Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
6 minutes ago, Brother Ursus said:

Protestors supporting fellow terrorist Igor Strelkov (Girkin) appeared at his court hearing in Moscow. Strelkov has a strong following of nationalist young men & 880k Telegram followers. They view Putin’s move as hurting . Bad move, Putin.

Prigozhin tente lunta, Strelkov hold den i live

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Opsat500 skrev (9 timer siden):

De flyr i lav høyde. Ned til 10m og er vanskelig å skyte ned. Så man får håpe de ikke har altfor mange slike høyteknologiske våpen.

Kan fly i lav høyde ned til 10m, men det er nok kun over vann med kun GNSS navigering og noe redusert hastighet pga lufttrykket. Hva som er minstehøyden over land med andre typer navigering aner jeg ikke, men så vidt jeg forstår cruiser den i spennet 10-14 km høyde og oppnår da inntil 300 km rekkevidde. I 10m høyde reduseres rekkevidden med 60%, til 120 km. Tallet 600km gjelder nok kun makshøyde og kun versjonen med faststoff-booster.

Endret av Simen1
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

Protestors supporting fellow terrorist Igor Strelkov (Girkin) appeared at his court hearing in Moscow. Strelkov has a strong following of nationalist young men & 880k Telegram followers. They view Putin’s move as hurting . Bad move, Putin.

Enda et tegn på at Putins grep om makten begynner å smuldre opp?

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Nedward skrev (7 timer siden):

Det forutsetter at valget i Russland er et reelt valg. Det er få holdepunkter for å kunne påstå det. 

Denne diskusjonen har vi hatt på strengen "Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]" minst "1000 ganger" tidligere.

Det er juridisk umulig å dømme et helt folk. Russerne må selv ta konsekvensene av det de er med på. På samme måte som tyskerne måtte ta konsekvensene av hva de var med på.

Tyskerne har jobbet med saken i 78 år, og er fortsatt full av skyld og skam.

Russerne har enda ikke begynt.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (3 timer siden):

For en tabbe igjen av NTB. Her er ikke en gang Girkins rolle i nedskytingen av MH17 nevnt, i stedet kalles han bare "militærblogger" og "bloggeren". Heller ikke at han ble dømt til livstid fengsel av en nederlandsk domstol for disse massedrapene er med i artikkelen. Utrolig.

De er et nyhetsbyrå, som sikkert har videreformidlet en nyhet fra et annet nyhetsbyrå, eller annen troverdig kilde. Noen ganger er hurtigheten av at nyheten blir publisert viktigere enn bakgrunnshistorien. Det er ikke NTBs rolle å gi all bakgrunnsinformasjon. Deres oppgave er å formidle nyheter raskt. 

Det står dog at han var involvert i krim-invasjonen og øst-ukrainske militsgrupper. 

Her ville jeg heller skylt på abcnyheter som publiserer dette uten å fylle på med bakgrunnsstoff. Antakelig for å være raskt ute med nyheten.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Vet dette nok ikke blir tatt vel i mot av propagandagjengen her inne, men denne artikkelen er ganske interessant:

https://www.nettavisen.no/palle-ydstebo/vladimir-putin/russland/russisk-taktikk-bremser-motoffensiven-man-ma-ga-forsiktig-frem/s/5-95-1225486

Det virker som om russernes styrke er minelegging, og en grunn til at offensiven går så sakte. 

– Det russerne har vist, er at de er veldig god med miner og har det som en sentral del av forsvarsdoktrinen sin. De er gode på å samkjøre miner, artilleri og panservernvåpen. Det er mye av grunnen til at det går så voldsomt sakte fremover for Ukraina, sier Ydstebø.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (3 timer siden):

 

Russerne har hatt mange valg. De velger kollektivt ikke å foreta seg noe mot Putin foreløpig. Det er mange som er imot ham. Det så vi av hvordan de støttet Wagner. Imidlertid forsøker alle fremdeles å holde hodene sine ned i håp om at alt skal gå over. Det er mentaliteten deres. Og da er de medskyldige. Russiske menn kan fremdeles forlate landet på flere måter. Det er umulig å vokte hele den russiske grensen. Og hele Russlands hær er i Ukraina.

Vil du flykte til utlandet, leve i Russland og være fattig, eller vil du være død, eller enda verre, vil du drepe uskyldige mennesker?

"Jeg fulgte bare ordre" har ikke vært unskyldning god nok siden 1945.

Alle russiske soldater er krigsforbrytere, og alle russiske soldater er fritt villt. Jeg føler av og til sympati med dem. Men jeg er ikke overbevist om at de fortjener den. De er krigsforbrytere til siste mann. Akkurat som nazistene. Det finnes ingen "gode russiske soldater". De kjemper for Ukraina.

Ja, litt på samme måte som alle de menn som valgte å kjempe på Hitler-Tysklands side under WW2?

Samtlige av de var onde nazister, som begikk krigsforbrytelser, og samtlige burde få rettergang deretter? 

 

--

Tror du har misforstått hvordan en "god soldat" nederst i rangstigen ter og oppfører seg. De utfører orde. Uten å stille spørsmål. Utfør ordre! Punktum. 

 

"Hitlertøsene" fikk kraftig gjennomgå etter krigens slutt, og ikke var der særlig lett å være avkom heller. Tyskerbarna fikk gjennomgå — nettopp fordi slike som deg(?) mener soldatene hadde plenty av andre gode valg de kunne tatt seg til. F.eks. kjempe imot nazistene i stedet. For det hadde jo vært fantastisk! Absolutt! Men dessverre helt urealistisk.

Hva skal vi gjøre med dagens tyskere og østerrikere? De er jo alle avkom av en befolkning som ikke styrtet Hitler. Samtlige av de støtter vel ergo nazistene da – eller? 

 

 ---

Vi skal for all del slå hardt ned på Russland. Og eventuelle krigsforbrytelser må etterforskes, og de skyldige må taes! 

Og sålenge det er Russland som er provotakør, heier jeg også på Ukraina, og håper de klarer å knerte så mange russer-jævler som overhodet mulig. Unnskyld språket. Men jeg gjør jo det. Samtidig var det dette med å ha to tanker i hodet samtidig. For det sitter mange familier i Russland som nå har ett fat mindre å dekke på bordet. Mannen og inntektskilden til husholdningen er tatt av dage! Vi forstår såklart at dette skyldes Putin sin provokasjon. Men jeg forstår samtidig at den jevne russer har vrient for å stå opp imot regimet. Kritikere faller ut av hotellvinduer hist og pist. Dette vet vi. Du lever ikke lenge om du sier din mening i Russland. 😢

Nei, jeg ønsker vel egentlig bare at krigen skal bli over fortest mulig, slik at tapene på begge sider kan stoppe. For dagens situasjon er virkelig ikke god! 

Og om noen lurte; jeg ser selvfølgelig ingen annen utvei enn at Ukraina vinner tilbake sine landområder. Krigen bør ikke avsluttes med at Russland har tilegnet seg mer land enn de hadde pre invasjonen. 

  • Liker 7
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
11 hours ago, qualbeen said:

Men nå skal jeg skrive noe som neppe blir populært mottatt: akkurat det samme gjelder de som kjemper på russisk side i krigen! 🤯

Også de er bare vanlige folk, som før krigen hadde en helt normal jobb. Nå er de tvunget til å drepe på kommando fra Putin. Gjør de ikke det, så venter en grusom skjebne! (Både for en selv, men gjerne også for familien din i tillegg!)

Hver gang en russer dør, er dette en tragedie for de som elsket denne personen. Kanskje har han et par små barn, som plutselig mistet sin far?

Du har sikkert litt rett.

MEN: Du glemmer/velger å glemme/ignorerer/velger å ignorere det at blant de RaZZiske soldatene finnes det også yrkesmilitære, folk som har vervet seg FORDI de ønsker å "sloss for RaZZland"/"Sloss mot vesten" og så videre. Fok som frivillig har vervet seg etter å ha sett og hørt om hvordan RaZZland oppfører seg i land som Syria hvor de støtter diktatoren Bashar al-Assad, folk som kan ha opplevd hvordan RaZZland gikk frem i flere forskjellige kriger. Det er ikke mindre enn FJORTEN kriger som er listet opp på Wikipedia at RaZZland har vært involvert i bare i løpet av de siste 33 årene!!! MER enn nok til at mange RaZZiske yrkesmilitære og reellt frivillige vet hvor krigersk RaZZland er, og hvor inhumane RaZZiske soldater er i krig, men som likevel trolig har valgt av egen fri vilje å delta i krigsforbrytelsene og menneskerettighetsbruddene i Ukraina... Folk i marinen, luftvåpnet og elitestyrker vil jeg tro at hovedsaklig/i stor grad består av folk som har vervet seg frivillig. Folk som er tvangsrekrutert vil jeg tro sort sett er sendt til kjøttkverna'.

Så selv om du sikkert har litt rett når det dreier seg om tvangsrekruterte RaZZere til kjøttkverna', så tror jeg du i stor grad tar feil omkring alle de som reellt har vervet seg frivillig, og som jeg tror at tross alt utgjør flertallet.

Lenke til kommentar
4 hours ago, Brother Ursus said:

"Jeg fulgte bare ordre" har ikke vært unskyldning god nok siden 1945.

Det er feil, eller i beste fall svært unøyaktig: Det var ikke en gyldig unskyldning før 1945 heller. Ellers ville forbrytere kunnet ha benyttet den "unskyldningen" i Nürnbergprosessen og kommet unna med forbrytelsene sine i og med lover, regler, normer, konvensjoner og så videre normalt ikke har tilbakevirkende kraft...

Men det ble fastslått med sikkerhet og fjernet enhver tvil den gangen at det verken var noen "uskyldning" eller unskyldning og ikke hadde vært det heller.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Eg trur at vi alle kan vere einige om at krigen er ein ufatteleg tragedie både for russarar og ukrainarar. Alle burde også vere i stand til å sjå at russiske soldatar ofte heller ikkje føler at dei har noko val, av ulike grunnar. Det kan vere fattigdom, at dei fryktar å hamne i fengsel eller at familien blir råka. Mange følgjer berre ordre. Og så er det ein del som er med fordi dei støttar krigen eller fordi dei trur på løgnene til Putin. Mange vernepliktige og andre har rømt landet, mange høgt utdanna har rømt landet fordi dei veit kva som skjer og ikkje ser noko framtid der, all opposisjon har enten rømt landet eller sit i fengsel. Dei som er att er enten tilhengarar av krigen eller passifisert og håpar at krigen går over av seg sjølv.

Og så er også alle einige i at Russland har ansvaret for krigen og at Ukraina må drepe flest mogeleg russarar dersom det er det som må til for at krigen kan avsluttast, landet skal overleve som sjølvstendig nasjon og få tilbake alt land som er okkupert av Russland sidan 2014.

Det er dette som er å ha fleire tankar i hovudet på ein gong.

Endret av torbjornen
  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

– Jeg mistet faren til mine fremtidige barn

– Han døde for min frihet. Jeg mistet fremtiden min, sier Alla Karpenko. Hun er en av mange tusen ukrainere som har mistet en kjæreste, en mann eller en pappa.

Sitat

– Vi lever i en underlig tid. En tid med 23 år gamle enker, sier Alla ettertenksomt.

CW3cnbEUF5rydBbNwIxl2gQPEzrO11Qi5CTV-mta

Sitat

For ikke lenge siden møttes 50 enker i støttegruppen til et felles seminar. Her ser vi Tetianka Vatsenko-Bondereva og Oksana Borkun i forgrunnen.

FOTO: PRIVAT

https://www.nrk.no/urix/enkene-i-ukraina-1.16462336

Ukrainarane tek også vare på sine døde, slik at enkjer og slektningar har ei grav å gå til. Det finst også støttegrupper for enkjene.

Kvifor høyrer ein aldri om slikt frå Russland. Det einaste ein har sett derifrå er enkjer som etterlyser svar på kva som er skjedd med deira kjære, og som klagar over at dei ikkje får den økonomiske kompensasjonen dei er blitt lova.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Oppdatert nyheitsartikkel om Girkin:

https://www.nrk.no/nyheter/putin-kritisk-militaerblogger-arrestert-1.16491459

Tidlegare har det vore slik at dei som har kritisert krigen i seg sjølv er blitt fengsla, medan nasjonalistane som har kritisert Putin for ikkje å ta hardt nok i har fått kritisere og propagandere fritt i beste sendetid på russisk tv.

Kan det ha blitt ei endring etter Wagner-opprøret, eller er det det at Girkin har retta kritikk direkte mot Putin som gjer at han blir fengsla?

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 time siden):

Oppdatert nyheitsartikkel om Girkin:

https://www.nrk.no/nyheter/putin-kritisk-militaerblogger-arrestert-1.16491459

Tidlegare har det vore slik at dei som har kritisert krigen i seg sjølv er blitt fengsla, medan nasjonalistane som har kritisert Putin for ikkje å ta hardt nok i har fått kritisere og propagandere fritt i beste sendetid på russisk tv.

Kan det ha blitt ei endring etter Wagner-opprøret, eller er det det at Girkin har retta kritikk direkte mot Putin som gjer at han blir fengsla?

Det som var utslagsgivende var at Girkin den 18. juli i et Telegram innlegg skjelte ut Putin og kalte han inkompetent og ba om at han overlot makten til noen ansvarlige og kompetente.

https://twitter.com/NOELreports/status/1681243177892687872/photo/1

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

Flere av ambassadørene hevdet under møtet at Russland tjener penger på å ikke inngå en ny avtale.

- Russiske eksportører nyter allerede godt av dette, mens millioner av mennesker som ikke har råd til dyrere korn, lider, særlig i Midtøsten og Afrika, sa USAs ambassadør Linda Thomas-Greenfield.

Hun kaller det et politisk spill:

- De eksporterer mer korn enn noen gang før, og til høyere priser. Russland bruker rett og slett Svartehavet som utpressing. De spiller et politisk spill og holder menneskeheten som gissel.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/holder-menneskeheten-som-gissel/79936377

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

 

Dalhaug sammenlikner dette med de alliertes angrep på nazistenes forsvarslinjer etter invasjonen i Normandie. I rundt seks uker sto de allierte styrkene fastlåst, før et plutselig gjennombrudd sendte nazistene i full retrett.

Og det er akkurat et slikt gjennombrudd ukrainerne er ute etter, og de vil forsøke å utnytte enhver svakhet de kan finne, forteller han.

- I den siste perioden har ukrainerne drevet mye med det vi kaller «oppklaring med ild». Det betyr at man analyserer hvor fienden står sterkt, eller ikke, gjennom innledende kamper.

Slike tester av det russiske forsvaret kan oppnå resultater, Ifølge militæreksperten.

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/ildproven-starter-na/79922901

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...