De klarer seg sikkert, men de vil ikke oppleve samme velstand som før. USA er som det er blant annet på grunn av at de har mye innflytelse rundt i verden, og mye handel til deres fordel.

Endret av Markiii
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
17 minutes ago, Rexxus said:

Vil bare si att denne videoen her jeg linker til, vil si hvorfor Russland invaderer Ukraina.
Og JA, det er pga Olje og Gass.

Russia's Catastrophic Oil & Gas Problem



Ser ikke bort ifra det. Og at oligarkene ønsket å berike seg på Ukraina. Men om det var for å ta kontroll over olje og gass ville det i så fall være Russlands frykt for at Ukraina skulle erstatte dem som leverandør til Europa - for de trenger jo ikke fler olje og gass- felt. Ukraina sitter også på en del interessante mineraler (utenom petro), for ikke å nevne adgangen til Svartehavet.

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (4 minutter siden):



Ser ikke bort ifra det. Og at oligarkene ønsket å berike seg på Ukraina. Men om det var for å ta kontroll over olje og gass ville det i så fall være Russlands frykt for at Ukraina skulle erstatte dem som leverandør til Europa - for de trenger jo ikke fler olje og gass- felt. Ukraina sitter også på en del interessante mineraler (utenom petro), for ikke å nevne adgangen til Svartehavet.

 

Ja, vi kan si det sånn ja, mye Ukraina har og mye som har skjedd gjennom årene under Sovjet når dme laget rørene, og Russland/PUtin vil også ha tilbake landene som var under Sovjet.

Men alt er vanskelig vite 100% hva Putin vil, utenom det hans elv sier.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Markiii skrev (4 timer siden):

Nå har det jo vist seg at amerikanernes dømmekraft har vært direkte virkelighetsfjern. I det minste Biden-administrasjonen. De som har fulgt med i tråden har sett hvor latterlige og patetiske amerikanerne er her. Hvor feige de er og hvor redde de er for ting som ikke egentlig er en reel trussel.

Jeg tror det viktig å skille mellom det politiske ikke-profesjonelle USA og det profesjonelle militæret med ymse etterretningstjenesten de opererer med.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
VifteKopp skrev (3 timer siden):

Det finnes en del negative ringvirkninger ja, og det er derfor USA støtter Ukraina med våpen.

Men det finnes enda flere negative ringvirkninger av at Russland kollapser, og det er derfor USA setter begrensninger på hva Ukraina kan gjøre.

Du gjentar ofte at Biden og co. er feige. Jeg tror det er en feillesning av hva som foregår. Ukraina og USAs interesser er ikke 100% korrelert, og det er det vi ser utspille seg nå. 

Det der er et viktig poeng. Et russland som kollapser kan bli ille, veldig ille. Tenk Irak, men med atomvåpen. Om bare 1-5% av stridhodene er funksjonelle er det ille nok, og resten kan uansett brukes som skitne bomber. Selv om noen holder kontroll på atomvåpnene har vi en liten uendelighet av potensielle fraksjoner og opprørere i den russiske føderasjonen. I hvor mange av disse vil IS forsøke å få innflytelse?

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...