Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

TheKims skrev (4 minutter siden):

Vet ikke om dette er postet før.

Ukrainsk drone treffer Tu-22M3 bombefly på Kolahalvøya. Ganske imponerende om de har sendt den fra Ukraina som er 1800km unna. 

https://thebarentsobserver.com/en/security/2024/07/ukrainian-drone-hit-bomber-olenya-airfield

Den er ikkje postet før nei. Og det er jo heilt fantastisk om det stemmer. Tar meg ein ekstr øl i kveld for dette 🥰

Det er STORT om Ukraina klarer å ødelegge TU-22 bomberene

Endret av Dragavon
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Vestlige IFV knuser nesten alltid russiske IFV i direkte konfrontasjoner. Selv når russerne er overtallige eller i overlegen stilling.

I dette klippet ser det ut som om det er den ukrainske Bradley'en som har overlegen posisjon da den sitter i trelinjen og fyrer løs på en russer som beveger seg over en åker.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 6
Lenke til kommentar
50z skrev (2 timer siden):

En litt interessant sak i The Wall Street Journal av Av David J. Urban og Mike Pompeo:

A Trump Peace Plan for Ukraine
https://www.wsj.com/articles/a-trump-peace-plan-for-ukraine-russia-foreign-policy-926348cf?mod=Searchresults_pos2&page=1

Norsk oversettelse:

  Vis skjult innhold

Trumps fredsplan for Ukraina
Blant de viktigste punktene er et utlånsprogram, reelle sanksjoner mot Russland og et revitalisert NATO.
Av David J. Urban og Mike Pompeo

Det hevdes at hvis Donald Trump blir gjenvalgt, vil han kutte bistanden til Ukraina, gi fra seg landets territorium og inngå direkte avtaler med Vladimir Putin for å påtvinge landet en skammelig "fred".

Det finnes ingen bevis for at en slik kapitulasjon vil være en del av president Trumps politikk, og mye tyder på det motsatte. Det var Trump som i 2017 opphevet Obama-administrasjonens våpenembargo mot Ukraina, og forsynte landet med Javelin-missilene som bidro til å redde Kiev i de første dagene etter den russiske invasjonen. Nylig ga Trump politisk støtte til representanthusets speaker Mike Johnson da han manøvrerte for å få gjennom ytterligere militær bistand. Å hjelpe Ukraina og samtidig revitalisere den amerikanske forsvarsindustrien i Alabama, Pennsylvania og Virginia er god politikk - og god politikk.

Biden-administrasjonens svakhet har ført Ukraina dit landet er i dag: to år inn i en fullskala krig, med ødelagte byer, hundretusener av drepte og millioner av flyktninger, og uten midler til å vinne. Det hvite hus har ingen strategi for seier, og amerikanerne er med rette bekymret.

Mens Biden snublet inn i krigen på grunn av svakhet, kan Trump gjenopprette freden ved hjelp av styrke. Slik kan en vellykket plan for Ukraina se ut:

- Slipp løs USAs energipotensial. Dette vil få fart på den amerikanske økonomien, drive prisene ned og krympe Putins krigsforbryterbudsjett.

- Gjenoppbygge båndene med Saudi-Arabia og Israel og samarbeide mot Iran. Dette vil stabilisere Midtøsten, dempe Gaza-krisen og skape en åpning for saudiaraberne til å gå sammen med USA om å presse Russland ut av de globale energimarkedene.

- Innfør reelle sanksjoner mot Russland. Biden-administrasjonens sanksjoner høres bra ut på papiret, men er hule. Finansdepartementet unntar for eksempel russiske banker fra amerikanske sanksjoner hvis deres transaksjoner er knyttet til energiproduksjon - den viktigste inntektskilden for Kremls krigsmaskin.

- Styrk opp USAs forsvarsindustri. Vi må vise våre motstandere, spesielt Russland og Kina, at de ikke kan konkurrere med USAs forsvarskapasitet. Russlands økonomi er mindre enn Texas'. Vi kan ikke tillate at Kina matcher og overgår USA.

- Revitalisere Den nordatlantiske traktatorganisasjonen. Dette inkluderer å få europeerne til å betale sin rettferdige andel. Det er på tide å heve utgiftsgrensen til 3 % av medlemslandenes bruttonasjonalprodukt.

- Opprett et "lend-lease"-program på 500 milliarder dollar for Ukraina. I stedet for å belaste amerikanske skattebetalere med flere regninger, la Ukraina låne så mye som landet trenger for å kjøpe amerikanske våpen for å bekjempe Russland. Det var slik vi hjalp Storbritannia under andre verdenskrig, før Pearl Harbor. Slik kan vi sende et klart signal til Putin om at han aldri kommer til å vinne.

- Opphev alle restriksjoner på hvilke typer våpen Ukraina kan anskaffe og bruke. Dette vil gjenopprette en styrkeposisjon, noe Putin vil forstå betyr at krigen må ta slutt. Han vil stå overfor økende kostnader og ingen mulighet for ytterligere gevinst.

Disse skrittene vil gjøre Trump i stand til å fastsette vilkårene for en avtale: Krigen opphører umiddelbart. Ukraina bygger opp betydelige forsvarsstyrker slik at Russland aldri angriper igjen. Ingen anerkjenner Russlands okkupasjon og påståtte annektering av noen ukrainske territorier - akkurat som vi aldri anerkjente den sovjetiske innlemmelsen av de baltiske statene og holdt tilbake anerkjennelsen av Øst-Tyskland frem til 1974. Krim demilitariseres. Ukraina gjenoppbygges med erstatninger fra Russlands frosne sentralbankreserver, ikke med amerikanske skattepenger.

Ukraina blir medlem av NATO så snart som mulig, slik at alle europeiske allierte påtar seg byrden med å beskytte landet. NATO bør opprette et fond på 100 milliarder dollar for å bevæpne Ukraina, med et tak på USAs andel på 20 prosent, slik tilfellet er med andre alliansers felles budsjetter. EU bør raskt ta opp Ukraina og hjelpe landet med å modernisere og utvikle økonomien.

Hvis Russland overholder disse vilkårene, vil Vesten gradvis oppheve sanksjonene. De vil bli fullstendig opphevet når Ukraina er blitt medlem av både NATO og EU.

Disse skrittene, og ikke Biden-administrasjonens halve tiltak, vil gjøre slutt på krigen, etablere en varig fred, sikre at Europa bærer byrden ved å opprettholde den, og gjenopprette frihet og sikkerhet på kontinentet.

Til dem som tviler: Det siste Trump ønsker seg i sin andre periode, er en utenrikspolitisk fiasko som distraherer fra hans innenrikspolitiske agenda og får Bidens mislykkede tilbaketrekning fra Afghanistan til å se ut som en suksess i sammenligning.

Urban er administrerende direktør i BGR Group og juridisk rådgiver i Torridon Law. Pompeo var utenriksminister i perioden 2018-21.

 

Selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i alt som sies så er det en ganske stor lettelse for meg personlig at fremtredende MAGA-republikanere argumenterer slik for støtte til Ukraina og intensjonen.

Endret av DukeNukem3d
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Mye tekst så oppsummering av ChatGPT, jeg har ikke kvalitetssikret teksten:

Quote

 

Russlands strategi ser ikke ut til å spille ut som forventet. Moskva var svært skuffet da høyresiden i Frankrike ikke vant de siste valgene, til tross for stor innsats og økonomisk støtte. Mislykket forsøk på å påvirke EU-president- og parlamentsvalg har også skapt frustrasjon.

Moskva frykter nå at Kamala Harris vinner det amerikanske presidentvalget. De foretrekker Trump, som de ser som nesten en marionett. Biden er også akseptabel på grunn av sin bakgrunn fra den kalde krigen. Harris derimot, representerer en ukjent faktor. De vet ikke hvordan de skal forholde seg til hennes potensielle politikk eller hvem hun vil velge til nøkkelposisjoner.

Russlands strategi har vært å oppnå fordeler før sommeren, få Trump gjenvalgt i november, og deretter forhandle en slutt på krigen på gunstige vilkår. En Harris-seier vil kollapse denne planen og kunne føre til økt amerikansk støtte til Ukraina og muligens nederlag for Russland.

De frykter også en såkalt "liberal diktatur", som støtter frihet, miljøvern og energiuavhengighet, noe som er i sterk kontrast til Russlands autoritære regime. Uten atomvåpen som trussel, innser Moskva at de har mindre makt enn antatt. Valget 4. november vil være avgjørende for Putins strategi og Russlands fremtid.

 


 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
  • Det er en video jeg ikke kan poste av svært mange døde russiske Wagner-leiesoldater i Mali i Afrika. 30+ er synlige på videoen kanskje fler.
  • Denne Wagner-enheten skal angivelig ha forsøkt å ta over byen Tinzaouatin.
  • Det er også en rekke ødelagte kjøretøy.
  • De fleste av kroppene ser ikke spesielt ille tilredt ut. Mulig mange døde av trykkbølger.
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Untitled.jpg.c1516feb91e367cadcb65049735207d3.jpg

 

Russerne skal nå ha tatt Vovche (gul ramme), etter at flere ukrainske bataljoner trakk seg ut, bla. rett nord for Vovche.

Målet til russerne er Pokrovsk (rød ramme), som er et viktig knutepunkt for regionen. Men å ta Pokrovsk blir antagelig ikke enkelt. Det er også mange fler tettsteder før man kommer frem dit.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (På 27.7.2024 den 1:26 AM):

https://www.nytimes.com/2024/07/26/us/politics/austin-russia-ukraine-defense-plot.html

A Mysterious Plot Prompts a Rare Call From Russia to the Pentagon

 

 

 

Russland har altså en direktelinje inn i Pentagon som de bruker til å spre fryktpropaganda i Biden-regjeringen og for å få USA til å ringe Ukraina og be dem være mer tilbakeholdne.

Håpløst.

Forøvrig har også russerne en tendens til å projisere kraftig, som betyr at det er godt mulig at det er de som forbereder en radiologisk bombe og eventuelt et falsk-flagg. Russerne drepte hundrevis av egne borgere for å invandere Tsjetsjenia. De har ofret hundretusener av landsmenn for å ta kun deler av Ukraina. Ingen tvil om at de ville ofret hundrevis eller tusenvis for noe slikt.

Skulle Ukraina ønske å bygge radiologiske bomber eller atombomber er det også noe de har all rett til, da avtalene de har undertegnet har blitt brutt av de andre partene i disse avtalene.

Skal tru kva dette dreier seg om. Er det Kertsj-brua russarane er redde for, og prøver USA med dette å nekte Ukraina å øydeleggje den?

At Ukraina ikkje informerer USA om planane sine er lurt. Det er nok lekkasjar til Russland med det som er, om ein ikkje også i tillegg skal risikere at utru tenarar i USA lek Ukraina sine strategiar på reddit. Den splitta politiske situasjonen i USA der mange rett ut støttar Russland berre understrekar dette.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (På 27.7.2024 den 1:43 AM):

https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/07/26/7467628/

Indian Prime Minister plans to visit Ukraine in August

 

Blir nok en sjarmoffensiv fra Zelenskyy. India har siden i hvert fall 2018 i likhet med Kina forsøkt å bevege seg nærmere Russland for å få bedre tilgang på særlig militære teknologier. Samtidig eksporterer India en del til Russland nå, inkludert militærstøvler og andre ting, og kjøper billig råolje. Så er spørsmålet om India er klare til å forlate Russlands sfære til gjengjeld for samarbeid med andre, f.eks Ukraina. Ukraina utvikler med vestlig hjelp nå antagelig bedre våpen enn Russland gjør.

India prøver å ri fleire hestar, tene pengar på krigen og å halde seg inne med både Russland og Vesten.

Det er sikkert lurt av Ukraina å be om hjelp frå India. Indisk støtte til Russland får ein vel ikkje gjort så mykje med uansett, så då får ein heller gjere det beste ut av det.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (10 timer siden):

aD2GLdw_460swp.webp.0d8c61f54e88cd62d9a3f1cb53066069.webp


Angivelig en anonym avstemning på en russisk telegram-kanal.

Så la seie 80% av russarane "støttar" krigen, men samstundes er det få som eigentleg forstår kvifor dei har gått til krig mot Ukraina.

Dei som har forstått det best er vel dei 18% som meiner at det er for å plyndre Ukraina for ressursar, samt dei 14% som meiner at årsaka er personleg maktbehov.

Endret av torbjornen
  • Liker 6
Lenke til kommentar
39 minutes ago, torbjornen said:

Skal tru kva dette dreier seg om. Er det Kertsj-brua russarane er redde for, og prøver USA med dette å nekte Ukraina å øydeleggje den?

At Ukraina ikkje informerer USA om planane sine er lurt. Det er nok lekkasjar til Russland med det som er, om ein ikkje også i tillegg skal risikere at utru tenarar i USA lek Ukraina sine strategiar på reddit. Den splitta politiske situasjonen i USA der mange rett ut støttar Russland berre understrekar dette.



Det var angivelig et "ukrainsk plott om å utvikle og bruke en radiologisk 'skitten' bombe."

Personlig frykter jeg at det er fordi russerne forbereder en radiologisk provokasjon selv.

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 minutt siden):



Det var angivelig et "ukrainsk plott om å utvikle og bruke en radiologisk 'skitten' bombe."

Personlig frykter jeg at det er fordi russerne forbereder en radiologisk provokasjon selv.

På et tidspunkt så vil det jo være logisk sett fra ukrainernes side tenker jeg.
Hvis vi bli invadert av russerne og de påsto at vi ikke eksisterte som nasjon og ville utrydde oss så kunne vi jo like gjerne sende en skitten bombe i retning av Moskva. 
Hvis de mister våpenstøtte og det begynner å gå virkelig dårlig så tenker jeg at det er en logisk utvikling. 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (3 minutter siden):



Det var angivelig et "ukrainsk plott om å utvikle og bruke en radiologisk 'skitten' bombe."

Personlig frykter jeg at det er fordi russerne forbereder en radiologisk provokasjon selv.

Artikkelen nemner dette, men med referanse til hausten 2022.

Kva den angivelege operasjonen Russland varsla om i juli 2024 gjaldt står det ikkje noko om i artikkelen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Homba skrev (4 minutter siden):

På et tidspunkt så vil det jo være logisk sett fra ukrainernes side tenker jeg.
Hvis vi bli invadert av russerne og de påsto at vi ikke eksisterte som nasjon og ville utrydde oss så kunne vi jo like gjerne sende en skitten bombe i retning av Moskva. 
Hvis de mister våpenstøtte og det begynner å gå virkelig dårlig så tenker jeg at det er en logisk utvikling. 

Ukrainarane veit at dei er avhengig av vestleg/internasjonal støtte for å vinne over Russland, og har vore smarte nok til å gå for militære mål framfor rein terrorbombing.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (5 timer siden):
  • Det er en video jeg ikke kan poste av svært mange døde russiske Wagner-leiesoldater i Mali i Afrika. 30+ er synlige på videoen kanskje fler.
  • Denne Wagner-enheten skal angivelig ha forsøkt å ta over byen Tinzaouatin.
  • Det er også en rekke ødelagte kjøretøy.
  • De fleste av kroppene ser ikke spesielt ille tilredt ut. Mulig mange døde av trykkbølger.

Det er massevis av detaljer som ennå ikke er kommet, men de maliske FAMa regjeringssoldatene og russiske Wagner-leiesoldater hadde lansert en offensiv inn i Kidal-regionen i nordøstre Mali, som selv topptrente vestlige militære hadde nølt med å operere inn i for flere år siden. Med gode grunner, for befolkningen er sterkt fiendtligsinnet med mange forskjellige militante organisasjoner som samarbeidet hver gang disse utsettes for invasjonsforsøk, i et steinede og sandrikt landskap som selv satellitter ikke kunne kartlegge. Da russerne tok knutepunktet In-Afarak 24. juli valgt disse å fortsette mot grensebyen Tinzaouaten i nordøstre retning opptil 100-140 km vekk langs en veg som dels hadde kommet i sterk forfall.

Det vist seg å være et meget stort feilsteg, for Tinzaouaten-området er et kjerneområde for de islamistiske militsorganisasjoner i Mali, Niger og Algeria - de algeriske myndighetene hadde nemlig forseglet den søndre delen som er kun ørken, slik at det er helt fritt der langs grensen mot Niger fram til Libya. Med andre ord; FAMa-styrkene og Wagner-styrkene hadde blitt for dristig fordi de kunne ikke få flystøtte så nær den algeriske grensen, kjente ikke landskapet - hele 90 % er ufremkommelig for kjøretøyer med sylskarpe stein og mykesand - og for sterkt begrenset av logistikk og topografi, når det bare finnes en kjent veg. Mot dem venter flere hundre væpnede menn som er lommekjent i landet. 

Kolonnen var på mellom tretti og trettifem kjøretøyer eller mer. Mye tyder på at mens de hvite Wagner-leiesoldatene var massakrert, ble ikke FAMa-regjeringssoldater utsatt for den samme behandling slik at mange ble tatt til fange sammen med trolig opptil tre menn med hvit hud, deriblant en Wagner NCO. Bildedokumentering tyder på at over tretti russiske leiesoldater kan ha blitt drept, og det var bare på et sted langs vegen - JNIM militante var mer opptatt av å filme russerne enn FAMa soldater der de lå på valplassen. Dessuten ser det ut at et Mi-24 kamphelikopter som kan ha vært i ferd med å evakuere under kampene, ble skadeskutt slik at det krasjet i en bygning. 

Russerne og kuppmakerregimet i Mali hadde nemlig glemt at de var i stand til å holde stand fordi Tyrkias assistanse var essensielt. Det var de tyrkiske droneflyene som i virkeligheten holdt de islamistiske organisasjonene fra å overløpe stillingene i 2023. Tyrkia kunne ikke støtte offensiven uten å komme i konflikt med Algerie, som gjort det klart at de misliker den tyrkiske innblandingen i Nord-Afrika. Men selv det hjalp ikke, for dronefly kan ikke stoppe infiltreringen og overgrepene som Wagner-leiesoldater oppmuntret til, har bare gjør det lettere for militante å finne rekruttere samtidig som ikke-muslimske folk tvinges bort fordi disse settes i vanry. Fordi maliske og burkinesiske soldater driver med kannibalisme. Det er opptak som vist hvordan drepte islamister var slaktet og spist av dusinvis av soldater. 

Det vist seg at Wagner hadde nemlig oppmuntret soldatene i Mali og Burkina Faso hvor store deler av befolkningen er ikke-muslimske, til å begå masseslakteri av uskyldige sivilister, plyndre for skritt og skape et terrorregime som bare gjør de gjenværende mer hatsk, når det skje menneskespisning i praksis. Dette fulgt til hatstemning mellom ikke-muslimer og muslimer, som i virkeligheten er til stor hjelp for islamistene. Dessuten setter dette muslimske maktfaktorer som Tyrkia og Emiratene i voksende forlegenhet, ettersom kannibalisme er ekstremt tabu etter muslimsk tro. Kuppmakerne i de tre landene - Mali, Burkina Faso og Niger - hadde brutt med Vesten i en tro om at mer vold og brutalitet vil virker, men nå ser vi at det ikke virker. 

Fra Niger har det gått så langt, at hele militærkolonner forsvant ute på ørkenen. Hele 330 soldater forsvant bare i 20. til 21. juli. Myndighetene har mer eller mindre mistet kontrollen, fengslene tømmes av inntrengere. I Burkina Faso er det sett folkemordhandlinger hvor burkinesiske soldater har begynte å angripe hele befolkningsgrupper - i særpregenhet fulani, uten å innse at fulanifolket talt flere titalls millioner i nabolandene Niger og Nigeria... Store hærer trampes opp av jorda for hver dag. 

Med andre ord; et voldsomt raseri i de tre landene er i ferd med å piskes fram av den russiske grusomheten. Dette raseriet truer med å rive alle muslimtroende med seg i et kollektiv jihad mot ikke-muslimer. Denne har begynte å spre seg inn i Togo og Benin i sommeren hvor dusinvis av soldater har blitt massakrert av JNIM militante. 

Og ikke nok med det; i Mali, Burkina Faso og Niger virker det som at de bedrestilte og utdannede deler av befolkningen ikke er klart over hva kuppmakerne er i ferd med å framskape, da disse fant seg utsatt for brutal utrenskning og undertrykkelse etter hvert som all opposisjon kveles i hjel. Selv disse som hadde i deres dumhet (rasisme mot hvite) støtte kuppmakerne, er nå forfulgt med fare for deres liv. 

All økonomi er i ferd med å kollapse, de tre kuppmakerregimer har blitt plyndringsregimer som eksportere så mye som mulig ut til andre land - spesielt Russland og dels Emiratene. Selv kineserne innså at situasjonen har blitt uholdbart og vil trekke seg ut. 

Putins innblanding har fulgt til at man risikere kaos og meget fryktelige blodbad i den nære fremtiden, det var en utilgivelig stor feil av USA å hindre Frankrike fra å intervenere i Niger, og det er fremdeles ikke kommet et svar om hvorfor kuppmakerne i Mali og Niger var trent av amerikanerne, som nå har stengt sitt treningsprogram og satt de ansvarlig under granskning. 

Endret av JK22
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 8
Lenke til kommentar
50z skrev (9 timer siden):

En litt interessant sak i The Wall Street Journal av Av David J. Urban og Mike Pompeo:

A Trump Peace Plan for Ukraine
https://www.wsj.com/articles/a-trump-peace-plan-for-ukraine-russia-foreign-policy-926348cf?mod=Searchresults_pos2&page=1

Norsk oversettelse:

  Skjul innhold

Trumps fredsplan for Ukraina
Blant de viktigste punktene er et utlånsprogram, reelle sanksjoner mot Russland og et revitalisert NATO.
Av David J. Urban og Mike Pompeo

Det hevdes at hvis Donald Trump blir gjenvalgt, vil han kutte bistanden til Ukraina, gi fra seg landets territorium og inngå direkte avtaler med Vladimir Putin for å påtvinge landet en skammelig "fred".

Det finnes ingen bevis for at en slik kapitulasjon vil være en del av president Trumps politikk, og mye tyder på det motsatte. Det var Trump som i 2017 opphevet Obama-administrasjonens våpenembargo mot Ukraina, og forsynte landet med Javelin-missilene som bidro til å redde Kiev i de første dagene etter den russiske invasjonen. Nylig ga Trump politisk støtte til representanthusets speaker Mike Johnson da han manøvrerte for å få gjennom ytterligere militær bistand. Å hjelpe Ukraina og samtidig revitalisere den amerikanske forsvarsindustrien i Alabama, Pennsylvania og Virginia er god politikk - og god politikk.

Biden-administrasjonens svakhet har ført Ukraina dit landet er i dag: to år inn i en fullskala krig, med ødelagte byer, hundretusener av drepte og millioner av flyktninger, og uten midler til å vinne. Det hvite hus har ingen strategi for seier, og amerikanerne er med rette bekymret.

Mens Biden snublet inn i krigen på grunn av svakhet, kan Trump gjenopprette freden ved hjelp av styrke. Slik kan en vellykket plan for Ukraina se ut:

- Slipp løs USAs energipotensial. Dette vil få fart på den amerikanske økonomien, drive prisene ned og krympe Putins krigsforbryterbudsjett.

- Gjenoppbygge båndene med Saudi-Arabia og Israel og samarbeide mot Iran. Dette vil stabilisere Midtøsten, dempe Gaza-krisen og skape en åpning for saudiaraberne til å gå sammen med USA om å presse Russland ut av de globale energimarkedene.

- Innfør reelle sanksjoner mot Russland. Biden-administrasjonens sanksjoner høres bra ut på papiret, men er hule. Finansdepartementet unntar for eksempel russiske banker fra amerikanske sanksjoner hvis deres transaksjoner er knyttet til energiproduksjon - den viktigste inntektskilden for Kremls krigsmaskin.

- Styrk opp USAs forsvarsindustri. Vi må vise våre motstandere, spesielt Russland og Kina, at de ikke kan konkurrere med USAs forsvarskapasitet. Russlands økonomi er mindre enn Texas'. Vi kan ikke tillate at Kina matcher og overgår USA.

- Revitalisere Den nordatlantiske traktatorganisasjonen. Dette inkluderer å få europeerne til å betale sin rettferdige andel. Det er på tide å heve utgiftsgrensen til 3 % av medlemslandenes bruttonasjonalprodukt.

- Opprett et "lend-lease"-program på 500 milliarder dollar for Ukraina. I stedet for å belaste amerikanske skattebetalere med flere regninger, la Ukraina låne så mye som landet trenger for å kjøpe amerikanske våpen for å bekjempe Russland. Det var slik vi hjalp Storbritannia under andre verdenskrig, før Pearl Harbor. Slik kan vi sende et klart signal til Putin om at han aldri kommer til å vinne.

- Opphev alle restriksjoner på hvilke typer våpen Ukraina kan anskaffe og bruke. Dette vil gjenopprette en styrkeposisjon, noe Putin vil forstå betyr at krigen må ta slutt. Han vil stå overfor økende kostnader og ingen mulighet for ytterligere gevinst.

Disse skrittene vil gjøre Trump i stand til å fastsette vilkårene for en avtale: Krigen opphører umiddelbart. Ukraina bygger opp betydelige forsvarsstyrker slik at Russland aldri angriper igjen. Ingen anerkjenner Russlands okkupasjon og påståtte annektering av noen ukrainske territorier - akkurat som vi aldri anerkjente den sovjetiske innlemmelsen av de baltiske statene og holdt tilbake anerkjennelsen av Øst-Tyskland frem til 1974. Krim demilitariseres. Ukraina gjenoppbygges med erstatninger fra Russlands frosne sentralbankreserver, ikke med amerikanske skattepenger.

Ukraina blir medlem av NATO så snart som mulig, slik at alle europeiske allierte påtar seg byrden med å beskytte landet. NATO bør opprette et fond på 100 milliarder dollar for å bevæpne Ukraina, med et tak på USAs andel på 20 prosent, slik tilfellet er med andre alliansers felles budsjetter. EU bør raskt ta opp Ukraina og hjelpe landet med å modernisere og utvikle økonomien.

Hvis Russland overholder disse vilkårene, vil Vesten gradvis oppheve sanksjonene. De vil bli fullstendig opphevet når Ukraina er blitt medlem av både NATO og EU.

Disse skrittene, og ikke Biden-administrasjonens halve tiltak, vil gjøre slutt på krigen, etablere en varig fred, sikre at Europa bærer byrden ved å opprettholde den, og gjenopprette frihet og sikkerhet på kontinentet.

Til dem som tviler: Det siste Trump ønsker seg i sin andre periode, er en utenrikspolitisk fiasko som distraherer fra hans innenrikspolitiske agenda og får Bidens mislykkede tilbaketrekning fra Afghanistan til å se ut som en suksess i sammenligning.

Urban er administrerende direktør i BGR Group og juridisk rådgiver i Torridon Law. Pompeo var utenriksminister i perioden 2018-21.

 

Her må eg berre seie at eg er heilt einig i så og seie alt, iallefall om ein held krigen på Gaza utanfor.

Men problemet er at store deler av republikanarane, inkludert visepresidentkandidaten støttar Russland, samt at Trump aldri har sagt noko konkret om korleis han vil få slutt på krigen.

Med Trump som president kan alt skje, men mykje har så langt tyda på at han ville svikte Ukraina.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...