Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 minute ago, Brother Ursus said:

 

 

Russland mangler også både brannmenn og oljearbeidere som vanligvis ville bekjempet disse brannene - fordi de er sendt til Ukraina. Oljearbeidere var faktisk blant de gruppene det ble rekruttert flest fordi det ikke var nok arbeid for dem i Russland etter sanksjonene og alle problemene industrien har hatt.

Putler må være masochist: Tatt i betraktning hvor ofte han gjøre det må han ELSKE å skyte seg selv i foten... :lol:

  • Liker 5
Lenke til kommentar
1 minute ago, Gjest MKII said:

Putler må være masochist: Tatt i betraktning hvor ofte han gjøre det må han ELSKE å skyte seg selv i foten... :lol:


Ja, det er lov å lure... han skjøt seg i foten mtp. Sør-Korea også. Virker som om han gjør det minst flere ganger i måneden. Virker som om han er så høy på seg selv og ego at han ikke klarer å ta noe særlig med steg tilbake og revurdere ting objektivt. Han må liksom stadig øke innsatsen. Så lenge det ikke rammer ham personlig virker det ikke som om han bryr seg. Heldigvis virker det som om også han er redd for atomkrig. Han har tross alt en del familie også.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
1 minute ago, Brother Ursus said:

https://kyivindependent.com/putin-threatens-a-response-if-south-korea-sends-arms-to-ukraine/

Putin threatens a response if South Korea sends arms to Ukraine

Russia will take decisions that are "unlikely to please South Korea" if Seoul decides to send arms to Ukraine, Russian President Vladimir Putin told reporters at the end of his visit to Vietnam on June 20.

 

Å overføre teknologi til Nord-Korea ville Putin gjort uansett, sett i lys av den nye og angivelig bindende forsvarspakten mellom Russland og Nord-Korea. Slik at Sør-Korea treffer en korrekt beslutning her.

Reaksjonen blir vel den samme som ovenfor vesten: Omkring 120 tomme trusler ukentlig i beste sendetid på raZZisk TV om angrep med atomvåpen, som etter nesten to og et halvt år ikke har vært ennet enn nettopp tomme trusler mot vesten... Samme hvor mye de gjentar de tomme truslene sine vet de nok veldig godt at de vil få tilbake med renter og vel så det i form av konvensjonelle våpen tilbake!!!

  • Liker 8
Lenke til kommentar
5 minutes ago, Brother Ursus said:


Ja, det er lov å lure... han skjøt seg i foten mtp. Sør-Korea også. Virker som om han gjør det minst flere ganger i måneden. Virker som om han er så høy på seg selv og ego at han ikke klarer å ta noe særlig med steg tilbake og revurdere ting objektivt. Han må liksom stadig øke innsatsen. Så lenge det ikke rammer ham personlig virker det ikke som om han bryr seg. Heldigvis virker det som om også han er redd for atomkrig. Han har tross alt en del familie også.

Putler har nok som mål å bli kjent for ettertiden som en stor erobrer, for å ha gjenoppbygget Sovjetunionen og for å ha skapt en motvekt til "det vestlige hegemoniet". Han har nok ingen som helst ønsker om å går for langt og dermed få et ettermære som den som trigget et motangrep på raZZland av vesten, og dermed være den som førte til raZZlands ødeleggelse, ytterligere oppsplitting og fall.

Endret av Gjest MKII
  • Liker 3
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/MnLp8o/russiske-medier-massivt-ukrainsk-droneangrep

NÅ: Russiske medier: Massivt ukrainsk droneangrep

Flere områder i regionen Krasnodar har blitt angrepet natt til fredag. Det melder de statlige, russiske nyhetsbyråene Tass og Ria. De skriver at det har vært ukrainske droneangrep både i distriktene Jejsk, Temrjuk og Seversky.

Regionen Krasnodar Krai ligger sørøst i Russland, ved Azovhavet.

– Om natten mellom 20. og 21. juni ble flere områder i Krasnodar utsatt for et massivt angrep fra regimet i Kyiv, skriver regionens militære hovedkvarter på sin Telegram-konto. Det er ikke meldt om døde eller sårede, skriver de videre.

Ifølge Tass har rester fra en drone falt ned over landsbyen Volna, noe som skal ha ført til at hotellgjester måtte evakuere.

Også den ukrainske avisen Kyiv Independent melder om angrepene. De skriver at innbyggere i regionen skal ha meldt om en brann i forbindelse med angrepene.

Det ble også meldt om ukrainske angrep i den russiske Krasnodar-regionen natt til torsdag. Ukrainske myndigheter opplyste da at drivstofflagre har vært mål for nattens angrep.

Angrep ukrainske energianlegg

Natt til torsdag angrep Russland energianlegg i de ukrainske fylkene Vinnytsia, Dnipropetrovsk, Donetsk og Kyiv. Ifølge Ukrainas energidepartement ble tre arbeidere ved ett av anleggene såret i angrepet, som i tillegg forårsaket strømbrudd, skriver NTB. I Kyiv-fylket ble et uspesifisert industrianlegg truffet, i tillegg til en kraftlinje.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Untitled.thumb.jpg.a48502d767f164d1f33728c1e04862a6.jpg

 

Ukrainerne holder Chasiv Yar, og russerne har fremdeles ikke klart å krysse kanalen eller inn i kanaldistriktet i utkanten av byen. De har tatt svært stygge tap på østsiden av kanalen. Om de skal komme seg inn i Chasiv Yar må de fremdeles komme seg over kanalen, og deretter inn i kanaldistriktet, gjennom det distriktet, og gjennom et flaskehode i Zhovtnevyi før de kommer til selv bysentrum. Utkanten av Chasiv Yar ser allerede ut som en av nå utallige utbombede ukrainske byer.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Quote

 

F2L9UvqXMAAksz6.jpg.bc71783fc94e555bd26a6481fad8a5b4.jpgGQX7E1VWYAAik3Y.jpg.c1c66d00ad9c1b84077eddb3eb2c8d6f.jpgpage-1.png.35ba7415cd77d8e52a1dc0c6b1ee6afd.pngpage-3.png.f9acd882e92b11bfbe28cbeaf318cdae.pngpage-4.png.b29d4d49b93eb16eae635de21e60a7f5.pngpage-6.png.33b0799387713f26a134f8dbb5b013ac.png

page-9.png.9d70de463859f6375d4144717aed8e9a.png


 

 

  • 76% av amerikanere mener konflikten i Ukraina er viktig for USA
  • Støtten for å sende våpen til Ukraina har kun minket med 2 prosentpoeng på et år. Fremdeles er nesten 2/3 for og 1/3 imot.
  • Støtten for amerikansk engasjement i verden har klatret til nye høyder, 54% opp fra drøyt 40% i 2022. Trumps isolasjonisme ser altså ikke ut til å være populær. Mon tro om det er bla. disse resultatene fra Reagan Institute som har gjort at MAGA har fått en litt annen tone.
  • 61% av amerikanerne er fortsatt for NATO, 25% imot (noe som allerede er urovekkende høyt, i min oppfatning, men ikke så annerledes enn i mange andre NATO-land)
  • Støtten til å forsvare NATO-allierte er interessant nok større - 72% ja mot 16% nei. Altså er det også en del på ytre høyre som likevel mener at en deal er en deal og at avtaler og ære er en greie. Men en langt større andel mener at USA ikke burde løfte en finger om landet ikke gjør sin "fair share" som Trump kalte det.
  • Argumentene som leder til støtte i det amerikanske folket er interessante - suverenitet og domino-teori er fremdeles det som gir mest støtte. Amerikanerne er i likhet med europeerne redde for eskalering og de fleste forstår at å ikke støtte Ukraina er det som vil lede til eskalering.
  • Amerikanerne er mer bekymret for Kina enn Russland. Russland har vist å være litt av en papirtiger kontra NATO. Kina er fremdeles i stor grad en ukjent kvantitet, men ville antagelig vært mye det samme i møte med USA og allierte. Konflikten i havområdet mellom Kina og Filippinene fortsetter også å eksalere.

 

https://www.reaganfoundation.org/reagan-institute/centers/freedom-democracy/reagan-institute-summer-survey/

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar

 

 

  • Situasjonen fortsetter å eskalere i Vest-Filippiner-havet (tidligere kalt Sør-Kina-havet).
  • Noen eksperter spekulerer i at Kina tester grensene av internasjonal lov og forsøker å skaffe seg militær erfaring. Da er Filippinene tilsynelatende lett bytte. "Problemet" er at filipinerne er et stolt folk og fort kan finne på å reagere på måter kineserne ikke har sett for seg. Ca. 3/4 filippinere sier de er villige til personlig å kjempe mot Kina. Blant de høyeste i verden.
  • USA har enda en gang gjentatt at forsvarsalliansen deres med Filippinene er bunnsolid.
  • USAs Stillehavskommando sier de har lagt planer for responsscenarier på kinesisk aggresjon.
  • Kina forsøker bla. å blokkere tilgang på skipet Sierra Madre, som ble satt på grunn på en atoll etter andre verdenskrig for å tjene som marinebase. Skipet har permanent filippinsk besetning.
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (4 timer siden):

https://www.moscowtimes.ru/2024/06/19/tsb-gotovitsya-k-ostanovke-birzhevih-torgov-yuanem-vsled-za-dollarom-i-evro-a134431

The Central Bank is preparing to stop exchange trading in the yuan following the dollar and euro

(google oversatt fra russisk)

Most likely, Chinese banks will continue to supply the Russian economy with yuan to pay for imports from China, a Bloomberg source says. But without their participation in transactions at the NCC level, exchange trading in Chinese currency will come to a standtill.


Before the sanctions against the exchange, the yuan accounted for 54% of the total turnover of the foreign exchange market and almost 40% of the over-the-counter market. According to the Central Bank at the beginning of the year, 40% of Russian exports and 38% of imports were paid in Chinese currency. After trading in the dollar and euro is stopped, yyuan/ruble exchange will rate will become a reference point for the market participants, the Central promised Bank on June 13.

 

Russland sluttet for en stund tilbake å la folk handle dollar og euro, til tross for en meget stor teoretisk profitt på disse handlene. Nå vil de ikke lengre la vanlige folk handle i yuan, antagelig fordi de er redde for at den skal erstatte rubelen og/eller at folk skal hamstre. Rubelen styrket seg igjen på nyheten. Men på dette tidspunktet er verdien av rubelen så manipulert og subsidiert at det er umulig å vite hva den egentlig er verdt. Russiske myndigheter vil antagelig måttet fortsette å innføre stadig mer drakoniske økonomiske tiltak.

Det er kanskje like greit å innføre yuan (eller låse kursen på rubel mot yuan) først som sist?

Lenke til kommentar
Sitat

 

Russia is always doing this.

They put forward tough conditions that would never be accepted — while threatening to completely obliterate you if you reject them.
The other side asks for certain concessions.
Russians offer minor concessions, but basically don’t budge. Meanwhile, they are destroying towns near the border with all their might.
Negotiations go back and forth, some kind of mutually acceptable deal is achieved.
And after the other side agrees to that, Russians put a small clause, which majorly tips the scale in their favor and any concessions they agreed upon become irrelevant.
Because of their overpowering might, Russians believe they will get this deal — because the other side has worked their hopes up and tired of negotiating, and terrified of the growing death and destruction tall.
But if the other side, desperate to end the nightmare, agrees to proceed, Russia doesn’t actually intend to keep its side of the deal. They will break the agreement at the first opportunity to get more for themselves — while accusing the other side that “they didn’t stick to the conditions.”
This has been Russia’s modus operandi since they became a state in 1991.

 

https://qr.ae/pszYdp

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Markiii skrev (14 timer siden):

Når vil dette norske systemet være klart til å sende til Ukraina tro? Må jo være perfekt for å teste det i praksis.

Artikkelen er halvannet år gammel nå så de burde hatt tid til å teste det. Om de faktisk har gjort det vet jeg ikke(om jeg hadde visst det er det ikke sikkert jeg hadde hatt lov til å si det her ;) )

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...