Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

bojangles skrev (1 time siden):

Vet du jeg tok meg en pause fra forumet når jeg leste det du skrev for hadde jeg svart direkte hadde det neppe blitt noe hverken du eller andre her hadde syntes var spesielt trivelig. Jeg klarer ikke helt forstå årsaken til at du gikk rett for strupen og kaller det totalitær ensretting?

Linken var ikke direkte til episoden, og ikke dukket den opp via scroll heller. Når jeg søkte den opp viste det seg at episoden var nesten en time lang. Jeg spurte bare om fyren som postet linken kunne si kort om hva hun snakket om, for å ta en vurdering på om det var verdt min tid å lytte til denne. 

Du har kanskje ikke hverken lest eller hørt noe av Julie Wilhelmsen det siste året? Det har jeg og derfor var skeptisk. Det som er litt skremmende med Julie Wilhelmsen er at hun er en høyt utdannet dame som jobbet i årevis i et felt som gjør henne til en naturlig ekspert for media å benytte for uttalelser i denne krigen. Derfor er det mange som tar til seg det hun sier, for det må jo stemme når det kommer fra henne? Fra selveste eksperten?

 

Julie Wilhelmsen har ingen troverdighet etter å ha stått på barrikadene frem til 24. februar 2022 og hevdet at Putin ikke har noen militære intensjoner ovenfor Ukraina. Etter 24. februar har hun lastet NATO for at Putin er imperialistisk revansjist. 

Kunne skrevet side opp og side ned om akkurat hvorfor og hvordan Wilhelmsen holder på slik, men la det være nok sagt at hun er slavofil akademiker av den gamle sorten og rett og slett for kunnskapsløs til å gi en reell vurdering av Russlands internasjonale relasjoner samt egenskapene ved Putins diktatur. Alle som ikke går i barnehagen skjønner jo hva som skal skje når et land stiller opp hele hæren sin på grensa til nabolandet. 

Hva gjelder Windfarmer behøver vi sikkert ingen persondiskusjon, jeg viser til de konspipsyke postene han møtte meg med, og ser han gjør det samme med Bojangles. Det har lite for seg å drøfte teori/teoretikere/ståsteder og politiske skoler med ham, da det går over hodet på ham og han svarer i raseri med påstander helt på siden av det vi andre drøfter. Dels fordi han ikke forstår referanserammen du viser til, dels fordi han ikke synes andre har legitim rett til å mene noe annet, da dette er trumpisme og det som verre er.

Jeg er f.eks. foraktfull ovenfor Julie Wilhelmsen, som er russlandsapologet og som påstår det er NATO sin feil at Putin siden 1999 har ønsket, skrevet, snakket og arbeidet for å likvidere Ukraina som folk, nasjon og stat: https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/OrBrrV/det-er-forstemmende-naar-noen-uttaler-seg-som-om-de-har-visst-at-krig-var-putins-plan-a  Men jeg må jo akseptere at hun har rett til å mene disse uhyrlige tingene. Har ikke noe for seg å drøfte med de som ikke kan vise et modikum av respekt på nettet. Internettforumene av den typen vi diskuterer på nå, er jo rene antikvitetene, og det er kanskje noen promille av Norges befolkning som deltar på forumer/discussion boards.

Jeg kan ganske raskt se om noen har ferdigheter og kunnskaper på felt der jeg selv har ekspertise, og kaster ikke bort tiden min ved å drøfte med folk som oppfører seg som om de er på resett sine kommentarfelt, med dertil lavt kunnskapsnivå om temaet. Oppfordrer deg til det samme Bojangles.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gårsdagens video av spesialstyrkene som stormer skyttergravene til russerne er i dag overgått av en annen video.

Ukrainerne fanger en russisk soldat. Fester en pinne og noe tape på ryggen hans og sier at dette er en fjernstyrt bombe, så de sprenger ham om han gjør noe. Så får en av kommandosoldatene ham til å føre seg tilbake til resten av troppen sin. De passerer lik og elendigheter. På god russisk lurer så ukraineren de andre russerne inn i en felle og de tas til fange. Det er som noe ut av en røverroman fra 1930-tallet. På slutten av videoen hører man knatringen fra maskingeværer i det fjerne i det kampene tar seg opp igjen. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar

Ny fire minutter lang video fra Prigozhin hvor han raljerer mot Putins underslag av sannheter angående Ukrainas motoffensiv. 
 


Prigozhin declares there are areas where no military reporters are allowed to hide the truth about casualties Russia is taking during the counter-offensive. According to Prigozhin, Ukrainians are aiming to reach Molochny Lyman (likely to cut the Russian Zaporizhzhia group into two). If things progress the same way, Russians will one day wake up with Crimea being Ukrainian, says Prigozhin. He once again attacks Shoygu for inactivity and brings up the dead sailors of the Moskva cruiser lost by Russia last spring.

Som jeg har sagt mange ganger før, så anser jeg Prigozin sine PMS uttalelser som en slags kontrollert opposisjon, men jammen er ikke han og doomer terrorist Igor Girkin morsomme. Gad vite om stemningen er så dårlig i Kremlin som man skulle anta at den er... Jeg blir i dårlig humør bare jeg har havna i hullet på en runde amerikaner på hytta. Putin sitter nå på andre året og direkte taper en ekte krig.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Regenburg skrev (1 time siden):

Dette gjøres av de stolte tjenestemennene i forbryterstaten Russland. Fra forbryterfolket Russere. Det skulle så klart vært innreiseforbud for russere til Norge. Det gjelder spesielt spionfiskebåtene som de opererer med langs kysten.

Husker i begynnelsen av fullskala invasjonen for over et år tilbake, leste jeg om noen Russiske fiskere som på privat initiativ sendte penger til Ukraina etter en påstått pengeinnsamling blant fiskerne. Tenkte i mitt stille sinn at det var en fin gest. Nå sitter jeg her og lurer på om det var et spill for galleriet.

Forøvrig helt enig. Russland har ved sine handlinger og mentalitet vist seg å være en pariastat. Det skulle vært innført full isolasjon for lenge siden fra vestlig side. Vi er ikke på langt nær resolutte nok til å behandle Russland i samsvar med barbariet de bedriver.

Lenke til kommentar
bojangles skrev (3 timer siden):

Vet du jeg tok meg en pause fra forumet når jeg leste det du skrev for hadde jeg svart direkte hadde det neppe blitt noe hverken du eller andre her hadde syntes var spesielt trivelig. Og det gjorde jeg etter ett direkte tips om nettopp det her om dagen. Tror det virker.

Jeg klarer ikke helt forstå årsaken til at du gikk rett for strupen og kaller det totalitær ensretting?

Linken var ikke direkte til episoden, og ikke dukket den opp via scroll heller. Når jeg søkte den opp viste det seg at episoden var nesten en time lang. Jeg spurte bare om fyren som postet linken kunne si kort om hva hun snakket om, for å ta en vurdering på om det var verdt min tid å lytte til denne. Om hun fortsatt synger den samme gamle sangen trenger jeg faktisk ikke bruke tiden min på det. Fordi det er feil det hun sier. At hun har en annen vinkling gjør i seg selv ikke noe fra eller til i forhold til kvaliteten på det hun sier. *Ny vinkling i seg selv er ikke nødvendigvis bra eller nyttig, det må være forankret i en teori som faktisk har livets rett for at det skal ha verdi eller være nyttig*

Du har kanskje ikke hverken lest eller hørt noe av Julie Wilhelmsen det siste året? Det har jeg og derfor var jeg skeptisk. Det som er litt skremmende med Julie Wilhelmsen er at hun er en høyt utdannet dame som jobbet i årevis i et felt som gjør henne til en naturlig ekspert for media å benytte for uttalelser i denne krigen. Derfor er det mange som tar til seg det hun sier, for det må jo stemme når det kommer fra henne? Fra selveste eksperten?

Hva har jeg reagert på tidligere? At hun med rene ord gjentatte ganger har advart om atomkrig og 3 verdenskrig blant annet. Har hun noe reelt grunnlag for å si slikt? At putin ikke hadde noe valg pga Nato, han måtte invadere Ukraina. I realiteten frikjente hun putin og plasserte skylden hos vesten. Endel av det hun har sagt tidligere har jo vært akkurat det putin ønsker at sånne som henne skal si høyt offentlig. For det skaper frykt, usikkerhet og atomangst. Og det bidrar til å sementere putins budskap. For å si det rett ut, pga hennes uttalelser om krigen har hun gjort seg til en av putins nyttige idioter. Jeg håper hun har endret seg, men frykter nok hun fortsatt har samme synet. 

Det er helt greit om du mener noe annet om JW, vi trenger ikke være enige. Men jeg liker ikke at du mener jeg struper debatten, for det var virkelig ikke min intensjon. Og jeg var jo åpen for å lytte til henne ennå en gang - om hun hadde noe nytt å fortelle. Jeg ba ikke om en skolestil eller en hel gjenfortelling. Men når noen poster noe og sier det er bra, da er det greit å sjekke hvorfor det er bra slik at jeg enten kan få noen nye innspill og nye tanker eller kan velge det bort om hun fortsatt er i det samme sporet.

Mener du virkelig at jeg forsøker å kneble debatten og sensurere andre? Om det er andre ting jeg har skrevet her tidligere du har irritert deg over som er den egentlige grunnen kan vi ta det på pm eller du kan svare direkte i tråden om du heller vil det. Har jeg vært ufin er jeg voksen nok til å ta til meg kritikk om kritikken er berettiget - men akkurat her føler jeg vel at angrepet kom ut av det blå og du valgte tungt skyts direkt. 

Så mange ord, og så lite innhold.

Et lite tips til bojangles; denne krigen dreier seg neppe om ditt, Julia Wilhelmsens eller Kari Gjengedal sitt følesessliv.

Den dreier seg om blod, barn som har mistet pappa og hele registeret som kriger av denne type innebærer.

Men når du skriver at :

Vet du jeg tok meg en pause fra forumet når jeg leste det du skrev for hadde jeg svart direkte hadde det neppe blitt noe hverken du eller andre her hadde syntes var spesielt trivelig.

Jeg vil anbefale at du tar et par dager i skyttergravene rundt Bakhmut, alternativt i skyttergravene langs sørfronten i Ukraina. 

Du vil da møte langt tyngre utfordringer enn at silkeræva di må ta en pause fra forumet fordi Windfarmer har vært uhøflig med bojangles på diskusjon.no.

Er du en veldig sensitiv person?

 

Lenke til kommentar
7 hours ago, ParadiseCity said:

 Det med jagerfly. Hvorfor er ukrainerne så på det at de ønsker seg F16. Jeg får inntrykk av at ingen har klart å få luftherredømme i denne krigen her grunnet rett og slett at begge sider har så sinnsykt mye anti-luft våpen. Kommer ikke de bare til å bli skutt rett det øyeblikket de entrer fiendtlig luftrom? Russere har da kapable anti-lufts utstyr de, slik som S-400. 

 

Russland bruker i økende grad luftfartøyene sine ut av desperasjon. Vestlige fly og F-16 har mange forskjellige verktøy i kassa si. Først og fremst har de enorm radarrekkevidde og Ukraina har også fått den nyeste AMRAAM som har veldig lang rekkevidde. En F-16 på tokt er ekstremt fleksibelt. Det kan skyte ned russiske fly, helikoptre, droner, kryssermissiler, samtidig som det kan bombe russiske tropper fra luften, angripe russisk radar, angripe jammingstasjoner, kjøre close air support osv.

  • Liker 6
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

https://twitter.com/albafella1/status/1671675858027782144

 

Ingen døde eller skadde mennesker i lenken, men en del blod.

Z patriot stabbed to death his neighbors on the train because they didn’t support his point of view on the war in Ukraine. Russian media report two dead. Z patriot was drinking on the train and talking to his fellow travelers. They didn't support his v@tn1k ideas. When everyone went to bed at night, he took out a knife and began to cut them. One is reported with a slashed throat, and the other is also reported with multiple cuts to his head and body. Some channels write that this “hero” allegedly participated in the war against Ukraine. When this v@tn1k was detained, he shouted, "You don't understand, I saved you. They are terr0rists."

 

Disse traumatiserte Z folka og wagnerittene kommer nok til å reintegreres godt i det russiske samfunnet...

Det blir vanskelig nok for Ukraina som kommer til å slite med tusenvis av menn som har vanskelig for å gå tilbake til normalen og antagelig vil slite med alkoholisme, PTSD osv. men der har de i det minste støttesystemer og det moralske på sin side.

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Apropos Nixon, McCain og andre som advarte mot Russland og samfunnsutviklingen.

Patton var mange ting. Både en dyktig militær leder, og tidvis et stort rasshøl. Han sa også mange oppsiktsvekkende ting om både tyskere og russere. Han kan ha hatt noe nazi-sympatier, men han mente russerne var verre og en større trussel på sikt.

Han snakket også om at Russland var et "asiatisk land" som var vanskelig for Vesten å forstå seg på.

FmN5-4DWIBIFcQJ.jpg

FthivR5WYAI0uZ4.jpg

quote-you-just-wait-and-see-the-lily-livered-b-stards-in-washington-will-demobilize-they-ll-george-s-patton-124-82-78.jpg

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Brother Ursus skrev (9 minutter siden):

Han kan ha hatt noe nazi-sympatier, men han mente russerne var verre

En person med nazi sympatier mente at russerne var verre enn nazistene?

oh-really-o-rly.gif

 

Lenke til kommentar
3 minutes ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

En person med nazi sympatier mente at russerne var verre enn nazistene?

oh-really-o-rly.gif

 



I det store og hele var Patton en realist og praktiker. Et av kjennetegnene ved Pattons personlighet og årsak til hans suksess var nettopp at han ikke var bundet av dogmer eller personlige bias når det kom tid for handling.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

Wallace erkjenner at han ikke blir Nato-sjef

Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace sier at hans drøm å bli Natos neste generalsekretær ikke kommer til å bli oppfylt, og sier USA vil ha Jens Stoltenberg.

– Det kommer ikke til å skje, sier Wallace i et intervju med The Economist.

Wallace har vært åpen om sitt ønske om Nato-jobben, og sier nå at han ikke har fått støtte fra USA.

– Kanskje de vil ha en statsminister, sier han.

(NTB)

https://www.nrk.no/nyheter/wallace-erkjenner-at-han-ikke-blir-nato-sjef-1.16456260

Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Brother Ursus skrev (3 minutter siden):

I det store og hele var Patton en realist og praktiker.

En "realist og praktiker" som etter å ha vært med på å utkjempe en verdenskrig med 60 millioner døde, utallig lidelse og hele nasjoner i ruiner, skulle marsjere mot moskva og forårsake utallig mer død og lidelse i uoverskuelig fremtid?

Patton var en kronidiot. En person som dyrket sitt eget image og hadde lite respekt for menneskeliv.

Lenke til kommentar
Sitat

Lekkasjemistenkt i USA nekter straffskyld

21-åringen som er tiltalt for å ha lekket topphemmelige Pentagon-dokumenter i et nettpratforum, har erklært seg ikke skyldig i alle tiltalepunktene mot ham.

Jack Teixeira er tiltalt på seks punkter for å ha tatt med seg og delt gradert informasjon knyttet til nasjonalt forsvar. Hvert av tiltalepunktene har en strafferamme på inntil 10 års fengsel. I et rettsmøte onsdag erklærte han seg ikke skyldig i hvert av dem, ifølge rettsdokumenter.

Advokaten hans ba om at Teixeira skulle bli løslatt i påvente av rettssaken, men dommeren avviste forespørselen.

Teixeira ble pågrepet 13. april og siktet for å ha lekket graderte CIA- og Pentagon-dokumenter på nettet da han jobbet som IT-spesialist på en militærbase for U.S. Air Force National Guard (USANG),

(NTB)

https://www.nrk.no/nyheter/lekkasjemistenkt-i-usa-nekter-straffskyld-1.16456303

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
59 minutes ago, torbjornen said:

Etter at Finland er blitt med i NATO er også den demilitariserte øygruppa Åland ein del av NATO. Men mange innbyggjarar vil halde på den lange tradisjonen med at øya skal vere demilitarisert.

https://www.nrk.no/urix/aland-_-slutt-pa-demilitarisering-og-noytralitet_-1.16444359



Skill ut Åland fra Finland og NATO og la dem seile sin egen sjø.

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (34 minutter siden):



Skill ut Åland fra Finland og NATO og la dem seile sin egen sjø.

Det er vel rimeleg usannsynleg at Russland vil angripe Åland, og om dei gjorde det ville det utløyse artikkel 5. Åland er dessutan (når ein reknar med Sverige) omgitt av NATO-land på alle kantar.

Så eg ser ikkje det heilt store problemet dersom Åland vel å halde fram som eit demilitarisert område. Eller tek eg feil?

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
2 hours ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

En person med nazi sympatier mente at russerne var verre enn nazistene?

oh-really-o-rly.gif

 

Det er vel mulig at folk med erfaring erverver seg relevante innsikter uansett?

Flere av den gamle skolen med tvilsom bakgrunn kunne ha ervervet seg innsikter som kan være interessante. For eksempel Charles de Gaulle sa visst på et tidlig tidspunkt noe om Vietnam og at det var lite smart av USA å involvere seg der. Fant ikke referansen.

Endret av lada1
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...