Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Balanse er ikke alltid balanse. 

For "å bringe balanse" inn i tråden har Tesla nå bidratt med å donere over 500+ powerwalls til Ukraina. SpaceX har sendt over 40 000 + star links til Ukraina. Ikke verst fra selskapene til en av verdens mest forhatte mann. 

Det er ikke feil det jeg sier men jeg sier det på en måte som noen vil lese som at de som er uenige er tullinger. Og dette kan man oppnå med fakta. Om en da ønsker å spre et spesielt budskap og ikke bryr seg om fakta eller ønsker å fremme et bestemt narrativ uansett hva en har av fakta så sper noen på med tenkte situasjoner, eller eller vrir på sannheten. Alt for å pushe eget narrativ. 

Jeg kunne også valgt en annen ordlyd. "Nå har nazi-musk" ikke sendt power walls på evigheter til Ukraina. Han er bare opptatt av å støtte ekstremister og sko seg på krig og elendighet. Tenk han tar betalt for noen av star links antennene og det grådige svinet skal ha penger hver måned for databruken. Verdens rikeste mann og alt han har gjort er 500+ powerwalls og 40.000 star links. Griske faen. 

I det siste eksemplet utelot jeg å nevne at tusenvis av disse star link antennene har gratis bruk. Og det er rene data donasjoner fra Space X. 

Slikt er ikke å belyse debatten, det er ikke å se ting fra flere sider. Det er i beste fall uredelig. 

Lett å gjemme seg bak ladede ord som balanse og nyanse. Og gjentatte ganger ser vi at noen få av de som skriker ut at de skaper balanse faktisk gjør det motsatte - de ønsker å skape ubalanse. Hele poenget med innlegget er å skape forvirring, gjerne ved å vri på fakta, utelate vesentlige ting eller rett ut lyve for å få innlegget til å fremstå "balansert". 

Endret av bojangles
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, trikola said:

Tidligere hadde du et innlegg hvor du ønsket Putin død - så langt er jeg faktisk med på det.

Men du presterte å tilføye at hans død skulle være ... og så beskrev du hvordan dødsprosessen skulle være. Jeg husker nå ikke detaljene og har heller ikke lyst å prøve å finne det. Det er var i alle fall sadisme så det holder om et annet menneskes dødskamp.

Ja det har jeg gjort, det er helt korrekt. Det kokte rett og slett over i hodet etter nok en terrorbombing fra russerne, det hadde nettopp blitt kjent hvor stor andel barn fra Ukraina som er kidnappet og sendt til russisk hjernevasking, og det var angrep på sivile hjelpearbeidere osv. 

Så ja jeg mistet besinnelsen og skrev av meg raseriet i denne tråden. Jeg husker ikke eksakt hva jeg skrev men tenker det var noe om at putin burde henges på torget. At det burde skje offentlig. Slik at også russerne kunne benyttet den henrettelsen til å ta et oppgjør med egen kultur og de fascistiske tilbøyelighetene i det russiske samfunnet.

Tar ikke russerne et oppgjør med og tar avstand fra dagens regime og sin egen fascistiske historie inkludert sine kommunistiske folkehelter som virkelig slaktet russere og motstandere og herjet med det russiske folkets sjel og sinn så vil historien repetere seg. Det jeg tipper jeg argumenterte for var at en offentlig henrettelse av putin ville kunne være første steget på veien mot russisk frelse fra deres egen blodige historie. 

At du kaller meg som sadist faller på egen urimelighet. Da bør du enten slå opp begrepet eller ta det jeg skrev utifra sinnsstemningen jeg var i pga russiske pågående krigsforbrytelser, henrettelser, tortur, drap og voldtekt av sivile i Ukraina.  

Endret av bojangles
  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Trontron skrev (2 timer siden):

Jeg aner ikke hvor du jobber; men der jeg jobber i en helt privat bedrift uten tilknytning til stat eller militær hadde vi knapt nok kjent utsettelse i vanlig daglig drift av at fasaden ble bombet.

Dette er ikke snakk om en privat bedrift som jobber med ugraderte data. Dette er departements kontor(digital ekspertise i GRU og dep.) som med stor sannsynlighet jobber med graderte saker, og dermed kan de faktisk ikke ta med seg jobben hjem. Ukraina vet med stor sannsynlighet hva de driver med når de angriper 17. et 30/7 og 21. et nå sist.

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
The Very End skrev (30 minutter siden):

For det første vil dette mest sannsynlig samle Russland enda mere rundt tanken om at verden vil de vondt, og man må bruke alle midler tilgjengelig for å forsvare seg. Det legitimere også hele krigen frem til nåværende tidspunkt.

De er godt "samlet" allerede i dag, enten via tvang, apati, manipulasjon eller frivillig.

 

The Very End skrev (32 minutter siden):

For det andre, med den mangelen vi ser på våpen og amunisjon, så er det en sløsing å drive og bombe et allerede bombet bygg - spesielt når man ser det i sammeneheng med punkt 1 (det har ikke den signaleffekten vi tror det har). 

Her er det mest sannsynligvis snakk om egenproduserte/"mekket" droner.

Signaleffekten disse angrepene har på befolkningen, gjør kanskje at noen av de våkner fra apatidvalen.

The Very End skrev (33 minutter siden):

For det tredje har historien  lært oss at å handle mot den instinktive hat-reaksjonen (la oss bare bombe jævlene tiltake) i form av å være bedre på sikt er det eneste som skaper varig fred. Nei, det betyr ikke at vi mener Russland har rett eller at deres handlinger ikke skal ha konsekvenser, men vi må være smartere enn at vi blender oss selv av hatet. 

Nå har Ukraina hverken angrepet skoler, kirker eller boligblokker i Moskva. De angrep et bygg som ansees som militært, på nattestid for å minimere skade på sivile.

Eller likte jeg denne kommentaren på DB: https://www.dagbladet.no/nyheter/angrep-mot-den-russiske-psyken/79995019

Lenke til kommentar

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/polen-helikopter-fra-belarus-har-krenket-polsk-luftrom.1nVVpdUl3

Polen: Helikopter fra Belarus har krenket polsk luftrom

Det opplyser den polske regjeringen selv i en pressemelding. NATO er informert om hendelsen.

Ifølge pressemeldingen skal hendelsen ha skjedd under en øvelse, som Belarus informerte Polen om på forhånd.

Den belarusiske regjeringen mener beskyldningene fra Polen er langt unna sannheten, ifølge Reuters.

Samtidig sender Polen sender nå flere soldater til grensen, melder Reuters. Polens Forsvarsminister Mariusz Błaszczak sier også at de justerer opp antallet helikoptre og annet militært utstyr på grensen med Belarus.

Regjeringen skriver at den belarusiske ambassadøren er kalt inn på teppet til polsk UD for å forklare situasjonen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (5 timer siden):

Problemet er at Diesen er del av et etablissement som lett blir fastlåst i tenkningen sin. De lider ofte av fenomener som "Failure of imagination" som gjerne leder til store katastrofer fordi de ikke klarer å tenke assymetrisk eller utenfor boksen.

Sier litt om denne tråden når man ad hominem idiotforklarer tidligere forsvarssjef og FFI-forsker Sverre Diesen bare fordi han er skeptisk til ideen om å angripe Moskva. Vet det er "utenfor boksen", men det er også utenfor boksen å skyte seg selv i hodet.

Endret av uname -i
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, uname -i said:

Sier litt om denne tråden når man ad hominem idiotforklarer tidligere forsvarssjef og FFI-forsker Sverre Diesen bare fordi han er skeptisk til ideen om å angripe Moskva. Vet det er "utenfor boksen", men det er også utenfor boksen å skyte seg selv i hodet.



Kjære vene. Det var da ikke noe ad hominem. Jeg snakker også om etablissementet som mer abstrakt fenomen, ikke bare Diesen. Det var et forsøk på å forklare hvordan etablissement ofte KAN ta feil.

Det er viktig å ha et åpent sinn, bare ikke så åpent at hjernen detter ut.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

 

 

 

Provokasjonene mot Polen fortsetter. To belarusiske helikoptre fløy inn i polsk luftrom.

Overraskende at polakkene ikke benyttet sjansen til å skyte dem ned. Men jeg tenker de har stående ordre om ikke å reagere med mindre de blir skutt på.

Det er ingen overraskelse at de ikke ble skutt ned. Man skyter ikke ned to forvillete helikoptre uten at de utgjør en konkret trussel. Be the better man og alt det der...

  • Liker 4
Lenke til kommentar

  

9 minutes ago, Nedward said:

Det er ingen overraskelse at de ikke ble skutt ned. Man skyter ikke ned to forvillete helikoptre uten at de utgjør en konkret trussel. Be the better man og alt det der...



Det er jammen mange som mener at "vi må være bedre" i dag. Er dette det nye samtalepunktet?

Tyrkia skjøt ned et russisk fly og siden den gang har aldri Russand provosert Tyrkia.

Erdogan forstår Putin. Vi forstår verken Erdogan eller Putin.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Dette må ha vært en overaskelse for dem. Lurer på hvor mange døde og skadede her?

Quote

Impressive. Precision GMLRS strikes on Russian troop concentrations 60km away from the front, with the Russian air defence apparently unable to either detect or destroy the Ukrainian UAV directing the fire.

Quote

HIMARS strikes on Russian positions on the Dzharylhach island, Kherson region. ~ 60km from the front line.

I dette området:

F2cyhHLbwAA_Ysy.jpg.783695107c774c9734700e3138a30e84.jpg

Endret av Enceladus
  • Liker 5
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
  • Uderzo låste denne emne
  • Uderzo gjenåpnet denne emne
Sitat

 

Vladimir Putin kupper vestlige selskaper i landet, og gir dem videre til sine allierte. - Bærer preg av desperasjon, sier norsk ekspert.

- Som en del andre ting regimet foretar seg nå så bærer det preg av at de er tvunget opp i et hjørne, og de handler i desperasjon, sier OsloMet-forsker og Russland-ekspert Jørn Holm-Hansen.

For snart to uker siden ble Carlsbergs datterselskap Baltika Breweries og den franske matgiganten Danonens virksomhet i Russland kuppet av Vladimir Putin.

Bakgrunnen er et dekret utstedt av Putin, som gjør at disse selskapene underlegges en midlertidig administrasjon.

Bare et par dager etter dekretet utnevnte russiske myndigheter Tsjetsjenias landbruksminister Jakub Zakrijev til ny Danone-sjef, mens Putin-vennen Taimuraz Bollojev har fått oppdraget med å lede Baltika, ifølge Financial Times.

 

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/putins-desperasjon-gitt-opp/79972223

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...