Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Just now, Simen1 said:

142 artilleri på en uke er solid ny rekord. Gamlerekorden var 116 stk i uke 36 2022. Ekstrapolerer vi samme tap i 17 uker fremover så har hele det enorme landet 0 artilleri igjen. Ekstrapoleringen kan nok fungere noen uker fremover, men i praksis så vil kanonene slites ut eksponentielt raskere og Russland tvinges til å endre taktikk, slik at matten feiler i det lange løp. Uansett, Russland ser ut til å miste ett av sine dødeligste virkemidler i løpet av sommeren.


Det går nok også som med tanksene. Når de blir færre og færre så blir de vanskeligere å ødelegge fordi de er vanskeligere å finne :p

Et bedre spørsmål er hva i all verden den russiske "hæren", om man fremdeles kan kalle dem det, skal gjøre uten artilleri.

Ekstra komisk er det fordi Russland var alltid ansett som en artillerihær ala. første verdenskrig, og de hadde et numerisk overtak i tanks og artilleri på papiret som var helt ekstremt.

Nå er antallet soldater og tanks i paritet. Snart er AFV og artilleri det også. Men kvaliteten på det ukrainske er så himmel og hav mye bedre.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
8 hours ago, Brother Ursus said:


1933 ja.

Da husket jeg rett, men det gjorde ikke det du skrev mer forståelig for meg. 

Dette skrev du:

Quote

Russland var tross alt allierte med Nazi-Tyskland når de angrep Polen og startet WWII.

Russlands "traumer" fra WWII var aldri at nazismen var ond, men at nazistene ikke så på russerne som likeverdige.

Bolsjevikene og nasjonalsosialistene var først og fremst rivaler. Nazismen var et alternativ til kommunismen. Ikke motparten. Motparten til nazismen og bolsjevikene eksisterte allerede i form av Weimar-republikken, som var en demokratisk rettsstat.

Dermed forsvant vel motparten da nazismen ble utbredt?

Ellers enig, og ofte noe folk ikke har noe særlig forhold til. For mange tenker at russerne reddet Norge fra naziene, så da er russerne bra mennesker. Det er vel ikke helt så enkelt?. Både fordi russerne forsøkte å droppe å trekke seg tilbake fra nord norge etter 8 mai 1945. Og ikke minst som du sier fordi russerne sammen med naziene la en plan for deling av europa, da mister man vel strengt tatt per definisjon det å omtales som bra mennesker? russerne har vist seg som de søppelmenneske de er i denne krigen. Utflyttede russere som hundset flyktninger fra Ukraina i flere forskjellige europeiske land er noe mange husker med vemmelse.

Eller hvordan utflyttede russere selv etter et par tiår i utlendighet fortsatt sluker alt fra kreml med agn, snøre og søkke og mente Ukraina var befolket av undermennesker, de gikk med Z på klærne sine etter invasjonen av Ukraina. Etter at de selv valgte å flytte vekk fra russland, så blir de fortsatt dratt inn av propagandaen og den alternative historien. Hvordan er det mulig? De har tilgang på samme nyheter som oss, og velger likevel å benytte bokstaven Z?

De ser ikke selv at det er de selv som er nazistene i denne krigen. Det er de som ønsker å fjerne demokratiet til fordel for en autoritær stat ledet av en skitten kjøter og de kriminelle kjøtervennene hans. 

De har aldri tatt et oppgjør med sin historie og de kommer neppe til å gjøre det denne gangen heller. Om et tiår eller tre når de har rustet opp igjen og tror at , nå kan de lykkes vil de igjen lage helvete for sine naboer. Jævla drittland fylt med søppelmennesker som i hundrevis av år har stelt istand faenskap ikke bare med sine naboer og i europa men overalt de trodde de kunne tjene noe på det.

Jeg drittlei russere, og jeg er også overrasket over at vi fortsatt er så naive i forhold til russerne.  Vi har sett hvordan russere sender kommersielle skip på spiontokt langs vår kyst, og vi reduserte antall havner de kan anløpe. Men i Tromsø kan russiske "sjøfolk" fremdeles ferdes fritt uten visum mens båtene ligger til kai. Og noen russiske skip har ligget til kai der i måneder. Også under store militære øvelser. 

Endret av bojangles
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Svein M said:

Russland har vel ikke annet valg enn å trekke seg ut av Ukraina i løpet av året.


Man skulle tro det. Men det virker som om de er villige til å betale nærmest en hvilken som helst pris i blod. Blir ikke overrasket om det kommer ny mobilisering.

 

1 minute ago, bojangles said:

Dermed forsvant vel motparten da nazismen ble utbredt?


Ja. Da forstod du jo hva jeg mente :p

Altså, Weimar var motsatsen til nazismen og kommunismen. De var ikke hverandres rake motsetning, selv om de var rivaler.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Den russiske regjeringen arresterte utviklerne av Kinzhal-missilene fordi de undergravde det "strategiske grunnlaget for Russlands kampevne." De er anklaget for høyforræderi fordi de «faktisk lurte Putin».

......

Han bemerket at alle russernes forsøk på å bryte gjennom forsvaret av Ukraina med «Daggers» endte i fullstendig fiasko, som venter på utviklerne av missiler, fordi de «sprengte det strategiske grunnlaget for Russlands kampevne».

 

“Putin was deceived”: Malomuzh explained why the developers of “Daggers” were arrested in Russia - Ukraine Today .org

Ikke helt ulikt da russerne kort tid etter 24. februar i fjor arresterte en rekke folk i etterretningstjenesten. Disse hadde rapportert at de hadde "kontroll" på en rekke sentralt plasserte embetsmenn og politikere i Ukraina, og at disse ville være vennlig innstilt til et regimeskifte slik at Putin kunne gjøre Ukrainia om til et Belarus. Dette viste seg ikke helt å stemme, så Putin lurer vel på hvor det har blitt av alle de millioner av dollar som har blitt bevilget for å bestikke ukrainere.

 

Endret av Windfarmer
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
1 minute ago, afterall said:

Det har helt sikkert vært oppe tidligere, men hva baseres f.eks. antall tapte soldater på? Hvordan telles disse, og av hvem? 


Feltrapporter fra de forskjellige enhetenes kommandører, basert på hva styrkene deres forteller dem.

Alle ukrainske styrker er instruert i viktigheten av nøyaktig rapportering, slik at man ikke går i sin egen felle og overrapporterer, og fienden plutselig viser seg sterkere enn man trodde.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Mannen med ljåen said:

Om de starter en ny mobilisering må de vel ha mer våpen?

Hva vet vi om Kinas og Irans rolle i dette? Noe mer på gang?

 

De må straks plyndre sikkerhetsstyrkene sine, og da blir også Russland sårbart internt.

Men i hovedsak så tar de som tilkommer våpen fra de som forlater krigen, eller har forlatt denne planeten.

Uansett er våpnene som er igjen lettere, eldre og dårligere enn de som kom før.

Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (7 minutter siden):

"Den russiske regjeringen arresterte utviklerne av Kinzhal-missilene fordi de undergravde det "strategiske grunnlaget for Russlands kampevne." De er anklaget for høyforræderi fordi de «faktisk lurte Putin».

Først risikerer man å bli tatt av dage fordi man ikke er nok ja-mann, så risikerer man å bli tatt av dage fordi man var for mye ja-mann. Sånn går nå dagene i autoritære diktaturer..

  • Liker 9
Lenke til kommentar
bojangles skrev (13 minutter siden):

Da husket jeg rett, men det gjorde ikke det du skrev mer forståelig for meg. 

Dette skrev du:

Dermed forsvant vel motparten da nazismen ble utbredt?

Ellers enig, og ofte noe folk ikke har noe særlig forhold til. For mange tenker at russerne reddet Norge fra naziene, så da er russerne bra mennesker. Det er vel ikke helt så enkelt. Både fordi russerne forsøkte å droppe å trekke seg tilbake fra nord norge etter 8 mai 1945. Og ikke minst som du sier fordi russerne sammen med naziene la en plan for deling av europa, da mister man vel strengt tatt per definisjon det å omtales som bra mennesker?

Nord Norge var ikke omtalt i den hemmelige delen av Ribbentrop Molotovpakten. Og jeg har ikke tidligere sett opplysninger om at Moskva ville beholde noe av norsk territorium, russerne trakk seg tilbake høsten 1945 uten å stille noen betingelser. Målet med invasjonen av Finnmark var bl.a. å utslette så mange tyske styrker som mulig, slik at de ikke kunne overføres til østfronten.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (9 minutter siden):

Feltrapporter fra de forskjellige enhetenes kommandører, basert på hva styrkene deres forteller dem.

Alle ukrainske styrker er instruert i viktigheten av nøyaktig rapportering, slik at man ikke går i sin egen felle og overrapporterer, og fienden plutselig viser seg sterkere enn man trodde.

Jeg kan legge til at tallene fra både Ukraina og Russland har vært gjennomgått av flere uavhengige observatører en rekke ganger. Kort sammenfattet så skyldes Russernes mye laver tall både underrapportering (i forhold til faktiske dødsannonser med navn og det hele) og at Russland ikke regner Wagner, kadyrovitter eller LPR/DPR styrker med i sine tall, noe Ukraina gjør. Det er er også gjort undersøkelser av antall savnede vs krigsfanger og desertører. I følge ISW for i mars/april så mente de at Ukrainske tall for drepte soldater var ca 5-10% lavere enn reelt, blant annet fordi de ikke har mulighet til å observere tap som skjer langt bak fiendens linjer. Deriblant selvmord, drap på medsoldater/offiserer, disiplinerende desimering, lettere skadde som ikke får den hjelpen de trenger og mye annet. ISW estimerte i samme åndedrag at antall sårede pr drepte var i området 1,9-2,3, altså noe lavere enn det f.eks nettsiden minusrus bruker for å beregne antall sårede. Begrepet såret er definert til å være såpass såret at man ikke kan returnere som soldat, altså ute av spillet. Når det gjelder tapt utstyr så er det mye mer usikkert og større sprik mellom rapporterte og visuelt bekreftede (Oryx), av naturlige årsaker som at det er vanskelig å vite hva som ikke blir observert, reparert, forsvinner helt, osv.

TLDR: De ukrainske estimatene for tapte soldater er i grove trekk gode.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
1 hour ago, Thor. said:

Jeg tror Ukraina legger til rette for en felle i Bakhmut. Byen er helt ødelagt, og har ikke annen verdi enn å være en kjøttkvern. Nå som bygningene er helt knuste så er det ikke lengre forsvarlig for Ukraina å utnytte kjøttkverna så nå slippes Russerne inn i "byen" mens Ukraina forbereder et motangrep med artilleri++.

 

46 minutes ago, Brother Ursus said:

 “Despite the fact that we now control a small part of Bakhmut, the importance of its defense doesn’t lose its relevance. This gives us the opportunity to enter the city in case of a change in the situation. And it will definitely happen. We continue to advance on the flanks in the suburbs of Bakhmut and are actually approaching the capture of the city in a tactical encirclement. Thanks to this, we will be able to control all high-rise buildings occupied by the enemy and gradually destroy them. This deprives the enemy of control over the approaches to the city and gives us certain tactical advantages. In the course of working with the commanders, we discussed in detail our actions and the procedure for destroying the enemy. Therefore, we continue the defense. The situation is difficult, but under control.”

Ja nettopp! Det er uforståelig for meg hva russerne driver med her. Hvorfor går de villig inn i dette som virker som en åpenbar felle? Er det noe vi ikke ser her? Tjener det russerne på noen måte?

 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Kanskje litt OT, men det har i dag vært en demonstrasjon i Moldova der 75.000 stilte opp med krav om en tettere integrering mot Europa.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1660240322876563458/photo/1

Hvis denne krigen ender som vi håper og tror, vil Moldova ha et lite vindu til å få kontroll på Transnitria, et område på ca. 4000 km2 med en befolkning på 3 - 400.000. Dette er i kjent stil russifisert og har erklært seg uavhengig av Moldova, men er ikke internasjonalt anerkjent. Ca. 30% av befolkningen identifiserer seg som russere, og det er altså tilstrekkelig til at det er russisk land.

  • Liker 2
  • Hjerte 6
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

Russland var tross alt allierte med Nazi-Tyskland når de angrep Polen og startet WWII.

Det er ikke riktig. De hadde signert en såkalt "ikke-angrepspakt", altså at de avtalte å ikke angripe hverandre. I det lå det en erkjennelse av at de ikke var venner, snarere tvert i mot, men at de anså det for viktigere for seg selv å avstå fra fiendtligheter for å kunne fortsette med sine planer mot sine respektive mål, dvs. innflytelsessfære (Stalin) og Lebensraum (Hitler).

Det er et godt stykke fra å avtale å ikke angripe hverandre til å være allierte.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...