Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

bojangles skrev (41 minutter siden):

 

Admiral Levchenko i brann igjen? Det er vel knappe 2-3 uker siden det ble rapportert om at det var brann på skipet. Står den i brann nå igjen må det vel nesten være sabotører som er ferde?

Skipet var nord-øst om norsk sone og seilte sør vest i forrige uke. 2 branner på så kort tid - da er det kanskje noen russere som begynner å bli lei putin nå? 

 

  Vis skjult innhold

Oppdatering fra Barentshavet

Viktige Hendelser

  1. Brann på Russisk Marinefartøy:

    • Et russisk antiubåt-skip, Admiral Levchenko, har tatt fyr i Barentshavet, nær Norges grense. Skipet, med flere hundre besetningsmedlemmer, kjemper for å overleve. Brannen antas å være forårsaket av vedlikeholdsproblemer grunnet Ukrainas sanksjoner som hindrer Russland i å opprettholde skipets motorer.
  2. Manglende Vedlikehold:

    • Admiral Levchenko ble bygget i den ukrainske havnebyen Mykolajiv under sovjettiden, og Russland har hatt vanskeligheter med vedlikehold av motorer produsert der. Skipet, som ble tatt i bruk av den russiske marinen i 1988, er hjemmehørende i Severomorsk på Kolahalvøya.
  3. Russiske Reaksjoner:

    • Russiske myndigheter har ikke bekreftet eller benektet rapportene om brannen. Under krigslovene i Russland er det forbudt for media å rapportere om væpnede styrker uten offisiell godkjenning. Det har heller ikke vært rapporter om brannen fra regionale telegramkanaler.
  4. Strategiske Øvelser:

    • Admiral Levchenko var en del av nylige øvelser i Barentshavet sammen med sitt søsterskip, Vice Admiral Kulakov, og to atomubåter. Øvelsene inkluderte antiubåt-oppdrag og kampøvelser med antiubåt-våpen.
  5. Tap av Skip:

    • Hvis brannen på Admiral Levchenko bekreftes, vil dette være et betydelig tap for Russland, spesielt med tanke på økende russisk aktivitet i regionen. Skipet var tungt bevæpnet med torpedoer, luftvernmissiler og rakettkastere.
  6. Innvirkning på Russisk Marine:

    • Russland har mistet flere marinefartøy de siste årene, inkludert skip i Svartehavet og Østersjøen. Det nylige tapet av små missilskipet Serikoff utenfor Kaliningrad forverrer situasjonen ytterligere. Skipet ble sabotert av en russisk soldat som senere sluttet seg til den russiske frihetslegionen i Ukraina.
  7. Strategiske Konsekvenser:

    • Tapene i Svartehavet og Østersjøen begrenser Putins marineoperasjoner i invasjonen av Ukraina. Dette svekker Russlands evne til å projisere makt i strategiske områder som Barentshavet og Østersjøen.
  8. Internasjonale Reaksjoner:

    • NATO og dets allierte må forbli årvåkne ettersom Russland fortsetter å hevde sin tilstedeværelse gjennom militærøvelser og strategiske manøvrer. Den internasjonale situasjonen krever nøye vurdering av strategiske mål og mulige svar fra alle involverte parter.

Konklusjon

Brannen på Admiral Levchenko fremhever de pågående utfordringene Russland står overfor med vedlikehold av sine skip, spesielt de aldrende sovjetiske fartøyene. Dette kan svekke Russlands operasjonelle kapasitet og redusere deres innflytelse i kritiske regioner. Den internasjonale situasjonen følges nøye i håp om diplomatiske løsninger for å forhindre ytterligere eskalering.

 

Er vell en grunn til at det er forbud mot røyking på skip. Synd ingen har fortalt marine-gopnikene dette. 😄

Endret av Duriello
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lithuanian president asks parliament to denounce convention on cluster munitions - LRT

Litauen ser ut til å vise alvor for å trekke seg fra CWC-traktaten. Estland, Latvia, Polen og Finland har ikke sluttet seg til CWC-traktaten som forby klaseammunisjon. Helt siden begynnelsen var jeg meget sterkt mot hele ideen om å forby noe så militært nyttige - spesielt for små militærvesener - på et skrøpelig grunnlag, og er derfor sterkt stemt for at Norge skal trekke seg fra CWC. Dessverre er CWC Stoltenberg og Støres "hjertebarn". Vi TRENGER klasevåpen i møte med Russland. 

Dessuten må det uformelle forbudet mot moralødeleggende antipersonellvåpen som norske politikerne hadde likedan tvunget gjennom for over tjue år siden, oppheves over hele NATO inkludert Norge så man kan ha napalm og Hvitt Fosfor (WP) våpen - som ukrainerne trenger mer enn alt annet. De må kunne brenne ut nedgravde russiske soldater på felten. Og igjen er det dessverre Stoltenberg som står i vegen.

Vietnamtraumet - som merkelig nok er sterkest i disse som er lengst vekk, for vietnameserne den dag i dag har ildpåsettelsesvåpen som WP - er et meget stort problem som stort sett har sine røtter i ytre venstre. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

 

ChatGpt sammendrag:

Spoiler

Oppdatering fra Ukraina

Hovedpunkter

  1. Ukrainske Angrep på Russiske Luftforsvarssystemer:

    • Ukrainske styrker ødelegger daglig russiske luftforsvarssystemer som forberedelse til ankomsten av F-16 jagerfly. Bildene viser russiske Tor- og Buk-luftforsvarssystemer som blir truffet av ukrainske droner. Disse dronene er effektive og nøyaktige, og kan treffe bevegelige mål.
  2. Behov for ATACMS-missiler:

    • President Zelensky insisterer på at Ukraina må få tillatelse til å bruke ATACMS-missiler for å angripe russiske flybaser. Uten denne tillatelsen vil russiske luftangrep med glidebomber fortsette å true ukrainske posisjoner. USA vurderer fortsatt å gi denne tillatelsen, mens Storbritannia allerede har gitt Ukraina tillatelse til å bruke Storm Shadow-missiler.
  3. Forskjell på ATACMS og Storm Shadow:

    • Storm Shadow-missiler er effektive for å treffe spesifikke mål, men mangler klustermunisjon som kan ødelegge flere fly på en gang. ATACMS-missiler kan frigjøre klustermunisjon midt i luften og dekke store områder, noe som gjør dem mer effektive mot flybaser.
  4. Levering av F-16 fra Norge:

    • Norge har lovet å levere syv F-16 jagerfly til Ukraina i år. Danmark og Nederland er også i ferd med å levere F-16 til Ukraina. Disse flyene vil være utstyrt med moderne radarer, avionikk og våpensystemer.
  5. Nyheter om Patriot Luftforsvarssystemer:

    • Ukraina vil motta fem Patriot luftforsvarssystemer fra USA, Tyskland, Romania og Nederland. Nederland setter sammen et system fra ulike deler samlet fra forskjellige land. Italia vil også levere SAMP-T luftforsvarssystemer.
  6. Andre Luftforsvarssystemer:

    • Ukraina vil motta mellomlange luftforsvarssystemer som NASAMS og HAWK, samt kortdistanse-systemer som IRIS-T SLS og Gard. Disse systemene vil være effektive mot droneangrep.
  7. Trening av Ukrainske Piloter:

    • Frankrike vil trene ukrainske piloter på Mirage 2000 jagerfly. Dette vil styrke Ukrainas luftkapasiteter.
  8. Russiske Fremrykninger:

    • Russland har gjort fremrykninger nær landsbyen New York, og har tatt kontroll over en skoglinje og deler av et felt. Situasjonen i New York er vanskelig for Ukraina, da russiske styrker forsøker å ta bygning for bygning.
  9. Russiske Tap og Mobilisering:

    • Russland mobiliserer rundt 30 000 soldater per måned, men lider også store tap. Dårlig trening og mangel på utstyr fører til høye tapstall.
  10. Politiske Nyheter:

    • NATO har godkjent 40 milliarder dollar i militærstøtte til Ukraina for 2025. Ungarns statsminister Viktor Orban har antydet mulige fredssamtaler mellom Ukraina og Russland, men NATO-offisielle forventer at krigen vil vare i minst fire år til.

 

  • Liker 7
Lenke til kommentar

 

Oppsummering:

Spoiler

Oppdatering fra Kharkiv-retningen

Viktige Hendelser

  1. Intense Kamper i Nordlige Vovchansk:

    • Både russiske og ukrainske styrker er involvert i intense kamper for kontroll over nordlige Vovchansk. Russiske styrker har begynt å sende sårede soldater tilbake til frontlinjen på tross av at de fortsatt er under medisinsk behandling. Dette viser en desperat situasjon og alvorlig mangel på tropper blant russiske styrker.
  2. Nektelse av Kamp og Moralske Problemer:

    • Noen russiske soldater, spesielt fra det 153. panserregimentet, nekter å kjempe. Dette understreker de alvorlige moralske problemene og høye tapstallene blant russiske styrker. Ukrainas president Volodymyr Zelensky bemerket at russiske tap på enkelte frontlinjer, spesielt i Kharkiv-retningen, er så høye som seks til én sammenlignet med ukrainske tap.
  3. Ukrainske Fremganger:

    • Ukrainiske styrker har opprettholdt kontroll over de fleste bygningene i Citadellet og arbeider aktivt for å hindre russiske fremskritt. Nylige geolokaliserte bilder viser ukrainske forsøk på å rykke vestover mot det som nå er et ødelagt medisinsk senter vest for aggregatfabrikken, hvor flere russiske soldater tok dekning.
  4. Russiske Forsøk på Gjenerobring:

    • Russiske styrker har gjenerobret områder som tidligere ble avansert av ukrainerne på Korolenka- og Soborna-gatene. En nylig video viser en russisk drone som leverer medisinske forsyninger til soldater i Citadellet, noe som antyder at disse troppene kan være omringet eller ha alvorlig svekket logistisk tilgang.
  5. Bygging av Forsvarslinjer:

    • På grunn av ekstrem mangel på tropper og høye tapstall, har russerne begynt å bygge forsvarslinjer som en forholdsregel. En fremtredende russisk militærblogger har nylig kritisert den russiske militære ledelsen for manglende fremgang i Vovchansk-retningen, og fremhever dårlig koordinasjon og høye tapstall.
  6. Forberedelser på Ukrainsk Omgående Angrep:

    • Ukrainiske styrker kan være i ferd med å forberede et innringende angrep fra øst, spesielt fra Tikhe-området, hvor det nylig har vært en betydelig oppbygging av ukrainske styrker.

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
8 hours ago, 50z said:

Germany orders 155mm artillery from Diehl-Nammo in “largest ever” order for the company

noen som vet noe mer om Nammo sin 155mm Ramjet artilleri ? er det satt i produksjon ? eventuelt når er det klar for produksjon ?
Ukraina kunne sikket trengt edel av de, med den rekkevidden og presisjonen det har
En "gammel" video: https://www.youtube.com/watch?v=0vIPNElDkns

 

 

NAMMO skal angivelig tidoble produksjon de neste årene. De har aldri produsert 155mm for volum, men jobbet med avanserte versjoner som den du nevner.

 

6 hours ago, Abigor said:

Åpne alle helvetes porter? Kan like gjerne begynne med gass.


Russland bruker allerede flere former for stridsgass, blant annet CS-gass som er ulovlig i krig, og kvelningsgass fra WWI.

Så ja, kanskje vi burde begynne å gasse russerne også. Det hadde vært på sin plass.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

https://economictimes.indiatimes.com/news/defence/india-russia-prepare-to-sign-military-logistics-pact-soon/articleshow/111194981.cms

India, Russia prepare to sign military logistics pact

The pact will streamline procedures for Russian and Indian military units participating in joint exercises, ensuring seamless operations, sources said. It may also enhance a collective Eurasian security framework amid rising geopolitical tensions and expanding the International North South Transport Corridor.


Den dagen India havner i krig med Pakistan, islamister eller Kina bør Vesten kun selge våpen til India til blodpris.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Orban har unngått Biden på NATO-toppmøtet men drar til Florida for å møte Trump 💩

Sitat

 

A ‘peace mission’ and a likely Trump meeting: how Hungary’s PM became the spoiler of the Nato summit
Viktor Orbán enraged most of the alliance by meeting with Putin and Xi, while shunning Biden, as he seeks to negotiate a Ukraine war settlement

If there has been a spoiler at this week’s carefully curated Nato summit, then it is Viktor Orbán, the conservative Hungarian prime minister who has enraged his Nato allies by meeting with Vladimir Putin and Xi Jinping en route to Washington in what he has called his “peace mission”.

Now on Thursday the Hungarian PM is planning to fly to Mar-a-Lago to meet with Donald Trump, a source close to Orbán told the Guardian, as he seeks to negotiate a peace deal without consulting other EU nations or the Biden administration. By contrast, he has effectively shunned Joe Biden at this week’s Nato summit and did not request a bilateral meeting with the US president, according to three sources familiar with the summit preparations.

 

https://www.theguardian.com/world/article/2024/jul/11/nato-viktor-orban-peace-mission-trump

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
9 hours ago, JK22 said:

Lithuanian president asks parliament to denounce convention on cluster munitions - LRT

Litauen ser ut til å vise alvor for å trekke seg fra CWC-traktaten. Estland, Latvia, Polen og Finland har ikke sluttet seg til CWC-traktaten som forby klaseammunisjon. Helt siden begynnelsen var jeg meget sterkt mot hele ideen om å forby noe så militært nyttige - spesielt for små militærvesener - på et skrøpelig grunnlag, og er derfor sterkt stemt for at Norge skal trekke seg fra CWC. Dessverre er CWC Stoltenberg og Støres "hjertebarn". Vi TRENGER klasevåpen i møte med Russland. 

Dessuten må det uformelle forbudet mot moralødeleggende antipersonellvåpen som norske politikerne hadde likedan tvunget gjennom for over tjue år siden, oppheves over hele NATO inkludert Norge så man kan ha napalm og Hvitt Fosfor (WP) våpen - som ukrainerne trenger mer enn alt annet. De må kunne brenne ut nedgravde russiske soldater på felten. Og igjen er det dessverre Stoltenberg som står i vegen.

Vietnamtraumet - som merkelig nok er sterkest i disse som er lengst vekk, for vietnameserne den dag i dag har ildpåsettelsesvåpen som WP - er et meget stort problem som stort sett har sine røtter i ytre venstre. 

Hva er mest skadelig for sivilbefolkningen - russisk okkupasjon eller noen ueksploderte cluster-blindgjengere? Russerne bomber jo sivile og sivile bygg uansett.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...