Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=132985

Sitat

 

Russland driver målrettet rekruttering av Sentral-Asia-migrantarbeidere for å nå målet på 400 000 frivillige soldater til Ukraina-krigen, skriver britisk etterretning i sin siste rapport.

- Rekrutteringsansvarlige har besøkt moskeer og immigrasjonssentre for å rekruttere. På sentre der de snakker tadsjikisk og usbekisk, forsøker de rutinemessig å rekruttere migranter, skriver de...

 

 

  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Windfarmer said:

Da spørs det hvordan Putin ønsker å bli husket i historien. Det aller meste Putin foretar seg nå har hovedsakelig to motiverende faktorer. Han ønsker å overleve, og han er opptatt av sitt ettermæle. Bruk av atomvåpen vil ikke hjelpe på noen av delene, han vil gå ned i historien som en av de mest katastrofale ledere i Russlands historie.

Putin kommer til å løse dette ved å dra ut krigen og til slutt fremforhandle en løsning som han kan fremstille som en slags seier, og her vil Krim ligge i potten. Jeg har liten tro på at Ukrainerne greier å frigjøre alt som russerne har okkupert. Det er heller ikke riktig at Russland er tom for våpen eller soldater, Russland har en stor strategisk dybde og det faktiske forhold er at Russland enda ikke har mobilisert mer en en del av sitt samlede potensial. Dette er ikke en krig, men en spesiell militær operasjon, og Putin forsøker etter beste evne i skjule krigen for befolkningen. Hvis Russland virkelig benytter sin strategiske dybde og får mobilisert sitt fulle potensial, vil Ukraina få det vanskelig. 

 

Putin har vel bevist igjen og igjen, både gjennom forgiftninger, drap og krigsforbrytelser, at han heller vil være fryktet enn elsket. Egoet hans er av enorm betydning for ham. Jeg tror han kan være kapabel til mye.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=132995

Sitat

 

Myndighetene i den selverklærte republikken Transnistria i Moldova ber om at flere såkalt fredsbevarende russiske styrker skal bli utstedt til området. (...)

- Så lenge Russlands fredsbevarende oppdrag utøves, stoppes Moldova fra å legge militære planer mot Transnistria, sier han til nyhetsbyrået.

 

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, <generisk_navn> said:

For ørtende gang: Å sparke Tyrkia ut av NATO er strategisk idioti! Det er i praksis å overlate Svartehavet OG Middelhavet til Russland, og da er Suez-kanalen med på kjøpet.
Og når Tyrkia først ER ute har Erdogan ingen ting å tape på å gå mer i samkjør med Putin.

Geopolitikk og alliansepolitikk må besluttes rasjonelt, og ikke emosjonelt.



Svartehavet er ikke strategisk viktig. Det har Russland bevist.

Suezkanalen er langt unna.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

Tsjekkias president Petr Pavel (61) mener at Ukraina ikke lenger har overraskelsesmomentet som er nødvendig for å lykkes med en motoffensiv, ifølge den britiske avisen The Guardian.

Det kom frem i et møte i Kyiv med Ukrainias president Volodymyr Zelenskyj og statsminister Denys Sjmyhal 28. april.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/EQqx82/tsjekkias-president-advarer-mot-ukraina-offensiv-naa

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (3 minutter siden):



Svartehavet er ikke strategisk viktig. Det har Russland bevist.

Suezkanalen er langt unna.

Med Tyrkia ute av NATO og i et tettere samarbeid med Russland har Svartehavsflåten fri tilgang til Middelhavet. Suez-kanalen munner ut i Middelhavet.
Husk at Tyrkia allerede har kjøpt S400 luftvern fra Russland. Det var jo det som gjorde at de ble kastet ut av F-35-programmet selv om de var blant de opprinnelige deltakerne sammen med bla. Norge.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
4 hours ago, Dragavon said:

Sivile må aldri bli mål for vestlige / NATO angep. Om vi gjer det er vi ikkje betre enn russerene.

Jeg er egentlig uenig. Hele strategien med MAD "mutually assured destruction" bygger på å sikte på i hovedsak sivile med atomvåpen. Man kan kanskje si at de sivile er ikke målet, og man ønsker treffe militære mål, industri og infrastruktur, men treffer man Kreml med et atomvåpen så vil det åpenbart også påvirke befolkningen i Moskva, så det utgjør ikke stor forskjell.

Det er kjipt at vi lever i en verden der krig kan påføre lidelse blant sivile, men samtidig må man være litt pragmatisk, og se det store bildet.

Aksepterer man at Russland og andre terrorstater kan bruke atomvåpen mot sivile, uten at vesten responderer med atomvåpen pga konsekvensene for sivile, så vil det ikke være lenge vesten eksisterer.

Selv om bruk av atomvåpen mot i hovedsak sivile er et nødvendig virkemiddel i verktøykassa til vesten, så er det ikke slik at man skal ta lett på det. Det skal sitte veldig langt inne å gå til det skrittet.

Endret av Espen Hugaas Andersen
  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (1 time siden):

Dagens Medvedev er ved første blikk ganske normal, men kva er det som får han til å tru at russland kan oppføre seg slik dei gjer fordi dei kjempa mot nazistane for 80 år sidan?
 

 

Hva "tilfellet Medvedev" angår skyldes det vel først og fremst at han til tider kan få "Ponni Petra" fra Pondus til å fremstå som en normal og reflektert person. Hva resten av Russlands ledelse og tilhengerskare angår skyldes det nok at de lyver så det renner av dem for å bevisst bortforklare imperialistiske visjoner og ruscistiske holdninger og handlinger. Jeg tror innimellom at enkelte av dem faktisk også TROR på det de rabler ut av seg, men det er nok mest bevisst og overlagte løgner for å kunne fortsette sin ferd som Europas ny-kronede bøllestat.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (Akkurat nå):

Apropo bøllestat ...

Hva atomkraftverket angår er det gjerne lurt å ikke forsøke å innta det, men heller å bare låse ned området slik at okkupantene blir sultne. Det vil trolig også gå ut over bemanningen på kraftverket, men heller det enn at russerne skal få lov til å bruke det som en over gjennomsnittlig skitten "skitten bombe" som ødelegger området for generasjoner fremover slik som det har blitt i Tsjernobyl.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, Brother Ursus said:
Erdogan er ute og fisker etter stemmer igjen. Men det sier vel litt dersom Erdogan og mange tyrkere mener at Tyrkia ikke hører til Vesten og at denne konflikten ikke er "deres kamp".

Dette landet bør sparkes ut av NATO dersom Erdogan beholder makten.

 

Hm. Jeg kan skjønne at du blir frustrert og forbannet over Erdogan. Kan selv bli het i huet over tyrkiske utspill og den generelle retningen tyrkia har tatt etter erdogan. Stundom så het i huet at jeg tenker Erdogan burde fått smake gapestokk og pisk på pung. Det er kanskje også helt naturlig å føle at Erdogan burde få en form for straff?

Men er straff i form av utestengelse fra Nato veien å gå? Hva skjer da med bosporos stredet? Kan russisk marine fritt benytte bosporos dersom nato sparker ut tyrkia? Ønsker vi virkelig at russerne skal få tilgang til middelhavet? Vi vet jo hvor viktig suez kanalen er, og vi så kaoset som brøt ut i forsyningskjedene når ei skute et containerskip lå på tvers i suez for en tid tilbake. Men viktigere, med Sverige som kommende Nato land så har jo russerne noe begrenset mobilitet, vi kan ikke gi dem tilgang til middelhavet og suez. Da er det fritt fram for russiske krigsskip, ubåter osv. Og de har kanskje ikke den militære styrken idag, til å utnytte bosporos, men vi vet jo at russland vil fortsette å ruste opp også etter denne krigen. 

Det er kanskje enklere å påvirke tyrkia innenfra nato? Enn å risikere at tyrkia og russland blir for gode venner....

Endret av bojangles
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...