Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (9 minutter siden):

NATO sendte tropper til Jugoslavia, Kosovo, Libya, og flere andre steder med forklaring om at disse landene lå i våre interesseområder og kunne destabilisere Europa.

Ganske sikker på at Ukraina ligger nærmere Europa enn f.eks Libya gjør. Ganske sikker på at krigen i Ukraina destabiliserer Europa mer enn krigen i Jugoslavia gjorde også.

Jeg er lei av Putin og Russland skal få slippe unna stadig fordi de har atomvåpen. Det faktum at vi sitter på ræva og foretar oss lite eller ingenting er årsak til at Putin stadig øker innsatsen. Setter vi ikke ned foten kan han finne på verre ting.

Nå må Vesten ikke bare tillate, men gi Ukraina de langtrekkende våpnene de trenger, inkludert Tomahawk-raketter, til å bombe flyplassene disse flyene kom fra, uansett hvor langt inn i Russland de er.

Kanskje på tide å høyne innsatsen litt ja.

  • Liker 4
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Gargantua skrev (2 minutter siden):

Hva er intensjonen med å bombe et barnesykehus? Fatter ikke russerne hvor upopulære de gjør seg i verdenssamfunnet? Dette er jo bare ren ondskap og sadisme. Er det noe jeg ikke skjønner her?

Tenker at mye av den kyniske intensjonen er å vise at Europa og vesten er maktesløst.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg kan godt kjøpe teorien om at dette er demonstrativt, men det ligger nok også veldig mye frustrasjon og maktesløshet i bunnen her. Tidligere har russerne gjort ting som dette for å "straffe" Ukraina (som om en invasjon ikke er nok), fordi russerne helt klart taper på slagmarken. Det var f.eks tilfelle når russerne ikke klarte å komme seg inn i Kyiv, når de ble kastet ut av Kharkiv-området, Kherson by, mottok nye våpen, med mer. Hver gang de har hatt store tilbakeslag så har de gjort meningsløst piss som dette for å forsøke å avskrekke eller straffe ukrainerne eller få dem til å tenke seg om. En form for strategisk terrorisme.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Rakettangrepet mot barnesykehus. Blir så opprørt at jeg dirrer her. Hva slags forbannede krapyler er Russerne??
Mener at nå er det på tide å sette foten ned.  Det får heller bare eskalere Jens, vi kan ikke la dette holde på lenger.
 

Endret av Delvis
  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Når de gjør noe så ubegripelig som å angripe et barnesykehus så går det ikke lenger an å legge begrensninger på Ukraina sin våpenbruk. De må settes i stand til å forsvare seg selv. Det går ikke an å være et fungerende menneske og akseptere sånt. Og det bør være en vekker for de som til nå har støttet Russland. Hvis det ikke er en vekker så må de gies en vekker.

Endret av bo1e
  • Liker 4
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (3 timer siden):

Dette er en fin anledning til å oppheve restriksjoner for hvilke våpen som kan brukes hvor.

Dette!

Russland flyttet vel fler av sine strategiske bombefly til en flyplass nærme Kola. Nå har vel ikke Ukraina vestlige våpen med lang nok rekkevidde for akkurat det området men de bør nå få lov til å utføre gjengjeldelsesangrep mot alle militære styrker og baser som brukes til angrep på Ukraina. Uansett hvor langt inne på russisk territorium de måtte være.

 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
33 minutes ago, bojangles said:

 

Sammendrag chatGpt:

  Reveal hidden contents

Oppdatering fra Ukraina

Introduksjon

I denne videoen gir en oppdatering om de siste hendelsene i Ukraina, inkludert store nyheter fra Polen, nye sikkerhetsavtaler, overføringer av jagerfly, og tragiske angrep på Kyiv.

Hovedpunkter

  1. Polsk Sikkerhetsavtale:

    • Polen har offisielt blitt enige om å skyte ned russiske missiler over ukrainsk luftrom hvis de ser ut til å være på vei mot Polen. Dette er en stor endring i Polens politikk og vil være til stor hjelp for Ukraina.
    • Polen vurderer også å overføre noen Mig-29 jagerfly til Ukraina dersom NATO-landene erstatter disse med nyere fly. Dette er en del av en nylig signert sikkerhetsavtale.
  2. Ukrainsk Frivillig Legion:

    • Polen skal opprette en frivillig ukrainsk legion fra ukrainske borgere på EU-territorium. Denne nye militære enheten vil bli trent i Polen og utstyrt av partnere.
  3. Zaporizjzja Atomkraftverk:

    • Det er bekymringer rundt vedlikeholdet av Zaporizjzja atomkraftverk. Russiske styrker utfører ikke nødvendige reparasjoner, og tilstanden til utstyret er ukjent. Selv om reaktorene er satt i kald nedstenging, utgjør det fortsatt en risiko på grunn av tilstedeværelsen av atommateriale.
  4. Victor Orbans Fredsmisjon:

    • Ukrainske president Zelensky kritiserte den ungarske statsministeren Victor Orbans fredsmisjon, og sa at vellykket mekling kun kan oppnås av seriøse og sterke allianser. Orban anses som pro-russisk og ikke en nøytral forhandler.
  5. Russiske Partisanangrep:

    • I Smolensk, Russland, har partisans satt fyr på en jernbanekontrollboks, noe som vil hindre russiske logistikksendinger inntil boksen blir reparert.
  6. Ukrainsk Blackhawk-helikopter:

    • Et ukrainsk Blackhawk-helikopter ble sett flyvende lavt over Dnipro-elven i Kyiv. Dette markerer bruken av amerikansk-utstyrte helikoptre av ukrainske styrker.
  7. Russiske Missilangrep på Kyiv:

    • Russland brukte 250 millioner dollar på et missilangrep på Ukraina, og skjøt 38 missiler mot Kyiv. Dette resulterte i angrep på en barneklinikk og andre sivile mål. Dette er åpenbart en krigsforbrytelse.

Detaljer om Angrepet på Kyiv

  • Missilangrepet kostet Russland 250 millioner dollar og rammet sivile mål, inkludert en barneklinikk.
  • Minst tre personer ble skadet, og flere bygninger ble skadet eller ødelagt.
  • Bilder viser en intakt KH-101-missil som traff barneklinikken, og russiske propagandister har forsøkt å skylde på Ukraina, noe som er usant.

 

Igjen er det Polen som viser hvor skapet skal stå og som må gå opp nye spor. Akkurat slik at det mtp donering av tanks til Ukraina. Igjen må jeg bare ta hatten av for Polen. La oss håpe at dette gjør at flere politikere nå bråvåkner og øker støtten pronto. Flyforbudssone over vestlige Ukraina? Styrker på bakken fra Macron og de baltiske? 

Dette angrepet på et barnesykehus må vekke folk, og nå må det reageres. 

Er det noen kilder på det her bortsett fra en youtube video?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...