Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

2 minutes ago, Entern said:

Jepp.

Det er noe veldig råttent med hele opplegget.



Amnesty har driti på draget mange ganger nå. Rapporten deres om Ukraina ble slaktet av en uavhengig etterforskning. Også Flyktningehjelpen og andre hjelpeorganisasjoner har gått ut og kritisert Ukraina og rett og slett snakket ned ukrainske flyktninger og kalt vestlige land for masse rart. Det er ganske tydelig at de politiske sympatiene til de som jobber i disse organisasjonene er radikalt anti-vestlige og anti-kapitalistiske.

Retorikken deres er en forfinet utgave av den man hører fra en del anti-vestlige muslimer og gammel-kommunister.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (5 minutter siden):



Amnesty har driti på draget mange ganger nå. Rapporten deres om Ukraina ble slaktet av en uavhengig etterforskning. Også Flyktningehjelpen og andre hjelpeorganisasjoner har gått ut og kritisert Ukraina og rett og slett snakket ned ukrainske flyktninger og kalt vestlige land for masse rart. Det er ganske tydelig at de politiske sympatiene til de som jobber i disse organisasjonene er radikalt anti-vestlige og anti-kapitalistiske.

Retorikken deres er en forfinet utgave av den man hører fra en del anti-vestlige muslimer og gammel-kommunister.

Nettopp.

De er på samme side som islamistene og kommunistene, det er ganske tydelig.

Man må begynne å gå disse NGOene på klingen.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (47 minutter siden):

Har du link? Jeg fant den ikke på svtplay.se . Kanskje den ikke er tilgjengelig fra Norge.

Det ligger under Nyheter eller dokumentarer 

Jeg har kun sett 1 episode

Jeg vet ikke om den er tilgjengelig i Norge.

Her er linken, veldig interessant med intervjuer fra vestlige land samt en eller to fra Russland. Ikke av Putin, men av russiske tror diplomater samt vestlige politikere berettelser om møter med Putin etter Krim.

https://www.svtplay.se/video/KNw7V1J/dokument-utifran-putin-och-vastvarlden/1-lognernas-diplomati/?id=KNw7V1J&position=13

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (6 timer siden):

Tallene er lignende i Norge fra hva jeg har sett og erfart.

aeQR5DW_460swp.webp

De jeg kjenner vil gjerne jobbe, men håpløst byråkrati gjør at det er en tungvint og årelang prosess å komme dit selv om det er kompetanse Norge sårt trenger og snakk om dyktige folk med mye erfaring. (Helsesektoren)

I det minste burde de fått lov til å lappe sammen skadde ukrainere som blir flydd hit.. hadde jo vært perfekt

Endret av DukeNukem3d
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

https://www.businessinsider.com/russia-says-intact-storm-shadow-missile-studying-parts-ukraine-2023-7?r=US&IR=T

https://www.thenationalnews.com/world/uk-news/2023/06/30/uk-targets-israeli-rampage-missiles-to-replace-storm-shadows-sent-to-ukraine/



Apropos Storm Shadow / SCALP

  • En Storm Shadow i Ukraina kræsjet nesten inntakt og ble tatt av russerne
  • Storbritannia gir nesten alle sine Storm Shadow til Ukraina og vil i fremtiden erstatte dem med israelske Rampage
  • Rampage har mindre rekkevidde enn Storm Shadow (300km sammenlignet med 500km) [den ukrainske versjonen og eksportversjonen har bare 250km]
  • Rampage flyr over dobbelt så raskt som Storm Shadow (2000 km/t vs 962km/t)
  • Rampage koster antagelig bare 1/10 av Storm Shadow
  • Rampage har også anti-jamming og stuper i overlydshastighet mot målet, som gjør den nesten ballistisk, og svært vanskelig å stanse
  • De fleste vestlige jagerfly som kan bære 4 Rampage hver

Storm Shadow/SCALP er nemlig gammelt nytt, og det var allerede for mange år siden planlagt å erstatte dette våpensystemet med nye mot tidsfristen i 2032. Det er mellom 700 og 1,000 britiske luftbårne kryssermissiler, og ulempen med disse var at de er kostbart å produsere tross alderdom, hvilken er hvorfor britene vil erstatte disse. Storbritannia, Frankrike og Italia har et pågående prosjekt, FC/ASW ("Future Cruise/Anti-Ship Weapon"), men dette har munnet ut i to forskjellige konsepter, ett for et subsonisk stealth kryssermissil og det andre for supersoniske manøverdyktige mini-kryssermissiler. Rampage passer meget godt i det siste konseptet.

Rampage er egentlig en presisjonsstyrt artillerirakett basert på EXTRA og billigere å bygge, ennå mye raskere på mer enn Mach 1,6 og en rekkevidde på 250 km. Dette våpenet som er 4,5 meter lang, kan monteres på alle vestlige fly ettersom disse ikke er lengre enn eksterne drivstofftanker, og det hadde vist seg at det var helt ustoppelig i Syria, selv i møte med Pantsir og S-400 kan ikke tåle artilleriraketter. Israelsk krigsindustri har blitt tatt inn i varmen av europeerne som valgt å bortse fra "det palestinske spørsmålet" pga. Ukraina. 

Jeg tror det har blitt sent cirka 100 Storm Shadow, og under halvparten er så langt brukt. Hvis israelerne kan sender mange Rampage til Storbritannia, kan enda flere Storm Shadow leveres til Ukraina. 

Luftbårne presisjonsstyrte artilleriraketter - flygende HIMARS i praksis - har blitt populært for militære over hele verden.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Dette er kanskje litt på siden av trådens tema, men jeg mener det har relevans allikevel.

Sveits og Østerrike, to nøytrale stater midt i Europa ønsker å knytte seg til det felles europeiske rakettskjoldet "European Sky Shield" som er et tysk initiativ som bla. Norge har sluttet seg til.

Sitat

7. juli 2023 kl. 20:12 

Sveits og Østerrike kan slutte seg til Europas nye rakettforsvar

 

De nøytrale statene Sveits og Østerrike uttrykker ønske om å slutte seg til European Sky Shield, det nye luftvernsystemet som Tyskland har tatt initiativ til.

Forsvarsministrene Viola Amherd fra Sveits og Klaudi Tanner fra Østerrike undertegnet fredag intensjonserklæringer om tilslutning til planene om et felles integrert luft- og rakettforsvar.

Dermed har til sammen 19 land, blant dem Norge og andre Nato-land, sluttet seg til initiativet.

Beslutningen ble kunngjort på et møte i Bern i Sveits der Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius deltok.

– En ting krigen i Ukraina har vist, er at viktigheten av luftvern ikke kan overvurderes, sa Pistorius.

Samarbeidet, forkortet ESSI, tar sikte på å tette hullene i Nato-landenes rakettforsvar rundt om i Europa. Det ble lansert i fjor høst som svar på Russlands invasjon av Ukraina, som dramatisk endret sikkerhetssituasjonen i Europa.

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (7 minutter siden):

Jeg mener å ha lest tidligere i tråden om at Erdogán mener at russiske interesser står bak en del av disse såkalte demonstrasjonene, og at han derfor ikke fokuserer så mye på akkurat dette ift. Sverige og NATO nå. Husk at Erdogán har helt andre mål enn islam og ære når han blokkerer svensk NATO-inntreden. Han vil ha fly, først og fremst nye F-16 fra USA, og USA har sagt at det skal han få bare han godkjenner svensk medlemskap.

Og til de som tar til orde for å forby enkelte ytringer, så som brenning av hellige bøker o.l.. Jeg erkjenner at hensikten er den aller beste, men ikke glem at veien til helvete er brolagt med gode hensikter.

Ytringsfrihet er nettopp det; ytringsFRIHET. Begrensninger går i mot friheten, og dermed kan vi ikke ha det.

Godt sagt. Og viser det seg at disse som driver med dette har knytninger til Russland bør det være enkleste sak av verden og få de buret inne for andre ulovligheter. Det vil også sette Russland i et svært dårlig lys så om det er hold i påstandene bør svensk politi sette enorme ressurser i sving for å påvise dette. 
 

Begynner man å skrenke inn ytringsfriheten for noe folk krenkes av så har man ikke ytringsfrihet igjen ganske fort da folk krenkes for ingenting i dag. 

Endret av minim
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...