Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Krigen sett fra andre vinkler er positivt når det bygger på kunnskap om omkringliggende faktorer og historie. Som jeg oppfatter at Julie Wilhelmsen stort sett gjør. Hun begrunner sine utsagn og spådommer er langt ifra alltid det vi ønsker å høre. Papegøyer fra propaganda underbygger aldri sine påstander og noe vi fint klarer oss uten. Men desto viktigere å skille de to gruppene som uttaler seg.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Regenburg skrev (17 timer siden):

Det må vel være ham. Samme darth vader hjelmen, jakken, skjegget. 

For dem som ikke vet hvem han er, er han en russisk propagandaarbeider som har latt som om han er journalist rundt om i Russland-Georgia konflikten, Armenia-Azerbajan og Ukraina- Russland. Han heier frem Putins folkemord, men er en stor posør rent militært. 

I videoen ser man ukrainske spesialstyrker kjempe i et russisk skyttergravsnettverk de har entret. Det kan virke som om de har infiltrert området i stillhet, og så starter skytingen. Flere av russerne som kommer løpende i tunellnettverket virker ubevæpnede og overraskede. Det er dype skyttergraver og kanskje 60cm brede, virker nesten maskinelt utgravede og som veldig solide forskansinger. Ukrainerne er helt kalde og hverken får pust eller høy stemme av å gå rundt å plaffe ned russerne. Særlig den første russeren springer nesten rett på ukrainerne før de skyter ham ned, og jeg tror han innbiller seg at skuddene kommer utenfra.
Senere i videoen ser man fra bodycamet til en ukrainsk soldat at han tar opp stilling i en blindtarm, muligens et skyteskår, men snur seg tilbake til tunellen som passerer forbi.

Der kommer Wargonzo (eller dobbeltgjengern hans) og som en klovn sjekker han ikke hjørnet. 4 skudd i hodet. Han rekker akkurat å se hva som skjer. Nå er det lett å være keyboardkriger, men det virker amatørmessig. Ser ut som han har en eller annen liten AK variant, kanskje en slags karabin for motoriserte tropper. Tydelig at Ukrainerne er noen skikkelige råskinn og har erfaring i å rydde skyttergraver, skjønt hvor mye erfaring og dyktighet kan hjelpe deg, når det kan komme folk ut av det blå og kverke deg om på et sekund om du ser feil vei, vet jeg ikke. 

Fy pokker jeg håper det er riktig kar som er drept nå. Herlig. Denne satanen har klappet takten til Putins massedrap og agert menneskelig lufthorn i all saklig og ærlig nettdebatt og nettnyheter. 

Noen gjorde et poeng av at UAF publiserte denne videoen noen timer etter at russerne publiserte en video der de får til noe kult. Altså i respons, og for å ta blesten ut av russerne medietakt. (Tror det var den selvstyrte tanksen med 6 tonn sprengstoff). Om det stemmer kan dette ha skjedd for noen dager siden og så sitter det PR ansvarlige i UAF og bestemmer når og hvor og hva som skal slippes for å dominere mediebildet i Ukrainas favør. 

 

Mistet ikke han det ene beinet ifjor?

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1589304759533834240

Edit: Jeg ser at flere hevder at han bare bøyer det ene beinet bakover, at beinet fremdeles er intakt. Så det kan være fake news at han tråkket på en mine. 

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar
Kjell Iver skrev (2 timer siden):

NRK Drivkraft hadde et dybdeintervju med Julie Wilhelmsen i dag - programmet kan sjekkes ut på NRK https://radio.nrk.no/podkast/drivkraft - legges vel ut der snart (finnes i direktesendingen på P2).

Jeg må si at hun er flink til å helle kaldt vann i årene på oss som kanskje ønsketenker at denne krigen kan vinnes av Ukraina. Også gode vinklinger på andre forhold - Kina - Biden - storkrig osv. Jeg tror vi har behov for å få litt realistiske innblikk i forholdene. Man kan være enig eller ikke, men det er bra med andre vinklinger.

Jeg hørte intervjuet direkte på radioen tidligere i dag. Liker henne godt, men er ikke alltid enig med henne. Noe hun har kommet med tidligere mener jeg også er direkte forkastelig, som da hun sa at om «vi lar Ukraina vinne» blir det atomkrig. Dette er opprinnelig en Mearsheimer-kommentar.

Hun har dog moderert seg en del etter hun tidligere mente Putin ikke hadde imperialistiske planer, og at Putin mener seg truet av NATO-ekspansjon. Det vet vi at han ikke er realpolitisk.

Ukraina kan selvfølgelig vinne denne krigen, det vil si å ta tilbake sine territorier. Jeg synes egentlig ikke hun helte så kaldt vann i årene for den muligheten.

Russland kan ikke vinne krigen, det vil si å oppnå sine mål. Jeg har ment siden april i fjor at Russland allerede har tapt krigen.

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (4 timer siden):

Dette forsøket på en totalitær ensretting har ingenting på Diskusjon.no å gjøre, det passer bedre i Moskva. 

Og bare så det er nevnt, jeg har ikke linket meg inn på NRK for å høre hva Unni Wilhelmsen mener. Jeg skal muligens gjøre det senere, men skal da greie det uten å forlange at en annen forumdeltaker må gi meg et abstrakt først.

Å be noen om å oppsummere det de mener er relevant fra et langt intervju er totalitær ensretting?

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Som vi alle har fått med oss er det de landene som ble herjet med av Sovjet i perioden 1941 - 1991 også de som mest er knallharde forsvarere av Ukraina. Et nytt eksempel her:

Latvia says it transfers all of its helicopters to Ukraine (kyivindependent.com)

Jeg vet ikke hvor mange helikopter Latvia har, men jeg antar at de som de øvrige Sovjetrepublikkene fikk sin andel av Sovjetunionens samlede inventar, og at de muligens har kjøpt noe nytt?

Og i fortsettelsen av det limer jeg inn en artikkel fra The Guardian der temaet, eller skal vi si spørsmålet, er hvorfor er russerne så onde og hvorfor forstår vi ikke hvor denne ondskapen kommer fra, et lite sitat:

Når de reagerer på hvordan Vladimir Putins Russland stadig endrer årsakene til å invadere Ukraina – fra «denazifisering» til «gjenvinning av historiske land» til «Nato-ekspansjon» – bestemmer Ogarkova og Yermolenko at invasjonens svært brutale natur er dens essens: krigsforbrytelsene er  selve poenget.

Russland hevder å være en mektig "pol" i verden for å balansere vesten - men har ikke klart å skape en vellykket politisk modell andre ønsker å slutte seg til. Så det har ingenting å tilby annet enn å dra alle andre ned til sin egen elendighet.

«Hvordan våger du å leve slik», lød en harmfull graffiti av russiske soldater i Bucha. "Hva er vitsen med verden når det ikke er plass for Russland i den," klager Putin. Etter at demningen ved Kakhovka ble ødelagt, skrek general Dobruzhinsky på et populært russisk talkshow: «Vi burde sprenge vannreservoaret i Kiev også.» "Hvorfor?" spurte verten. "Bare for å vise dem." var svaret.

Men som Ogarkova og Yermolenko viser sender russerne også soldatene sine for å dø meningsløst i kjøttkvernen i Donbas, kroppene deres blir forlatt på slagmarken, deres slektninger er ikke informert om deres død slik at russiske myndigheter slipper å betale krigserstatninger. På TV skryter programledere av at :"ingen vet hvordan de skal dø som oss".

I mellomtiden blir landsbyboere på den russisk-okkuperte siden av elven forlatt av myndighetene. Å bli "frigjort" av Russland betyr å slutte seg til imperiet av ydmykelse."

Enjoy:

What lies behind Russia’s acts of extreme violence? Freudian analysis offers an answer | Peter Pomerantsev | The Guardian

  

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

 Det med jagerfly. Hvorfor er ukrainerne så på det at de ønsker seg F16. Jeg får inntrykk av at ingen har klart å få luftherredømme i denne krigen her grunnet rett og slett at begge sider har så sinnsykt mye anti-luft våpen. Kommer ikke de bare til å bli skutt rett det øyeblikket de entrer fiendtlig luftrom? Russere har da kapable anti-lufts utstyr de, slik som S-400. 

Lenke til kommentar
10 minutes ago, ParadiseCity said:

Russere har da kapable anti-lufts utstyr de, slik som S-400. 

Godt mulig det, men er de i nærheten av "spesialoperasjonen", og er de fungerende? og blir de brukt optimalt? Eller blir de brukt på mer eller mindre tilfeldige mål.

 

Quote

Russia's S-400 advanced air-defense system is designed to shoot down aircraft and missiles and long ranges and high altitudes. But in Ukraine, Moscow has pressed its S-400s into service to intercept US-made HIMARS rockets or, more bizarrely, to bombard Ukrainian cities.

Quote

While using S-400s against HIMARS suggests Russia is struggling with air defense, what really indicates the Kremlin's desperation is its use of S-400 and S-300 interceptors for surface-to-surface bombardment of Ukrainian cities. A 400-pound warhead may be devastating against an aircraft or another missile, but it is actually small compared to the 2,000-pound warhead on a cruise missile like the Russian Kh-22.

https://www.businessinsider.com/russia-using-s400-air-defense-missiles-to-attack-ground-targets-2023-5?r=US&IR=T

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Markiii skrev (29 minutter siden):

Å be noen om å oppsummere det de mener er relevant fra et langt intervju er totalitær ensretting?

Og be en annen forumdeltaker om å oppsummere hva Julia Wilhelmsen uttrykte før han gidder å lese det selv, er ikke bare et uttrykk for et forsøk på en totalitær ensretting, men også et uttrykk for en arroganse på Putin og Trump nivå.

Det som meddeles i dette innlegget er at Julia Wilhelmsen er et slikt rævhøl at før jeg gidder å lese henne, må en annen formudeltaker kvalitetskontrollere om min geopolitiske hjerne og skråsikre forståelse, i det hele tatt skal senke seg ned på Julia Wilhelmsen nivå.

Siden verken bojangles eller moderator har en slik myndighet her i vesten, kan det være en god begynnelse å angripe budbringeren og stille spørsmål ved hans motiver, uten en gang å gidde å sette seg inn i hva budbringeren førte til torgs av nye argumenter.

Kjell Iver la inn en link til et NRK program der Julia Wilhelmsen hadde gitt sitt syn på krigen i Ukraina, og det var alt han gjorde, så avsluttet han:

Jeg tror vi har behov for å få litt realistiske innblikk i forholdene. Man kan være enig eller ikke, men det er bra med andre vinklinger.    

Og hvem kan være uenig i det? Slike innlegg burde jo bli hyllet og fremsnakket. Og ikke bli møtt med krav om at "jeg gidder ikke å lese innholdet i innlegget ditt, med mindre du først klipper plenen  min."

Dette er Putin og Trump på steroider, kun begrenset av at vi har ytringsfrihet i både Norge og USA.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
ParadiseCity skrev (1 time siden):

 Det med jagerfly. Hvorfor er ukrainerne så på det at de ønsker seg F16. Jeg får inntrykk av at ingen har klart å få luftherredømme i denne krigen her grunnet rett og slett at begge sider har så sinnsykt mye anti-luft våpen. Kommer ikke de bare til å bli skutt rett det øyeblikket de entrer fiendtlig luftrom? Russere har da kapable anti-lufts utstyr de, slik som S-400. 

Jagerfly er veldig viktig for å holde russiske jagerfly lenger vekke fra områdene Ukraina kontrollerer. Slik det er nå så kan russerene bruke fly til å skyte missiler og glidebomber fra russisk kontrollert luftrom.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
13 minutes ago, SVD said:

Litt OT men Segal får meg til å tenke på South Park. Han fortjener litt harselering om du spør meg. 

CR5Z7bOVEAA9gow.jpg

Hør på episoden om ham i Behind the Bastards så vil du se at han fortjener mer en bare litt harselering.

Forresten fantastisk south park episode, den sangen de har i den er en killer.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Wagner-sjefen sier Moskva villeder russerne om Ukrainas offensiv

Lederen for Wagner-gruppen beskylder myndighetene i Moskva for å villede russerne om Ukrainas offensiv. Han viser til ukrainske framskritt på slagmarken.

Tidligere i juni innledet de ukrainske styrkene en motoffensiv øst og sør i landet. Russiske myndigheter har siden triumferende vist fram bilder av ødelagte ukrainske stridsvogner og personellkjøretøy og hevdet at offensiven har slått feil.

Russlands president Vladimir Putin kommenterte onsdag den ukrainske motoffensiven på russisk fjernsyn. Her hevdet han at det nå er en pause i offensiven og at Ukraina har lidd store tap sør i landet.

– Ukraina har allerede forstått at de ikke har noen sjanse, hevdet Putin, samtidig som han erkjente at landet fortsatt har «offensivt potensial».

Lederen for Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, beskylder imidlertid det russiske forsvarsdepartementet for ikke å fortelle sannheten. Han sier Russland nå taper terreng til de ukrainske styrkene.

– De villeder det russiske folket, sier Prigozjin i en lydmelding som er offentliggjort av hans talspersoner. (NTB)

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ukraina har fremgang på fronten, i retning av Tavria

Defense Forces noticeably advancing in Tavria direction – General Tarnavskyi (ukrinform.net)

In particular, the Ukrainian defenders destroyed 6 tanks, 13 IFVs, 2 armored personnel carriers, 3 Supercam UAVs, an Orlan-10 UAV, 5 2S19 Msta-S howitzers, 4 2A65 Msta-B howitzers, 2 Strela anti-aircraft missile systems, 5 2S5 Giatsint self-propelled artillery systems, 2 2S3 Akatsia self-propelled artillery systems, a 2S7 Pion self-propelled artillery system, a BM-21 Grad, and a Zoopark radar.

In addition, three enemy ammunition depots were destroyed.

Endret av Svein M
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (12 timer siden):

litt drøyt å sende tidligere krigsfanger ut i krig igjen?

https://www.nrk.no/norge/ukraina-klargjor-tidligere-krigsfanger-til-motoffensiv-1.16443417

er det virkelig så lite tilgang på nye rekrutter?

Soldater som er utvekslet som krigsfanger er gjerne de mest verdifulle soldatene, som jo er grunnen til at de var i spissen og ble tatt til fange i utgangspunktet.

Det sjokkerende i artikkelen du linker til er at de russiske fascistene torturerer fangene med elektrosjokk. Med knivstikk i beina. Med skudd i leggene. Dette for å svekke ukrainernes kampevne etter fangeutvekslinger. 

Dette gjøres av de stolte tjenestemennene i forbryterstaten Russland. Fra forbryterfolket Russere. Det skulle så klart vært innreiseforbud for russere til Norge. Det gjelder spesielt spionfiskebåtene som de opererer med langs kysten.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...