Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Windfarmer skrev (9 minutter siden):

Det russiske forsvarsdepartementet har nå erklært at alle skip på vei mot ukrainske havner anses som militære skip, dette vil i gjelde fra i morgen kl. 24.00.

Kreml med nye trusler: – Alle fartøy i retning ukrainske havner anses som militære skip (msn.com)

Dette minner veldig om en sånn "lufta er for alle"-taktikk for desperat å få den andre til å slå først.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
9 minutes ago, Mannen med ljåen said:

Et slikt angrep ville ha potensiale til å vende flere stater bort fra Russland. Vil de virkelig senke et skip de vet er fullt av korn til Egypt? Er det Vesten sin feil om skipet går ned?

Russland bruker rå makt for å true til seg fordeler. Nå er det viktig å få satt ansvaret der det hører hjemme.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det smarteste hadde kanskje vært å med hensikt bruke skip tilhørende Nato-land (f.eks. Tyrkia) til korntransporten og offentliggjøre den informasjonen, sånn at Russland vet at et angrep på lasteskipene betyr Artikkel 5.

Det verste er at det ikke hadde overrasket meg om de utførte angrep likevel, bare for å dra en "Ser dere? Nato angriper oss!" :roll: alt er mulig i Bakvendtland (RU).

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (11 minutter siden):

Hvorfor skal alltid vesten svare så svakt mot slikt? Det burde automatisk speiles tilbake på Russland. Bare erklær at alle russiske sivile skip anses som militære skip fra i morgen kl 24. Alle forsøk på å nærme seg farvannene til NATO-land vil bli slått ned på med militær makt. Russland kan når som helst ta til fornuft og vi speiler det tilbake.

Dette er krig, og definisjonen på krig er at politikken og jussen er forlatt. Russland gjør dette fordi de kan, og fordi Ukraina ikke kan gjøre noe med det.

Og en blokade av russiske havner vil være et mulig virkemiddel det er langt frem til.

Men når det er sagt, er dette neppe det siste ord i saken. Der sitter en herre i Ankara som vil ha et ord med i laget. Det er russerne som har trukket seg ut av den inspeksjonsordningen som ble etablert når fartøyene gikk gjennom Bosporos, her kunne russiske inspektører undersøke om skip mot ukrainske havner  hadde våpen om bord, det er ikke funnet et eneste våpen.

Hva om Tyrkia sammen med FN etablerte en internasjonal inspeksjonsgruppe og fortsatte med disse inspeksjonene, og for hvert enkelt skip erklærte at de var rene, hva vil Putin da gjøre med disse skipene? Putin er på tynn is nå, det blir vanskelig å forsvare dette overfor hans venner i det globale sør.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (22 timer siden):

Glem dette ukrainske angrepet på Moskva. Moskva er en by med over 10 millioner innbyggere, og bare Putins Secret Service består av en ukjent antall mellom 15.000 og 25.000 mann. 

For ukrainerne å gå mot Moskva i stedet for å frigjøre Ukraina, vil være en militær, strategisk og politisk brøler på linje med Putins angrep på Ukraina.

Jeg snakker ikke om å gå mot Moskva, men å gå over russisk jord for å komme rundt russisk forsvar i Ukraina. Altså en "kort" tur innom Russland med det formål å gå inn igjen i Ukraina på et passende sted.

  

Brother Ursus skrev (12 timer siden):

Klart det vil la seg gjøre. Men Vesten, hovedsakelig Biden, vil ikke tillate det.

Men det kommer jo bare til å være en... militær spesialoperasjon. Det vil ikke være et ordinært angrep på Russland som sådan, men Russland ville bare bli brukt som mellomstasjon for å bevege seg fra en del av Ukraina til en annen.

 

Medlem skrev (22 timer siden):

Nye rekrutter skal i krigen....

Russia set to overhaul draft system, making it nearly impossible to avoid military conscription
The changes would help the Kremlin close loopholes that have helped thousands avoid the war in Ukraine
https://www.nbcnews.com/news/world/russia-ukraine-draft-system-overhaul-military-conscription-invasion-rcna79280

Ja, Russlands tap er så ekstreme at de trenger mer kanonfor. Så spørs det hvor mye det hjelper å sente utrente soldater uten utstyr i krig. Det vil vel gå like bra som det har gått hittil.

Medlem skrev (22 timer siden):

Vel, en ubåt med noen stridshoder ?

Du tenker de skal "nuke" Sør-Afrika, der Putin sitter arrestert? Skal de drepe ham da eller?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (1 time siden):

Det russiske forsvarsdepartementet har nå erklært at alle skip på vei mot ukrainske havner anses som militære skip, dette vil i gjelde fra i morgen kl. 24.00.

Kreml med nye trusler: – Alle fartøy i retning ukrainske havner anses som militære skip (msn.com)

tåpelig utspill.

kanskje et eller flere Nato-skip bør eskortere korn-skipene til og fra havn, for å sette ned foten?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (41 minutter siden):

Det er russerne som har trukket seg ut av den inspeksjonsordningen som ble etablert når fartøyene gikk gjennom Bosporos, her kunne russiske inspektører undersøke om skip mot ukrainske havner  hadde våpen om bord, det er ikke funnet et eneste våpen.

egentlig har ikke russerne noe med hvilke skip som anløper ukrainske havner, var vel nærmest ren høflighet at de ble tilbudt å ha et ord med i laget, og for ikke lage trøbbel.

men som vi ser nå, på tide å sette hardt mot hardt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (11 timer siden):

er vel bare for å gjøre seg lekre som "et åpent samfunn" overfor vesten at de gjør dette mistenker jeg. :whistle:

Det gir ingen mening. Det er vel fortsatt forbudt og til og med straffbart i de fleste vestlige land. Ukraina er en selvstendig stat, og ikke en vasallstat av EU eller USA om det er det du antyder her.
    

 

MRSA skrev (6 timer siden):

Kva får deg til å tru at Ukraina skal kunne invadere Russland og innta Moskva? Verken Hitler eller Napoleon greide det.

Tja, igjen, ikke at jeg sier det bør gjøres, men i motsetning til de krigene du nevner her, så har ikke Russland noe særlig forsvar igjen innenfor egne grenser. De sender omtrent alle i døden i Ukraina. Det så vi jo både med rebellene som krysset grensen, og med Wagner-opprøret.

Du kan ikke bedømme muligheten for å nå Moskva i dag (med et Russland som ikke engang klarer å forsvare egne grenser) ut ifra tidligere forsøk under helt andre omstendigheter.

 

 

Snikpellik skrev (7 timer siden):

En oppsummering av siste dagers desinformasjon om Ukraina på Twitter.

 

Takk, det er veldig nyttig med en slik oversikt. Men det kommer så mange løgner fra Russland at man vel måtte ansatt en hær av sannhetsjegere for å holde oversikt over alt sammen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Markiii skrev (1 time siden):

Jeg snakker ikke om å gå mot Moskva, men å gå over russisk jord for å komme rundt russisk forsvar i Ukraina. Altså en "kort" tur innom Russland med det formål å gå inn igjen i Ukraina på et passende sted.

Problemet er at det ikke egentlig er noen steder man kan ta en kort tur innom Russland for å komme inn bak fiendens linjer.

Lenke til kommentar

Ooof. Håper dette fører til reaksjon fra Kina.

60,000 tonnes of agricultural products destroyed by Russian missiles were to be sent to China – Zelenskyy
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/07/19/7412066/

Quote: "This attack proves that their target is not only Ukraine, and not only the lives of our people. About a million tons of food is stored in the ports that were attacked today. This is the volume that should have been delivered to consumer countries in Africa and Asia long ago. 

The port terminal that suffered the most from the Russian terror last night had 60,000 tons of agricultural products stored in it, which were intended to be shipped to China. That is, everyone is affected by this Russian terror."

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Snikpellik said:

Denne rapporten fra PHR ble publisert i februar, men jeg kan ikke huske å ha sett den før. Den dokumenterer hvordan Russland systematisk har angrepet sykehus, helsearbeidere og ambulanser i Ukraina. Rapporten tar for seg perioden fra den fulle invasjonens start frem til 31. desember i fjor.

Destruction and Devastation: One Year of Russia’s Assault on Ukraine’s Health Care System
https://phr.org/our-work/resources/russias-assault-on-ukraines-health-care-system/

 

En blir jo både lei seg og samtidig kokende forbannet når en leser slikt. Lei seg over alle som blir rammet i Ukraina, men også over at russerne er en morderbande av verste sort som ikke er villige til å spare sivile liv - selv ikke sykehus, helsearbeidere eller ambulanser eller ambulansearbeidere. Vi har jo også sett hvordan russerne gjør Røde Kors til mål. Det er nesten så en helt mister troen på at russland noen gang kan endre seg. 

Det er på tide å svare russerne. Alle russiske skip bør ansees som militære skip, eller spionreder. Og kanskje burde også Nato komme mer på banen og korrigere russisk oppførsel. 

  • Liker 1
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...