Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
JK22 skrev (46 minutter siden):

Det kommer til å bli interessant når det georgiske folket river av seg kulturkamp-brillene og endelig realisert at de hadde blitt ført bak lyset. De hadde blitt forledet til å tro deres fremtid som EU-medlem og eventuell medlem av NATO i senere tid mer eller mindre er garantert, uten å fatte at deres regjering med hjelp av den antivestlige kirken hadde lykte med å skape negative holdninger omkring liberale europeiske verdier og deretter gir politikerne handlingsrom. Et handlingsrom som i dag har ødelagt alt for Georgia, med en regjering bokstavelig ljuge hele tiden. Dermed kunne et misfoster oppsto; et meget stort flertall ønsket å nærmere seg EU, men med anti-liberale holdninger som blendet dem for at regjeringen - som har flertallets støtte - i virkeligheten trekker dem i motsatt retning. Mot Russland. 

Det VIL skje før eller senere, så et kuppforsøk eller en tredje georgisk borgerkrig kan komme i den nære fremtiden. De mange prestene som arbeidet for regjeringen burde frykte det verste fordi mens eldre er med dem, er de yngre i ferd med å bli sint samtidig som flere og flere drar vekk fra et land som mange ikke lenge har fremtidshåp for. De eldre mistror Russland, men mistror europeiske verdier i lik stor grad, ofte etter å ha blitt tutet i ørene av propaganda og desinformasjon. De innså ikke at det ikke er mulig å mistro BEGGE, da vil man bli stående på hvil. 

Og det er regjeringens styrke. En styrke kan fort bli snudd til en katastrofe når årene går uten at noe skje, inntil noen endelig roper ut om at keiseren er nakent. DA er det ikke mulig å forutsi hva som vil skje. 

Ingen georgiere jeg kjenner vil stemme på georgisk drøm ved neste valg. Jeg er sikker på at partiet er langt fra flertall hadde det vært valg nå, så ingen grunn til å rakke ned på georgierne.

Ifølge mine bekjente er det kun en årsak til at georgisk drøm ble valgt sist: de var et nytt parti, de løy og hevdet de var pro-vestlige, og folk var lei av det sittende partiet (de hadde styrt lenge og viste autoritære tendenser).

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Brother Ursus said:

The Netherlands will produce 180 CV90 vehicles for Ukraine, the purchase of which was financed by the Swedes, Dutch and Danes. However, deliveries will not begin until 2026.

Nok en gang en stor støttepakke til Ukraina - langt frem i tid. Ja Ukraina vil definitivt ha bruk for CV90 også i 2026. Men med å fokusere mer på her og nå og måneder frem i tid slik at vi er sikre på at vi unngår reprise av det som skjedde når USA's støttepakke frøs fast fra august 23 til sent april 24?

Siden vi ikke vet hva som blir situasjonen i USA etter valget må vi sørge for at det er en jevn kontinuitet i støttepakkene til Ukraina - da må vi gi jevnt og trutt. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Drogin skrev (1 time siden):

Ingen georgiere jeg kjenner vil stemme på georgisk drøm ved neste valg. Jeg er sikker på at partiet er langt fra flertall hadde det vært valg nå, så ingen grunn til å rakke ned på georgierne.

Ifølge mine bekjente er det kun en årsak til at georgisk drøm ble valgt sist: de var et nytt parti, de løy og hevdet de var pro-vestlige, og folk var lei av det sittende partiet (de hadde styrt lenge og viste autoritære tendenser).

Det er hvorfor jeg sa det vil bli interessant. Litt for mange hadde blitt ført bak lyset. Vi vil se det samme i USA hvis Trump og de ekstreme republikanerne kommer til makten og starte deres "den andre revolusjonen" som det store flertallet av amerikanerne sannsynlig ikke forstår før det har hendt. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er bare å håpe at Ukraina fortsetter å ta ut oljeraffineri og depoter langt inne i russland. Ingenting bortsett fra bomber i hodet minner befolkningen på at det er krig som rasjonering eller i verste fall helt slutt på drivstoff til sivile, slik det var i mange land under 2vk. 

Edit: Og Ukraina bedriver jo ikke terrorbombing av sivile mål i russland, så derfor er avstanden til krigen lang, og det er for enkelt for russerne å late som krigen ikke berører dem. Men rasjonering av drivstoff, eller tilogmed bensinstasjoner uten en dråpe i pumpene vil gi russerne mange påminnelser daglig om at russland er i krig. Og kanskje er det nok til at det tennes en gnist i befolkningen og at russerne våkner opp av apatien. 

Angrep på raffineri og depoter vil bringe krigsusikkerhet og frykt for fremtiden inn også til den russiske befolkningen. Det vil bli veldig vanskelig å forholde seg likegyldig til russlands krig i Ukraina når folk plutselig må ta bena fatt hvor enn de skal fordi det ikke er drivstoff å oppdrive.

 

Endret av bojangles
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
19 minutes ago, Brother Ursus said:

 

Det har gått med en sjelden Yastreb til :) Kun noen få av disse er tatt ut tidligere i krigen.

Er dette bekreftet av andre/uavhengige kilder? For meg ser det ut til at treffet var flere meter bak kjøretøyet, og at det ikke var klaseamunisjon? Sjokkbølgen og splinter kan fortsatt ha skadet kjøretøyet i en eller annen grad vil jeg tro, men neon direktereff så det ikke ut til å være, og ikke kunne jeg se noen sekundæreksplosjon(er) heller.

Endret av Gjest MKII
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (Akkurat nå):

Er dette bekreftet? For meg ser det ut til at treffet var flere meter bak kjøretøyet, og at det ikke var klaseamunisjon? Sjokkbølgen og splinter kan fortsatt ha skadet kjøretøyet i en eller annen grad vil jeg tro, men neon direktereff så det ikke ut til å være, og ikke kunne jeg se noen sekundæreksplosjon(er) heller.

Det er helt skikkelig gjennompepret med tusenvis av metallballer - og det er ikke ofte assistansekjøretøyer med elektronikk tok fyr etter nærtreff, heller har ikke eksplosive komponenter, spesielt på de nyere. Radarskjerm medregnet elektronikk er svært skrøpelig. Så skrøpelig at omhyggelig sjekk som kunne ta lang tid, er nødvendig. Så dette artilleriradarkjøretøyet er definitivt ut av krigen. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
On 20.7.2024 at 11:09 AM, Woff said:

Ser GJERNE at de kommer over 1000 igjen snarest! 🙂

Da hjalp denne oppfordringen og deres 'likes'!  Nå ser jeg jo også at de får inn ett fly i døgnet snart? (🤩)

 

On 22.7.2024 at 6:44 AM, bojangles said:

Rs6vfgV.jpeg

Det tok heldigvis ikke lange tiden før tapstallene kom seg opp igjen. Rekorden er vel i overkant av 1400 hvis jeg husker riktig? En rekord jeg GJERNE ser det går inflasjon i og at slås jevnlig fremover. Heldigvis er prognosen at raZZiske tap holder seg høye fremover, og over 1000/døgn 💙 Håper MINST like mye at ukrainske tap holder seg uforholdsmessige lave og på en liten brøkdel av de raZZiske!!!

  • Liker 2
  • Hjerte 6
Lenke til kommentar

Ukraina hevder å ha ødelagt russisk ferge
Det ukrainske militæret hevder å ha truffet en russisk ferge i et angrep mot havnen Port Kavkaz ved Kretsjstredet i regionen Krasnodar kraj.

Ifølge ukrainerne ble fergen – som de mener er blitt brukt til militære formål – betydelig ødelagt.

https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/669fe20bf377fb9fdf005090/ukraina-hevder-a-ha-odelagt-russisk-ferge

  • Liker 4
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...