Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

"According to the Ministry of Energy of Russia, about 2.5 million people were left without power. "

"At the same time, on July 16, daily records of maximum air temperature under +40°C degrees were recorded in six cities of Russia's Krasnodar region."

"Yesterday, Putin blamed crypto-miners for what happened. Putin's words sound weird, as this activity has become economically unprofitable in the Russian Federation and has practically stopped. "

"Electricity shortages in the Asian part of Russia are not as sensitive as in the European part of Russia, but the mass blackout in Buryatia shows that everything is not great there either. "

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Casey skrev (51 minutter siden):

Vinner Trump, begynner de med en gang. Konservative er sterkt antivestlige.

Trump vil aldri støtte Putin.

Trump er den første presidenten som fortalte Kina nå er det over.

Trump er den presidenten som ikke er kontrollert av wall streat.

jeg liker ikke Trump men hvem liker presidenter som logrer etter penger?

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (11 timer siden):

Dette er muligens også grunn til at Russland kan være i ferd med å gi opp Krim - halvøya er i ferd med å revertere til ørken.

Jeg lurer på hva russerne planlegger. Vil de eventuelt stasjonere soldater i byene og forsøke seg på urban krigføring?

Med mafialogikk vil jeg anta de legger ut millioner av anti personellminer og andre feller spredt utover steder der sivile før eller siden vil gå.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Det hjelper ikke særlig å diskutere hverken USA's politikk, valg eller utkom. USA er et demokrati, de får den lederen de selv velger. 

Vi i Europa må forholde oss til den nye virkeligheten. Uansett hvem som vinner valget. Og vi må sørge for at vi støtter Ukraina på best mulig måte både nå og fremover uavhengig av USA. Derfor bør europeiske politikere legge knallhardt press på Scholz slik at tyskerne donerer Taurus, evt. med nødvendig mannskap og utstyr for å betjene de. Tyskerne trenger også press mtp støtten til Ukraina fremover. Vi kan ikke akseptere at Tyskland halverer støtten til Ukraina neste år. 

Også britene må ta nødvendige grep, og fjerne restriksjoner på bruk av Storm Shadow.

Det er her og nå avgjørelser som kan settes i verk umiddelbart. Så får Europa, EU og resten av verdens demokratier legge en plan for hva som skjer fremover. Både med og uten støtte fra USA. 

USA først politikk vil nok fremmedgjøre USA for veldig mange nasjoner og før eller siden møter de selv i døra om det er veien de velger. 

Europas utfordring blir å føre en politikk som ikke treneres av ytterliggående opportunister eller gærninger. At vi evner å føre en stabil politikk og i forhold til Ukraina må vi sørge for økt støtte, mer avanserte våpen og vi må legge press på de som vurderer å senke støtten til Ukraina. 

Endret av bojangles
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Mbappe09 skrev (7 timer siden):

Helt sykt å se hvordan det republikanske partiet har blitt kuppet fullstendig. Når Tucker Carlson går etter Mike Pompeo, sier det alt om hva agendaen her er; få bort alle klassiske konservative og få inn pro-russiske krefter. Det eneste som holdt Trump perioden i 2016-2020 konservativt er Mike Pence og Mike Pompeo. 
 

Sånn ser det ut når en Mafia-boss har overtatt hele styringa. 
 



Grunnen til at jeg nevner det her i Ukraina-tråden er fordi  det har enorm betydning for Ukraina, men også vår sikkerhet i Europa. Vi har ikke lenger tid. Politikere som trenerer må bort asap. Europa må bli en global supermakt innen veldig kort tid. 

Det blir iallefall ikkje Tyskland og Scholz som bidreg til dette, og heller ikkje Støre. Polakkane har derimot skjønt det.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Tro om det foregår noe i Kaliningrad? Ligger en RQ-4 Global Hawk, P-8 Poseidon, Stratotanker og en E-3 Sentry rett sørvest for eksklaven. Poseidon forsvant akkurat fra kartet, og hva annet skjuler seg der tro.
image.png.3f9c8f79bda1451f0e80cb01a2fe5d74.png

Endret av oddeh
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (15 minutter siden):

Helt enig! Atomvåpen i mengder, en håndfull hangarskip og mer uavhengig industri. Noen voksne må jo ta over når USA blir gal.

Ikke enig. Europa tar et steg opp og frem for hvert steg USA tar nord og ned. Når Europa blir den eneste voksne demokratiske alliansen i verden så blir USA redusert fra leder til medlem i verdensdemokratiet. Europa må sikre verdensfreden mer alene, men ikke på USAs nåde. Mer omvendt.

Hugs at Europa inkluderer leiarar som Scholz og Orban, samt at putinistane frå ytre høgre har framgang mange stader.

Tyskland sitt bidrag er å halvere støtta til Ukraina i ei tid der den burde ha vore auka.

Endret av torbjornen
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Flere medier: Obama mener Biden må vurdere om han er skikket

PUBLISERT SOM EN VIKTIG MELDING KLOKKEN19:08 IPRESIDENTVALG I USA 2024

Tidligere president Barack Obama har, ifølge avisa Washington Post, sagt til flere av sine allierte at Joe Biden for alvor må vurdere egnethet i presidentvalgkampen.

Ifølge avisens lukkede kilder, mener Obama at Bidens egnethet er blitt sterkt redusert og at hans sjanser for å vinne valget er svekkede.

Også nyhetsbyrået AP rapporterer at de kan erfare Obamas uttalelser.

Washington Post har forsøkt å kontakte Obama, men en talsperson for den tidligere presidenten avstod fra å kommentere saken.

Det meldes samtidig, fra stadig flere hold, at ledende demokrater prøver å få USAs president Joe Biden til å trekke seg fra presidentvalgkampen.

Samstundes har det blitt rapportert at presidenten har "korona".

Det meste tyder vel på at Trump blir den neste presidenten. Eg trur at den einaste sjansen demokratane har til å gje han litt motstand er å la Harris ta over som presidentkandidat.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (58 minutter siden):

Ikke enig. Europa tar et steg opp og frem for hvert steg USA tar nord og ned. Når Europa blir den eneste voksne demokratiske alliansen i verden så blir USA redusert fra leder til medlem i verdensdemokratiet. Europa må sikre verdensfreden mer alene, men ikke på USAs nåde. Mer omvendt.

De demografiske projeksjonene forteller om et kontinent som er i ferd med å entre pensjonistalderen.

De russiske projeksjonene er ikke noe bedre, heldigvis, men Europa har rett og slett ikke befolkningen til å innta rollen som en global supermakt.

Endret av VifteKopp
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Forsvaret bidro til evakuering av barn fra Kyiv

PUBLISERT KLOKKEN19:42 IKRIGEN I UKRAINA

8. juli ble et barnesykehus i Kyiv rammet av et missilangrep. Ukrainske helsemyndigheter ba etter dette om bistand til få barn evakuert og behandlet i Europa. Denne uken har et medisinsk evakueringsteam fra Forsvaret bistått med medisinsk luftevakuering av barn og foreldre til Tyskland, melder Forsvaret i en pressemelding.

 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
VifteKopp skrev (17 minutter siden):

De demografiske projeksjonene forteller om et kontinent som er i ferd med å entre pensjonistalderen.

De russiske projeksjonene er ikke noe bedre, heldigvis, men Europa har rett og slett ikke befolkningen til å innta rollen som en global supermakt.

Har ikke med antall soldater å gjøre, men hvilken våpen du har. Hadde ikke Russland kunne truet med atom våpen, så hadde de allerede tapt.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (22 timer siden):

Det står et greit sammendrag under video. Så er en video blitt satt som privat slik at du ikke får sett den, klikk på sammendraget og les hovedpunktene. Inntil videre tror jeg det er den beste løsningen

 

Jeg vet at minst 1 av de er fra Denys. Jeg kontaktet ham og fikk tilbake at det skjer med veldig mange Ukraina kanaler om dagen. De blir rapportert inn for alt fra brudd på rettigheter til falske nyheter. Mens de forsøker å vinne frem med sine argumenter med youtube blir videoen satt som privat slik at en mister tilgangen. Vinner de frem blir de publisert igjen. 

Jeg tolket det slik at det pågår en kampanje mot flere kanaler som omtaler krigen uten putin propaganda. Men det kan være kun min tolkning. Mon tro om dette startet samtidig med at USA stengte ned hauger av russiske boter på X?

Et alternativ er å bli patreon og støtte kanalen om en ønsker det, da får en utvidet tilgang. Evt så kan en støtte kanalene med i det minste å gi en tommel opp om en liker innholdet. Det er viktig at slike kanaler ikke mister motet og stenger ned for de er en motvekt til russerpropaganda og slikt. Denys er rimelig edruelig i hva han poster - eller det vil si, har han ikke fått mer enn 1 kilde så oppgir han alltid det og kommenterer på det igjen i en senere video, enten det går den ene eller andre veien. Han gir en grei oppsummering av siste døgn fra flere kilder.  

Ja, ChatGPT-oppsummeringene er veldig nyttige. Syntes bare det var rart at så mange videoer blir satt til privat i det siste.

Tenkte ikke på at det kunne være organiserte "angrep" fra nazijævler. Men det gir mening.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...