Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Mr.M skrev (3 timer siden):

leste i går at russerne har 900 tanks i offensiven. Er det litt uventet stort antall med tanke på alt de har mistet tidligere?

Ukraina har tidligere forsøkt krisemaksimering og overdrivelser for å lokke fram økt støtte fra vesten. Ikke noe galt i det, vi burde sendt støtten for lengst. Overdrivelser baserer seg naturligvis ikke på et vakuum. Antagelig er disse 900 tanksene noe færre i antall og antagelig en god del lettere (pansrede personellkjøretøy o.l.) og eldre tanks. Antagelig få T72 og nyere. Antallet soldater er nok også noe færre. Men det er uansett en god ting å ikke undervurdere fienden.

Russland forsøker nok både å få en propagandaseier i Kharkiv, samtidig som de trekker Ukrainske styrker bort fra områdene i sør. Det er godt mulig de har mye bedre luftvern nært Belgorod enn de har mulighet til å stable tilbake på plass i sør.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

synd de ikke makter å ødelegge Kertsj-broen litt mer fundamentalt. Jernbane-broen ved siden av synes å være uskadd?

hvor lang distanse (luftlinje) er det fra ukrainsk-kontrollert område og til Kertsj? dvs. er det mulig å beskyte broene med langtrekkende, hvis Ukraina etterhvert får noe brukbart i den sjangeren?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
kilik skrev (16 minutter siden):

Er det noen sjanse for at en av sidene vil vinne denne krigen i år eller blir dette et "evighetsprosjekt" à la Afghanistan og Vietnam?

 

Det kan ta slutt ganske fort om Russland gir seg og trekker seg ut. Om de ikke gjør det så kan det nok ta 1 til 2 år.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, Svein M said:

Det kan ta slutt ganske fort om Russland gir seg og trekker seg ut. Om de ikke gjør det så kan det nok ta 1 til 2 år.

Mye avhenger av de reelle tapstallene til Russland. Befolkningen ser ut til å være pasifisert, men de som blir intervjuet er stort sett fra de store byene, som har blitt forskånet fra tjeneste til en stor grad. Spørsmålet blir hvordan det ser ut i distriktene.

Lenke til kommentar

Det er én ting å forsvare, noe annet å angripe. Jeg har vanskelig for å se for meg at Russland kan angripe effektivt på stor skala.

Man må nesten se på russisk materiell og kjøretøy som man gjør på bilparken med tanke på snittalder. Snittalderen på russisk materiell er nå veldig høy. Det betyr ikke at det ikke finnes noe moderne her og der, eller at det som er eldre ikke kan være dødelige, men over tid vil miste veldig mye av potensialet sitt.

Russland graver seg lengre og lengre bak i lagrene med våpen. På ett eller annet punkt brister det. Det er fremdeles en del noenlunde moderne våpen der ute, men de blir tross alt stadig færre. Mens Ukraina får etterfyllt. Dersom dette er en drakamp over lang tid, så er det altså utvilsomt Ukraina som sitter med fordelene, så lenge de får nok støtte fra Vesten og landet forblir politisk stabilt.

Det er nok også derfor Russland beror på angrep med infanteri-bølger og har så store tap av soldater.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
1 hour ago, sedsberg said:

I år var kanskje litt optimistisk. Men jeg kan ikke se for meg at Russland skal klare seg spesielt lenge med mindre de får direkte støtte fra Iran, Kina, NK, Belarus og/eller andre russervennlige land.



Det er en greie det ikke går an å spå noe særlig på forhånd. "Black swan events". Hadde Wagner-marsjen lyktes, kunne krigen vært over i år. Blir Putin plutselig drept eller avsatt kan det være over. Eventuelt skulle det plutselig bli et stort gjennombrudd, så er det heller ikke godt å si hva som skjer.

Det er fortsatt slik at formingsoperasjoner pågår, og at ukrainerne har engasjert veldig lite av sine offensive styrker. De venter fremdeles på muligheter. De er ikke villige til å kaste bort sjansen sin eller soldatene sine på å kjøre inn i minefelt. Forhåpentligvis kan klasevåpen løse problemet. Hvis ikke, så er håpet at GLSDB eller F-16 skal forryke balansen.

Jeg mener Ukraina opptrer korrekt ved å være forsiktige, og fremtvinge fler konsesjoner fra NATO som klasevåpen, GLSDB, F-16, ATACMS osv.

Jeg blir heller ikke veldig overrasket om Ukraina plutselig gjør en 180 grader og bestemmer seg for å forsøke å avslutte krigen ved å forsøke å ta Moskva. Det er rett og slett logisk. Særlig når NATO ikke er villig til å gi garantier for fremtiden. Jeg vet at mange ikke vil høre av dette, og maser om atomkrig osv. men atomvåpen ville ikke kunne stanse en ukrainsk offensiv mot Moskva. Det ville tvert imot bare gjøre Putin til en så farlig despot at russere ville samarbeidet med ukrainerne om å felle ham.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Villfaren said:

Med alle de sattelittene som finnes idag vil eg tro at noen hadde sett 100 000 mann, sammen med 900 tanks, og all logistikken det hadde trengt.

 

Eller hva?



Ja, det er basically umulig å overraske noen med en invasjon. Det så vi 24 februar 2022. Vi visste de var på vei. 100K mann og 900 tanks er vel omtrent også alt Russland har igjen inne i Russland og i nord og i øst, så det ville være en "hail mary". Det virker som om noen har talt opp alt de har igjen og krisemaksimerer, som skrevet over.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

- Det har gått litt under radaren at Russland over mange måneder har mobilisert i dette området. Alle kilder bekrefter at det foregår kamper i dette området, men tallene har så langt ikke blitt bekreftet. Derfor stiller jeg meg foreløpig tvilende til det, for hvis de har så mange, så må det være en konsekvens av at de har tynnet styrkene ut i syd. Det vil være oppsiktsvekkende om det stemmer, sier Dalhaug.

https://www.dagbladet.no/nyheter/vil-vaere-en-formidabel-styrke/79901469

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

 

 

Russian Telegram military sources are indignant that not a single Russian helped the military pilot who drowned after his Su-25 crashed into the sea yesterday in Krasnodar, Yeysk.

“He drowned alive for 8 minutes while the men were splashing & chicks were drinking cold beer”




Sånn går det når du lærer et helt folkeslag til ikke å involvere seg i noe.

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...