Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vel heller ikke moralsk stort annerledes enn norske sosialister og sosialdemokrater og andre som hyller Che Guevara, Russland, Kina, Kommunismen osv. osv. osv. - ting som skjer langt vekk og som man ikke har noe forhold til eller realistisk inntrykk av. Mange av dem har et forvaklet syn på virkeligheten pga. ting de selv har opplevd.

Hadde du levd under noen av disse regimene er nok sjansene relativt store for at du også hadde hatet motparten.

"Stare not into the abyss, lest the abyss also stare into you" osv.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Brother Ursus skrev (4 minutter siden):

Det er vel heller ikke moralsk stort annerledes enn norske sosialister og sosialdemokrater og andre som hyller Che Guevara, Russland, Kina, Kommunismen osv. osv. osv.

Nå må du rulle inn. Det er ikke vanlig kotyme at Norske sosialister og ihvertfall ikke sosialdemokrater hyller Che Guevara, Russland, Kina, eller kommunismen. Å dra en parallel mellom nynazister og sosialdemokrater blir litt for dumt.

Endret av Gjest slettet-ld9eg7s96q
Lenke til kommentar
8 minutes ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

Nå må du rulle inn. Det er ikke vanlig kotyme at Norske sosialister og ihvertfall ikke sosialdemokrater hyller Che Guevara, Russland, Kina, eller kommunismen.



Da tror jeg du skal dobbeltsjekke. Kommunistiske hatsymboler, ideologi og ideologer er normalisert i mesteparten av verden, også Norge, den dag i dag.

Disse ideologiene er også vanvittig mye mer ondskapsfulle og skadelige enn én psykisk syk selverklært tempelridder.

EDIT: Men det er off-topic og alt jeg sier om den saken (igjen). Jeg bare påpeker at det går an å være en idiot og kjempe for noe riktig på én og samme gang.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Brother Ursus skrev (1 minutt siden):

Da tror jeg du skal dobbeltsjekke. Kommunistiske hatsymboler, ideologi og ideologer er normalisert i mesteparten av verden, også Norge, den dag i dag.

Det er en virkelighetsoppfatning ispedd en generøs mengde Møllers tran blanded med et verdensbilde vi kun vanligvis finner fra ytre koko trumpiansk høyreside. Men for all del. Dette er ikke tråden for å slå hull på den byllen.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Dragavon skrev (1 minutt siden):

Dette er det mest idiotiske eg har lest her. Sosialdemokraten Stoltenberg er sjef for NATO.

Det tar virkelig kaka

Lenke til kommentar
34 minutes ago, Brother Ursus said:



Jeg forstår personlig ikke hvorfor folk fortsetter å overvurdere Russland så kraftig. Landet er som du sier klar for kollaps, sosialt, politisk, militært, økonomisk.

Disse statiske posisjonene som russerne har gravd seg ned i, i Ukraina, er ikke enkle å forsere, men det er mulig. Jeg lurer dog på hvorfor man ikke tillater Ukraina å angripe nordover mot Moskva.

Viker desverre som flere like mye undervurder Russland som flere overvurderer.
Hvis tilstanden i Russland hadde hvert så dårlig som man får inntryk av flere har så burde man for lengst sett opprør i områder som Dagestan, Chechnya, Altai, Kazan osv.

Hadde situasjonen hvert så ille så hadde det hvert kaos og lovløshet i stor byer som Ektaerinburg, Kazan,Novosibirsk, Vladivostok.

Jeg var forrige uke  i Spania og besøkte noen Russere jeg kjenner, det var deres 7 tur til Europa siden krigen startet, de ler av av sanksjonene, Schengen visumet tar 3 dager lengre tid og få enn før krigen og koster 400kr mere. Som de sier, hvem bryr seg om det.

Et Russisk reiseselskap jeg selv brukte et par ganger før krigen arrangerer fortsatt turer hver måned for Russere til Svalbard, Island og Grønnland ( pluss mange steder i Afrika, Sør Amerika og Asia) de legger ut bilder nesten daglig på sosiale medier, de er full booket.

Lenke til kommentar
58 minutes ago, aklla said:

Lurer på hvor villig putin er til å forhandle med de om hvor mye landområde de skal beholde permanent..

Og hvor mange som mener Ukraina skal forhandle med russland om hvor mye ukraina skal føye seg etter deres pipe nå syntes putin skal føye seg etter opprørsgruppen sin pipe for å ikke være en aggressiv krigshisser slik enkelte mener Ukraina er ettersom de ikke la seg på rygg for russlands trussler..

Nei nei. Her har du misforstått. Putin er en diktator. Ingenting å gjøre med den fyren. Ikke gjør motstand, akkurat som med en voldtekt blir det minst mulig vold da.

Lenke til kommentar
Ski Fot skrev (8 timer siden):

Vel, i bunnen og grunnen irrelevant. Det har gjennom mange år vært fokus på høyreradikalisme, nasjonalisme og nynazisme i hele Europa, også her hjemme. Like vel har vi åpnet for at også denne gruppen har rom for meningsytringer, og vi har valgt å bekjempe problemet med informasjon og kunnskap, så kan dette med metodikk naturligvis diskuteres, men ikke i denne tråden.

Denne høyreradikalismen og nasjonalismen har gjennom de siste tiårene også sett en oppblomstring i øst-Europa, og særlig i Russland som til tross for det uttalte fokuset på landes kamp mot nazismen har fått en av, om ikke den største, grupperingen av nynazisme i verden, og en særlig sterk oppblomstring av nasjonalisme. Og, Putin og Putins Russlands kultivering av nazisme og nasjonalisme er en interessant historie der de gjennom 90-tallets oppblomstring av en nasjonalistisk/nazistisk voldsbølge brukte denne både som unnskyldning for å innføre lovgivning som senere skulle misbrukes til å slå ned på politiske opposisjonelle, før bearbeidelse av samme gruppe ble brukt for å voldelig slå ned på en voksende gruppering venstreorienterte Putin-motstandere. Bare for å si noe om starten på det som skulle bli en tett og fruktbar symbiose mellom Putins regime og nasjonalistiske krefter i Russland.

Den som vil vite mer finner informasjon om dette, men jeg nevner det for å poengtere at nasjonalisme og ny-nazisme i varierende grad er et problem i hele Europa, og ikke minst i Russland, noe som bare viser banaliteten bak påstandne om denazifiseringen av Ukraina.

Men, så kan man spole tilbake, særlig til til 2014 og 2015, men også årene etter fram til 2022, ja til og med enda den dag i dag. Biler at Ukrainske flagg med hakekors, noen manipulerte, noen ekte, men alle med samme budskap. Bekreftelsen på Russlands unnskyldning for å angripe. Artiklene vi selv i vesten skrev i disse årene, om problemene med Ny-Nazimse i Ukraina, om medlemmer med hakekors som sloss i den beryktede Azov-Battaljonen.

Ja, var vi ikke hyklerske som skrev dette den gangen, og nå forsvarer Ukraina, og liksom har glemt det. Nei, men det er en retorikk som mange, også her på denne forumet, er for dumme ut uvitende til å skjønne sammenhengen i.

Så, la meg forklare en gang for alle. Selv her i Norge har vi det vi anser som problematikk knyttet til nasjonalisme og Ny-Nazisme, vi skriver om det når det dukker opp, og det er et stort problem. Like vel er vi ikke Ny-Nazister i dette landet, vi erkjenner bare problematikken. Den samme vestlige logikken ble brukt når vi så på Ukraina. Når vi så at enkelte av de som kjempet mot Russland, nasjonalistene som gjerne er de som melder seg først i kampene for fedrelandet, de som også noen ganger hadde Ny-Nazistiske syn, fikk vår hjelp til våpentrening. Dette ble fra vårt samfunnsbildet ansett som problematisk.

Men, selv i Azov utgjorde Ny-Nazistene i følge dem selv bare omtrent 10% av gruppen. Og, når høyreradikale partier gikk til valg så fikk de bare 2% oppslutning. Langt lavere enn i tidvis har sett i ande Europeiske land.

Og, når 2022 kom of Russland invaderte for fult, kom også disse påstandene tilbake for fullt. De store Ny-Nazistiske problemene i Ukraina, denazifiseringen som Russland måtte gjøre. Og idiotene og russernes sendebud biter over, sluker det rått og spyr det ut over eteren.

Men, det er bare tull. Det er ikke relevant. Problemet er ikke hva det påstås å være. Ja, det er et problem, det er syn vi må motarbeide og kjempe for å nøytralisere. Men, ikke nå. Ukraina er i krig, de invaderes av ekte Nazister, Russerne. Og ALLE i Ukraina har rett til å forsvare sitt land, uavhengig av livssyn og tatoveringer.

Å tale Russlands sak og fokusere på og problematisere dette er direkte kvalmende og uspiselig. OG DET BØR STOPPE NÅ!

Så kan vi ta tak i det reelle problemet dette utgjør etter krigens slutt. 

Endret av Serpentbane
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Imaginacíon skrev (30 minutter siden):

Nei nei. Her har du misforstått. Putin er en diktator. Ingenting å gjøre med den fyren. Ikke gjør motstand, akkurat som med en voldtekt blir det minst mulig vold da.

Antar de da ville hatt samme rekasjon om familie eller venner ble voldtatt når man så på..

Endret av aklla
Missforstod tror jeg..
Lenke til kommentar
32 minutes ago, Dragavon said:

Dette er det mest idiotiske eg har lest her. Sosialdemokraten Stoltenberg er sjef for NATO.

31 minutes ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

Det tar virkelig kaka

 


 

Dere leser jo ikke det jeg skriver. Så da må jeg sitere meg selv.

 

40 minutes ago, Brother Ursus said:

Jeg bare påpeker at det går an å være en idiot og kjempe for noe riktig på én og samme gang.

 

 

Jeg er sosialdemokrat selv. Men jeg kunne aldri funnet på å støtte eller benytte symboler som var assosiert med undertrykkelsen av milliarder og drap på hundretalls millioner. Slikt plikter man å ta avstand fra.

Poenget er at man må skille på mennesker og deres erfaringer og motivasjoner. Vi har og gjør alle idiotiske ting. Ikke alle er onde mennesker likevel. Dersom man forventer at tvilen kommer en selv til gode må man unne andre det samme.

Den som alikevel føler seg truffet får gå en runde med seg selv.

Men nok om det. Jeg tror jeg skal opprette en tråd om dette i nær fremtid da det er et tilbakevendende tema.

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Imaginacíon skrev (Akkurat nå):

Jeg beklager hvis ironien ikke var klar nok.

Det er de som mener akkurat det du sier, så vanskelig noen ganger.

Er de som ønsker at russland skal "frigjøre" oss fra vårt styre også, og da mener jeg personer født og oppvokst i Norge uten noe form for russisk tilknytning..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...