Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dragavon skrev (22 minutter siden):

Nei.

NATO er redde fordi putler truer med atomvåpen om han ikkje får invadere og okkupere dei landa han vil. Så NATO kjem ikkje.

Minner også om artikkel 5 har en setning som kan tolkes individuelt av hvert enkelt land.

"Bistå den eller de angrepne parter ved enkeltvis og i samråd med de andre parter, straks å ta slike skritt, der under bruk av væpnet makt, som den anser for nødvendig for å gjenopprette og opprettholde det nord-atlantiske områdes sikkerhet."

Kan like gjerne bety man får hjelp på samme måte som Ukraina gjør. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hørte på radionyhetene nå nettopp kl. 14:

Quote

Norge og våpenprodusenten Nammo har inngått en ny kontrakt verdt over én milliard kroner. Kontrakten innebærer en tidobling av produksjonen av moderne artillerigranater, og skal gjelde for minst 15 år.

Nammo skal også kunne doble produksjonskapasiteten for andre typer artilleriammunisjon og rakettmotorer.

Avtalen ble kunngjort tirsdag av forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og Nammo-sjef Morten Brandtzæg i Washington D.C.

 

Var også to andre nyhetsinnslag om angrepet i går med absurde russiske påstander og en sak om Kina som syter og klager om at NATO bakvasker dem etter at Stoltenberg beskyldte dem for å støtte Russlands krigføring.

Endret av Enceladus
  • Liker 5
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

https://www.svd.se/a/wA9Gmd/senaste-nytt?pinnedEntry=40349

Marine Le Pens presidentkampanje i 2022 etterforskes for ulovlig finansiering.
Står ikke noe om hvem.

 

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/ryktene-svirrer/81656498
Under møtet skal Lukasjenkos ha blitt syk, ifølge kilder til den uavhengige russiske TV-kanalen Dozjd. Kanalen melder at tilstanden hans «forverret seg».

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

Nammo-avtalen: Kan vidareføre Ukraina-støtte

 

– Gjennom avtalen som Forsvarsmateriell har inngått med Nammo, kan Nammo tidoble produksjonskapasiteten sin av artilleriammunisjon. Dette er ein svært viktig og etterspurt ammunisjonstype i Ukraina. Samtidig skal vi byggje opp det norske forsvaret, og då må produksjonskapasiteten opp. Det legg vi no godt til rette for.

Det seier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til NRK. Han er i USA i samband med Nato-toppmøtet.

Tidlegare i dag blei det kjent at Noreg og våpenprodusenten Nammo har inngått ein ny kontrakt verdt over éin milliard kroner. Kontrakten skal gjelde for minst 15 år.

– Kva betyr det i praksis for Ukraina at produksjonen blir tidobla i Noreg?

– Det gjer det mogeleg for oss å halde fram å støtte Ukraina med artilleriammunisjon, i tillegg til at vi byggjer opp behaldningane for det norske forsvaret, seier Gram.

Avtalen blei kunngjort av Gram og Nammo-sjef Morten Brandtzæg i Washington, D.C.

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Sitat

 

Putin decided to kill dozens of babies in a Kiev children's hospital on the very day that Russians celebrate “the Day of Family, Love and Loyalty" to demonstrate to his subjects: your family can live in peace only if you are loyal to Putin and plead to love Russia.

And if you don’t want to see Putin as your ruler and don’t plead to love Russia, then your kids and your family will be killed by Russian missiles.

That’s a message not just to Ukraine — it’s the message to the whole of Europe.

 

https://qr.ae/psdahT

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Beavers is back. De var dels etterfulgt av Lyutyy-droneflyet som var bedre beskyttet mot russisk jamming med større lasteevne, men produksjonen var trolig bare satt på hold. Det er langt flere Beaver-droner som var observert enn dette på bildet. Nå er russiske kraftanlegg satt under systematiske angrep i sørvestre og søndre Russland (ikke medregnet Nord-Kaukasus). 

Russerne virker å være ganske sent med å fatte alvoret omkring angrepet på barnesykehuset som var ikke direkte truffet, men påført alvorlige skader - det var minimum 600 barn og mellom 600 og 800 voksne i sykehusbygningene innenfor området, opptil 2,000 mennesker var opptil 200 m i radius omkring det detonerte kryssermissilet som traff en sidebygning hvor det sprenges ved kontakt fremfor inntrengning. Det var forsøk på forfalskning av bevismateriell i sosiale medier, først og fremst X, hvor flere kontoer - mange med amerikansk adresse - hadde prøvd å vinkle det om til et Patriot eller AMRAAM missil. Dette hentes fram på russisk hold, hvor det er påstått at det var NASAMS. Et AMRAAM-missil har bare syv kg eksplosiver og to tredjedeler av rakettkroppen ville ha vært intakt. 

Det har blitt en meget sterk PR-katastrofe. Det er mye sinne over det som var et bevisst og overlagt angrep på et barnesykehus hvor 600 barn kunne ha blitt drept om det hadde vært direkte treff.

Modi forlater Moskva 9. juli, og skal til Østerrike - hvor alvorstunge representanter fra EU og USA venter på ham. Han ser ikke ut til å innse situasjonens tyngde og vektlegge ønsket om en fredelig løsning uten å komme med kritikk, med en ganske løs bemerkelse som tyder på at han anså angrep på barn som en tragedie, uten å velge side. Han fikk løfter om at rundt førti bortførte indere skal løslates - 4 var drept under kampene og 10 andre hadde rømte - i møte med Putin, og det er slett ikke sikkert om løftet vil bli innfridd. 

Inderne i New Delhi burde bli ganske bekymret. De risikere å miste det vestlige markedet, fordi høyresvingningen og sosial nød utløst av avindustrialisering, innvandring og ekstrem ulikhet samt sterk økonomisk tilbakegang - spesielt i Tyskland - har gjort at mange har begynte med å gruble på om de burde reise tollmur og handelsrestriksjoner. Trump har seriøse planer om dette. Modi har lenge vekket irritasjon som hadde blitt noe dempet av ideen om India som motvekt mot Kina, men et punkt har blitt nådd i året 2024. Det var meldinger om likvidering av opposisjonelle inderne for hender på indiske etterretningsorgan i et fåtall land. Den økonomiske boomen i India risikere da å stanses helt opp. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Russian Missile Identified in Kyiv Children’s Hospital Attack - bellingcat

Bellingcat har en artikkel ikke bare om angrepet på barnesykehuset og våpenet, men også om desinformasjonskampanjen som var lansert flere steder; AMRAAM-påstanden kom fra "War on Fakes"-sitet, men amerikaneren Jackson Hinkle var først ut med å erklære at det var et amerikanskprodusert luftvernsmissil, da om det var en Patriot. Denne Hinkle er meget syk i hodet. Noe klikket i hodet på ham i 2020 etter å ha tapt et lokalt valg omkring en byrådsplass i hans hjemby, inntil da var han oppstående og rasjonalt anlagt. Siden blir han mer og mer sprøere med tydelige tegn på identitetsforvirring og tilhørighetsmangel, kalt seg "American Conservative Marxist–Leninist" og deretter "MAGA Communist". Nettet gjør det mulig for at vanlige mennesker kunne endt opp med å bli så sinnsforvirret at disse blir en fare for alle, og Hinkle var bare en av mange - spesielt i USA - som har blitt helt forvrengt av løgner inntil man selv bli en løgner. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...