Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Homba skrev (1 time siden):

Det gjenstår å se. De styrkene som har blitt brukt til å binde opp landområder i Kursk villle antageligvis ikke utgjort noen stor forskjell i Donetsk da det er helt andre forutsetninger og langt på vei ikke mulig å drive manøvreringskrig dere nede hvor det er etablert uhoverlige skyttergraver og forsvarstillinger. Kursk gir den politiske ledelsen i Russland et stort problem og Kursk sånn det er nå er en enorm bargaining chip i en eventuell fredsforhandling.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 11.8.2024 at 4:50 PM, Brother Ursus said:

https://www.counteroffensive.news/p/how-the-red-cross-failed-ukraine

How the Red Cross failed Ukraine.

The international organization is meant to be a beacon for international law around the globe. But it has fallen short, standing by without fulfilling its basic duties, in the Ukraine-Russia war.

When Ukrainians were beaten to death in Russian prisoner of war camps, the Red Cross was nowhere to be seen.  

The organization left Mariupol early in the full-blown war when more than 300,000 civIlians were surrounded by occupation troops, leaving them to their fates. 

And it failed to do enough as evidence has piled up that Russia has violated international humanitarian law — time and time again. That’s despite the ICRC’s role being to enforce the so-called “rules of war”, protecting humanitarian rights.

Their near-silence has given the green light for more war crimes, claim freed prisoners of war and the families of existing POWs who told their stories to The Counteroffensive.

“The Red Cross would rather let people die, as long as it maintains its reputation” for neutrality, said Ukrainian Marine Illia Iliashenko, who was released in March 2023 from Russian captivity.

 

Røde Kors sin internasjonale organisasjon er vel nærmest blitt kuppet av folk med radikale sympatier de siste tiårene. Ikke å se bort ifra at de er redd for å innta et standpunkt mot Russland og det globlale sør som støtter dem. Lederne av organisasjonen er et par ubrukelige sveitsere. Presidenten for Røde Kors ICRC er serber. Da har jeg gjort min siste donasjon til Røde Kors.

Mitt inntrykk av Røde Kors, og til dels andre tilsvarende "veldedige" organisasjoner er at de i det minste langt på veg er et pyramidespill: De på bunnen skal stille opp og jobbe gratis eller til nød for "knapper og glansbilder", mens de oppover i systemet og på toppen sitter med lønn på flere hundre tusener om ikke millioner. På den andre siden sitter kommuner, fylker og staten og gnir seg i hendene over innsparelsene den gratis arbeidskraften utgjør som de kan utnytte i stedet for å ansette folk i lønnede stillinger med ordnede forhold! Gjerne da "frivillige" oppgaver/stillinger som unntas arbeidsloven, som igjen fører til en skyhøy arbeidsbelastning for de frivillige/"frivillige" til luselønn/"godtgjørelse", hvis de over hodet mottar noe som helst for innsatsen...

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Angående styrkene i Kursk ville de ikke gjort noen nytte for seg på østfronten. 

Man må sette inn reservene sine der man vinner, ikke der man taper. Hitler sendte flere hærer inn i Stalingrad, uten at det hjalp. Og Stalin rotet bort en million menn i Kiev på å holde den når det gikk skikkelig dårlig der.

Vi får se hva som skjer i høst.

Biden har vært så veik og feig i møte med den russiske morderkrigen at det knapt kan bli verre med Trump. Nesten så jeg håper Donald vinner valget, for han er så uforutsigbar at han plutselig kan finne på å bakke ukrainerne skikkelig. Det USA gjør nå er i alle fall ikke nok.

 

Direkte kvalmt å se den utenrikspolitiske fiaskoen Obama delta på demokratenes landsmøte i går, der han stod arrogant og spøkte om penisstørrelser og egen fortreffelighet. Dette er idioten som gjorde null og niks da Russland invaderte Ukraina i 2014, dreit i Budapestforpliktelsene og NEKTET å selge ukrainerne våpen. Det måtte en type som Trump til for å selge våpnene Ukrainerne trengte for å forsvare seg, noe han gjorde i 2017.

Endret av romulv
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
romulv skrev (3 minutter siden):

Nesten så jeg håper Donald vinner valget, for han er så uforutsigbar at han plutselig kan finne på å bakke ukrainerne skikkelig.

Større sannsynlighet for at han faller Ukraina i ryggen om han vinner. Husk Hunter Biden saken og også at Elon Musk ønsker at krigen skal stoppe. «Bad for business» er vel nevnt .

En annen sak, som kanskje ikke har vært nevnt så mye er at Dollar som verdensvaluta nå taper seg grunnet sanksjonene. Ingen kjeltring eller kjeltringstat som ønsker dollars om de kan bli inndratt - og kanskje i tillegg blir inndratt og brukt i mot deg slik som russerne opplever nå. 

Men svak i utenrikspolitikken Biden, og det blir ingen endring før i januar 25 uansett .

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
31 minutes ago, Gjest MKII said:

Mitt inntrykk av Røde Kors, og til dels andre tilsvarende "veldedige" organisasjoner er at de i det minste langt på veg er et pyramidespill: De på bunnen skal stille opp og jobbe gratis eller til nød for "knapper og glansbilder", mens de oppover i systemet og på toppen sitter med lønn på flere hundre tusener om ikke millioner. På den andre siden sitter kommuner, fylker og staten og gnir seg i hendene over innsparelsene den gratis arbeidskraften utgjør som de kan utnytte i stedet for å ansette folk i lønnede stillinger med ordnede forhold! Gjerne da "frivillige" oppgaver/stillinger som unntas arbeidsloven, som igjen fører til en skyhøy arbeidsbelastning for de frivillige/"frivillige" til luselønn/"godtgjørelse", hvis de over hodet mottar noe som helst for innsatsen...

 

Jeg kjenner ikke Røde Kors godt nok til å vite hvor mange stillinger de har med god lønn feks i Norge, men jeg vet at de betalte millionlønn til Anne Bergh, 1.3 mill iirc. Norsk folkehjelp ga vel Raymond Johansen 1,4 mill iirc. 

Hvor stor og kostbar toppledelsen i slike organisasjoner vet jeg ikke, men de har kanskje et styre med betalte verv? Så har de kanskje mellomledere og eller regionsledere som er lønnede stillinger mens resten jobber gratis eller tilnærmet gratis? 

Men å kalle det pyramidespill eller sammenlikne det med pyramidespill faller vel egentlig på egen urimelighet? All den tid disse frivillige bidrar med verdifull innsats når vi som samfunn trenger det mest. 

Jeg er usikker på om en annen modell ville ført til at de hadde klart å levere mer innsats for mindre penger? 

Det sagt kjenner jeg til et konkret tilfelle det jeg vet personen bevist har søkt seg til denne type stillinger for å kunne være en del å melkingen av bidstandspenger, og donasjoner til veldedige. Ikke fordi personen ønsket å bidra til en bedre verden. Og personen har hatt nesten hele sitt arbeidsliv i disse, uten annet ønske enn høy lønn for lav innsats. De mest kyniske menneskene når stort sett alltid sine mål, selv om de sjeldent legger ned stor innsats for lønnen de får. 

Endret av bojangles
Lenke til kommentar

BATTLE OF DONBAS

It’s frustrating, but a matter of fact: the Russians are relentlessly assaulting in two sectors. The ZSU is killing their motor-cycle-mounted assault groups in droves, causing them incredible losses. Similarly, the PSU is bombing any Russian strongholds it can reach by its PGMs. The reported VSRF casualties (the mass is meanwhile confirmed by videos taken by Ukrainian UAVs) are ‘breaking all the known records’, but: the Russians continue assaulting in literal ‘hordes’. Additionally, their UMPK glide bombs are pulverising one Ukrainian position after the other: and that right at the time multiple NATO-members are, in best traditions of their usual failures, failing to deliver air defence systems and missiles they’ve pledged to deliver. And with the GenStab-U assigning priority for ammunition-supply to the Kursk Operation… and somebody blowing up an entire convoy of trucks hauling ammo from Poland in direction of Ukraine (good ‘NATO’ is protecting such convoys that well) - well, there’s a shortage of both artillery- and mortar ammunition.

This is how they have completed the conquest of Niu York and continued grinding in direction of Pokrovsk. Now, in the Niu York area, they pushed in northern direction and entered Nelipivka. In the Toretsk area (the town which, back in March, I’ve assessed as one of primary Russian targets for this summer, together with Pokrovsk), they have managed to secure two or three streets of the eastern outskirts.

In the Pokrovsk sector (evacuation of civilians from the Pokrovsk area is in the process), the Russians assaulted in similar fashion, the last two days, but their advance was slowed down a bit. As far as I know, they have ‘only’ managed to approach Krasny Yar and Novohrodivka. 

Dette er et avsnitt fra den daglige rapporten av Tom Cooper, en hyperarrogant forfatter som spesialisert seg i luftkrigshistorie fra hans konto Ukraine War, 21 August 2024 - Sarcastosaurus (substack.com) - en gammel kjenner som er enda skarpere i svingene enn meg. Det som gjort det russiske avansementet mulig er motorsykkelutstyrte angrepsgrupper fordi selv om man ta dem ut ett for ett, er de for mange, for spredt og for raskt i møte med fåtallige ukrainske forsvarerne som ikke kunne bli stående lenge om gang i ukomplette forsvarsverk pga. glidebombetrusselen - russisk artilleri er nemlig så langt bakover at disses ytterst skuddvidde er russernes dypeste penetrering - under overvåkning av offiserer via speiderdroner, som har et nytt og ennå uidentifisert sambandssystem som skal ha kommet som et stort sjokk i våren 2024. Dette sambandssystemet er helt på nivå med amerikanernes beste, og noe som skulle være uoppnåelig for russerne. Litt muffent ved at det hendt etter russerne fikk tak på Starlink-teknologi. 

Jeg ment bestemt at Kurskoffensiven strategisk sett var lansert altfor sent, da det meste optimale tidsvinduet skulle være i juli fremfor august, og at dette overstrekke det ukrainske forsvaret som fra før har mannskapsmangel og utstyrsmangel samt et voksende problem med de ustanselige speiderdronene som glidebombene. Istedenfor å bremse russernes avansementet hadde det derimot fulgt til forhastelser som endog tok russiske offiserer på fronten på senga, de mistet mindre enn et dusin SP skyts som flyttes ut i det åpne, på direkte ordre fra Kreml. 

Nå er de 11 km fra Pokrovsk etter å ha tatt Zhuravka. Men russerne som nå er i stand til å avansere dypt inn i ukrainernes forsvar, kan ha problemer med å ta artilleri med seg pga. det åpne landskapet mellom Pokrovsk og Donetsk og disses fordel ligger først og fremst på et eneste sted; speiderdronene. Det er speiderdronene som sammen med det ukjente sambandssystemet som åpner opp for koordinering av russisk ild og fremstøt - hvis dette slås ut, vil man bli sterkt hemmet - i et landskap hvor selv små kompanistore styrkekonsentrering ikke er mulig, med FPV-droner "overalt" fra begge sider, ukrainerne måtte søke dekning mens russerne med sin fatalisme brydd ikke seg om at de vil dø før eller senere. 

Fra Kurskfronten begynte det å tegne seg et interessant bilde; tettsteder på periferien mellom russerne og ukrainerne har skiftet hender flere ganger - i visse tilfeller opptil fire ganger, og da et russisk fremstøt var knust ved Malaya Loknaya, blir det avslørt at ukrainerne med vilje hadde bare okkuperte disse tettstedene uten å bli værende, og deretter bevege seg ut i landskapet - slik at når russerne angrep - gang på gang - var det alltid mot tettstedene. Ukrainerne bruker tettstedene som magneter for angripende russiske styrker. 

De russiske styrkene i Kurskfronten har en elendig ledelse. De mistet to uerstattelige pongtongbruer og flyttet enda flere menn og mer utstyr til sørbredden av Sejm slik at de holdt stand mot ukrainerne som oppdaget at de ikke kunne komme videre - men med over 3,000 soldater betyr det at man invitere på seg enorme problemer med ødelagte broer og sårbare pongtongbruer hvor ukrainerne er ute etter de meget verdifulle ingeniørstroppene.

Det ser man ikke i Donetskfronten hvor de russiske generalene visste hva de gjør. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
On 12.8.2024 at 12:02 PM, Simen1 said:
On 12.8.2024 at 11:32 AM, ForTheImperium said:

Hva skjer hvis russerne går helt amok og detonerer Zaporizjzja? 

Atomkraftverk kan ikke detonere. De kan brenne og spre mye radioaktivitet ut over store områder slik som Chernobyl. Zaporizhzha har en annen type reaktor og neppe de designfeilene og styringsfeilene som Chernobyl hadde i sin tid. Chernobyl ble åpnet i 1977 og reaktor 4 smeltet ned i 1986. Zaporizhzha åpnet de 6 reaktorene i tur fra 1985 til 1996.

Russerne har allerede bevisst laget en gigantisk miljøkatastrofe da de sprengte Nova Khakovka dammen så de har vist at de er kapable til og villige til å rasere miljø. Det er bare ennå en av grunnene til at Russland må bekjempes og demonteres.

At ikke kjernekraftverk kan detonere er vel en sannhet med modifikasjoner i følge det jeg har lest, hørt og forstått: Nei, de kan ikke detonere kjernefysiskt ettersom det ikke er nok kjernefysiskt materiale i kjernekraftreaktorer til å starte fisjon med en påfølgende dominoeffekt og deretter en kjernefysisk detonasjon. Likevel så ble Fukushima, og vel også Tjernobyl detonert på grunn av spalting av vann (H2O), som ble spaltet til hydrogen og oksygen, også kallt knallgass som igjen ble antent og dermed detonerte... Særlig i forbindelse med Tjernobyl ble det spredt en god del radioaktivitet. Fra hva jeg har lest var vel spredningen av radioaktivitet fra Fukushima vesentlig/en del lavere, men har likevel fått en del/store konsekvenser.

Endret av Gjest MKII
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...