Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

 

Chatgtp sammendrag:

Spoiler

Sammendrag av videoen

Breaking News: Ukrainsk Droneangrep på Russisk Ammunisjonsdepot

En stor eksplosjon har funnet sted i Voronezh oblast, hvor en ukrainsk drone har angrepet et russisk ammunisjonsdepot. Dette resulterte i en av de største eksplosjonene så langt under krigen og forårsaket betydelige skader på de russiske logistikkstrukturene som holder den russiske hæren i kamp i Ukraina. Eksplosjonen var ekstremt voldsom, og det resulterende brannen forårsaket mange sekundære eksplosjoner, som kastet ammunisjon og artillerigranater opp i luften.

Viktige Poeng

  • Storskala Eksplosjon: Eksplosjonen ble fanget på video, som viser en massiv hvit røyksky som stiger fra ammunisjonsdepotet. Brannen fortsetter å konsumere mer ammunisjon, noe som fører til flere eksplosjoner.
  • Videoopptak: Flere videoklipp viser forskjellige vinkler av eksplosjonen, inkludert ett som viser begynnelsen av eksplosjonen og en annen som viser røykskyen formet som en soppformet sky.
  • Daglysangrep: Angrepet ble utført i dagslys, noe som viser ukrainsk selvtillit mot russisk luftforsvar. Tidligere ble slike angrep vanligvis utført om natten.
  • Økt Frekvens av Angrep: Ukrainas væpnede styrker har økt frekvensen av angrep på russiske ammunisjonsdepot, spesielt de som er lokalisert langt bak frontlinjene, inkludert de inne i den russiske føderasjonen.
  • Logistiske Konsekvenser: Eksplosjonen vil sannsynligvis ha en stor effekt på russiske logistiske operasjoner, potensielt føre til ammunisjonsmangel i visse områder av frontlinjen.

Andre Viktige Hendelser

  • Nedskyting av Russisk Fly: Ukraina har hevdet å ha skutt ned et SU-25 nær Avdiivka.
  • Brann på Melitopol Flyplass: En stor brann har brutt ut på Melitopol flyplass, som brukes av russiske styrker. Årsaken til brannen er uklar, men det ser ut til å involvere ammunisjon og drivstoff.
  • Nederland Gir Patriot System: Nederland har annonsert at de vil gi et ekstra Patriot luftforsvarssystem til Ukraina, samt 2 millioner euro for å etterforske krigsforbrytelser begått av russiske styrker.
  • Iransk Fregatt Kapsiserer: En iransk fregatt har kapseiset og sunket ved kaien i Bandar Abbas havn uten noen åpenbar årsak, noe som igjen fremhever mangler i den iranske marine.

 

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mannen med ljåen skrev (2 timer siden):

Det er forvirrende å blande dette, og hvor på skalaen plasserer man noen som vil ha offentlig helsevesen, men er imot masseinnvandring?

Kan man industrialisere uten klimaskam? Kan man begrense innvandringen uten rasismeanklager?

Sentrum?

Lenke til kommentar

 

chat gpt sammendrag:

Spoiler

Oppdatering fra Ukraina

Introduksjon

I de siste 24 timene har Ukraina oppnådd flere suksesser mot russiske mål, inkludert angrep på et russisk ammunisjonslager i Voronezh oblast, et russisk militærflyplass i det okkuperte Melitopol, og et russisk kommandosenter for forstyrrelser og overvåking i Øst-Ukraina.

Angrep på Russisk Ammunisjonslager

Ukraina har truffet et stort russisk ammunisjonslager i Voronezh oblast, noe som resulterte i en massiv eksplosjon. Dette ammunisjonslageret var en av de største i nærheten av den ukrainske grensen og forsynte russiske styrker som angriper Kharkiv-regionen fra nord. Denne hendelsen vil trolig forstyrre de russiske forsyningene og svekke deres offensive operasjoner.

Militærflyplass i Melitopol

Ukraina har også angrepet en russisk militærflyplass i den okkuperte byen Melitopol. Lokale kilder rapporterer om brann på flyplassen, og den russiske okkupasjonsadministrasjonen bekreftet angrepet. Selv om flyplassen ikke lenger fungerer som base for russiske militærfly, oppbevares det fortsatt militære forsyninger der.

Kommandosenter for Forstyrrelser og Overvåking

Et russisk kommandosenter for forstyrrelser og overvåking i Øst-Ukraina ble også truffet av ukrainske styrker. Dette senteret inneholdt avansert radarutstyr som kunne oppdage droner og skjell, men klarte ikke å forstyrre HIMARS-raketter som traff målet.

Andre Viktige Hendelser

  • Russisk Luftforsvarssystem: Ukraina har truffet et russisk luftforsvarssystem av typen Buk. Dette viser effektiviteten av ukrainske droner mot russiske kjøretøy bak frontlinjene.
  • Intern Konflikt i Russland: En kjent russisk militærblogger kritiserte TikTok-krigere fra Akhmat-bataljonen og ble tvunget til å be om unnskyldning etter å ha blitt kidnappet av dem.
  • Fransk Støtte til Ukraina: Valgresultatene i Frankrike viser at det nye populære frontpartiet, som støtter Ukrainas suverenitet og frihet, har vunnet valget.
  • Iransk Marinefartøy Kapseiset: Et iransk marinefartøy har kapseiset og sunket delvis ved kaien i Bandar Abbas havn.
  • Nederlands Støtte: Nederland vil levere et ekstra Patriot luftforsvarssystem til Ukraina og 2 millioner euro for å etterforske krigsforbrytelser begått av russiske styrker.
  • Storbritannias Støtte: Storbritannias nye forsvarsminister har annonsert en ny militærpakke til Ukraina, inkludert selvkjørende artillerisystemer, antitankmissiler, småbåter, og bulldozere.

 

Endret av bojangles
  • Liker 4
Lenke til kommentar

 

 

 

chat gpt sammendrag:

Spoiler

Oppdatering fra Bakhmut-retningen

Introduksjon

Dagens oppdatering fokuserer på den siste utviklingen i Bakhmut-retningen, spesielt fra området Chasiv Yar. Etter måneder med intense kamper har en rekke russiske frontalangrep ført til russisk kontroll over kanaldistriktet.

Viktige Hendelser

  • Russiske Fremskritt i Kanaldistriktet: Russiske styrker har konsentrert seg om kanaldistriktet i Chasiv Yar på grunn av manglende suksess på byens nordlige og sørlige flanker. De høye bygningene i dette området gir russiske soldater kraftige skyteposisjoner for å undertrykke ukrainske styrker på den andre siden av kanalen.

  • Ukrainsk Tilbaketrekning: Intense angrep med glidebomber, artilleri og termobariske systemer har ødelagt store deler av høyhusene, noe som har tvunget ukrainske soldater til å trekke seg tilbake til den vestlige siden av kanalen.

  • Russiske Taktikker: Russiske styrker bruker nå motorsykler for å transportere tropper på grunn av store tap av pansrede kjøretøy. Denne taktikken gir økt mobilitet og reduserer sårbarheten for ukrainske droner og klaseammunisjon.

Konsekvenser

  • Russiske Tap: Til tross for fremskritt i kanaldistriktet, har de russiske styrkene lidd store tap. Bruken av improviserte metoder som motorsykler illustrerer den desperate situasjonen de befinner seg i.

  • Ukrainsk Forsvar: Ukrainske styrker har nå muligheten til å organisere sitt forsvar og forberede seg på neste fase av kampen om Chasiv Yar. Den andre fasen forventes å være enda mer dødelig for de russiske styrkene ettersom ukrainerne har etablert kontinuerlige forsvarslinjer på den vestlige bredden av kanalen.

 

Endret av bojangles
  • Liker 3
Lenke til kommentar
11 hours ago, JK22 said:

Sjokk på sjokk i Frankrike uten stans. I første valgomgang vant RN flertallsplassen med ganske gode utsikter om å vinne majoritetsrollen i parlamentet. I andre valgomgang vant Melenchons NFP-koalisjonen førsteplassen, deretter Macrons ENS med andreplassen og RN med tredjeplassen. Ingen av de tre partiallianser vil få flertall i parlamentet, og dessverre er Melenchon og Macron bitre fiender.

Melenchon er ikke en venn av Ukraina, han har en meget problematisk fortid med Putin og russerne. Macron misliker ham sterkt fordi han mener den venstrevridde mannen er for radikalt med dårlige skjulte antivestlige holdninger. Så det vil være klokt for de forskjellige partilederne i de to partiallianser å innlede samtaler med hverandre for å finne fram til en løsning så en ny regjering kan dannes, de vet altfor godt at RNs suksess skyldes omfattende misnøye i det franske folket som ikke lenge kan ignoreres, og de vet dessuten at både Macron som er for liberalt, og Melenchon som er for radikalt, ikke har folkets tillit. Macron trenger allierte, men Melenchon har en lei tendens med å være kranglevorent. 

Macron rotet det i sannheten til. Nå er det nærmest garantert at RN vil ta makten i den nære fremtiden fordi han har skapt en situasjon hvor venstresiden og sentrum tvinges inn i en umulig catch-22 situasjon. Alt tyder på at Frankrike må eventuelt settes i administrasjon til det neste valget, som kan bli en kopi av 1933-valget i Tyskland mellom sosialistene og nazistene. 

Hva Frankrike trenger er å gjenreise industrialiseringen og få nasjonaløkonomien på stø kurs, samtidig som det må innføres et innvandringsstopp slik at det vil ikke komme flere migranter fra utenfor EU. Sentrum må gjenreises, og da må Macron frarøves all makt så nye krefter kan komme til. 

Men er det tid nok? 

 

8 hours ago, torbjornen said:

Er den franske venstresida nesten like Putin-vennlege som Nasjonal Front?

Kva vil skje med fransk støtte til Ukraina no?

Ja, jeg undres.

Men jeg er først og fremst lettet over å ha ytre høyre på en armlengdes avstand, enda.

Dagene fremover vil vise.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
JK22 skrev (15 timer siden):

Bare 2,700 stridsvogner er tilbake i hele Russland! Disse 1,846 i dårlig tilstand kan ikke settes inn i strid - T-72A er for gammelt, den tilhørte en serie som var raskt haltet og erstattet med T-72B etter kort tid - og T-64 har man ganske enkelt ikke reservedeler for. 

En kritisk grense går ved 2,200 til 2,500 stridsvogner. Hvis det russiske militæret kommer under denne grensen, vil Russlands sikkerhetsbehov bli permanent svekket for mange år, da det vil ta mange år og mye ressurser for å bygge nye stridsvogner som erstatning. Dette kan ikke gamle eks-generaler ignorere selv om de lever i redsel for Putin. 

Hvis en stridsvogn er i så dårlig tilstand at den ikke kan settes inn i strid, kan den da i det hele tatt regnes for å være en del av stridsvognparken? 

Endret av VifteKopp
  • Liker 4
Lenke til kommentar

https://www.nrk.no/nyheter/nrks-reporter-hamna-rett-ved-rakettangrep-i-kyiv-1.16956605

(Video i lenke)

NRKs reporter hamna rett ved rakettangrep i Kyiv NRKs reportasjeteam Jan Espen Kruse og fotograf Lokman Ghorbani vart svært nære eit rakettangrep i Ukrainas hovudstad Kyiv måndag føremiddag.
Ukrainske styresmakter bad folk i området om å søka dekning for det russiske angrepet. Også Kruse og Ghorbani fekk den beskjeden.

– Alarmen gjekk og me søkte dekning i ein metrostasjon like ved. Etterpå høyrde me fleire eksplosjonar like ved, fortel Kruse.

Det er usikker kva som var målet for angrepet, men Kruse rapporterer om tre til fire eksplosjonar.

– Eksplosjonane var kolossale. Folk er sjokkskadd, og nokon er fysisk skadd, seier Kruse.

Minst fem skal vera drepne i angrep mot Kyiv måndag, i følge lokale styresmakter. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj seier at Russland brukte minst 40 rakettar i angrepet, skriv NTB.

Russiske angrep midt på dagen i Kyiv er uvanleg, legg Kruse til.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
20 minutes ago, Thor. said:

Det var et barnesykehus som ble truffet. Enda et bevis på at fredsforhandlinger er langt utenfor rekkevidde og at russersvinene ikke har fått nok sanksjoner sendt etter seg.

q3orv80e99bd1.jpg

a62lw80e99bd1.jpg

vhrbh90e99bd1.jpg

Flere enn meg som tror dette er hevn fra Putin etter at han fikk rapporter om det store ammunisjonslageret ble sprengt i fillebiter for noen timer siden? Han eier få skrupler denne idioten av en statsleder.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...