Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (10 minutter siden):


Jeg tror ikke det har eksistert noen plan for dette overhodet.

I hvert fall har de ikke fulgt den.

Planen blir nok tilpasset etter hvert. Toppene i Nato har nok mer greie på det enn oss, og de er ikke forpliktet til å forsvare strategien sin i et forum, eller levere regelmessige resultater for å blidgjøre oss. Jeg vil også se resultatet NÅ, men det kan hende de vet mer enn oss, med mer etterretning som vi ikke har tilgang til. Generalene er ikke folkevalgte populister.

Nye støttepakker, våpendonasjoner og fjerning av begrensninger for hvor våpnene kan brukes, kommer så regelmessig at de kan skyldes en kombinasjon av politikk og en overordnet plan, trigget av hendelser og russiske reaksjoner.  Jeg sier ikke at NATO planla dette i detalj siden nittitallet, og at alt er 100% i rute. Men jeg tror de vet hva de gjør. Hvor mye av den politiske diskusjonen med Johnson, Trump, Orban, Scholz osv som er skuespill vil nok bli gjenstand for utallige dokumentarer på National Geographic de neste tiårene.

Noe av det kan handle om å lure Putin til å gjøre feil. Som da de trodde Ukraina ikke kunne angripe inne i Russland, og plassere styrker rett utenfor Ukrainas rekkevidde. Så fikk de plutselig lov til å angripe lengre inne i landet.

Jeg ser frem til dokumentarene. Vi vil sikkert få noen overraskelser.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

 

Daniil er tilbake. Som vanlig er det en del bisarre svar fra russere på gaten. Man skulle ønske å tro at en del av dette var sarkasme, men det kan se ut til at det står dårlig til med evnen til kritisk tenkning i Russland.

Ein del ser ut til å vere hjernevaska. Andre seier rett ut at dei ikkje torer å svare på dei leiande spørsmåla hans.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ifølge satellittbilder ser det ut til at Kinas nye hangarskip Fujian, som nå går igjennom sjødyktighetsprøver, har en 180 graders svingradius på opptil 3400 meter.

USA Ford-klasse hangarskip har til sammenligning en 180-graders svingradius på drøyt 500 meter. De gamle Nimitz-hangarskipene som først ble sjøsatt i 1968 har en svingradius på 1050 meter.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
OMyren skrev (29 minutter siden):

Kan vi ikke bare få igang en atomkrig så blir vi ferdig med det. Samme hvem som starter først.

Eg "føretrekkjer" i så fall at Russland startar med å sprenge ei taktisk atombombe i Ukraina, og at NATO svarar med å knuse dei russiske styrkane i Ukraina med konvensjonelle våpen. Deretter håpar eg at Kina vender ryggen til Putin, og at Putin blir kasta før han rekk å setje i gang 3. verdskrig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/1MOewW/naa-har-putin-funnet-en-ny-maate-aa-hente-nye-soldater-paa

Slik skal Putin hente nye soldater nå

President Vladimir Putin vil ikke lenger nøye seg med å benåde straffedømte – om de melder seg til krigen i Ukraina.

Nå skal mistenkte og tiltalte få den samme muligheten, meldte den Kreml-kontrollerte avisen Kommersant lørdag.

– Dette er et uttrykk for desperasjon. Putin vil unngå allmenn mobilisering. Derfor har de funnet på dette for å få flere soldater, sier Russland-ekspert og forfatter Stig Fredrikson til VG.

– De utvider amnestiet. Tidligere gjaldt det bare dømte fanger. Nå gjelder det også de som sitter i varetekt – og i Russland kan du bli sittende svært lenge i varetekt før saken kommer til retten.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/i/B0jBgg/mandag-24-juni-dette-har-skjedd-i-natt

"Natt til mandag opplyser lederen i den russiske republikken Dagestan at dødstallet etter søndagens angrep har økt. Minst 15 politifolk skal være drept, i tillegg til flere sivile. En synagoge, to ortodokse kirker og en kontrollpost i republikken ble angrepet av væpnede menn søndag. "


Minst 20 personer skal være drept totalt. Blant annet fikk en "prest" strupen skåret over. Jeg setter prest i hermetegn fordi man aldri kan være sikker på hvorvidt det er en ekte prest eller bare en KGB-agent.

 

 

 

Virker ikke som om det russiske sikkerhetsapparatet her har særlig kontroll overhodet.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
10 hours ago, Brother Ursus said:

 

Daniil er tilbake. Som vanlig er det en del bisarre svar fra russere på gaten. Man skulle ønske å tro at en del av dette var sarkasme, men det kan se ut til at det står dårlig til med evnen til kritisk tenkning i Russland.

En kan liksom ikke få noe medfølelse for de russiske turistene som evt. strøk med på strendene på Krim igår. De velger bevisst å dra på ferie til et okkupert område, de bryr seg ikke om at russland er i krig med et naboland og da må de nesten bare smake på konsekvensene. 

Når en ser slike videoer så virker det jo som det ikke er noe håp for at det blir endring i russland. Det må vel kanskje ende i årelang borgerkrig eller at de russiske rebellene rykker frem i russland før det går opp et lys for den gjevne russer? Kanskje den dagen de selv går rundt med bombeangst og ser kvartal etter kvartal av sin egen by legges i grus at de forstår at tiden er inne for å endre mentalitet? Kanskje må de selv føle på angsten, se branner og ruiner etter bombeangrep og se sine nære og kjære bli skutt og sprengt i filler før de innser at putin er en diktator som styrer russland i feil retning?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
bojangles skrev (40 minutter siden):

Kanskje den dagen de selv går rundt med bombeangst og ser kvartal etter kvartal av sin egen by legges i grus at de forstår at tiden er inne for å endre mentalitet? Kanskje må de selv føle på angsten, se branner og ruiner etter bombeangrep og se sine nære og kjære bli skutt og sprengt i filler før de innser at putin er en diktator som styrer russland i feil retning?

Jeg er redd det statlige propaganda-apparatet bare vil vinkle det motsatt, "se, vi hadde rett, vesten angriper oss, verv deg for å beskytt landet".
Er ikke så greit når all informasjon vanlige folk har tilgang til er styrt av diktatoren deres

Men ser ikke helt at det kan skade heller..

 

Ellers kom jeg over dette "gullkornet" i dagbladet i dag.
image.png.47734188b57649053988a88742f6feaf.png

🤡

  • Liker 3
Lenke til kommentar
25 minutes ago, OMyren said:

https://www.nytimes.com/interactive/2024/06/15/world/europe/ukraine-russia-ceasefire-deal.html

Noen som har abonnement og kan oversette/  gjengi hva denne artikkelen handler om?

Jeg har ikke abonnement men jeg fikk åpne artikkelen. Den er veldig lang så jeg spurte Chatgpt pent om å lage et sammendrag.

Quote

 

I 2022 startet Ukraina og Russland fredsforhandlinger, som raskt kollapset. Dokumenter fra disse forhandlingene viser hvorfor fremtidige forhandlinger vil møte store hindringer. Begge sider har uforenlige krav: Russland vil ha kontroll over fire ukrainske regioner og at Ukraina gir opp NATO-aspirasjoner, mens Ukraina krever full tilbaketrekking av russiske styrker fra deres territorium.

Under forhandlingene tilbød Ukraina å gi opp NATO-medlemskap og akseptere russisk okkupasjon av visse områder, men de nektet å anerkjenne Russlands suverenitet over disse områdene. Russland krevde også at Ukraina skulle gjøre russisk til offisielt språk og fjerne lover som fremmet ukrainsk identitet. Begge sider jobbet frem og tilbake med traktatutkast, men uenigheter over nøkkelspørsmål som sikkerhetsgarantier og territoriell integritet førte til sammenbrudd i samtalene.

Et gjennombrudd ble nesten nådd i Istanbul i mars 2022, hvor begge sider viste en viss fleksibilitet. Ukraina foreslo sikkerhetsgarantier fra flere land for å beskytte mot fremtidige angrep, mens Russland viste vilje til å redusere territorielle krav. Men en avgjørende uenighet om mekanismene for disse sikkerhetsgarantiene – hvor Russland ville ha vetorett – førte til at samtalene falt fra hverandre.

Forholdet mellom Putin og de russiske forhandlerne spilte også en rolle. Putin overvåket nøye forhandlingene, noe som skapte usikkerhet om hvorvidt Russland virkelig var seriøse med å inngå en avtale eller bare ønsket å vinne tid. Da bilder av massakrer i Bucha dukket opp i april 2022, ble det umulig for Ukraina å fortsette forhandlingene, og folkelig støtte til kompromisser sank drastisk.

I dag er mulighetene for en ny forhandlingsrunde mellom Ukraina og Russland minimale. Zelensky søker fortsatt internasjonal støtte for militær seier, mens Putin insisterer på urealistiske krav. Eksperter ser for seg en mulig fremtidig våpenhvile fremfor en fullstendig fredsavtale, med en ny "jernteppe" som deler de okkuperte områdene i Ukraina.

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...