Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

https://www.dagbladet.no/nyheter/russiske-sjokktall-ikke-tillitsverdige/81507035

Russland hevder at 19 «norske leiesoldater» har blitt drept i Ukraina. - Blåser opp tallene av propagandahensyn, sier ekspert.

  • Russland hevder at 19 norske fremmedkrigere er drept i Ukraina, men tallene er overdrevet. De brukes som propaganda, ifølge eksperter.
  • Bare én nordmann er bekreftet drept.
  • Russiske medier har tidligere publisert feilaktige opplysninger om utenlandske fremmedkrigere.
  • Eksperter advarer mot å stole på russiske tall.

 

Videoen de la ut av "nordmannen" nylig var også iscenesatt. Det var også videoen av "franske tropper i Ukraina".

  • Liker 5
Lenke til kommentar
38 minutes ago, aklla said:

Neppe ettersom ingenting der er kraftig nok til å gå langt opp :)
Den har ingen form for pansring eller beskyttelse eller noen tanker rundt å beskytte innholdet i kjøretøyet.
Romsøppel krever litt strukturell styrke, du får aldri en sardin-boks høyt selv om du legger kilovis med sprengstoff under, den blir bare borte..

Saklig av deg........ Så kjedlig... 🤪

Lenke til kommentar
torbjornen skrev (54 minutter siden):

Under krigen bomba dei allierte tyske byar. 80 år seinare nektar USA Ukraina å bombe flyplassar og annan militær infrastruktur inne i Russland med langtrekkande amerikanske missilar.

En vesentlig forskjell, er at under krigen så var USA ... ja, nettopp, med i krigen

Nazi-Tyskland med Hitler i front erklærte krig i alle retninger, og etter noen år var nesten hele verden aktivt med. 

De allierte kjempet. De kjempet sammen, og takket være dette gode samarbeidet, samt kanskje takket være Hitlers sinnslidelser, klarte vi å vinne frem. Vi fikk stoppet nazistene og fascistene! 🎉 

I dag er det smått ironisk å tenke på at en av nasjonene som ofret mest for å redde verden den gang, var faktisk  Sovjetunionen! Gjett hvem som knuste seg innover til Berlin, a?! 

Riktignok var de på ingen måte alene. Det var jo et samarbeid, og et press fra flere hold. Innsatsen til Sovjet for snart hundre år siden, skal vi allikevel ikke glemme! Den var formidabel! 

Det var en gang. I dag har vi en helt annen situasjon. Nå er det plutselig frigjøreren fra 1945 som er den okkuperende makt. De invaderer og ødelegger, plyndrer og voldtar. Rekken med krigsforbrytelser er laaang! 😡 

Men amerikanerne er ikke i krig med Russland. Vi har ikke sett noen "Pearl Harbor" denne gang, så de holder seg trygt på sidelinjen. Ukraina får låne masse våpen og utstyr, men det er ikke det samme. Tenk om USA var med og kjempet aktivt, hånd i hånd med Ukraina?! 

På sett og vis skulle jeg (noen ganger) ønske Putin gjorde vesten såpass forbanna at vi involverte oss direkte i krigen. At vi bidro med langt mer folk og våpen, og at vi fikk sprengt forsyningslinjene til Putin i fillebiter. Gjerne alle gjemmestedene hans også!

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jzj6ql9.jpeg

 

Minus 1080 russiske banditter, 56 kjøretøy, 1 skip, 8 spesial utstyr, 40 droner, 2 luftvern, 64 artilleri, 20 pansrede personellkjøretøy, og 6 tanks. 

Nå er det svært viktig at alle støttespillerne til Ukraina leverer våpen, ammo og skyts jevnt og helt uten opphold. Det samme går for pansrede personellkjøretøy, tanks, missiler, luftvern og våpensystemer. 

Presset på Scholz bør økes, slik at også Tyskland må bidra i langt større grad. Krever Taurus virkelig tyske operatører? Da får nesten tyskland bare send ned operatører - så får de enten ha nødvendig kunnskapsoverføring til nye operatører i Ukraina eller så får de rett og slett gjøre jobben og betjene Taurus helt uten mer syting. 

Endret av bojangles
  • Liker 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
7 hours ago, qualbeen said:

En vesentlig forskjell, er at under krigen så var USA ... ja, nettopp, med i krigen

Nazi-Tyskland med Hitler i front erklærte krig i alle retninger, og etter noen år var nesten hele verden aktivt med. 

De allierte kjempet. De kjempet sammen, og takket være dette gode samarbeidet, samt kanskje takket være Hitlers sinnslidelser, klarte vi å vinne frem. Vi fikk stoppet nazistene og fascistene! 🎉 

Tror faktisk det kun var USA Hitler erklærte krig mot. Alle de andre land ble angrepet mer eller mindre uten forvarsel og i forhold til Storbritannia var det vel de som erklærte Tyskland krig. Ikke det at det hadde veldig stor betydning, kanskje ikke for annet enn litt begrepsjukking som putler så funket så han også kunne kjøre en "spesialoperasjon" og "vi bare øver så mye vi vil på vårt eget territorium".

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...