Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Mbappe09 skrev (1 time siden):

Indere er sleipe og gjerrige. Når India havner i krig med Kina/Pakistan skal ikke et eneste vestlig land stille opp- uansett hvor mange indere som vil prøve å drive lobbyvirksomhet. 

Se og lær vesten!

Ja, her burde ein ta fram popcornet medan ein sendte Orban til Kina eller Pakistan med ein "fredsplan".

Endret av torbjornen
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det som held Russland inne i krigen er Biden, Scholz og alle andre som heile tida gjev Ukraina litt for lite, altfor seint og som stadig legg begrensningar på korleis Ukraina kan kjempe fordi dei er redde for "eskalering".

Ein er altfor redd for kva som kan skje dersom Ukraina skulle komme på offensiven og vinne krigen.

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

 

 

Spoiler

Oppdatering fra Ukraina

Viktige Hendelser

  1. Ukrainske Motangrep i Kharkiv-regionen:

    • Ukraina har lykkes med motangrep mot russiske styrker, og har presset dem tilbake til den russiske føderasjonen. Dette har skjedd i Kharkiv-regionen, hvor Ukraina har gjenerobret landsbyen Sisi Ker Chok.
  2. Russiske Angrep og Ukrainsk Forsvar:

    • Russland angrep mot Ukraina i Sisi Ker Chok, men Ukraina var i stand til å gjenetablere kontroll over området. Russiske styrker tok landsbyen, men ble raskt presset tilbake av ukrainske motangrep.
  3. Situasjonen i Chans og Hokk Vill:

    • Russiske militærbloggere rapporterer om dårlige forhold for russiske styrker i Kharkiv-regionen, spesielt nær Hokk Vill hvor de har mistet posisjoner. Ukraina har sendt nye forsterkninger til området, og det forventes at russiske styrker snart vil bli presset ut.
  4. Russiske Forsterkninger til V-Chans:

    • Russiske styrker planlegger å sende flere forsterkninger til V-Chans for å holde byen under kontroll, til tross for at Ukraina gjør fremskritt i området.
  5. Angrep på Russiske Oljeanlegg:

    • Et nytt ukrainsk droneangrep har rammet et russisk oljeraffineri i Rostov-regionen. Mer enn 50 % av oljeraffineriene i den europeiske delen av Russland har blitt rammet av ukrainske angrep.
  6. Nedskytning av Russisk Fly:

    • Et russisk Sukhoj Superjet styrtet under en testflyging etter vedlikehold. Ingen passasjerer var ombord, men tre piloter omkom. Det var motorproblemer som forårsaket styrten, og dette illustrerer de vedvarende problemene i russisk kommersiell luftfart på grunn av mangel på reservedeler og trening.
  7. Ukrainske Forberedelser mot Potensielle Angrep fra Nord:

    • Ukrainas etterretningssjef advarer om en potensiell trussel fra russiske og hviterussiske styrker i nord. Det er økt aktivitet fra russiske sabotasjegrupper som krysser grensen og utfører angrep før de trekker seg tilbake.
  8. Russiske Propagandaerklæringer:

    • Russiske myndigheter hevder at Ukraina planlegger å ødelegge dammene til Kyiv vannkraftverk og skape en katastrofe i hovedstaden. Dette er en del av en russisk desinformasjonskampanje for å diskreditere Ukraina.
  9. Bruk av F-16-fly:

    • Russiske militærbloggere hevder at Ukraina allerede bruker F-16-fly fra baser i Romania, men dette er feilinformasjon. Flyene opererer fra ukrainske flybaser.
  10. Begrenset Bruk av ATACMS Missiler:

    • USA har ennå ikke gitt tillatelse til Ukraina for å bruke ATACMS-missiler mot russiske flybaser. Dette er en kilde til frustrasjon for Ukrainas president Zelensky, som mener at slik tillatelse vil være en "gamechanger".
  11. Russisk Støtte til Trump:

    • Ifølge amerikansk etterretning prøver Russland å støtte Donald Trump i det kommende presidentvalget i 2024. Russiske myndigheter ser på Trump som en mer fordelaktig kandidat sammenlignet med Biden.

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
25 minutes ago, bojangles said:
  • Begrenset Bruk av ATACMS Missiler:

    • USA har ennå ikke gitt tillatelse til Ukraina for å bruke ATACMS-missiler mot russiske flybaser. Dette er en kilde til frustrasjon for Ukrainas president Zelensky, som mener at slik tillatelse vil være en "gamechanger".

Hvorfor får ikke Ukraina lov til å bruke ATACMS-misil mot fly som bomber og dreper uke etter uke?

  • Liker 2
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Thor. skrev (På 11.7.2024 den 10:18 PM):

https://www.nrk.no/nyheter/cnn_-russland-skal-ha-planlagt-a-likvidere-toppsjefer-i-europeisk-forsvarsindustri-1.16962212

CNN: Russland skal ha planlagt å likvidere toppsjefer i europeisk forsvarsindustri Russland skal ha planlagt å ta livet av toppsjefer i europeisk forsvarsindustri, blant dem Armin Papperger i tyske Rheinmetall.
Det melder CNN, som viser til kilder i flere etterretningstjenester.

En talsperson for Tysklands innenriksdepartement nektet å kommentere CNN-rapporten og la til at regjeringen generelt tok truslene fra Moskva svært alvorlig.

Drapsplanene skal ha blitt avslørt av en amerikansk etterretningstjeneste som varslet tyske myndigheter.

Administrerende direktør Papperger ble så advart og beskyttet melder kanalen.

Dette er ikke blitt bekreftet av tyske myndigheter. Heller ikke Nato-sjef Jens Stoltenberg kunne bekrefte da han ble spurt om saken under en pressekonferanse torsdag kveld.

Stoltenberg svarte at han har sett russiske, fiendtlige handlinger mot Nato, som bare fører til at medlemmene øker sin støtte til Ukraina.

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock har også kommentert påstandene.

– Dette understreker nok en gang at vi som europeere må beskytte oss så godt vi kan og ikke være naive, sa hun til Reuters.

Verden må våkne! russere er ren terror og må hindres i å oppnå sine mål i Ukraina.

Jeg tenker Putin vil skjelve i buksene av de strenge pekefingrene han får mot seg som konsekvens av dette!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
TheKims skrev (På 12.7.2024 den 11:42 AM):

De må da kunne komme til en deal om at langdistanse våpnene kun skal brukes på militære mål inne i Russland. 

Det er jo det Ukraina gjør allerede. Man kunne kanskje formalisert det, men Ukraina er interessert i å svekke russisk militær kapasitet, og ønsker ikke å kaste bort ammunisjon på sivile mål.

 

  

Brother Ursus skrev (20 timer siden):

https://www.newsweek.com/russian-soldier-deserter-belgorod-ukraine-1924376

Russian 'Deserter' Massacred Fellow Soldiers Before Going AWOL

A Russian deserter massacred fellow soldiers before fleeing, according to Telegram channels.

The military serviceman, who was stationed in Russia's Belgorod region on the border with Ukraine, shot dead two of his comrades and wounded another on July 11 before he deserted his unit with a weapon, the Baza and Shot Telegram channels reported Friday.

For det første: Medaljekandidat!

For det andre: "Massacred"??? Hva slags idiotisk vinkling er det? Han drepte russiske soldater, som er lovlige mål i krig. Ren idioti fra Fakeweek.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (På 12.7.2024 den 7:53 AM):

Videoen oppsummerer siste uke og trender. 

Chtgpt.

  Vis skjult innhold

Oppdatering fra Ukraina

Viktige Hendelser

  1. Situasjonen i Volchansk:

    • Tidligere rapporter om russisk fremrykning i Volchansk viste seg å være feil. Ukraina har i stedet frigjort deler av byen, og russiske soldater er fortsatt fanget i en fabrikk der. Ukraina fortsetter å gjøre fremgang i området til tross for russisk motstand.
  2. Russiske Forsøk på Å Avansere:

    • Russland forsøker å utvide sitt brohode nær en innsjø i nærheten av Kostyantynivka. De prøver også å finne svake punkter i den ukrainske forsvarslinjen, men har kun gjort små fremskritt.
  3. Branner og Eksplosjoner:

    • En stor brann ble rapportert nær Belbek militærflyplass i Sevastopol, men det viste seg å være gressbrann. Samtidig ble et russisk ammunisjonsdepot i Luhansk truffet av ukrainske styrker.
  4. Ukrainske Droneangrep:

    • Ukraina har hatt suksess med å angripe russiske luftforsvarssystemer som Tor og Buk ved hjelp av mellomdistanse-droner. Disse angrepene er en del av forberedelsene for ankomsten av F-16 jagerfly.
  5. Russisk Propaganda:

    • Russiske medier hevder at ukrainsk etterretning forsøkte å bestikke en russisk pilot for å sabotere et strategisk bombefly. Historien virker konstruert og brukes som propaganda.
  6. Forberedelser i Krim:

    • Russland forbereder seg på en mulig ukrainsk landgang i Krim ved å installere barrikader på strendene. Dette viser deres bekymring for ukrainske offensiver i området.
  7. NATO Støtte og Kritikk av Kina:

    • NATO bruker sterkere språk for å beskrive Kina som en medvirkende part i Russlands krig mot Ukraina. Dette markerer en betydelig skift i NATOs retorikk.
  8. Økt Militærstøtte til Ukraina:

    • USA og Australia sender mer militærhjelp til Ukraina, inkludert Patriot luftforsvarssystemer og annen viktig ammunisjon.
  9. Problemer med YouTube-moderering:

    • YouTube har begrenset noen av videoene til Dennis, noe som påvirker inntektene hans. Han oppfordrer seerne til å støtte ham på Patreon for å holde motivasjonen oppe.
  10. Politiske Utviklinger:

    • Ungarns statsminister Viktor Orban forsøker å megle fred mellom Ukraina og Russland, men får liten støtte fra andre NATO-land. Samtidig viser Joe Biden tegn på redusert mental tilstedeværelse, noe som kan påvirke hans evne til å lede i en krisetid.

Oppfordring til Handling

Videoens skaper oppfordrer seerne til å like, kommentere og abonnere på kanalen, samt støtte ham på Patreon for å hjelpe til med å finansiere arbeidet hans. Han nevner også et salg på produkter med dobbeltflagg som en måte å vise solidaritet og støtte på.

Dette er en oppsummering av de viktigste hendelsene og informasjonen fra videoen.

 
 
GPT

 

Talked to youtube-summary-natzir.vercel.app
 

Oppdatering fra Russland og Ukraina

Hovedpunkter

  1. Økte Spenninger og Droneangrep:

    • Spenningene mellom Russland og Ukraina har økt dramatisk på grunn av de nylige droneangrepene på viktige mål i Russland. Disse angrepene har skapt stor bekymring og utrygghet blant den russiske befolkningen.
  2. Ukrainske Operasjoner:

    • Ukrainas sikkerhetstjeneste og forsvars etterretning har utført nattlige operasjoner mot flere kritiske steder i Russland, inkludert:
      • Acuin Militærflyplass i Astrakhan-regionen: Et viktig militært senter for testing og evaluering av nye fly og våpensystemer.
      • 500 kV Elektrisk Transformatorstasjon i Rostov-regionen: Kan forårsake store strømbrudd som påvirker både sivile og militære operasjoner.
      • Kalachi Nadanu Oljelager i Volgograd-regionen: Viktig for distribusjon av drivstoff til både militære og sivile kjøretøy i Sør-Russland.
  3. Russiske Tap og Forsvarsproblemer:

    • Russiske forsvarssystemer, som Pancer luftforsvarssystem, ble engasjert, men klarte ikke å forhindre angrepene. Dette reiser spørsmål om effektiviteten av Russlands luftforsvar.
    • Ukraina har tidligere truffet flybasen flere ganger, noe som indikerer vedvarende svakheter i russisk forsvar.
  4. Nedskyting av Su-57 Jagerfly:

    • Ukraina hevder å ha skutt ned et Su-57 jagerfly, Russlands mest avanserte kampfly. Dette er første gang et Su-57 er skutt ned i kamp, noe som skader Russlands militære prestisje og viser Ukrainas evne til å utføre presise angrep.
  5. Intensivert Kampaktivitet:

    • I løpet av de siste 24 timene har det vært 41 militære konfrontasjoner langs frontlinjen mellom Russland og Ukraina. Over 35% av disse kampene skjedde i retning Pokrovsk.
    • Russiske luftstyrker har gjennomført guidede bombeangrep på tett befolkede områder i Kharkiv-regionen.
  6. Russisk Manglende Læring:

    • Russiske styrker ser ut til å være ute av stand til å lære fra tidligere angrep, noe som gjenspeiles i deres manglende evne til å beskytte kritiske steder.
  7. Humanitære og Økonomiske Konsekvenser:

    • Angrepene på Russlands kritiske infrastruktur har en betydelig innvirkning på den sivile befolkningen, med strømbrudd og forstyrrelser i drivstofftilførsel som skaper misnøye og reduserer støtten til den russiske regjeringen.
  8. Internasjonale Reaksjoner:

    • Ukraina viser en høy grad av etterretningsinnsamling og operasjonell fleksibilitet gjennom nøyaktige målvalg og effektiv utførelse av angrep. Dette skaper usikkerhet i russisk militær doktrine og forsvarsberedskap.

Konklusjon

Ukrainas angrep på kritiske militære mål i Russland markerer et vendepunkt i konflikten. Disse angrepene har ikke bare redusert Russlands militære kapasitet, men også skapt økt bekymring og svekket moral blant den russiske befolkningen. Ukraina har demonstrert sin evne til å gjennomføre militære operasjoner utenfor sine internasjonale grenser og utføre strategiske angrep, noe som kan føre til endringer i Russlands forsvarstaktikker og militær doktrine.

 

Her kom ChatGPT-oppsummeringen veldig godt til nytte, siden videoen nå er privat, og ikke lenger mulig å se 👍

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
6 hours ago, Cervinus said:

Hvorfor får ikke Ukraina lov til å bruke ATACMS-misil mot fly som bomber og dreper uke etter uke?

Det er nok et spørsmål svært mange mennesker har spurt seg selv i over ett år nå. Det enkle svaret er jo Biden og Scholz, som finner støtte i hverandre og snakker opp atomfrykten hos hverandre. Og nå har de også skremt Britene slik at heller ikke Storm Shadow fra UK kan brukes fritt. Og da er det kanskje likt også for den franske varianten Scalp?

Utover dette svaret blir det jo egentlig bare spekulasjoner. 

Endret av bojangles
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...