Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

10 minutes ago, DrAlban3000 said:

For noen år siden måtte et selskap i Russland endre på desinfiseringen de solgte, grunnen var at det var blitt et rusmiddel pga prisen. De måtte gjøre den ikke-drikkelig.

har vel gått noen rykter innenlands angående kondensfjerner og eldre mekanikere, men det hører nok noen tiår tilbake.

Ville egentlig ikke noe med denne kommentaren enn å påpeke at slikt skjer "de fleste steder"

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, torbjornen said:

Krigen gjer nok at Zelenskyj har ei sterkare støtte i befolkninga enn han hadde hatt dersom det ikkje var krig. Eg vil tru at dette også gjev han ein heilt annan styrke til å slå ned på korrupsjonen enn han ville ha hatt dersom det ikkje var krig.

Ja det tror jeg nok den gjør. Det at både Nato og EU vil at Ukraina skal ta et oppgjør med korrupsjonen spiller nok også inn. Har du levd i et 14 måneder langt helvete med stadig terrorbombing fra russerne er nok sjansen stor for at du ønsker at nasjonen din skal gå inn i både forsvarsallianser og politiske/handelspolitiske allianser for å dreie i en annen retning enn russland. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
germanwhip skrev (30 minutter siden):

har vel gått noen rykter innenlands angående kondensfjerner og eldre mekanikere, men det hører nok noen tiår tilbake.

Ville egentlig ikke noe med denne kommentaren enn å påpeke at slikt skjer "de fleste steder"

Joda, men husker det var en nyhetsartikkel. Det er ting som skjer «de fleste steder» og på samme tid finnes det land med ekstremt store alkoholproblemer.

Det er kjent at Russland sliter med at husholdningsprodukter brukes som erstatnibg for alkohol, og det er veldig mange som dør av dette årlig. 
 

Mener det var denne saken:

https://www.bbc.com/news/world-europe-38363441.amp

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • Ukraina forbereder visst en "overraskelse" for russerne i Bakhmut. Mulig dette sies kun er for å psyke ut troppene som avanserer dog.
  • Britiske AS-90 155mm SP er på frontlinjene.
  • Russerne har visst bragt tsjetsjenske forsterkninger til Melitopol i tilfelle angrep.
  • Russerne fortsetter å forsterke sine posisjoner på atomkraftverket i Zapo. Det er ekstremt tvilsomt om ukrainerne vil angripe dette kraftverket. Det eneste det kan brukes til er dermed som utskytningsplass eller til å forsøke å utpresse Ukraina og Vesten.
  • Både Prigozhin og Shoigu forsøker angivelig å overbevise Putin om å slå over til forsvar og fryse konflikten.
  • Et større russisk angrep mellom Avdiivka og Krasnodar skal ha blitt fullstendig smadret.
  • Russerne fortsetter å bruke 1500kg bomber på østfronten, men ser heldigvis ut til å ha relativt få av dem.
Endret av Brother Ursus
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (1 time siden):

Såååååååå, om Ukraina lager et lager med 1000 flasker 60% vodka, og fyller dem med metanol. Så kan de trekke seg ut og la Russiske soldater finne dem. Så, to dager etter kan man kjøre en motoffensiv. Da har de ikke rukket å skjønne hva som skjer enda, og trikset kan gjentas. 

Helt unødvendig å fylle flaskene med tresprit(sannsynligvis ulovlig også). De ville oppnådd samme effekten med helt vanlig vodka. Om det på mystisk vis dukker opp 1 million helflasker med vodka langs hele fronten ville motstandskraften til russerne få en alvorlig knekk i maange dager. :p 

  • Liker 8
Lenke til kommentar

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/04/27/colonel-alexander-denisov-russia-ukraine-tank-engines/

Russian army commander arrested for ‘selling tank engines’

Colonel Alexander Denisov is accused of stealing seven V-92S2 engines and trading them on the black market

The Kommersant newspaper reported that Colonel Alexander Denisov is accused of stealing seven V-92S2 engines worth 20.5 million roubles (around £200,000) between November 2021 and April 2022.

Col Denisov, who is in charge of technical support for tanks in the Southern Military District, was arrested last month near Rostov in southern Russia and was charged with “stealing parts intended to be installed on tanks”.

 


Denne fyren stjal syv stykk T-90 motorer 😄 Beste forsvaret for Ukraina er russernes egen udugelighet.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Ok, nok om ditt eller datt.

Siden 24. februar 2022 har jeg måtte reorientere meg om Russland, et land jeg ikke har besøkt siden 2004. Men der jeg på 90 - tallet var der mange ganger før jeg i 2004 innså at hvis jeg skulle fortsette i Russland, så måtte jeg skaffe meg en protesjé, i praksis en med gode kontakter i maktapparatet. Kall det gjerne KGB, FSB eller GRU, men de tilhører alle silovikiene, en udefinert gruppe mennesker som av og til kan representere seg som en kelner, neste dag som assisterende fiskeriminister, og den tredje dag som en privat forretningsmann som tar en telefonsamtale til kelneren og diskuterer om den assisterende fiskeriministeren skal få sparken. Noe han fikk, og jeg overhørte telefonsamtalen på Restaurant Pushkin:

Russian cuisine restaurant «Cafe Pushkin» (cafe-pushkin.ru) 

Dette - Russland - er et helt annet dyr enn det vi er vant til. I Russland finnes det ikke noen "institusjoner," og med institusjoner mener jeg ikke sinnssykehus, men pilarer i et samfunn som kan holde hverandre i sjakk, der den ene "institusjonen" kan holde den andre i ørene hvis en av de forsøker å ta full kontroll. 

Der er noen som har forstått dette, og som hevder at den kalde krigen aldri tok slutt. 

 

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
Sitat

Mange drept i russiske angrep, Ukraina sier motoffensiven er på trappene

Dødstallet stiger etter at en russiske rakett traff en boligblokk i byen Uman fredag. Ukrainerne sier at de nå er klare for å starte den ventede motoffensiven.

Flyalarmen gikk over hele Ukraina fredag morgen, og det ble meldt om eksplosjoner flere steder i landet.

I byen Uman i det sentrale Ukraina har tallet på døde steget til 23 etter at en krysserrakett traff en boligblokk, ifølge innenriksminister Ihor Klymenko. Fire av dem skal være barn.

Rundt 109 personer bor i den delen av boligblokken som ble truffet av raketten, og 27 leiligheter er helt ødelagt etter angrepet, ifølge Reuters.

Uman ligger sentralt i Ukraina, drøye 21 mil sør for Kyiv, langt unna frontlinjene. En annen rakett rammet et lagerbygg i byen.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fordømmer det han kaller et russisk terrorangrep.

– Inntrengeren slutter aldri å bevise at hovedmålet med denne krigen er terror og ødeleggelsen av ukrainere og alt som er ukrainsk, skriver han på Telegram.

Russland nekter stadig for at de retter angrep mot sivile mål.

I Dnipro sør i landet ble en 31 år gammel kvinne og hennes to år gamle datter drept, ifølge guvernør Serhij Lysak. Fire andre ble såret.

Eksplosjonene drønnet også i Kyiv og regionen rundt fredag morgen. Alarmen gikk først rundt klokka 4, og varte i to timers tid.

Ingen mål ble truffet, men fragmenter fra raketter eller droner som ble skutt ned, har falt ned og skadd kraftlinjer og en vei i et nabolag. Det er ikke meldt om skader på folk.

Det ble også meldt om eksplosjoner i Krementsjuk og Poltava i det sentrale Ukraina, og i Mykolajiv i sør.

Totalt ble det avfyrt 23 russiske raketter i morgentimene fredag, og 21 av disse ble skutt ned, ifølge Valerij Zaluzjnyj, øverstkommanderende i det ukrainske forsvaret.

(NTB)

https://www.nrk.no/nyheter/mange-drept-i-russiske-angrep_-ukraina-sier-motoffensiven-er-pa-trappene-1.16392262

Sitat

Spania kaller inn Russlands ambassadør 

Spanske myndigheter reagerer kraftig på en video delt av den russiske ambassaden i landet, som angivelig viser spanske soldater i en skyttergrav i Ukraina.

Den russiske ambassadøren i Madrid Yuri Klimenko er derfor kalt inn på teppet for å forklare situasjonen. Han ble informert om spanske myndigheters innvendinger mot videoen torsdag.

Den russiske ambassaden hadde allerede tatt ned videoen onsdag kveld etter kraftige reaksjoner fra det spanske utenriksdepartementet.

Den spanske avisen El País skriver at videoen, som viser spansktalende menn i kampuniformer i en skyttergrav, ga inntrykk av at spanske soldater var involvert i kamp i Ukraina.

Den spanske forsvarsministeren Margarita Robles har gått hardt ut mot videoen, som hun mener er et russisk forsøk på å splitte samholdet mellom land i EU og Nato ved bruk av desinformasjon.

Hun understreker at verken spanske styrker eller soldater fra andre Nato-land kjemper i Ukraina. (NTB)

https://www.nrk.no/nyheter/spania-kaller-inn-russlands-ambassador--1.16392299

No er det vel frivillige frå mange land som kjempar på ukrainsk side i konflikten. Det kan godt vere at dette er propaganda, men ein video som viser at det blir snakka spansk i skyttargravene kan også vere reell. Og kva så?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (6 timer siden):

Alt som kommer fra Russland må antas å være løgn til det motsatte er bevist.  

Brother Ursus skrev (3 timer siden):
  • Russerne har visst bragt tsjetsjenske forsterkninger til Melitopol i tilfelle angrep.

Har hørt lite om Kadyrov og gjengen hans i det siste. Det var jo ikke måte på hvor skremmende og dyktige de var, disse "krigerne". Det viste seg at det eneste de duger til er som TikTok-influencers. Men nå har det vært veldig stille derfra lenge. Ble de tatt ut selv langt unna frontlinjene? Eller ble de bare lei av å leke krig og dro hjem igjen?

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
52 minutes ago, Markiii said:

Alt som kommer fra Russland må antas å være løgn til det motsatte er bevist.  

Har hørt lite om Kadyrov og gjengen hans i det siste. Det var jo ikke måte på hvor skremmende og dyktige de var, disse "krigerne". Det viste seg at det eneste de duger til er som TikTok-influencers. Men nå har det vært veldig stille derfra lenge. Ble de tatt ut selv langt unna frontlinjene? Eller ble de bare lei av å leke krig og dro hjem igjen?



Så vidt jeg vet ble de etter katastrofene de var involvert i senere mest brukt som blokkeringsstyrker for russiske mobiliserte. Det var vel de eneste som fremdeles fryktet dem, regner jeg med.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://www.nytimes.com/2023/04/28/science/ukraine-nuclear-radiation-sensors.html

U.S. Wires Ukraine With Radiation Sensors to Detect Nuclear Blasts


 

Dersom det plutselig oppstår masse stråling i Ukraina vil USA nesten umiddelbart kunne tyde hva som har skjedd, hvor det har skjedd, hvor stort det er, og hvem som står bak, formodentlig gjennom avlesning av isotoper.

Målet er umiddelbart å vite dersom Russland smeller av et atomvåpen i Ukraina, eller det skjer noe med en reaktor, og informere politikere slik at de kan reagere umiddelbart, med f.eks militær gjengjeldelse.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (11 minutter siden):

Dette er ikke en liten bagatell. Så langt jeg kan se er dette et rimelig stort oljelager og russerne hevder det skyldes et droneangrep:

Oil depot on fire in Sevastopol, head of Russian occupying authority in Crimea claims drone attack (kyivindependent.com)

 

Flere videoer:

og her:

Og her en kommentar til hendelsen:

 

Endret av Windfarmer
  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
33 minutes ago, Snikpellik said:

Ukraina har en tid hintet om nettopp et slikt angrep. Det var droner og eksplosjoner i havna i Sevastopol for en ukes tid siden. Ser på bilder ut til at minst halvparten av lageret brenner, og varmen vil nok ødelegge det meste, samt logistikken.

Med et hovedlager i havna ødelagt, er det ikke lenger mulig å levere drivstoff med skip. Med jernbanebroa ute, må alt drivstoff enten lastes inn fra Kerch eller over jernbane gjennom Sør-Ukraina. Ser ikke for meg at de har i nærheten av nok tankbiler til å dekke inn dette.

Så kanskje Tom Clancy kan få rett i enda et scenario; der russlands krig stopper grunnet drivstoffmangel?

Endret av Pop
leif
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...