Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Sitat

The United Aviation Corporation [UAC] recently took to its Telegram channel on June 17 to announce an exciting development: a fresh delivery of Su-34 Fullback fighter-bombers to the Russian Aerospace Forces [VKS or RuAF]. While the exact number wasn’t specified, photos hint that possibly two aircraft were part of this batch. Interestingly, BulgarianMilitary.com suggests that each batch of Russian Su-34s typically consists of just two fighters. 

https://bulgarianmilitary.com/2024/06/17/new-su-34-delivery-but-even-it-cant-offset-losses-in-2024/

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

 

Recently, a Russian nuclear submarine was spotted off Scotland’s west coast, near the United Kingdom. This sighting led to an emergency defense meeting, highlighting the escalating tensions between Russia and the West, especially in light of the ongoing conflict in Ukraine. 

The submarine in question, identified as the Kazan [currently located in Cuba], is a modern Yasen-class vessel equipped to carry cruise missiles and torpedoes. Its presence was detected after an RAF Poseidon P-8, an anti-submarine aircraft, deployed sonar buoys to identify subsurface activity. 

 

https://bulgarianmilitary.com/2024/06/17/russian-k-561-nuclear-submarine-detected-lurking-off-scottish-coast/

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Are US RQ-4B drones helping Ukraine destroy Russia’s S-400s
Following the deployment of a Northrop Grumman RQ-4A Global Hawk surveillance drone by the U.S. Air Force for flights over the Black Sea near Russian territory, numerous reports from Russian sources have suggested that the aircraft was utilized to survey the nation’s air defenses, potentially aiding future air defense suppression efforts in the region. 

https://bulgarianmilitary.com/2024/06/08/are-us-rq-4b-drones-helping-ukraine-destroy-russias-s-400s/

  • Liker 2
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (1 time siden):

Trur du vi som ikkje er i Forsvaret får vite alt?

Ikke alt. Men du kan ikke hevde noe her og henvise til "tror du at vi som ikke er forsvaret får vite alt". Det var ikke bakteppet for å hevde at russerne ikke krenker norsk luftrom. Jeg som de fleste andre i diskusjonen må nesten ta utgangspunkt i den informasjonen som er offentlig tilgjengelig. Om noen sitter på annen informasjon her inne, så vil det forundre meg om de finner det greit å dele den, sett at slik informasjon nødvendigvis er fortrolig. Uansett vil slik deling ha svært lav grad av troverdighet, all den tid vedkommende neppe kan bidra til at informasjonen blir verifisert.

Med å krenke så menes det altså at fly eller lignende fysisk er inne i norsk luftrom. Ikke at dem simulerer angrep og bryter av rett før dem når grensen. Jeg tror kanskje noen ikke vet at å krenke luftrom betyr spesifikt at man er inne i det. Ikke at man bedriver drittsekkoppførsel og leker "lufta er for alle" langs grensen. Det første finner jeg faktisk ingen kilder på at Russland har gjort mot Norge. I motsetning til hva dem har gjort mot Sverige, Finland og flere andre. Alle vet at dem simulerer angrep, det er offentlig kjent. 

 

Endret av Nedward
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Nedward skrev (20 minutter siden):

Ikke alt. Men du kan ikke hevde noe her og henvise til "tror du at vi som ikke er forsvaret får vite alt"

Eg har ikkje hevda noko som helst. Eg berre stillte spørsmål.

Men eg kan hevde akkurat kva faen eg vil.

Eg er 100% sikker på at det skjer mange hendelser som vi ikkje får vite om før lenge etterpå, om vi i det heile får vite noko.

Endret av Dragavon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Eg kosar meg litt over dei 400(?) russarane som Ukraina har fanga i fabrikken i Vovtsjansk. Om ein får dei fleste til å overgje seg bør dette gje ein moralsk boost til ukrainarane, samt svekke moralen til dei russiske soldatane. I tillegg blir det enklare å jage russarane ut av Kharkiv-regionen, samt at fangane kan gje nyttig informasjon til Ukraina og brukast i fangeutvekslingar med Russland (eller evt. kjempe vidare for rebellane/på ukrainsk side).

Det er elles interessant at den russuske framgangen i aust ser ut til å vere i ferd med å stagnere.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, Nedward said:

Jaha? Jeg finner ikke umiddelbart noe som støtter den påstanden. Jeg vet dem operer langs grensen, det er viden kjent. Men at dem krysser over, inn i norsk luftrom, det er nytt.

Hm. Det er mulig jeg tar feil. Prøver å huske på hvor jeg har dette fra men det er mulig at det er jeg som blander. At de norske jagerflyene er på vingene før russerne rekker å krenke norsk luftrom. Og at det er slike operasjoner som skjer årlig. Og ikke grensekrenkelser der russiske fly er i norsk luftrom. Jeg har korrigert mitt forrige innlegg. Takk for korrigeringen. 

Men det har vært russiske jagerfly langt inn over norsk grense tidligere, og det har vel også ført til at et sivilt Widerøe fly styrtet ved Mehamn i Finnmark. For da var det observert russiske fly rett i forkant av at maskinen fra Widerøe styrtet. Og Mehamn er jo ganske langt øst i Finnmark. 

Endret av bojangles
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (2 minutter siden):

Eg har ikkje hevda noko som helst. Eg berre stillte spørsmål.

Eg er 100% sikker på at det skjer mange hendelser som vi ikkje får vite om før lenge etterpå, om vi i det heile får vite noko.

Det gjør det nok både her hjemme og hos våre naboer, men russiske fly vs norsk luftrom handler som regel om at norske fly går på vingene for å avskjære russiske fly som flyr langs den norske grensen langsmed kysten av Nord-Norge. Dette er da fly fra den russiske Nordflåten. Det kan utmerket godt være at den russiske Østersjø-flåten og russiske luftstyrker i Østersjøen har en mer aggressiv væremåte.

Og så HAR det faktisk skjedd episoder mellom norske og russiske fly også, til og med en kollisjon mellom et Su-27 og en P3B Orion i september 1987. Denne episoden ble behørig rapportert av norske media den gangen.

Men jeg heller mot at russerne er nokså tilbakeholdne i nord sammenlignet med hva de har vist seg å være lenger sør.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

The global peace summit in Switzerland became a major diplomatic success for Ukraine and president Zelenskyy — and therefore, a major diplomatic failure for Russia and Vladimir Putin.

For the first time ever, Ukraine has been able to lead a meeting of over 90 countries with 57 heads of state present.
80 countries signed the joint communique with the key points that Ukraine wanted — including Turkey, Hungary and Serbia.

“The ongoing war of the Russian Federation against Ukraine continues to cause large-scale human suffering and destruction, and to create risks and crises with global repercussions for the world,” starts the joint statement.

 

https://qr.ae/pslBPH

  • Liker 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Dragavon said:
Quote

Interestingly, BulgarianMilitary.com suggests that each batch of Russian Su-34s typically consists of just two fighters. 

Har noe gått tapt i en oversettelse et sted eller mente de å referere til seg selv i tredje person? Dette hørtes litt ut som Jimmy i Seinfeld for meg...

Endret av TAC-2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Norge har ekstremt gode radarer, slik at vi kan se når bombeflyene nær Murmansk tar av for å bombe Ukraina - og gir med all garantert varsling til både USA/NATO og Ukraina.

Radarene er nok også grunnen til at vi kan avskjære russerne lenge før de kommer inn i norsk luftrom.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...