Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Pop skrev (26 minutter siden):

Til og med mer enn kompis, det var vel snakk om mer handel og kjøp av diverse militært utstyr?

IIRC var det da Erdogan signerte kjøpsavtalen om S400 luftvern fra russerne, noe som deretter resulterte i at Tyrkia ble kastet ut av F-35 programmet der de opprinnelig hadde samme status som Norge, altså partner.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
1 hour ago, Pop said:

Det tyrkiske svaret i 2015 ga jo en virkelig minneverdig situasjon i ettertiden. Det ble en viss diplomatisk krise umiddelbart etterpå, noen sanksjoner fra russland en stund, men plutselig skulle putler være kompis med Tyrkia allerede i 2016 (etter et noe uklart brev fra Erdogan). Til og med mer enn kompis, det var vel snakk om mer handel og kjøp av diverse militært utstyr? Sier litt om hva russerne forstår, hva som gir respekt.



Det eneste autokrater og folk med "sterkmannsmentalitet" forstår, er dessverre makt.

Folk i Tyrkia er nesten like opptatt av sterke menn som Russland, så det var nok derfor Tyrkia også valgte den responsen, og folket støttet opp om det.

I Norge har jeg på følelsen av at vi ville sendt diplomatisk beskjed og be om forklaring, om russerne angrep oss, før vi foretok oss noe.

EDIT: Russland ville være kompis med NATO også, etter Sovjets fall og gulfkrigen. Splitten ser ut til å ha kommet når USA og Vesten ignorerte Russland over Kosovo.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/JbE29m/nye-stridsvogner-skal-produseres-i-troendelag

Nye stridsvogner skal produseres i Trøndelag

Levanger får nå sin egen stridsvogn-fabrikk.

En avtale mellom den tyske leverandøren og Ritek i Levanger åpner for en egen produksjonslinje for Leopard 2 stridsvogner.

Avtalen signeres i Oslo tirsdag morgen.

– 37 av de 54 nye Leopard 2-stridsvognene som Norge har bestilt fra Tyskland, skal settes sammen hos Ritek i Levanger. Dette kan bli starten på et nytt norsk industrieventyr, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Store bestillinger av nye stridsvogner fra en rekke land til Leopard-produsenten i Tyskland, åpner nå muligheten for et nytt industri-kapittel i Trøndelag. Leverandøren Krauss-Maffei Wegmann trenger nye produksjonslinjer.

En av de nye produksjonslinjene settes nå opp hos Levanger-bedriften.

– Dette blir spennende. Vi starter produksjonen i 2026 og skal levere fra 2028, sier Morten Minsaas til VG. Han er leder for salg og marked hos Ritek.

Kan levere mer

Produksjonslinjen skal etter planen opprettholdes etter at de norske vognene er ferdig, slik at Ritek kan fortsette å produsere stridsvogner vogner til andre land.

Levanger-bedriften er nå midt inne i en stor leveranse til det svenske forsvaret:

– Vi produserer nå 44 CV90 kampvogner for Sverige. Så håper vi å kunne fortsette å produsere både CV90 og Leopard stridsvogner på Levanger i fremtiden, sier Minsaas.

Ritek har nå drøyt 50 ansatte. Minsaas antyder at de må øke sin kapasitet i produksjonen med 50 prosent for å starte en produksjonslinje for stridsvogner i den gamle militærleiren på Rinnleiret.

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Enda en trussel om russisk sabotasje på Nato-territorie..

Nato kan selvfølgelig ikke slå tilbake i full åpenhet, dessuten er det veldig vanskelig å bevise noe som helst. Men, tenker ikke russerne på at det er en varm krig på gang? Alt vi trenger å gjøre er å droppe et hint til ukrainerne? Neste gang Støre møter Zelinski kan han jo bare nevne i forbifarten at nok en kabel har blitt skadet av en russisk tråler. "vi tror dette er organisert av Sjøfartsdepartementets tredje direktorat, Murmansk-kontoret, adresse Nevsky Prospekt 7, 4de etasje. Synd om noe skulle skje. Nudge-nudge, knowwhatImean.."

  • Liker 4
Lenke til kommentar

https://www.newsweek.com/us-navy-shadowing-russian-flotilla-off-florida-coastsatellite-data-1911106

US Navy 'Shadowing' Russian Flotilla off Florida Coast—Satellite Data

U.S. naval and air assets appear to be shadowing Russian warships that passed Florida's eastern coast on their way to make port in Cuba, open source maritime and aerial tracking data has revealed.

Open source intelligence (OSINT) analysts on Tuesday posted updates showing the CG Stone coastguard vessel, the USS Truxtun and USS Donald Cook destroyers, and the Royal Canadian Navy frigate HMCS Ville de Quebec travelling southwards down the Florida coast, purportedly following the Russian ships headed to Cuba. Above them, at least one U.S. Navy P-8A Poseidon appeared to be conducting surveillance.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

https://united24media.com/latest-news/russia-was-the-only-country-in-un-security-council-that-abstained-from-voting-for-a-ceasefire-in-gaza-667

Russia Was The Only Country in UN Security Council That Abstained From Voting For A Ceasefire in Gaza

 

Putin vil ikke ha fred i Midtøsten. Han vil ha kaos. Han vil at konflikten der skal stjele både fokus og amerikanske ressurser. Ikke minst ammunisjon. Så til tross for at en våpenhvile ville være til fordel for deres alliertes allierte, så stemte altså Russland blankt. Hadde de vært smartere hadde de stemt for, siden det ville bli adoptert uansett, og man hadde ungått denne situasjonen der Russlands mål med å støtte angrepene på Israel er helt åpenbare.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Quote

Ny avtale om energisamarbeid mellom Norge og Ukraina

 

Store deler av Ukrainas energiforsyning er ødelagt i krigen. Nå skal Norge bidra til gjenoppbyggingen.

Avtalen omfatter sentrale deler av energisektoren, som gass, fornybar energi, nett og drift av kraftmarkeder. Norge skal blant annet donere teknisk utstyr.

Avtalen ble inngått da næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) og Ukrainas energiminister Herman Halusjtsjnko møttes i Berlin mandag.

 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...