Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

https://www.dw.com/en/belarus-sentences-german-man-to-death-for-terrorism-rights-group/a-69716052

A German man has been sentenced to death in Belarus over alleged crimes including "terrorism" and "mercenary activity", the Viasna human rights group said Friday.

Rico Krieger, aged 30, was convicted by a court in Minsk in a secretive trial at the end of June, the group reported.

Viasna said Krieger was found guilty of six articles of the country's criminal code, including those around mercenary acts, spy agency activity, acts of terrorism, creating an extremist group, deliberately rendering a vehicle or communications device unusable and illegal actions relating to firearms, ammunition and explosives.

Krieger was also accused of organizing "explosions" in Belarus, according to the rights group.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Cervinus skrev (18 minutter siden):

USA har tusen Bradleys som støver ned på lager og haugevis med fly som Biden lett kunne sent over allerede for et par år siden.  Håpløs politiker …

Jeg tror ikke han egentlig bestemmer noe som helst av politikk. Jeg tror Sullivan er den egentlige presidenten i USA om dagen 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (8 minutter siden):

Kanskje F-16 tas i bruk samtidig med at begrensningen oppheves. Jeg har fortsatt et håp om at noen har en plan. 

Hva venter de på, før F-16 kan brukes?

Kanskje de må ødelegge radarer og luftvern først, så F-16 ikke blir skutt ned.

Visst de kun kan bruke de i eget luftrom så er det ganske bortkastet. Er helt idioti at vesten skal sette restriksjoner på hvor Ukraina skal bruke våpene de har fått.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (3 minutter siden):

Det er sånn Ukrainas allierte har bestemt. De sender utstyr, ikke frontsoldater.

Da må de læres opp skikkelig, så de ikke er uforberedt og ender som kanonføde. Forarbeidet må fullføres, som jeg tror innebærer å fjerne russisk radar og luftvern. Ingen ønsker at F-16 blir skutt ned.

De sender utstyr, men med restriksjoner. Hjelper ikke uansett hvor mye hjelp man sender visst man ikke kan bruke det man får.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

 

Chatgpt sammendrag:

Spoiler

Oppdatering fra Ukraina: Atomkraft, Internasjonale Spenninger og Militærhandlinger

Viktige Hendelser

  1. Mulig Strålingslekkasje ved Rostov Atomkraftverk:

    • Det er rykter om en potensiell strålingslekkasje ved Rostov atomkraftverk i Russland. Panikk blant lokalbefolkningen har ført til at apotekene har gått tom for kaliumjodidtabletter, som brukes til å behandle strålingseksponering.
    • Den russiske regjeringen benekter at det har skjedd en ulykke, men det er bekreftet at det radioaktive nivået i området er 75 ganger høyere enn normalt.
  2. Sikkerhetsproblemer ved Rostov Atomkraftverk:

    • For noen dager siden ble en av kraftenhetene ved Rostov atomkraftverk stengt på grunn av en sikkerhetsmekanisme som ble utløst av feil i en turbingenerator. Dette har ført til strømbrudd i flere regioner, inkludert Krasnodar.
  3. Iran Nærmer Seg Utvikling av Kjernefysiske Våpen:

    • Amerikanske tjenestemenn har uttalt at Iran kan være bare en til to uker unna å utvikle funksjonelle kjernefysiske våpen. Dette er en alvorlig bekymring med tanke på Irans aggressive handlinger mot Israel og USA.
  4. Ukraina Skyter Ned Russisk Jagerfly:

    • Ukrainske styrker har skutt ned et russisk SU-25 jagerfly i Peremyshliany-sektoren. Dette markerer nok en seier for Ukraina, som snart vil motta F-16 jagerfly fra internasjonale allierte.
  5. Angrep på Israel fra Iran:

    • En iransk drone, skutt opp fra Jemen, traff en boligbygning i Tel Aviv, noe som førte til minst én sivil død og flere skader. Israelske myndigheter vil iverksette tiltak for å beskytte sine sivile i fremtiden.
    • USA hjalp til med å skyte ned fire droner på vei mot Israel.
  6. Evakuering fra Zaporizjzja Atomkraftverk:

    • Nesten 5000 arbeidere har blitt evakuert fra det russisk-okkuperte atomkraftverket i Zaporizjzja, ifølge den ukrainske energiministeren. Dette reiser spørsmål om hvor lenge Russland vil okkupere anlegget.
  7. Fremskyndet Levering av F-16 til Ukraina:

    • Den polske regjeringen har tatt en beslutning som vil fremskynde leveringen av F-16 jagerfly til Ukraina. Dette vil styrke Ukrainas luftforsvar betydelig.
  8. USAs Hypersoniske Våpenprøve:

    • USA har gjennomført sin første øvelse med Dark Eagle hypersoniske system, som har en kostnad på 41 millioner dollar per missil. Dette markerer fremgang i USAs hypersoniske teknologi etter tidligere fiaskoer.
  9. Russisk Dom mot Amerikansk Journalist:

    • Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich er dømt til 16 år i en streng regime straffekoloni i Russland. Dette har blitt sett på som en politisk handling, og det er håp om å sikre hans løslatelse i fremtiden.
  10. Russisk Anti-drone Netting:

    • I den russiske byen Belgorod har en buss blitt sett med et anti-drone nettverk for beskyttelse. Dette viser Russlands kreative, men desperate tiltak for å beskytte seg mot droner.

Konklusjon

De siste hendelsene markerer en periode med økte internasjonale spenninger, teknologiske fremskritt og betydelige militære bevegelser. Fra mulig strålingslekkasje i Russland til Irans nærhet til kjernefysiske våpen, og USAs hypersoniske våpenprøver, er situasjonen preget av komplekse utfordringer og risikoer.

Det var en nettside som publiserte radioaktive målinger på kart, men klarte ikke finne tilbake til den akkurat nå. Skal se om jeg finner den og poste om det er noe der som tilsier at det kan være noe i dette. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (4 timer siden):

 

 

Russland "rekrutterer" også barn fra de okkuperte områdene til hæren sin.

Fy faen. Sånt gjorde vel knapt Hitler engang.

Pratet akkurat med en greker som sa at Ottomanerne gjorde visstnok dette. De kidnappet greske barn og indoktrinerte dem til å bli krigere mot grekerne, for å svekke moralen hos grekerne. De færreste ønsker å sloss mot sine egne barn....

Den samme grekeren sa også at tyskerne stort sett ikke var så ille mot grekerne, og han dermed ikke hadde noe mot tyskere. 

Mens Ottomanerne var grusomme. (Og da underforstått at han ikke er særlig glad i tyrkere...)

(Edit: Og tviler egentlig ikke. Hitler var jo visstnok inspirert av Ottomanerne ift jødeutryddelsen)

Endret av KalleKanin
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
OMyren skrev (15 timer siden):

Er rimelig sikker på av mange ønsker krig generelt, da tenker jeg på de største våpen produsentene som tjener på dette, og de mange mange tusen arbeidsplassene det utgjør. De som spekulerer i våpen aksjer osv. 

https://www.forsvaretsforum.no/materiell-ukraina-okonomi/bonanza-for-vapenindustrien/309921

Nei, mange ønsker ikke krig, og amerikanske våpenprodusenter er irrelevante for hva Norge foretar seg. Norge har ingen interesse av at amerikanske våpenprodusenter tjener penger.

Det virker som du er av de som ivrer mest etter krig, siden dere mener vi skal legge oss på rygg for brutale imperialistiske diktaturer.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Lurer på hvilke tanker som lå bak det som skjedde i Krynky. Det fremstod en stund som et lurt grep og et mulig sted for videre angrep, men det har visst endt i katastrofe.

Ser analyser som sier lignende ting om Bakhmut, der Ukraina mistet topptrente soldater mot Russlands kjøttbølger av utrent kriminelt kanonfor. Mye handlet tilsynelatende om symbolverdi fremfor militær verdi?

Nå har Ukraina mistet/trukket seg ut av Krynky uten å egentlig oppnå så mye? Hva skjedde egentlig?

 

ChatGPT-oppsummering:

Spoiler

Ukrainske Styrker Trekker Seg Tilbake fra Kinki: En Analyse

Introduksjon

Den nylige tilbaketrekningen av ukrainske styrker fra byen Kinki har skapt betydelig debatt blant militære analytikere og politiske kommentatorer. Denne artikkelen analyserer årsakene bak tilbaketrekningen, operasjonens taktiske betydning, og de bredere implikasjonene for den ukrainske militære strategien.

Bakgrunn og Operasjonens Mål

Under motoffensiven i 2023 krysset ukrainske marineinfanterister Neer-elven og etablerte et brohode i Kinki. Denne operasjonen hadde som mål å trekke russiske styrker mot Heran og dermed lette trykket på andre frontlinjer, spesielt i Zapo Deia. Til tross for dette ble Kinki ansett for å ha liten strategisk verdi, og de logistiske utfordringene ved å opprettholde en brohode uten en pontongbro ble raskt tydelige.

Taktiske Utfordringer

Uten muligheten til å bygge en pontongbro, måtte ukrainske styrker stole på båter og småfartøy for å opprettholde forsyningslinjene. Dette begrenset i stor grad deres evne til å gjennomføre større militære operasjoner fra Kinki. Den ukrainske kommandoen rapporterte at hovedposisjonene i byen ble fullstendig ødelagt av intens og langvarig fiendtlig ild.

Tap og Konsekvenser

Operasjonen i Kinki resulterte i betydelige tap for ukrainske styrker. Mange soldater ble drept eller savnet i kampene og under transport over elven. Ifølge offisielle kilder er 262 soldater bekreftet drept, mens nesten 800 fortsatt er savnet, antatt drept.

Politisk og Militær Analyse

Flere analytikere har kritisert operasjonen som mer symbolsk enn taktisk. Mange mener at de ukrainske soldatene kunne vært bedre brukt andre steder på frontlinjen, hvor de kunne ha hatt større innvirkning. Den ukrainske generalstaben har fått kritikk for å ofre soldater for symbolske seire, og det har blitt påpekt at en mer strategisk bruk av ressursene kunne ha vært mer fordelaktig.

Konklusjon

Tilbaketrekningen fra Kinki markerer et viktig punkt i den ukrainske militære strategien. Mens operasjonen hadde til hensikt å trekke russiske styrker bort fra andre frontlinjer, ble det klart at den strategiske verdien av Kinki var begrenset, og de logistiske utfordringene var store. Denne hendelsen fremhever behovet for en balansert tilnærming til militære operasjoner, hvor både taktiske og symboliske mål vurderes nøye for å unngå unødvendige tap.

Denne artikkelen gir innsikt i de komplekse beslutningene som tas i en krigssone, og understreker viktigheten av å balansere strategiske mål med praktiske realiteter på bakken.

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Markiii skrev (1 time siden):

Lurer på hvilke tanker som lå bak det som skjedde i Krynky. Det fremstod en stund som et lurt grep og et mulig sted for videre angrep, men det har visst endt i katastrofe.

Ser analyser som sier lignende ting om Bakhmut, der Ukraina mistet topptrente soldater mot Russlands kjøttbølger av utrent kriminelt kanonfor. Mye handlet tilsynelatende om symbolverdi fremfor militær verdi?

Nå har Ukraina mistet/trukket seg ut av Krynky uten å egentlig oppnå så mye? Hva skjedde egentlig?

Det kan være en taktisk tilbaketrekning for å bruke troppene andre steder. Det kan være de ser at det ikke lenger har en militær verdi å bli stående i området.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (1 minutt siden):

Det kan være en taktisk tilbaketrekning for å bruke troppene andre steder. Det kan være de ser at det ikke lenger har en militær verdi å bli stående i området.

Men de ble jo ikke trukket tilbake, men "ødelagt"?

Hvilken militær verdi hadde det å stå der i utgangspunktet?

Endret av Markiii
Lenke til kommentar
Markiii skrev (5 minutter siden):

Men de ble jo ikke trukket tilbake, men "ødelagt"?

Hvilken militær verdi hadde det å stå der i utgangspunktet?

Tja...de tok nok store tap uten militær verdi, og valgte å redde stumpene. Det er vanskelig å holde en posisjon som det uten støtte fra panser og motorisert utstyr. Og så skal vi ikke undervurdere betydningen av at UA har fått ny sjef siden de først gikk i land der. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...