Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Nedward skrev (27 minutter siden):

Interessant lesning på NRK nå.

Jeg skjønner rett og slett ingenting av hva som foregår der borte. Hva ønsker Prigozjin å oppnå med disse uttalelsene? Er det hele bare et spill for galleriet? Er det et komplott for å få skylden for krigen på noen andre enn Putin? Om det virkelig er en konflikt mellom Prigozjin og Sjojgu, hvordan stiller Putin seg til dette? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan vel ikke linke til det, men det er noe som skurrer med den videoen som skal vise en Wagner-leir som har blitt bombet av det russiske militæret. Den glatte filmingen og de rare brannene. Kroppene og lemmene på bakken kunne de vel ha funnet hvor som helst. ("Hell, I can get you a toe by 3 o'clock this afternoon...with nail polish.")

Uansett så brygger det opp til krig mellom wagner-gruppen og forsvaret. Tilsynelatende...
Utsagnene hans om at Putin har blitt villedet høres i alle fall ikke ut som et sentralt godkjent manus. Sliter med å skjønne hvordan Putin tjener på at en "folkehelt"(?) erklærer krig på forsvarsdepartementet.
 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Nedward skrev (33 minutter siden):

Interessant lesning på NRK nå.

Legg merke til at Prigozjin ikke anklager Putin. Som noen nevnte tidligere, det er veldig typisk at russiske despoter får kritikk, bare ikke direkte mot seg selv, bare sine undersåtter som er udugelige etc.
Om Prigozjin egentlig kritiserer Putin mellom linjene er uklart, men jeg er ikke overbevist. Jeg er skeptisk og tror kanskje dette kan være avledningsmanøver for å lure Ukraina til å være for offensive. Men hvis det er tilfelle så tror jeg ikke Ukraina lar seg lure, de kjenner lusa på gangen.
Det virker som Ukraina har fokus på det viktige og ikke lar seg distrahere av borgerkrig narrativet.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Ryktes at Wagner påstår at russerne har angrepet en av leirene deres med raketter og drept et større antall soldater.

Samtidig ryktes det at en eller annen variant av russiske nasjonalgarden og FSB (sine para-militære enheter) er gått på full alertmodus/mobilisert.

Kanskje Prigozin faktisk tenker å begå statskupp før fristen for denne kontrakten går ut 1. juli?

Jeg har lovet å spise hatten min om det blir ekte konflikt mellom Putin og Prigozin. Men det er kanskje en liten sjanse for at dette er ekte nå?

Evt frykter Putin Shoigu og ønsker at Wagner skal fjerne ham? Noen som har noen teorier om hva som foregår? Virker som veldig mye røyk nå ift at det bare er spill for galleriet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

I alle dager. Twitter lyser opp som et juletre. Wagner skyter visstnok på russiske styrker ved Bakhmut. 
 

Wagnersjefen sier han skal sende troppene sine til moskva. 
 

 

Mulig kupp på gang. Enig med Kote her i tråden at videoen av rakettangrepet ser fake ut (men ikke 100% sikker).
 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Faen også. Jeg som skulle sove og tidlig opp i morgen på fjelltur. Får sitte oppe og glane på twitter da. 

Mulige teorier:

1. Alt er fake. Man vil bare at Ukraina skal være forvirret og kanskje gå 5 på ved å angripe for hardt ift offensiven i den tro at russland er svekket.

2. Shoigu og Wagner samarbeider, og skal bringe tropper til Moskva for å fjerne Putin. De behøver da bare nok til å kverke palassvaktene hans + noen kompanier med FSB soldater.

3. Putin ønsker Shoigu fjernet, men tør ikke, så han har gitt Prigozhin jobben.

4. Prigozhin gjør ekte kupp. 1917 scenario. Da må vi støtte ham til vi ikke støtter ham lenger, hehe. 

5. Det er iscenesatt for å røyke ut noen ekte dissidenter som de nå håper skal hoppe prematurt på dette kuppet. Høytstående folk i Moskva osv. 

6. Putin er død av tilfeldige årsaker. Og Prigozhin vet eller tror dette og handler nå for å gripe makten.

7. En rekke andre høytstående tjenestemenn som vi plebeierne på forumene ikke kan navnene på har planlagt kupp, og shoigu behøver wagner til Moskva for å fjerne disse og verne Putin & co.

8. Wagnersjefen har tatt en stripe kokain for meget og bare raljerer. 

  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Jarmo skrev (4 minutter siden):

FSB har opprettet sak mot Prigozhin for mytteri. Kanskje det er så enkelt som at han har fått vite at han skal arresteres og fjernes helt fra makten, og han nå må vinne eller forsvinne? Skulle tro at han fikk utløp for sine galemannsfantasier med disse afrikanske eventyrene Wagner holder på med, men mye vil ha mer og kanskje Putin har følt seg truet av ham. Evt andre figurer i FSB eller statsapparatet. 

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/KnXqe5/wagner-sjefen-anklager-russland-for-angrep-mot-sine-soldater

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass har russiske FSB har åpnet kriminalsak mot Prigozjin, melder Reuters. Dette for armert mytteri.

AFP skriver videre at Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin lover å «stoppe» den russiske hærledelsen og ber russere om å ikke yte motstand mot hans styrker.

Wagner-sjefen anklager Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu for å ha gitt ordre om angrep som ifølge ham drepte et stort antall soldater fra leiesoldatgruppen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Regenburg skrev (10 minutter siden):

Kan Prigozhin ha forhandlet med Ukraina i hemmelighet? Det er jo en crackpot teori, men ikke helt umulig. For dette må være en drøm som går i oppfyllelse for Zelenskyj.

Har tenkt litt på det samme. Prigozhin har jo sagt veldig mye rart i det siste, men hva kan Zelenskyj ha å forhandle med? 

Lenke til kommentar
20 minutes ago, Regenburg said:

Dette for armert mytteri.

OK, jeg klarer ikke å holde meg her. I denne sammenhengen er anglisismen armed/armert en falsk venn. Armert betyr at noe er gjort klart til å eksplodere. Du mener nok "bevæpnet", altså "bevæpnet mytteri".

Quote
  • militært: utruste, væpne festning eller fartøy
  • gjøre mine, torpedo eller lignende i stand til å eksplodere (1)
Eksempel
  • armere en mine

 

Endret av Arve Synden
presisering
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
18 minutes ago, Regenburg said:

Faen også. Jeg som skulle sove og tidlig opp i morgen på fjelltur. Får sitte oppe og glane på twitter da. 

Anbefaler at du går og legger deg. All grunn til å tro at det er lenge til man har silt ut desinformasjon og rykter i denne smørja.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Arve Synden skrev (2 minutter siden):

OK, jeg klarer ikke å holde meg her. I denne sammenhengen er anglisismen armed/armert en falsk venn. Armert betyr at noe er gjort klart til å eksplodere. Du mener nok "bevæpnet", altså "bevæpnet mytteri".

 

Takker. Dette var jeg ikke obs på i det hele tatt. 

Og til alle som påpeker at dette er rykter rykter, så tror jeg vi alle med erfaring fra telegram og twitter er klar over røyken som foregår nå og hvor lite som faktisk kan finnes av ild, men er ikke det litt av moroa da? 

For 20 år siden satt man og ventet på dagsrevyen og kveldsnytt og fikk 99% av gangene verifisert informasjon, men da dager etter at de hadde skjedd, som f.eks. om balkankrigene. 

I dag kan man være nærmere flua på veggen og lese i sanntid hva som publiseres. Det er vel så vært man kan komme augustdagene i 1914 man kommer seg; det som skjedde i februar i fjor, og ditto 1917 for denne gangen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...